Влез

View Full Version : Когато домашните любимци не се държат като такива...

Lady_Chocolight
04-26-2007, 05:08
Едва ли съм само аз с този проблем - купили сте си красиво, игриво животинче да ви радва и да ви е другарче вкъщи, а то се държи като хванато от гората, крие се, фучи, ръмжи и т.н. зверски звуци, та чак се чудиш откъде толкоз злоба в едно кълбо козина.
Такава е котката ми - Емили, а.к.а Мия, Мийка, Еми, Муши, Писи, Пуси, Пуфи...endless list. От малка си я гледам и никога не съм я била, дърпала за опашката или друго - напротив, както със всички други животни, с нея се отнасям много мило, глезя я с храна, гуша я, милвам я... обаче, ако щете вярвайте, това кълбенце един път не е взело да преде. Като види мен или някой друг, бяга и се крие под леглото ми и ако погледнеш отдолу, виждаш само едни очи да бляскат в мрака; ако посегнеш да я помилваш, и изпод леглото се чуват звуци, все едно не 50 см. с опашката коте, ами леопард се е намърдал там. Взимам я да я гушкам пред телевизора, тя се настанила на корема ми, лежи си в царска поза като царица Клеопатра на ложето си, аз я чеша зад ушите, тя гледа премрежено, кима одобрително и заспива след време - но нито звук! Седна ли да ям, идва и ми мяучи, защото се сеща дамата, че и тя е гладна, нахрани ли се - фучи и беж да я няма, освен ако моята храна не е интересна - пъпеш, риба или миди, тогава идва и се опитва да се качи на масата и да яде от моята чиния. Сега... аз много я обичам, но чак да позволя да ядем от моята чиния двете - аз и котката... Мия, sorry! А тя се ядосва и ми хапе пръстчетата. Е, какво да го правя туй животно! Привързала съм се към нея, не искам да се отърва от нея, искам да си подобрим отношенията. :?

cool_kitty_:P
04-26-2007, 06:33
еми и моят котарак е такъв- търчи като бесен и т.н. :)(коте дебил с две думи) Четох, че на котките са им нужни 1-2 часа на ден да беснеят. Купи й някаква играчка да си изразходяа енергията :)

Ellie
04-26-2007, 11:04
И те си имат характер, все пак не са роботи, за да им спираме съзнанието.Трябва да си възпиташ живоъинчето по този начин, за да нямаш проблеми после.

sun4e
04-26-2007, 15:07
УуаУ! :shock: Това цял ден ли е???! Защото наистина всяко живоно си има характер ама незнам :? Моята котка за около 30мин 1 час на ден да е такава всмисъл да беснее ,да търчи навсякуде,но после се успокоява и заспива,но си има играчка,скоято бая играе.Затова мисля,че наистина трябва да й купиш някаква играчица - мишка,някво гумено топче има ги много..А иначе пробвай да я въспиташ,за да не ти маяка докато ядеш :wink:

04-26-2007, 15:17
Тя играчки си има - едно кафяво гумено топче, твърдо, за да не го разкъса като го хапе, гумена лентичка и една верижка за телефон (пак гумена). Луда е по паяци - като види някой, настръхва, гледа го втренчено и дебне... :D Ала паяците след загубата на някой и друг крак се научиха да се разхождат по тавана, не по пода или ниско на стената, и това я побърква. Също голям нерв и е един стъклен слон - тя го гледа, той я гледа, тя му фучи, той си седи невъзмутимо и я гледа презрително. Огледалото беше интерес до едно време, ама му мина модата нещо май. :D Източникът на постоянно забавление са шкафовете, където се крие, хладилника с нейната (и моята!) манджа, пералнята, която има прозорец и върти дрехите (зяпа я с часове) и разбира се, видеото, което плюе и гълта ония странни черни правоъгълни неща. :lol: