Влез

View Full Version : Диети от рано?!

04-16-2007, 14:40
Имам въпрос.Според вас от коя възраст вече е добре да се спазват диети и да се ограничаваме от нещата,които всички деца обичат(хамбургери,торти,ва ли,хляб)?Имам предвид,дали не е нездравословно,дете на 12,13,14 години да спазва диети,и няма ли това да доведе до здравословни проблеми(анорексия,липса на менструация,проблеми с костите и т.н.)в по-късна възраст?

GalleNo_MoMi4eNce
04-16-2007, 14:49
ami az kato malka bqh dosta palnichka i pochnah po ot rano da otslabvam ot 12 godini nqkade!

Lorraine
04-16-2007, 15:56
Диетата е по-зравословно хранене(ето например сладкото,то разваля зъбите),не може да навреди освен ако диета за някои не означава пълен глад.Това да ограничиш нещата ,които вредят е хубаво от една страна.

Drakthul
04-16-2007, 19:02
Диетата е по-зравословно хранене(ето например сладкото,то разваля зъбите),не може да навреди освен ако диета за някои не означава пълен глад.Това да ограничиш нещата ,които вредят е хубаво от една страна.

Всъщност 'диета' означава специален режим на хранене съобразен със състоянието на организма .. но съща така може да се използва и за цялостния начин на хранен .. при хората е по различно, защото имаме разнообразие пък и сме всеядни ... диетата на овцете примерно се състой главно от трева, овес и т.н тоест само растителни храни .. а дано сте ме разбрали ..

По темата - няма никакъв проблем едно дете да спазва диета .. само, че тя трябва да е съобразена със всички хранителни нужди за оформяне на тялото и организма .. тоест е най-добре да се отиде на диетолог ..

Да не говорим, че junk food-a може и да е вкусен, но в никакъв случей не е полезен още по-малко пък нужен на децата и за тяхното физическо оформяне и развитие ..