View Full Version : 4estno li e sprqmo men???
zdraveite,iskam samo da vi kaja,4e ne izdarjam ve4e!eto go i problema-imam sestra,koqto e studentka i u4i v drug grad,vseki mesec na6ite i davat po 500lv,a kogato az im poiskah lanec da mi kupqt te mi kazaha,4e nqmali pari,e ot kade togava za sestra mi.vinagi kogato tq zaminava za tozi grad baba mi i dqdo mi i davat pari,a na men samo po praznicite.sno6ti govorih s maika mi na tazi tema,a tq mi kaza,4e kogato doidelo moeto vreme i na mene 6teli da mi davat.ami ako ne mi doide moito vreme,ako ne6to stane.spored men trqbva da se jivee den za den.zna4i 6tom imat pari za sestra mi,trqbva da imat i za edin lanec(ne samo lanec)!E kajete spored vas tova 4estno li e sprqmo men???
miloto_girl_4e
03-16-2007, 17:37
500 лв. на месец .. сериозна сумичка :)
Еми... аз поне не го намирам за особено справедливо ..
Все пак може да си по-малък, но това не значи, че и ти нямаш потребности и желания.. Трябва някакси да обясниш на ваще, че не искаш много.., че все пак и ти си им дете и трябва да отделят пари и за теб :!:
500 лв. на месец .. сериозна сумичка :)
Еми... аз поне не го намирам за особено справедливо ..
Все пак може да си по-малък, но това не значи, че и ти нямаш потребности и желания.. Трябва някакси да обясниш на ваще, че не искаш много.., че все пак и ти си им дете и трябва да отделят пари и за теб :!: te sega sabirat pari4ki kat porasne6 malko po malko 6te gi izpapka6 si4kite
justsladuranka
03-16-2007, 19:24
доста несправедливо . бих те посъветвала да поставиш въпроса сериозно и да си потърсиш правата . :P
Fucking_Bitch
03-17-2007, 08:54
Дам наистина е несправедливо.Ама като са две деца винаги едното е по-ощетено,няма начин.
maybelline
03-17-2007, 09:14
Не се обиждай,но мисля че се държиш доста разглезено.Сестра ти е студентка,а както сигурно ти е ясно,вашите трябва да плащат студентски такси.Момичето живее в друг град,далеч от родителите си и от теб и там тя трябва да се оправя сама - да си купува храна,да си готви,да чисти,да плаща сметки(вода, телефон, ток, парно),да си купува по някоя и друга нова дреха или обувки когато се наложи...Според мен 500 лева на месец не биха стигнали,но щом вашите са преценили...
А ти си живееш у вас и си получаваш редовно камериерските услуги - готвят ти,перат ти дрехите,плащат всички сметки без да те замесват,въпреки че поне 50% от използваните ток,вода, телефон и парно са отишли за теб(може да не ти се вярва,но като се замислиш е точно така).Да не говорим,че те ти купуват всички дрехи и обувки и т.н. а ти им мрънкаш за пари за някакви глупости(ланец :roll: ).
Аз също имам по-голяма сестра студентка,но тя живее у нас,защото университета й е в същия град.Ако тя получаваше по 500 лева на месец вече щеше да е нечестно спрямо мен,защото тя не плаща сметки и не купува дрехи и храна със свои пари.Ако обаче живееше в друг град,особено в студентско общежитие,разбира се че щях да приветствам финансовото подпомагане,което би получавала тогава.Опитай се да разбереш вашите и да се държиш малко по-отговорно.Време е да пораснеш.
амиии и при мен е така ..ся брат ми ще има бал кара курсове за шофьор и сега само за него пари..пък аз на сухо мн е ялово и хич не е справедливо :roll:
Определено не е много честно.Та те имат пари и те лъжат, че нямат, а в същото време плащат свръхскъпи курсове на сестра ти.Спокс и за теб ще харчат.Просто са сметнали, че не е толкова важно да ти вземат ланец, но за теб е важно.Чакай и на теб ще дойде времето. =;
MI ne vijda6 li fakta be momi4e...te prosto obi4at pove4e sestrati aide da ne kaja 4e obi4at samo neq :roll:
`Death`Whore`
03-17-2007, 15:50
Гадно са постъпили, но на нея тези пари И трябват, за да си плаща образованието, за наем и за ядене /макар че аз бих могла да живея с доста по-малко.../, а ти искаш пари за финтифлюги.
Ми не си права...
Все пак следва в друг град, трябват й пари за ядене, за тетрадки, за учебници, да си плаща квартирата или каквото е там... А ти за глезотий ги искаш тези пари!
rali4ka91
03-17-2007, 17:07
Съгласна съм с мнението по горе.Наистина постъпваш егоистично.Особено ако сестра ти учи и във София...даже мисля че за София са малко тези пари(зависи от много неща де).Важно е сестра ти да получи добро образование и не мисля, че заради твоите прищявки тя трябва да се лишава от много неша.Защото все си мсиля че родителите ти, баба ти и дядо ти правят това с единствената цел тя да е добре.И това че ти няма да имаш скъп ланец не е от такова значение.И за да не повтарям горния пост със другите неща ... като напр. "Камериерските услуги" просто седни ис е замисли.Не бива да си такъв егоист към най-близките ти хора. :smt018
ми от една страна е несправедливо, но ако се замислиш вашите дават пари и за теб! вце пак сигурно не си на хляб и вода, все пак на сестра ти и тряабват пари за храна, у4ебници, за квартира, а животът в град като София изобщо не е ефтин...така че трябва да се замислиш дали наистина си толкова ощетена!
FiRe_LaDy
03-17-2007, 19:50
Ne si li mnogo alchno?Davali 500lv za sestra ti,a za teb kolko davat?Tova da ti osigurqt seki den da ima kakvo da qdesh i da ne e vse edno i syshto,a da ima raznoobracie.Da ti davat djobni za uchilishte,a sled tova i za kafeta.Da ti kupuvat razni drugi drebni neshta i drehi,obuvki i neshta za uchilishte.E da ne si mislissh,che za tebe davat po malko ot kolkoto na sestra ti?A v kriana smetka roditelite si za banka li gi imash?
VIP_kukli4k@
03-31-2007, 09:33
spored men trqbva da go prieme6 tova.nqma kak.i az imam po maluk brat i u4a v dr grad i su6to taka na6te mi davat pove4e pari otkolkoto na brat mi.no ne biva da se oplakva6.ti pita6 li sestra ti kvo i e bez vas,bez udobstva,bez da ima koito da 4isti gotvi pere i t.n.
naistina tgrqbvada go razbere6,ti si zaobikolen ot griji a tq ne!!!spoko
ем,баш за ланец и аз няма ти дам...
t_a_n_i_a^14
03-31-2007, 10:48
ne znam na kolko si no vse pak trqbva da pogovori6 s tqx no kogato ima dve deca vinagi ednoto e o6teteno i nai ve4e po malkoto :D
Разбери, че сега имат студентка и трябват много разходи за нея..не вярвам да те държат гладен и гол...просто ще видиш, че и ти като станеш студент голямата част от семейния бюджет ще отива за теб...повярвай ми.. :)