View Full Version : Относно Ревността
cherinka
02-18-2007, 18:55
Според мен ревността наподобява повече завист, отколкото да е плод на някаква любов.
А завистта е дребнав, пълзящ порок, в повечето случаи неоправдан и безпочвен.
Ако има основателен повод за ревност, то тогава е излишно да се говори за любов.
Само хората са толкова придирчиви. Пеперудата не пита цветето:
"Друг целувал ли те е вече?". И цветето не пита: "Задиряла ли си друго цвете?" . Важното е да се радваме на хубавите моменти, прекарани с любимия, а ако чувствата не са взаимни - рано или късно ще си проличи. :)
аз възприемам ревноста по-скоро като страх да не изгубиш другия! страх да не се изплъзне между пръстите ти това, което за теб е най-ценното, но същевременно и най-трудно пазеното!
аз възприемам ревноста по-скоро като страх да не изгубиш другия! страх да не се изплъзне между пръстите ти това, което за теб е най-ценното, но същевременно и най-трудно пазеното! Напълно съм съгласна по точно от това едва ли има.. :smt023
cherinka
02-18-2007, 19:07
аз възприемам ревноста по-скоро като страх да не изгубиш другия! страх да не се изплъзне между пръстите ти това, което за теб е най-ценното, но същевременно и най-трудно пазеното! Напълно съм съгласна по точно от това едва ли има.. :smt023
Ами спрете с този страх. Само се затормозявате така.
sh3_1s_7h3_0n3
02-18-2007, 19:08
аз възприемам ревноста по-скоро като страх да не изгубиш другия! страх да не се изплъзне между пръстите ти това, което за теб е най-ценното, но същевременно и най-трудно пазеното!
Никакъв страх. Т'ва си е комплекс... и чувство за малоценност... като си без самочувствие...като си мислиш, че др-те са по-добри от теб... или че някой може да привлече гаджето ти с нещо което ти нямаш...
-=> от това произлиза Страхът, но самата РЕВНОСТ не е СТРАХ.
priti_kiti
02-18-2007, 19:09
sometimes_
02-18-2007, 19:24
А как да си кажем "От днес няма да ревнувам!"? Страх, комплекси, каквото и да е, всички я изпитваме. Естествено е да се страхуваш да загубиш хората около себе си, не мисля, че има нещо лошо в това, освен ако не е извън границите на позволеното.
Темата е дискутирана много пъти, аз мисля, че има много по-важни проблеми, над които трябва да се поговори. Ревността е стара колкото света, колкото любовта, тя никога няма просто да си отиде от хората.
Понякога, човек като ревнува се чувства несигурен.Но според мен ревността няма нищо общо със завистта.
svetlidim
02-18-2007, 20:25
Човек ревнува не когато обича,а когато иска да бъде обичан!Зпомнете го това и няма да имате проблеми!Щом те е изревнувал,значи не си му показала достатъчно любов!
HopeLesss
02-18-2007, 20:37
=D> =D> =D>
Най-точно казано. Ревността е признак на страх, на обич, на чувство за несигурност. Понякога си мисля, че ревността е свързана и с липса на доверие, но не във всички случаи. Човек може да има доверие, но пак да е ревнив. Със сигурност човек ревнува, когато обича. Ако не му пука, няма да си губи времето с излишни притеснения. Друг е въпроса, че когато човек ревнува повече от нормалното, идва един момент, в който любовта малко по малко изчезва... умира...
i az podkrepqm tova mnenie!
DarkAngelOfHope
02-19-2007, 05:47
Айде ... сега е момента момичета да си признаете че искате приятелите ви да ви ревнуват поне малко ... от време на време и ако това не се случва се опитвате да го накарате ... нали, нали :-D
е сигурно има и изключения ... но както знаете " Всяко изключение потвърждава правилото. " Това го беше казал ... този ... ъъъ ... някой си там :mrgreen:
айде признаваите :arrow:
Изчетох всичките мнения ... :-D
Нищо немога да добавя :-)
teenkopele
02-19-2007, 06:30
"...Ако има основателен повод за ревност, то тогава е излишно да се говори за любов...."
До някъде си права, но не напълно. Ако примерно свалят половинката ти, пак ще има ревност, но тя няма да е породена от нещо, което е направил човекът до теб.
Според мен, ревността и завистта са две отделни неща.
Ревността я свързваме с чувства, а завистта най-вече с материалните неща. :wink:
cherinka
02-19-2007, 07:33
Еми хуафо. Айде ревнувайте си на воля, и запомнете, че сами си вредите. Относно горния пост : Според мен човек НЕ МОЖЕ да изревнува ако някой друг/а сваля половинката му, а по-скоро се дразни, че някой е стъпил в неговата територия и лично пространство.
HopeLesss
02-19-2007, 07:56
Еми хуафо. Айде ревнувайте си на воля, и запомнете, че сами си вредите. Относно горния пост : Според мен човек НЕ МОЖЕ да изревнува ако някой друг/а сваля половинката му, а по-скоро се дразни, че някой е стъпил в неговата територия и лично пространство.
Никой не успорва, че ревността вреди най-вече на този, който ревнува. И да, нормално е да се подразниш, ако някой стъпи на твоята територия. Човек брани и пази това, което си е негово и ако го цени, много ясно че няма да го дава на никой друг. Това не е завист, а чувство за принадлежност и един вид дълг да си до това, което обичаш. Вярно, ревността не е хубаво нещо, но ти как би се почувствала, ако на гаджето ти му е през х*я дали някой ще те сваля, дали някой ще ти се натиска или ще те обарва. Замисли се...
sh3_1s_7h3_0n3
02-19-2007, 08:07
след дискусията за ревността поговорихме и с гаджето за това. аз по принцип не ревнувам много...в смисъл..в границите на нормалното...а не да изпитвам някаква болезнена ревност...но той каза, че ме ревнува много. стана ми малко тъпо, но и приятно честно казано... приятно - защото държи истински на мен и ме обича както ми е доказвал не веднъж и кофти - защото не му давам поводи, не му говоря за други момчета или да се държа по-свободно с някой. попитах го какво мога да направя, за да не ме ревнува толкова... защото това го прави тъжен, несигурен...понякога може би го боли доста....а аз не искам да е така...и той ми отговори, че не зависи толкова от мен, а че той просто си е болезнено ревнив...
тъпа работа :| не искам понякога да му е гадно от ревност...но АЗ какво да направя след като той си е просто такъв? :|
ThePainIsReaL
02-19-2007, 08:40
Taзи тема ме навява на мисълта - "Жените ревнуват , защото не обичат себе си достатъчно , а мъжете - защото прекалено много се обичат " :lol: