Влез

View Full Version : Да ви имам проблемите обаче..

priti_kiti
02-06-2007, 18:37
Абе... чета аз тука темичките от сорта "Кво да купя на гаджето си за Св. Валентин, Тя ме харесва, ма я е срам да ми го каже, Приятелят ми замина - край с мене.." и се замислих..

Знам, че това е форум за проблеми на тийновете, но замислете се - какво са тези проблеми ... Някои хора нямат покрив над главата, безработни са, гладуват.. а вие се вайкате за /с извинение,но../ пълни глупости.

Не искам да ви критикувам, напротив, и аз ги имам същите глупави проблеми, но просто следващия път като си помислите колко сте нещастни се сетете за всичките наистина нещастни хора по света..

С една дума искам да ви кажа да се радвате на безгрижните си години / хахахах как звучи само/, а не да страдате.. обичайте се! :)

Та, ако нещо темата е безмислена нека се локне, благодаря на всички които отделиха малко внимание. :-)

koalka
02-06-2007, 18:41
За тях тези проблеми не са малки, както ти се струват на теб.Така погледнато-да, малки са, но от тяхната гледна точка не са.Това е форум и всеки иска съвет какво да направи в дадената ситуация, никой не е казал, че това са голееми проблеми. :wink:

iiirish
02-06-2007, 18:42
има нещо вярно в думите ти, но не напълно. със сигурност тези проблеми са дребни и незначителни в сравнение с много по-големи и мащабни проблеми, но един тийн няма за какво друго да мисли освен за учене, купони и любов нали така :lol: на тази възраст това е нормално. разбира се, че има и много глупави теми (което не спестявам в нито един мой пост), но всеки пише там където иска ;)

priti_kiti
02-06-2007, 18:43
Е, да.. но принципно говоря. Понеже на мен ми се случиха некви шитове, които не касаят любовта и затова тези проблеми ми се сториха маловажни. Естествено на тая възраст е нормално да ги приемаме като нещо много важно.. но темата ми беше с цел едно добро послание към всички, да не се 'отчайват' толкова бързо от живота, заради някакви..дреболии. :)

PerfectStrang3r
02-06-2007, 19:06
Е, това са проблемите на тийновете. Всичко, за което мислим е отношенията ни с хората и по - специално - с другия пол. А гладуването, бездомността.. това са проблеми на по - зрелите и по - големи от нас хора. Всичко с времето си.

HopeLesss
02-06-2007, 19:22
Колкото и пъти да го обясниш, по какъвто и начин да го напишеш, никой няма да те разбере, докато не го настигне и него. В крайна сметка всеки знае, че има и по-нещастни от него, но ние хората сме алчни и искаме от всичко по много. И аз се чудя как може повечето да обръщат внимание на такива дребни неща от сорта на това, че няма да виждат гаджето си 2 седмици, че няма какво да му купят за Св. Валентин, че правят 12 дни 8 часа и 5 секунди и му търсят подарък :lol: но... това е магията и чара на тази възраст :wink:

FiRe_LaDy
02-06-2007, 19:23
Za tebe moje s nishtojni problemchetata mi,ama shtom puskame temi i iskame syveti - qvno ne sa!Pyk i vseki si ima razlichni problemi.Ako sedna da gi mislq sichki deto nqmat pokriv nad glavata,nqmat kakvo da qdat,nqmat akkvo da oblekat i t.n. .... mi vqrno po neshtastni sa ot nas,ama tova che nie imame i pokriv i hrana i drehi ne oznachava che nqmame problemi.I dokato za edni tova sa nqkvi glupavi problemi,za drugi ne sa.I m-u drugoto kazvash da sa obichame,emi nie iskame tova da pravim,ama procheti povecheto temi,che ediniq obicha,a drugiq ne.E kak da se obichame i da nqmame problemi???Leko typo sa izkaza .. :smt019

ThePainIsReaL
02-06-2007, 19:26
Прити , права си , но темата ти ще остане глас в пустиня . Знаеш го ..

priti_kiti
02-06-2007, 19:28
ThePainIsReaL, знам го, за жалост. :-)

:lol: Файър Лейди, не казвам, че нямате проблеми де.. не ме разбирай погрешно са.. казвам просто да не се отчайвате едва ли не от живота, защото още нищо не сме видели от него, за да го смятаме за гаден и несправедлив, само защото любовта ни е несподелена ! Тва е всичко...

