View Full Version : Как да откажем , без да нараним
ThePainIsReaL
02-18-2007, 09:46
Не бих писала темата , ако можех да говоря за това с приятелките си . И дано всичко това не прозвучи като фукане , защото за мен наистина е проблем . Напоследък всичко , в което вярвах , се руши пред мен и нищо не мога да направя . Става въпрос за момчета , които са ми били приятели , с които съм се разбирала отлично и съм можела да им се доверя , и те сега , след като съм сама , искат нещо повече , което аз не мога да им дам . Нямам спокоен ден заради това . Всеки иска да знае какво ще отговоря , а аз все отлагам разговорите на темата "ходене". Ето ги и въпросните лица
1. Мой съученик , с когото имахме за много кратко време нещо общо и всичко беше голяма грешка . Мислех , че ме е превъзмогнал , но валентинката му , думите му .. не искам да го нараня пак , не искам да страда , не желая да го губя като приятел , защото той е единственият , който винаги досега ме е слушал , разбирал .. дори и спасявал . Не веднъж ме е успокоявал и измъквал от заплетени ситуации . Наистина го възприемах като много близък и самата мисъл , че заради едното харесване , ще го загубя , ме убива ...
2. Уж много добър приятел на бившия ми приятел . Познават се от десет години , ако не и повече .. сега не знам в какви отношения са , но това момче ми говори за обич , че ме е обичал винаги , още откакто ме видял , а аз него го познавам , покрай човека , с когото бях заедно дълго време. Такава каша е всичко . Всеки ден ми пише , иска да знае дали ще стане нещо . Не съм от типа хора , които могат да наранят . Не искам да му кажа " Махай се от пътя ми бе идиот" , ще е супер гадно , все пак се знаем г/д 2 години , как ще го погледна после .
3. Съученик на бившия ми приятел .. баси .. нищо не правя , за да ме харесва някой . Не искам да ме харесват .. искам само да можем да сме приятели , толкова ли е трудно
Има и 4 и 5 .. ама става много дълго и стига с тези простотии , дето пиша . Просто съм отчаяна вече . В непрекъснато напрежение ми минава денят , все гледат да ме мачкат , да ме карат да ревнувам на живо и после в скайп няма по-мили от тях .. "Несли , аз няма да те нараня " , "Несли , тва " , "Несли , онова"
Как постъпвате вие , когато не искате да нараните някого , не искате да го загубите , но не може и да сте заедно с него ?
П.П. Знам , че написаното звучи много наивно , но ако ви се е случвало , знаете , че е ужасно гадно :?
П.П 2 Мерси , ако някой си направи усилие , да отговори .
Мии на първия ако му кажеш тва дето си написала за нго според мен няма да се засегне а за другите не мога да ти кажа щото бързам и не чета внимателно
the_uNf0rgIv3n
02-18-2007, 10:00
Това дали ще останат наранени след като им кажеш въпросното "Не" зависи само от това дали наистина и колко те харесват. Но,ако наистина те харесват е трудно да ги отхвърлиш и да не ги заболи..жестоко,но това е истината.Аз имах същия проблем,само дето от страна на момчето...влюбих се в най-добрата си приятелка,с течение на времето й го показвах и един хубав ден й го казах,но сещаш се понеже life sux тя просто в един гаден ден каза,че ме чувства само като приятел...страхотен човек,най-добрия й приятел,но нищо повече. Сега сме малко отдалечени,неможех да преглътна болката толкова много време,и все още не съм...единственото лошо е,че ми е трудно отново да стана толкова близък с нея...та мисълта ми беше,че просто зависи дали наистина те харесват или просто "да се пробват"
п.п.извинявай за дългите писания ...
