PDA

View Full Version : Случвало ли ви се е?

03-20-2007, 09:45
Може би не трябваше да е точно в този раздел, но както и да е...
Та, случвало ли ви се е да кажете на някого, на когото държите, нещо, което да го накара да се отдръпне от Вас? Имам предвид, нарочно да му го кажете? Защото си имате доводи и мислите, че този човек трябва да стои настрана от вас, за негово собствено добро...
Примерно - на някоя приятелка или приятел или на някого, в когото сте влюбени? Мислите ли, че това е честна постъпка?

Kianna
03-20-2007, 09:51
Какво значи да се държи на страна,за негово добро?

Sladkata_Nansi
03-20-2007, 10:13
Всеки сам за себе си решава кое е добро за него и кое не!

CrazyWitch
03-20-2007, 10:18
Оолл не ми се е случвало.
От страни постъпката изглежда силна, но няма ли да е по-добре да обясниш на човека на когото държиш за какво искаш той да се отдели от теб... !?

03-20-2007, 10:28
Какво значи да се държи на страна,за негово добро?

Ами, конкретната история е доста сложна и с много тъп край...
Накратко - запознах се с един момък преди време, много бързо се сприятелихме, бяхме нон-стоп заедно, едва ли не...той си имаше приятелка, която беше важна за него...аз, въпреки че доста бързо се привързах към него, гледах да не го показвам...после имаше някакви истории с нас двамата, флиртове и други незначителни неща, но той си държеше на приятелката...и така - с месеци, в които аз взех, че се влюбих, като последния идиот :lol: После той изчезна за няколко месеца, не отговаряше, като го търсех...не съм била и особено настоятелна - за мен той си беше загубена кауза от началото...докато го нямаше обаче аз още повече се влюбих :? Не можех да го забравя. Случайно се засякохме в Интернет - той вече без приятелка, решен за доста време да няма пак такава. Аз се усетих, че не мога да се държа с него като с приятел или обикновен събеседник, просто не се получаваше. Изглеждаше ми наранен от ситуацията с гаджето си и така нататък...а аз - влюбена бяла птица :lol: Той си подходи приятелски към мен, вика - ще ти звънна утре. Не ми звънна утре, нито на другия ден. Аз реших, че няма смисъл да контактуваме - нито мога да се преструвам пред него, нито той някога ще ме види по друг начин, само евентуално мога да го объркам още повече...и му казах разни неща, че се е променил, че не мога да съм му приятелка, че си имам причини и не искам да ми отговаря...
Още взето е това. :P

PoisoNGirL
03-20-2007, 10:37
moje bi taka shte e po-dobre za teb,ne za nego! edinstveniq nachin da go zabravish e da stoish dalech ot nego,no toi shte ostane v nevedenie zashto si postupila taka ot nishtoto.ako smqtash,che nqma da se poluchi nishto mejdu vas i si sposobna da go zabravish dobre si mu kazala,che ne trqbva da se vijdate.no mojelo e da izberewsh malko po-razlichen nachin...istinata ponqkoga e nai-lesnoto reshenie.da mu kajesh,che ne mojesh da si mu samo priqtelka i se stremish da go prevuzmognesh i zatova ne trqbva da se vijdate.

03-20-2007, 10:49
moje bi taka shte e po-dobre za teb,ne za nego!

Да, има нещо такова...
Но по никой начин няма да му обяснявам за какво става дума. Тук изпускате един важен момент - приятели сме, при това близки, после той изведнъж не ми отговаря, като му се обадя, все едно не съществувам...може да не е бил в настроение или да е било кофти период, но пак не е много честно, нали? А и можеше просто да каже "не ми се говори с никого", "имам си проблеми" и така нататък...нещо, което поне направих, не изчезнах от нищото...
Иначе ми е малко трудно да го забравя, и преди, като нито го чувах, нито го виждах, пак ми беше трудно...нямам идея защо, не е като да не си го поставих за цел...
Имахме си някакви заигравки с него, но нищо повече...