CRaZy_IKT
02-06-2007, 19:28
Не се опитвайте да спасите света ;) не можете :)

CRaZy_IKT
02-06-2007, 19:30
казвам просто да не се отчайвате едва ли не от живота, защото още нищо не сме видели от него, за да го смятаме за гаден и несправедлив, само защото любовта ни е несподелена ! Тва е всичко...
Тва са твойте виждания-ма аз примерно мисля по глобално...повярвай ми много неща съм видяла...няма значение за кво ти говоря-няма да разбереш

priti_kiti
02-06-2007, 19:44
Говоря масово за тийнеиджърите.. малко са видели много неща /както ти се изрази/, но има и такива като теб разбира се - единични случаи :) Поне според мен..

svetlidim
02-06-2007, 23:03
Да бе, 'видяла всичко :smt019 '.Тя е 'единичен случай' :smt019 . Ако не си на 40,не можеш да го кажеш.Има още много да видиш.Ако ли не,ако си видяла всичко-лягай и мри!За кво да си губиш времето??? :smt019 :smt019 :smt012 :smt011 :smt013 :smt019 :smt011

_candy_girl_
02-07-2007, 07:50
абе хора я се успокоите малко всеки има проблеми и някои си мислят че техните проблеми са най-големи и най-трудно разрешими,но всеки има право да мисли каквото си иска.Аз поне като чета някои теми мн се смея,но на други не им е смешно защото все пак това са си техни проблеми,всеки се опитва да си разреши "големите проблеми" и мн се нервя когато някои 14-15 годишни пишат мисля че срещнах голямата си любов и след време осъзнават че не е така ама...кво да се праи всеки е минал през тези проблеми така че по-добре всеки да си гледа живота и тва е

Dr. Kazimbutt
02-07-2007, 08:06
Не искам да ви критикувам, напротив, и аз ги имам същите глупави проблеми, но просто следващия път като си помислите колко сте нещастни се сетете за всичките наистина нещастни хора по света..

Чуждото нещастие не трябва да те успокоява.

Cherkeza
02-07-2007, 08:29
Наистина _candy_girl_ има много заблудени хора, които си мислят, че те имат най-големите проблеми на света. От сорта вкара ми го два пъти дали съм бременна и още куп тъпи простотий.

priti_kiti
02-07-2007, 11:05
^ за тфа говоря..

Dr. Kazimbutt, да съм казала да се успокояваме от това, че някой друг е по-нещастен от нас? Не мисля..
Исках да кажа, че не трябва да се отачайваме заради някакви глупости, а напротив - да гледаме напред. Примерът с много нещастни хора по света с много по-сериозни проблеми беше, за да покажа, колко са нищожни нашите .. Никъде не съм казала, че трябва да се радваме на чуждото нещастие :-s

GLeZoRanA
02-07-2007, 11:19
^ за тфа говоря..

Dr. Kazimbutt, да съм казала да се успокояваме от това, че някой друг е по-нещастен от нас? Не мисля..
Исках да кажа, че не трябва да се отачайваме заради някакви глупости, а напротив - да гледаме напред. Примерът с много нещастни хора по света с много по-сериозни проблеми беше, за да покажа, колко са нищожни нашите .. Никъде не съм казала, че трябва да се радваме на чуждото нещастие :-s :-$

02-07-2007, 11:34
6toto tuka e forum za lubov i si4ki tyrsqt syveti
Cherkeza otnosno tva "vkara mi go dva pyti dali sym bremenna" mi tva dan bi da ne e problem we ??ako momi4eto e bremenno i naprimer ti si ba6tata togaz golqm problem sh ti sa stori :D

Moderated by koalka
т.2 от Правилника!