gamercheto_
02-18-2007, 11:02
Виж това че тези момчета те харесват не се дължи само на това дали ти си им давала някакви поводи а на това какво ти е било държанието с тях,как си ги приемала,как си им говорила....в твоите очи те са видели саваршеното момиче за тях и точно затова са реагирали така.....затова хората понякога казват че приятелство между момиче и момче трудно има и то не защото не могат да си имат доверие а защото винаги единия хлътва и потататъчни отношения са малко възможни...Ти не можеш да продължаваш да избягваш темата защото по този начин ги нараняваш още повече според мен най-добре ще е просто да поговориш с всеки от тях по отделно и да им обясниш че ги имаш само като приятели и не можеш да ги приемеш като нещо повече...Да знам трудно ще ти е,но така е най-чесно спрямо тях!те имат право да са наясно какво става!ще ги боли но ако наистина изпитват нещо ще се съгласят да си останете и само приятели!!!надявам се да съм ти помогнал и успех
sexy_momi4e
02-18-2007, 11:08
Na vseki se slu4va ponqkoga,trqbva po nqkakav na4in da go nakara6 da ne te haresva ve4e i znam 4e e mnogo trudno,no trqbva da se opita6.A ako ne stane prosto kazva6-ne i gotovo,ponqkoga nqma na4in trqbva da go kaje6 ina4e 6te si misli 4e moje ne6to da se polu4i.Ako i s teb se slu4i ne6to takova om4eto 6te ti kaje 4e ne te haresva,taka 4e budi po re6itelna
second_heartbeat
02-18-2007, 11:12
1. Мой съученик , с когото имахме за много кратко време нещо общо и всичко беше голяма грешка . Мислех , че ме е превъзмогнал , но валентинката му , думите му .. не искам да го нараня пак , не искам да страда , не желая да го губя като приятел , защото той е единственият , който винаги досега ме е слушал , разбирал .. дори и спасявал . Не веднъж ме е успокоявал и измъквал от заплетени ситуации . Наистина го възприемах като много близък и самата мисъл , че заради едното харесване , ще го загубя , ме убива ...
Според мен ако ще избираш някой от тях, това е първото момче. А и виж сама как говориш за него.. може да има нещо. Но искам да те попитам защо си го възприемала като много близък, а вече не? Да не би да си се уплашила, когато те е попитал, дали искаш да имате нещо повече? Ако ти е истински приятел и му обясниш тези неща от поста си мисля, че ще те разбере. Но първо си помисли ти дали искаш да имаш нещо с него, защото може и така да се окаже. А за другите момчета, които си описала е достатъчно да кажеш "Много държа на теб, но просто не мога.. и много бих искала това да не разруши приятелството ни." или нещо подобно. Ти трябва сериозно да си помислиш и да вземеш решение.
BUBU_to4ka_TO
02-18-2007, 11:47
ami prekrasno te razbiram i iskam da ti kaja 4e pone do sega ne sym otkrila na4in da 'otkaje6 bezbolezneno' vinagi ima naraneni, obideni, s razbiti nadejdi...nqma kak... tova e jivotyt! :smt056
ThePainIsReaL
02-18-2007, 11:52
second_heartbeat наистина имам специално отношение към това момче . Ценно ми е много и съм готова през огъня да мина , за да не е наранен пак , и то от мен . Но аз не мога да го обичам като гадже. Никого не мога да обичам така и на никого не ще дам да "има" сърцето ми , просто адски много боли .
Не знам дали ме разбирате , аз не си търся гадже , търся си приятели , и винаги става така , че някой си решава , че ме е харесва . Не може ли просто да ми е приятел :? Там ми е болното място .
Jessika_MG
02-18-2007, 12:43
Според мен е най-добре да бъдеш директна. Сега или по-късно..какво значение има, така или иначе ще ги заболи. Не можеш да го предотвратиш. Важен е начина, по който ще им го кажеш и да им покажеш (на тези,които са важни за теб) , че държиш на тях и не искаш да си развалите приятелските отношения заради нещо подобно. А по това как те ще реагират - ще разбереш тяхното приятелство на какво се е базирало !?! Дали наистина са ти били такива или са го правили, защото са очаквали нещо повече :!:
lele milata v ko polojenie priznavam 4e nikoga ne sam bila v takowa ne6to zabarkana no naistina izglejda mn zabarkato prosto prosto na vseki edin zami i im kiji 4e si zaeta i te kato pitat koi e ti im kazva6 4e ne go poznavat mojebi 6te se ospokoqt ne6tata dokato ti samata re6i6 kakwo da pravi6
Не се е получило много добре при теб.И аз бих те посъветвала да избереш първото момче, но тук не става въпрос за това.Опитай се на всеки по от делно да обясниш, че не искаш да сте нищо повече от приятели.Друг е въпроса дали ще останете такива.
aP0kAlIpSiS
02-18-2007, 19:07
Ами... не съм попадала в такава ситуация,защото (може би) съм прекалено жестока-винаги когато някой почне да си прави излюзии,че може да е с мен му казвам директно,че няма да стане.
