PDA

View Full Version : Вечното сравнение и натякване

ми писна ми!
03-28-2007, 14:24
Омръзна ми вече и имам чувството,че ще се взривя! Омръзна ми нашите постоянно да ми мрънкат...не съм учила достатъчно,ами добре! Тяхната версия е,че нон-стоп трябва да уча и нищо друго да не правя! На всичкото отгоре майка ми постоянно ме сравнява с брат ми(от малка,откакто се помня го прави) и ми натяква той колко е добър,колко постижения имал,какво бил направил...а вика-а ти,ти нямаш нищо общо с него! Накратко-той е доста по-голям и работи в чужбина,успешен е и аз много го обичам,но товя постоянно да ми се натяква,че трябва да бъда като него...той много е учил и за това е сега там и работи това,но аз защо трябва да бъда негово копие?! Трябвало да мина по неговия път,да уча нещата,които той учи-ами ако на мен ми се отдават и ми харесват други?! Ами ако имам собствен път,който искам да извървя?! Постоянно ми мрънкат и това вече не се търпи! Как да ги накарам да проумеят,че това си е моят живот и ще правя с него каквото си искам,а не това,което прави брат ми?! По дяволите,аз съм различна-не мога да бъда брат си! Ужас...но с тях и дума не може да се говори за това-те си знаят тяхната! (както и аз-моята!)..но това трябва да се промени,защото се насаждат така комплекси :( НА 17 съм..и искам свобода и свободен избор,но постоянно ми правят забележки и ме контролират все едно не мога сама с нищо да се спрвя-ами не е така! Нито мога да бъда копие на брат си,нито искам! Но те трябва това да го разберат! Но как... :smt012

03-28-2007, 15:12
ami otvori si malko malkata usta pred tqh i im kaji ei tva deto si go napislala tuka i tam kvot misli6 im kaji i da vidim posle dali 6te bade sa6toto

frosince
03-28-2007, 18:51
da kaji im kvoto misli6 .. ako ni6to ne se promeni drugiq variant e da ne im obra6ta6 vnimanie .. te da si govorqt a ti da si pravi6 kvoto si znae6.. rano ili kasno 6te im pisne da ti natqkvat kato vijdat 4e ni6to ne se promenq i 4e ti si pravi6 kvoto si iska6 :)

BuBi008
03-29-2007, 03:16
Ako shte te uspokoi ... i az sym v sushtata situaciq e ne e chak tolkova tragichno kakto ti go obqsnqvash no vinagi i men me sravnqvat s 11 godini po golemiqt mi brat. Te vinagi shte te sravnqvat s nego prosto zashtoto sa vidqli che stava po edin nachin a ne osuznavat che vremenata se smenqt i vsichko e savsem arzlichno s nas ot kolkoto s tqh ili bratqta ni . A i kolkoto da se opitvash da im obqsnqvash ne mislq che shte razberat che tova si e tvoqt jivot .. prosto shte pochnatd a ti obqsnqvat che te go pravqt za tvoe dobre i taka natatuk. Ti vinagi shte si im malkata dusheterichka ako shte da si i na 50 godini ...... Te ne te sravnqvat s brat ti zashtoto ne te obichat ili neshto ot sorta ... te ne iskat da si negovo kopie prosto iskat i ti da preuspeesh akkto toi e napravil....A i estestfno ne moge da postignesh po malko ot nego ... vse edno da idesh na nqkoe sustezanie i da zagubish ot protivnika si emi nali shte si proval .... vapreki che brat ti ne e protivnik toi pak e edin vid kompeticiq .... a tazi kompeticiq shte q sreshtash cql jivot. Prosto trqbva da im pokajesh a ne da im obqsnqvash che shte bude na tvoito. Pokaji im vednyj zavinagi che shte bude na tvoito i gotovo.... Kaji im mainata vi ( e ne bukvalno de) i gotovo... shtom se smqtash za golqma tai kato si na 17 bi trqbvalo da se spravish i da durjish na svoq glas.

Ellie
03-29-2007, 13:02
Кажи им това, което каза на нас тук.