I love elena
02-07-2007, 11:42
Не смятам че любовта е малък проблем.Човека който пусна темата на колко си???? Каквото и да прави един млад човек не трябва да бъде отговорен за лошата съдба на другите.Човек трябва да отговаря за единствено за своя живот.Да съгласен съм че трябва да помага на приятелите си но да бъде отговорен за нещастието на другите хора. Любовта не трябва да бъде сметнат за малък проблем защото чувствата на човек са важни

02-07-2007, 12:12
има нещо вярно в думите ти, но не напълно. със сигурност тези проблеми са дребни и незначителни в сравнение с много по-големи и мащабни проблеми, но един тийн няма за какво друго да мисли освен за учене, купони и любов нали така :lol: на тази възраст това е нормално. разбира се, че има и много глупави теми (което не спестявам в нито един мой пост), но всеки пише там където иска ;)

I az sym teen, ama da ti kaja ne mislq za nito edno ot 3te neshta deto kaza :roll: :smt017 :smt019

Th3WildAng3l
02-07-2007, 16:32
Да права си. И тези.които пускат темите са си прави за себе си. Но винаги съм се дразнела като прочета тема "ама той ме харесва ама аз не" "ама дали да му звънна" "ама .. еди си какво си" - смисъл че се пускат по хиляда теми за едни и същи ЕЛЕМЕНТАРНИ проблеми, които всеки има. Не знам но повечето ми звучат като "Мамо напишках се ела да ме обършеш". Да, любовта ни интересува в тази възраст. Но не мисля че повечето теми са сериозни. А най-много ме дразни това че се обръща внимание именно на тези несериозните теми, а хубавите, наистина сложните въпроси не се коментират чак толкова много.
Не казвам че нямам проблеми от рода на "Дали да му се обадя", но наред с тези елементарни проблеми съм се сблъсквала с далче по-сериозни и пак свързани с любовта. Няма да давам примери. И наистина такива темички ми звучат ... смешни.

malka_sladuranka
02-07-2007, 16:39
Значи да оставим любовните си проблеми, да сме сами и НЕЩАСТНИ и да почнем да се вайкаме за гладуващите хора. Какво по дяволите може да направи ведно например 15 годишно момче или момиче по тези проблеми. Нищо! Не съм съгласна с темата. Не мисля, че малките проблеми са незначителни. Ако човек не е с половинката си която обича...за къде е...за никъде..Без любов не може. :evil:

leko_nebrejna
02-07-2007, 17:15
Aide za tova da sprem da pi6em vyv foruma. ''Vseki s problemite si'',kakto mu se vika,sq,tva,4e na teb vsi4ko ti se struva malovajno,za6toto ima i mnogo po-stra6ni ne6ta,ne zna4i,4e 6e sprem da pi6em,kogato ne6to ni trevoji ,osven tova,horata,koito pi6at tuk,ne pi6at,za6toto iskat da se oplakvat,a za6toto tyrsqt syvet,ne se li zamisli v/u tova?? Taka 4e nqma da sprat temite ot sorta na ''off ot4aqna sym za6toto gadjeto mi me zarqza i trygna vednaga s druga'',6toto na 4ujd gryb i 100 toqgi sa malko, za teb tova ne ozna4ava ni6to,no na momi4eto i e kofti i nqma ni6to lo6o v tova da spodeli ili da poiska syvet. Tova ne ozna4ava,4e e ot4aqna i pro4ie,a 4e prosto izkazva na glas(pi6eiki),mislite si. Ni6to lo6o zasega:nqmam ni6to protiv horata da si kazvat za bolkite,men tova ne me natovarva ili oteg4ava. Taka 4eee temata ti otide po dqvolite meko kazano =D>

_candy_girl_
02-07-2007, 17:22
никой не е казал да оставяте любовните си проблеми,но мамка му само любовта ли ви интересува това ли е най-важното еми аз не мисля така според мен има мн по важни неща,но има някои хора които даже не осазнават че проблемите им са смешни,значи според вас най-важно е да не си сам на свети валентин и винаги да имаш гадже лелеее докаде стигна хте напрао ви са чудя на повечето то бива то може ама чак пък толкоз бива ли да се излагате бе хора нямам думи просто значи любовта е по-важна от приятелите и семеиството така ли мислите вие? пфф незнам незнам толкова сам вазмутена от някои пуберчета че просто нямам думи някои ден ще се осазнаете...дано да не е мн късно