PoisoNGirL
03-20-2007, 11:33
emi sama vijdash,che toi se e otdrupnal ot teb.Dori da ima problemi shtom si mu priqtelka naistina moje da ti kaje "ei ne mi se govori v momenta".Taka che prosto se otkaji ot nego.zagubena kauza e... :(

03-20-2007, 12:32
Пак съм аз. Омръзнах ли ви? :-D
PoisonGirl, аз друго не съм и казвала...
Нямам намерение да го преследвам, нито да се "боря" за него (то пък една борба...)
Проблемът е, че при цялото ми желание и воля по този въпрос нещо не мога да погледна друг по същия начин. Има хора, които са ми забавни, харесват ми на външен вид и т.н., но същото като с този човек - тц...яд ме е, че и като приятел го загубих, а така и не разбрах каква беше причината...Нито е типичното плейбойче, нито е несериозен...
Въпросът ми беше дали е коректно от моя страна да правя така. За забравянето ще се наложи да се пробвам, като гледам, май няма да е скоро "най-щастливият ден"... :lol:

Kianna
03-20-2007, 12:36
Ако му кажеш,че го харесваш-ще се промени още повече,така че няма смисъл.Според мен просто ти трябва време,за да свикнеш с мисълта за него.Когато претръпнеш няма да ти е проблем да сте дори просто приятели.Успех. :P

Resonance
03-20-2007, 12:54
Скоро ми се случи :D

anonimkata 1985
03-20-2007, 13:08
Moga li da razbera na po kolko godini ste i ti i toi? Mersi predvaritelno.
:)

03-20-2007, 13:11
Moga li da razbera na po kolko godini ste i ti i toi? Mersi predvaritelno.
:)

Аз съм на 18, той е на 20. Поне последния път, като видях, така беше :lol: Защо?

irulan
03-20-2007, 15:57
А според мен трябва да му кажеш...Само ще се измъчваш, ако не го направиш. Нали казваш, че сте имали някакви флиртове един с друг, това-онова? Може пък да е имал причина да не ти отговаря, както ти имаш "причина" да му наговориш разни неща сега...

03-20-2007, 16:07
Ами, irulan, нашите т.нар. "флиртове" не бяха нещо по-различно от приятелски закачки, според мен...въпреки че на някои хора биха им се сторили цинични или прекалено натуралистични. Нормално взаимодействие между хора от противоположни полове, това е. Не можех да си позволя друго, от лично моя страна, като се сетех, че има приятелка. Не е да не съм искала, но някои неща просто не се правят :)
Няма начин да му кажа...1. Имам си гордост, 2. Не виждам смисъл...човекът си има свой живот, аз - мой. Защо да ходя да му споделям разни чувства, след като даже не сме онези приятели, които бяхме преди?
Въпросът в темата ми не е този...аз знам какво трябва да направя...
Въпросът е - коректно ли е да се отнасям така с него?!

koalka
03-20-2007, 16:23
Не, не ми се е случвало, но все пак не можеш просто ей така да си тръгнеш от един човек, ако той до вчера ти е бил приятел.Дължиш му поне едно обяснение.

03-20-2007, 16:35
koalka, това е твое мнение и аз няма да го оспорвам, въпреки че става въпрос за мои дела. :) По принцип не би ми и хрумнало да питам във форум като този...но имаме много общи приятели с него и не мога да обсъждам с тях този въпрос, а и ми трябва безпристрастна оценка.
Дължа му обяснение? Понеже той ми даде такова, като изчезна за четири месеца... :D Аз го питах какво се беше случило, той ме погледна учудено и каза: "За какво говориш?". Казах му, че съм го търсила няколко пъти и не ми е отговарял, а той ми отговори:"Кога?" и после си продължихме разговора по други теми...Все едно аз си измислям, хаха :)