тъжно лошо момче
03-29-2007, 14:04
ami otvori si malko malkata usta pred tqh i im kaji ei tva deto si go napislala tuka i tam kvot misli6 im kaji i da vidim posle dali 6te bade sa6toto

И кво?!Нищо не се променя,насаждат се комплекси както тя казва и накрая ставаш наистина негоден да се справиш с нищо!Щото си станал неуверен,подтиснат и злобен спек ,за съжаление.Карам 19-та година вече,момче съм,при мене е същото като при тая девойка,от както съм на 13 ме подтискат,обиждат,сравнява т,тормозят,дори ме удряха!
САмо учи учи,няма да излизаш,ще се прибереш РАНО
*РАНО е ключова дума при тях,нарочно вечеряме късно за да стоя унас и да не ходя никкъде,като заобиколя това ми мрънкат.Всичко на всичко 2 пъти съм бил на нощна дискотека и миналата седмица се прибирах само 2-3 по-късно,а за 3 седмици назад 4.И то съм се прибирал в 11-12 часа вечерта.
Обидите,непрекъснатите обиди...боклук,мързеливец,о репка,НАХАЛНИК,ето още една от любимите им думи.Нахалник съм бил...И защо?Защото имам право на свобода?А те ми я взимат.
Те ми развалиха успеха(и то развален разбирайте малко под 5.50).Ще хода студент,да бе да,то се ходи с пари и добри родители.Такива гашници като мен си бачкат мръсната работа или недоходната.Щото съм човек нещастен и то нещастен по рождение,щото никой не избира родителите си.
И после как човек да види доброто,да повярва в любовта и да прави добро и да вижда красивото след като цял живот е мачкан,обиждан,бит,толкова комплексиран и мълчалив,че само омразата се вижда в очите му.
Приятелка нямам и никога не съм имал,защото съм избухлив и изнервен.Не че не мога да бъда мил и да обичам,но ми е адски трудно.След като всички те предадат и прецакат,дори собствените ти родители.
Исках да се променя,не успях,защото тормоза не престава!
Мислих много и сега съм по-близко от когато и да е,да се разкарам от нас!И ще го направя,като захвърля всичко останало,просто нямам избор!

MoHuTo
03-29-2007, 14:21
Кажи им това, което каза на нас тук.

piska_
03-29-2007, 14:38
Офф нащте са същите...и не мога да ги търпя повече...и не само това а и не ме оценяват като личност :evil:

theEXPLOITED
03-30-2007, 08:00
DAVAI NAPRAVI GO!

VIP_kukli4k@
03-31-2007, 09:18
kaji im 4e ti ne si kato brat ti i ne moje i da si.vseki si ima svoi silni stranii,vij tvoite moje da sa po dobri dori i ot tezi na brat ti

mon4eto
03-31-2007, 12:00
ne se bezpokoi 6tom si na 17 ostava ti o6te edna godina i se maxa6 ot tqx...a po vaprosa-te prosto iskat da bade6 kato brat ti koito e preuspql,no 6tom ti si znae6 4e na moje6 da bade6 kato nego prosto im go kaji,ako ne uspeqt da te razberat iztrai o6te edna godina i ne6tata 6te se opravqt :)

divo_kotence
03-31-2007, 12:40
такова е...и мойте само ми мрънкат сравняват ме само че с братовчедка ми...но ми писна и не им обръщам внимание...като се стигне до караница отивам в някоя фр докато се поуспокоят и се прибирам...след тва си1ко си е по старо му...

loshroditel
03-31-2007, 17:08
Що не сравниш вашите с някой други ,разбрани родители.Като вземат да ти натякват ,че не си като някой си,отвърни им със същото!И ти харесваш родителите на някои,но си търпиш твоите.Живота е непрекъснат компромис.Да се надяваме че ще вденат от намека.Ако не стане,примиряваш се до пълнолетие и после правиш каквото искаш.

sh3_1s_7h3_0n3
03-31-2007, 18:56
как да им обясниш на вашите ли? просто им кажи това, което си написала в темата...

още един пълнолетен
04-01-2007, 07:01
Що не сравниш вашите с някой други ,разбрани родители.Като вземат да ти натякват ,че не си като някой си,отвърни им със същото!И ти харесваш родителите на някои,но си търпиш твоите.Живота е непрекъснат компромис.Да се надяваме че ще вденат от намека.Ако не стане,примиряваш се до пълнолетие и после правиш каквото искаш.