svetlidim
02-07-2007, 17:43
:smt019 Ами има и други неща,но точно ти ли ще определяш кой проблем е номер едно?!? И много ме издразни това за Св. Валентин ,щото пуснах подобна тема и искам да ти кажа,че за мен най-важното нещо НЕ е дали ще съм сама на Св. Валентин или не.С нито едно изречение не съм и намекнала за такова нещо. :smt013
Мога да ти кажа,че дори и да се мислиш за умна си доста ограничен човек.Как можеш да погледнеш света през очите на един бедняк и да си мислиш:"Ооо,горкичкия!Няма какво да яде,няма къде да спи.." , а когато става дума за любов да се смееш ехидно?Дори и да имаш купища пари,нямаш ли любов,нямаш ли кой да обичаш и кой да те обича ,ти си по беден от бездомния и гладни скитник!Това не можа ли да го проумееш?
Друг е въпроса,че докато ти обсъждаш бедняка,той продължава да скита навън и да гладува.С нищо не му помагаш!И си пускаш тука размишленията,ама пак не осъзнаваш нещо много важно-никой от тук присъстващите не може да помогне.Не изкарваме ние парите в къщи.Нали сме 'тийн'.
Не мога да разбера,какво изобщо си въобразяваше ти,пускайки тая тема? :smt017

kofti_nick
02-07-2007, 17:59
Ми нали е форум за оплаквания :) ... Място кадето човек може да си излее мЪката ... Остави хората намира ... Темата е ТЪПА :)

Kraken
02-07-2007, 18:08
:smt019 Ами има и други неща,но точно ти ли ще определяш кой проблем е номер едно?!? И много ме издразни това за Св. Валентин ,щото пуснах подобна тема и искам да ти кажа,че за мен най-важното нещо НЕ е дали ще съм сама на Св. Валентин или не.С нито едно изречение не съм и намекнала за такова нещо. :smt013
Мога да ти кажа,че дори и да се мислиш за умна си доста ограничен човек.Как можеш да погледнеш света през очите на един бедняк и да си мислиш:"Ооо,горкичкия!Няма какво да яде,няма къде да спи.." , а когато става дума за любов да се смееш ехидно?Дори и да имаш купища пари,нямаш ли любов,нямаш ли кой да обичаш и кой да те обича ,ти си по беден от бездомния и гладни скитник!Това не можа ли да го проумееш?
Друг е въпроса,че докато ти обсъждаш бедняка,той продължава да скита навън и да гладува.С нищо не му помагаш!И си пускаш тука размишленията,ама пак не осъзнаваш нещо много важно-никой от тук присъстващите не може да помогне.Не изкарваме ние парите в къщи.Нали сме 'тийн'.
Не мога да разбера,какво изобщо си въобразяваше ти,пускайки тая тема? :smt017

Абе човек спореад мен ти никога не си работила парите които харчиш ги получаваш с усмивка пред родителите си и съм сигурен че предпочиташ да си купиш няква простотия с парите които можеш да помогнеш на бездомния и също "Дори и да имаш купища пари,нямаш ли любов,нямаш ли кой да обичаш и кой да те обича" е тва ме издразни ужасно много ти ако си мислиш че нежните ласки на ближния са смисъла на живота се лъжеш ужасно много аз не съм мноу възрастен не мога да заявя че имам много опит но със сигурност мога да заявя че съм изживял едни от най-приятните моменти които човек може да усети но също и съм усетил едни от най-горчивите и според мен трябва да си кух като градинска лейка за да си мислиш че си нищо ако блежния ти не е при теб/ако въобще няма такъв или това което е най-кофти никога да не си усещал любовта

ABSOLUTme
02-07-2007, 18:11
си помислите колко сте нещастни се сетете за всичките наистина нещастни хора по света..
baby,kakto i da si krivq dushichkata,ne moga da si predstavq,che poveche te vulnyva dali nqkoi v Africa si lqga gladen,pred tvoite lichni problemi ili tezi,svurzani sus semeistvoto ti. :roll:
ne me razbirai pogreshno-dostatuchno mi e qsen smisula na posta ti,samo che..kogato problemut e tvoi,vinagi ima giganstski razmeri i vs drugo pred nego izglejda kato shega.i tova e napulno normalno.povecheto se qdosvame i stradame ponqkoga za neveroqtni gluposti,koito ako gledame otstrani moje da gi vzemem za pulni tupotii,stiga da kasaqt drug.
puk i sum na mnenie,che sveta shte se opravi,kogato promenim purvo sebe si,posle blizkite si i t.n.trugnesh li po obratniq red,nishto nqma da izleze
aide uspeh,i kakvoto i da ti se sluchi - ti si po-silna :smt008

