.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Когато домашните любимци не се държат като такива...

Едва ли съм само аз с този проблем - купили сте си красиво, игриво животинче да ви радва и да ви е другарче вкъщи, а то се държи като хванато от гората, крие се, фучи, ръмжи и т.н. зверски звуци, та чак се чудиш откъде толкоз злоба в едно кълбо козина.
    Такава е котката ми - Емили, а.к.а Мия, Мийка, Еми, Муши, Писи, Пуси, Пуфи...endless list. От малка си я гледам и никога не съм я била, дърпала за опашката или друго - напротив, както със всички други животни, с нея се отнасям много мило, глезя я с храна, гуша я, милвам я... обаче, ако щете вярвайте, това кълбенце един път не е взело да преде. Като види мен или някой друг, бяга и се крие под леглото ми и ако погледнеш отдолу, виждаш само едни очи да бляскат в мрака; ако посегнеш да я помилваш, и изпод леглото се чуват звуци, все едно не 50 см. с опашката коте, ами леопард се е намърдал там. Взимам я да я гушкам пред телевизора, тя се настанила на корема ми, лежи си в царска поза като царица Клеопатра на ложето си, аз я чеша зад ушите, тя гледа премрежено, кима одобрително и заспива след време - но нито звук! Седна ли да ям, идва и ми мяучи, защото се сеща дамата, че и тя е гладна, нахрани ли се - фучи и беж да я няма, освен ако моята храна не е интересна - пъпеш, риба или миди, тогава идва и се опитва да се качи на масата и да яде от моята чиния. Сега... аз много я обичам, но чак да позволя да ядем от моята чиния двете - аз и котката... Мия, sorry! А тя се ядосва и ми хапе пръстчетата. Е, какво да го правя туй животно! Привързала съм се към нея, не искам да се отърва от нея, искам да си подобрим отношенията.

Град
    софия
    еми и моят котарак е такъв- търчи като бесен и т.н. (коте дебил с две думи) Четох, че на котките са им нужни 1-2 часа на ден да беснеят. Купи й някаква играчка да си изразходяа енергията
    I'm waiting for the night to fall
    When everything is bearable
    When everything's dark
    Keeps us from the stark reality
    And there in the still
    All that you feel is tranquillity

Град
    У дома пред компютъра
    И те си имат характер, все пак не са роботи, за да им спираме съзнанието.Трябва да си възпиташ живоъинчето по този начин, за да нямаш проблеми после.

Голям фен
    УуаУ! Това цял ден ли е???! Защото наистина всяко живоно си има характер ама незнам Моята котка за около 30мин 1 час на ден да е такава всмисъл да беснее ,да търчи навсякуде,но после се успокоява и заспива,но си има играчка,скоято бая играе.Затова мисля,че наистина трябва да й купиш някаква играчица - мишка,някво гумено топче има ги много..А иначе пробвай да я въспиташ,за да не ти маяка докато ядеш
    Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?

Guest
    Тя играчки си има - едно кафяво гумено топче, твърдо, за да не го разкъса като го хапе, гумена лентичка и една верижка за телефон (пак гумена). Луда е по паяци - като види някой, настръхва, гледа го втренчено и дебне... Ала паяците след загубата на някой и друг крак се научиха да се разхождат по тавана, не по пода или ниско на стената, и това я побърква. Също голям нерв и е един стъклен слон - тя го гледа, той я гледа, тя му фучи, той си седи невъзмутимо и я гледа презрително. Огледалото беше интерес до едно време, ама му мина модата нещо май. Източникът на постоянно забавление са шкафовете, където се крие, хладилника с нейната (и моята!) манджа, пералнята, която има прозорец и върти дрехите (зяпа я с часове) и разбира се, видеото, което плюе и гълта ония странни черни правоъгълни неща.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си