Та да се върнем на твоя проблем...Явно си мн мило момиче,но мисля,че с всички други,освен с първото момче трябва да постъпиш като мен.На него (мисля) трябва да му обърнеш по-голямо внимание.Говори с него..и както досега просто си излей душата.Явно той е свестен..ще те разбере..
Късмет и занапред наблягай на приятелсва с момичета,явно с момчетата ти се отдава само любовта :)
sometimes_
02-18-2007, 19:45
Такова нещо като "безболезнено отказване" няма...
:arrow: Отказваш по възможно най-милия начин, обясняваш, че не искаш връзка и т.н., нас-жените поне ни бива в обясненията. :wink:
Трудно е да съществува приятелство между момиче и момче, задължително единия е влюбен в другия. Това е неписано правило. Трудно е да откажеш, наистина ще ги боли, но друг избор нямаш...
Еми има много момчета, които приемат и най-малкия разговор или усмивка за някакъв знак на привързаност и веднага започват да си правят планове с това момиче, което за мен си е признак на незрялост и е доста тъпо... Кофти ще е да ги баламосваш и тримата, по хубаво им обясни как стоят нещата и им кажи да не си правят илюзий. Бтв ако първото първото момче ти харесва физически, защо не пробваш със него? Той най-много ти е доказал и ще е кофти да се отнесеш така с него.... Ако не ти е голям проблем може поне да опиташ с него момчето го заслужава, а другите са някви смешки с тях можеш да си пряма и да ги заебеш направо...
gangbang
02-19-2007, 05:00
Всеки отказ, наранява малко или много 8)
трудно, а мога с чиста съвест дори да кажа и невъзможно е да намериш безкористно и чисто приятелство в лицето на едно момче. сама виждаш и от личен опит се убеждаваш, че в единия от двамата винаги се пораждат чувства! затова може би е по-добре да насочиш вниманието си като приятелка към някое момиче, което също би те разбирало не по-зле! а относно момчетата... ми мисля, че трябва да говориш със всеки един от тях, да им кажеш как се чувстваш (макар че приятелството не се приема добре в този случей), но ти поне ще си спокойна, че си казала това което ти е на сърцето! успех, несли ;)
Невъзможно е да им откажеш без да ги нараниш дори малко .. то какви приятели ще са ти били ако не се засегнат от от твоето отказване.Както каза анито.сл - истинско приятелство между момче и момиче = няма . Рано или късно се пораждат по-специални чувсва в единия от двамата. 8-[
Аз се чудя как толкова момчета те харесват едновременно и всичките приятели.. в лабиринт без изход си :| . Нали са ти приятели -- ако им откажеш би трябвало да раберат ::: ,че нямаш по сериозни намерения към тях а ги искаш само за приятели. :wink:
ThePainIsReaL
02-19-2007, 08:06
Благодаря ви много за отговорите . Такава каша е всичко .. но както и да е . Благодаря отново .
HopeLesss
02-19-2007, 08:42
Аз не разбрах едно... всъщност искаш да избереш един от всичките, или просто да ги разкаваш без да ги нараниш??? :-k
Виж, такова нещо като безболезнено отрязване няма. Ако протакаш нещата, ако изчакваш подходящия момент, който така или иначе никога няма да дойде, нещата ще се влошават все повече и повече и ще дойде онзи момент, в който всеки ще чака твоето решение и всеки ще таи надеждата за неговото "да". В крайна сметка, при положение, че ти не си отрязала нито един от всичките, ти им даваш без дори да осъзнаваш малката надежда да бъдат с теб. По едно време аз също бях изпаднала в подобна ситуация. Бившето ми гаджето ме харесваше, 2 момчета от моя клас също, едно момче, с което бях преди много много време... Аз също не съм от хората, които могат да нараняват без да им мигне окото, но когато не правиш нищо по въпроса да ги отстраниш, ти общо взето ги нараняваш много повече и много по-болезнено, отколкото ако им кажеш в прав текст, че няма да бъдеш с тях.
В крайна сметка ти си 1, а те 5... И да искаш не можеш да си с всичките. Според мен най-доброто решение на проблема е да погледнеш нещата от тази страна, която ще е най-добрата за теб самата. Най-добре е да останеш известно време сама, да отдалечиш всички от себе си и евентуално да разбереш към кой от тях имаш най-силни симпатии. Останалите просто трябва да продължат напред... без теб!