kofti_nick
02-07-2007, 18:19
си помислите колко сте нещастни се сетете за всичките наистина нещастни хора по света..
baby,kakto i da si krivq dushichkata,ne moga da si predstavq,che poveche te vulnyva dali nqkoi v Africa si lqga gladen,pred tvoite lichni problemi ili tezi,svurzani sus semeistvoto ti. :roll:
ne me razbirai pogreshno-dostatuchno mi e qsen smisula na posta ti,samo che..kogato problemut e tvoi,vinagi ima giganstski razmeri i vs drugo pred nego izglejda kato shega.i tova e napulno normalno.povecheto se qdosvame i stradame ponqkoga za neveroqtni gluposti,koito ako gledame otstrani moje da gi vzemem za pulni tupotii,stiga da kasaqt drug.
puk i sum na mnenie,che sveta shte se opravi,kogato promenim purvo sebe si,posle blizkite si i t.n.trugnesh li po obratniq red,nishto nqma da izleze
aide uspeh,i kakvoto i da ti se sluchi - ti si po-silna :smt008

:mrgreen:

iiirish
02-07-2007, 18:22

I az sym teen, ama da ti kaja ne mislq za nito edno ot 3te neshta deto kaza :roll: :smt017 :smt019

да ти кажа тази вечер ми се спори, но... не и с простаци ;)

svetlidim
02-07-2007, 18:35
Абе човек спореад мен ти никога не си работила парите които харчиш ги получаваш с усмивка пред родителите си и съм сигурен че предпочиташ да си купиш няква простотия с парите които можеш да помогнеш на бездомния и също "Дори и да имаш купища пари,нямаш ли любов,нямаш ли кой да обичаш и кой да те обича" е тва ме издразни ужасно много ти ако си мислиш че нежните ласки на ближния са смисъла на живота се лъжеш ужасно много аз не съм мноу възрастен не мога да заявя че имам много опит но със сигурност мога да заявя че съм изживял едни от най-приятните моменти които човек може да усети но също и съм усетил едни от най-горчивите и според мен трябва да си кух като градинска лейка за да си мислиш че си нищо ако блежния ти не е при теб/ако въобще няма такъв или това което е най-кофти никога да не си усещал любовта

Ами не знам до калко си чел правилно ,но аз точно това и казах:АЗ НЕ ИЗКАРВАМ ПАРИТЕ В КЪЩИ!!!Не мога пари,който не съм изкарвала и са ми дадени лично на мен за мои нужди,да ги дам на някой друг!Който изкарва парите ,той казва какво ще се прави с тях!А това с любовта-нямам предвид ласки и др само на любимия/любимата!Говоря за любовта като цяло.Говоря за любовта м/у децата и родителите,м/у приятелите и т.н.Нищо си ако не обичаш и не си обичан!!!Ако всички те мразят за кого ще живееш?А? :smt016

Violenza
02-07-2007, 18:51
Радвайте се на живота...
Не взимайте тези нищожни неща толкова навътре...
Не си залужава да си тровим живота на тия години...
Прекалено бързо ще минат, че да имаме време и за депресий...
:)

white_chik
02-07-2007, 19:18
И аз мноо пъри съм си мислила ква егоистка съм,че се мисля за нещастна,а всъщност имам всичко необходимо,даже и повече.Както казахте това е тийн форум и всеки споделя проблемите си и търси съвет,но наистина има некои хора,които преувеличават.А ве лигльовци сме си,нема спор

priti_kiti
02-07-2007, 20:40
Радвайте се на живота...
Не взимайте тези нищожни неща толкова навътре...
Не си залужава да си тровим живота на тия години...
Прекалено бързо ще минат, че да имаме време и за депресий...
:) кратко,точно и ясно - ето това исках да кажа, баси..
кво ме нападнахте всички.. :lol:

Иначе ABSOLUT`me наистина няма как да не се съглася ;)

{Sweety_f}
02-07-2007, 21:18
зависи за някой хора тези проблеми хич не са маловажни...права си че има мн повече хора които имат мн по-сериозни проблеми но...:)

GLeZoRanA
02-07-2007, 22:19
Вие ще се избиете в тая тема бе , Бети пиле някои хора са прави , то в крайна сметка за тва е направен тоя раздел за да се оплаква народа и който може да му даде добър съвет...Въпреки ,че има такива които пишат безмислени , тъпи и страшно малоумни теми , вярно , че напоследък повечето станаха такива , ама кво да правиме . Уж си имаме вече модератори пък ще видиме дали ще си вършат работата...