А защо ми се струва,че не си родител?Може ли такива наивни изказвания?Не знаеш ли,че някои родители цял живот се мешат в живота ти,стига да им позволиш или по-скоро ако не им забраниш?Пълнолетието нищо не решава за мен поне на този етап.Живея си унас,чакам да завърша даскало,а после не знам.Може и да се махна,може и да остана,може и студент да отида.А всичкото това време което мина?Когато моите връстници ходеха по дискотеки а аз бях унас или учех или просто нищо не правих,когато те забиваха гаджета ,а аз играех футбол или компютърни игри,когато те ходеха по купони ,а аз вече бях заспал унас?Когато те бяха щастливи ,а аз не знаех какво е това?Някой ще ми го върне ли това време?Мисля,че не,защото някои работи се случват веднъж в живота,пропиляните младини и тинейджърски години не се връщат.Въпроса е как да не загубим още време!

ThePowerOfLove
04-03-2007, 17:05
И аз имам по-успял брат...има много постижения в областта на математиката и аз трябва също да ходя на такива състезания :( А сега съм 7-ми клас и искат да ме пратят в математическа гимназия...където той учи (догодина завършва) иначе като цяло не ми сравняват бележника с неговия,но все пак ако не ми се учи математика? Това,че на него му се отдава....не би следвало че и на мене чак толкова.....Не знам..

galka_girl4e
04-08-2007, 17:42
Kvo da vi kaja vse nie sme vinovni i se ne swme dostat14no dobri za tqx ne mojem da sme bezkraino ymni i bezkraino dobri4ki i mili4ki ve4e na si4ki po4va d ni pisva pone znam 4e ne s1m edinstvena :wink:

Lorraine
04-08-2007, 19:12
Говори с родителите си,това да те сравняват с брат ти е ужасно.Кажи им как се чувстваш и,че не ти е приятно да го правят.Надявам се да го проумеят,а и наистина трябва да учиш за да постигнеш нещо,но НЕ трябва това да се превръща в ежеднение за теб и те трябва да са наясно ,че си на 17 и имаш нужда да си изживееш живота,защото това време никога няма да можеш да го върнеш. :-)

vivian
04-08-2007, 21:49
az sam na 18 brat mi sa6to e v 4ujbina i uspq da se izdgne tam.men redovno si me sravnqvat s nego,za6toto g-d varvq po nqgoviq pat.naistian e mn dosadno.te ne si davat smetka 4e svetata ve4e e korenno razli4en i e glupavo da ni sravnqvat,no tova 6et prodalji o6et dalgo predpolagam.ve4e ne im obra6tam tolkova golqmo vnimanie,no predi mn 4esto me karaha da si zadavam vaprosa " a we kak moje da sam takav smotanq4ka".

Ulety
04-11-2007, 07:56
Az sum v podobno polojenie ... Samo,che men ne me sravqnvat s brat mi i t.n. a s nqkakwa dushterq na priqtelka na maika mi , koqto uchi v Harvard ... kazala sm im go che ne moga da sm kato neq .. ii kakwo lioshte ne .. no efekt nqma :oops:

_[LiFe-StiLe]_F
04-11-2007, 08:01
нашите бяха същите. аз нямам брат или сестра, но затова пък ме сравняваха с напълно непознати хора, което е още по-кофти :? "Виж на леля ти Поля голямата щерка как учи. Момичето изкарало на кандидатстудентския 5,70. Няма начин да не я приемат в Сф с право..." и все от тоя сорт :?
ама като гледам последната година нещо ми отпуснаха края относно това вечно натякване... може би и защото взех да уча :roll:

SoBiEsKi_-_
04-20-2007, 11:43
kvo da ti kaja moite roditeli ne sa po razl!samo deto az nqmam po-golqm brat nito sestra!ve4erniq 4as mi e do 20h a moga da izlizam sled 18h!!!!mn qko da izlezne6 za 2h zakasnee6 s 5 min i posle :smt014 abe tva roditelite si jiveqt v tehnite filmi i vremena ne razbirat 4e ne kato predi 20 god!!!!!i nqma i da go razberat ti si malka i neopitna trqbva da slu6a6 mama i tati i da ne se sabira6 s lo6i hora :lol: 4e koi sa te da mi kazvat s koi 6te izlizam :-k nqa takova ne6to kato razbrani roditeli zapomnigo!!!a kolkoto do tvoita istoriq stane6 li na 18 prosto se iznasqi !!!! :(