eleto_ludo_dete
02-07-2007, 22:26
Абсолютно съгласна съм с теб .Миналата година в началото на седмицата се ядосвах как е възможно ЕДИ КОЙ СИ да ме отмине или да ми каже еди какво си...а когато дойде петък разбрах ,че мой близък има рак.И за някаква част от секундата разбрах,че е най-голямата тъпня да се нервирам за разни такива неща за които всички пишем сега.Просто трябва да приемаме живота такъв какъвто е !Да се радваме на това ,което имаме-на приятелите ни,на семейството..Много важно ,че тази година на 14 няма да си с гадже....може на 15 да си ;)

_candy_girl_
02-08-2007, 04:41
svetlidim а ако беше на мястото на някои бедняк?нищо няма да ви стане ако дадете примерно 1 лев няма толкова мн да обеднеете,а искам да кажа че дори не сам ти чела темата за св.валентин а го казах общо ако искаш се засягай,мислите си че вашите проблеми винаги са най-големите а то кво?"тои ме погледна два пъти дали ме харесва" понякога има супер тъпи теми дет като се замислиш мъничко и сама можеш да си дадеш отговор на "големия проблем" незнам хора вече за всички е важно само гаджета,купони алкохол и секс.Как изобщо това за някои може да се превърне в начин на живот пфф все повече започвам да се изумявам

HopeLesss
02-08-2007, 10:39
Какво по дяволите може да направи ведно например 15 годишно момче или момиче по тези проблеми. Нищо!

Горките безпомощни 15-годишни момченца и момиченца, които се ебат на лягане и ставане. Нали сте много големи всичките? Правите неща, които правят възрастните, но опре ли до някоя сериозна тема, отвръщате глава и казвате: "Ние сме още малки". Айде като сте много големи, поне се дръжте като такива!!!

Много неща могат да се направят, но с желание. Ще ти дам пример от личния ми живот - на 16 години аз и няколко момичета от моя клас организирахме благотворителен концерт в памет на една наша съученичка и събрахме 6000 лв за едно болно дете. Можехме да си стоим вкъщи, да си клатим краката, както повечето от вас, но ние решихме да помогнем. Така че айде не ми ги разправяй на мене тия, че един 15 годишен човек не може да направи нищо!

А темата е повече от смислена, само че е нужно малко да се вникне в нея, нужно е да престанете да гледате само на 2 см от носа си... трудно обаче.

malka_sladuranka
02-08-2007, 10:50
Какво по дяволите може да направи ведно например 15 годишно момче или момиче по тези проблеми. Нищо!

Горките безпомощни 15-годишни момченца и момиченца, които се ебат на лягане и ставане. Нали сте много големи всичките? Правите неща, които правят възрастните, но опре ли до някоя сериозна тема, отвръщате глава и казвате: "Ние сме още малки". Айде като сте много големи, поне се дръжте като такива!!!

Много неща могат да се направят, но с желание. Ще ти дам пример от личния ми живот - на 16 години аз и няколко момичета от моя клас организирахме благотворителен концерт в памет на една наша съученичка и събрахме 6000 лв за едно болно дете. Можехме да си стоим вкъщи, да си клатим краката, както повечето от вас, но ние решихме да помогнем. Така че айде не ми ги разправяй на мене тия, че един 15 годишен човек не може да направи нищо!

А темата е повече от смислена, само че е нужно малко да се вникне в нея, нужно е да престанете да гледате само на 2 см от носа си... трудно обаче. Браво за постъпката, радвам се, че все още има такива мероприятия. Но в поста ми най-вече наблегнах на това, че не трябва да загърбваме нашите проблеми, заради големите проблеми на другите. Защото всеки малко или много е егоист. Факт е и никой не може да ме убеди е обратното. Както и никой не може да ме убеди, че го интересуват повече сумалийските деца, отколкото родителите му, приятелите му или личните му проблеми. Аз например съм на 19 и нямам възможност да направя дарение например на някой дом за сираци или нещо такова, не работя, родителите ми решават дали ще го направят или не. Човек трябва да се научи да цени парите и да знае как да ги използва. И пак ще повторя голям процент от тийнейджърите са безсилни да помогнат.

No Martyr
02-08-2007, 11:16
Абе... чета аз тука темичките от сорта "Кво да купя на гаджето си за Св. Валентин, Тя ме харесва, ма я е срам да ми го каже, Приятелят ми замина - край с мене.." и се замислих..

Знам, че това е форум за проблеми на тийновете, но замислете се - какво са тези проблеми ... Някои хора нямат покрив над главата, безработни са, гладуват.. а вие се вайкате за /с извинение,но../ пълни глупости.

С една дума искам да ви кажа да се радвате на безгрижните си години / хахахах как звучи само/, а не да страдате.. обичайте се! :)

Та, ако нещо темата е безмислена нека се локне, благодаря на всички които отделиха малко внимание. :-)

Като цяло съм съгласна :)
Още повече, че никога не съм била от типа хора, които отделят твърде голямо внимание на романтика, любов и подобни истории...Осъзнаването на абсурда, жестокостта и перверзността на тоя свят, в който всички сме наблъскани, ме накара да погледна на нещата от друг ъгъл. Развих някакъв механизъм на справяне с "личните гадости" - не мога да не се сетя за ужасното положение на милиони хора, които нямат време да мислят за лошото си настроение, за това, че днес нещо им е криво или колко са самотни и никой не ги разбира. Далеч по-продуктивно и хуманно дори е да обърнеш хормоналната си неуравновесеност, която е нещо доста типично за нашата възраст, в желание да поправиш нещо (и тук трябва да внимаваш какво поправяш...). Не мога да кажа, че съм направила кой знае какво, но поне се опитвам. И пак ще ми е трудно да си простя часовете, които съм прекарала в тъпо гледане в една точка, опитвайки се да разреша някой от своите "вечни проблеми".
И все пак.
Фактът, че много от младите хора сега (зловещата деградация я оставям настрана) се занимават с любовни истории и мислят главно за това, нито е ново явление, нито е следствие от споменатата деградация. И, въпреки че конкретното проявление на тази тенденция често ме е дразнело, като се замисля, има нещо много положително в това...означава, че нямат по-големи проблеми. А и за някои хора подсмърчането и страданието е част от удоволствието. За което можем да ги виним само дотолкова, доколкото сме убедени, че на нас самите никога не ни се е случвало да се държим по подобен начин.
Като говорим за любоВ, аз съм пълната противоположност на повечето тийнейджърки. Удря ме веднъж на високосна година, че и по-рядко, но удари ли ме, положението става тежко. :-D Поне за мен, вътрешно. Както се казва, "признак за инфантилност е както прекаленото вторачване в любовта, така и пълното й отричане като фактор". Въобще не отричам способността на това чувство да ти направи деня черен, както и - в един по-щастлив вариант - да го направи по-приятен.

П.П. Не искам да обръщам гръб на страданието им с това изречение, но, по повод нещастието на онеправданите...мислиш ли, че ако те бяха родени в благоприятни финансови и други обстоятелства, нямаше да пълнят главите си със същите дреболии?

milo^momi4e
02-08-2007, 11:37
abe,mila priti_kiti ,ti si vlqzla vyv forum "liubov" kvo iska6 da se pi6e tuka?m?estestveno 4e tiin-4etata 6te si spodelqt liubovnite problemi,a ne drugi ne6ta.vlez v drug forum i nqma da 4ete6 za liubovta be :D :D :D [/list]

HopeLesss
02-08-2007, 11:56

А темата е повече от смислена, само че е нужно малко да се вникне в нея, нужно е да престанете да гледате само на 2 см от носа си... трудно обаче. Браво за постъпката, радвам се, че все още има такива мероприятия. Но в поста ми най-вече наблегнах на това, че не трябва да загърбваме нашите проблеми, заради големите проблеми на другите. Защото всеки малко или много е егоист. Факт е и никой не може да ме убеди е обратното. Както и никой не може да ме убеди, че го интересуват повече сумалийските деца, отколкото родителите му, приятелите му или личните му проблеми. Аз например съм на 19 и нямам възможност да направя дарение например на някой дом за сираци или нещо такова, не работя, родителите ми решават дали ще го направят или не. Човек трябва да се научи да цени парите и да знае как да ги използва. И пак ще повторя голям процент от тийнейджърите са безсилни да помогнат.

Безсилни са да помагат, защото за тях е по-важно да си купят пиене и цигари за 5 лв, отколкото да пратят един смс, който струва 1 лв. Безсилни са и защото смятат, че целия свят се върти около тях и че целия свят е виновен, когато обекта на техните чувства не им обърне нужното внимание. Аз не съдя никой. Всеки сам решава как да изживее живота си, но не мога да се съглася с теб, че нищо не можем да направим. Както вече казах, нужно е желание, воля и много голяма амбиция. Тия неща не са свързани с парите. Ако си упорит, ако се натискаш и ако държиш на своето, можеш да направиш чудеса. Защото както бяхме 4 момиче на 16 години, така успяхме да съберем Графа, Вероника, Веселин Маринов и куп други изпълнители на едно място. Нужно е само едно - желание. Пък и вярвам, че ще се съгласиш, че повечето тийнове предпочитат да се напият и напушат пред това по цяла нощ да пишат сценарий, да търсят подкрепа и спонсори. Нормално е, повечето хора гледат да минат по по-лесния път, който не винаги е правилния...

malka_sladuranka
02-08-2007, 12:01
Душко аз лично не пуша, пия рядко. И от време на време пращам по 1 смс за това момиче Дарина и все пак не чувствам, че съм направила нещо кой знае какво. По този повод го казвам тези неща.

HopeLesss
02-08-2007, 12:26
Душко аз лично не пуша, пия рядко. И от време на време пращам по 1 смс за това момиче Дарина и все пак не чувствам, че съм направила нещо кой знае какво. По този повод го казвам тези неща.

Не съм имала предвид теб. Винаги има изключения, но повечето са такива :wink:

linkin_park_fenka
02-08-2007, 12:51
Абсолютно съм съгласна с Притито.И не казвам че няяте проблеми ама най-много ме нерват некфи 12-13-14 годишни да ми говорят за любови да дават съвети в Любов и Секс.Я...

П.П.аз също съм на 13 ама са ми супер смешни некфи на моята възрастда говорят за любовта в живота сси

bilqn4eto
02-08-2007, 20:15
spored men do edna stepen ti si prava-ima hora koito naistina se nujdaqt ot podkrepa,koito naistina si imat mnogo po-seriozni problemi ot na6ite.no spored men nie imame pravo da spodelqme na6ite tuk,za6toto vse pak imenno za tova e sazdaden tozi forum i ako ne tuk,to kade togava...?

02-09-2007, 08:50
Темата е много добра.Но защо смятате че повечето тийн са хора които ще прекратят живота си заради любов.Не мисля така да има изключения но според мен любовта не е нещо което да бъде казано за лигня.Какво лошо има да обичаш.Колкото и пари да спечелиш и да бачкаш после след време за какво ще ги използваш за семейсвото.А семейството. какво е двама човека които се обичат и дават нов живот. Човек живее за да направи семейство което да го радва.Е какво лошо има да намериш човек който да обичаш и да прекарваш най-хубавите години от живота си с него.Да мога да кажа браво на това че сте направили такава кампания но не винаги пиленцето каца на рамото.Все пак живеем в свят в който всеки ден има катастрофи,болести и т.н. Никой не защитен,следващият път може да е някой от нас.Затова човек трябва да живее живота си пълноценно,да бъде щастлив и да гони мечтите си но и да обича защото да обичаш означава да дадеш

shemetaa
02-09-2007, 10:50

Та, ако нещо темата е безмислена нека се локне, благодаря на всички
които отделиха малко внимание. :-)

awe prafa si i az se zamislih nadtova kfi probelmi imat horata v toq forum kato ot sortana ''kak se zabiva momi4e''.''kak da se zpaoznaq s neq''...blq blq awe hora osuznaite se...

pathetic
02-09-2007, 20:19
[b] Абе... чета аз тука темичките от сорта "Кво да купя на гаджето си за Св. Валентин, Тя ме харесва, ма я е срам да ми го каже, Приятелят ми замина - край с мене.." и се замислих..

Проблемите са проблеми,какъв е проблемът?

и аз имам проблем.

няма откъде да си изтегля Кондьо.

\след малко ще си устроя тема.

Dissenter
02-28-2007, 07:12
Айде стига с тия проблеми.Хората просто споделят.Е,няма да се изповядват пред Господ,но пък на тия години чак толкова навътре да се взимат тия неща :roll: .Живейте,обичайте се,докато не е късно...