Влез

View Full Version : po vreme na cikul?

kuklata_90
05-18-2007, 17:30
ima li veroqtnost da zabremeneq ako pravq sex bez prezervativ po vreme na cikul? poprincip cikula mi e redoven ot mn vreme a sum pravila sex v purvite 3-4 dena na cikula mi.

girl_in_black
05-18-2007, 17:37
Минимална е вероятността да забременееш по време на цикъл.Обаче не мога да разбера как не ви е гнусно да го правите , когато ви е дошло, не ви ли е гадно?!

wertyusa-f
05-18-2007, 17:37
Редки са тези случаи, но ги има.Може овулацията да съвпадне с цикъла(така наречена "бърза" овулация), колкото и странно да звучи.Но полови контакти по време на цикъл не се препоръчват.

kuklata_90
05-18-2007, 18:14
za6to ne se preporu4vat polovi kontakti po vreme na cikul? vsmisul ne6to vredno li e ili kakvo? ii kak taka ovolaciqta moje da suvpadne s cikula?

`Death`Whore``
05-18-2007, 18:15
Може да съвпадне - имаш 2 яйчника. И сигурно пушиш, живееш в голям мръсен град и пиеш лекарства...тези неща правят човешкия организъм изродясващ.

kuklata_90
05-18-2007, 18:18
emi ne pu6a, v posledno vreme ne piq lekarstva ina4e jiveq v golqm grad.
ina4e sum 4uvala 4e moje da suvpadnat ovolaciqta s cikula oba4e si misleh 4e tva moje da stane ako cikula e neredoven. Na mene mi e redoven vinagi- mn rqdko zakusnqva s 1 den.ima li veroqtnost da suvpadnat?

`Death`Whore``
05-18-2007, 18:19
По-добре не правете секс тогава, и без това е гадно. Или поне да не се празни в теб.

kuklata_90
05-18-2007, 18:21
emi ve4e pravihme a ina4e ne se e izprazval v mene no nali i ot predeqkulacionnata te4nost moje da se zabremenee i za tva se pritesnqvam

`Death`Whore``
05-18-2007, 18:23
Успокой се. :) То и без това по време на менструация всичко се изхвърля навън...

wertyusa-f
05-18-2007, 18:26
Ами..овулацията не е строго определима според мен и често се развиват по различно време две яйцеклетки и има шанс за овулация във всеки един момент, иначе казано "спонтанна овулация"-фоликулът узрява, разпуква се и отделя яйцеклетка без външна намеса.
Има и друго интересно нещо-овулацията е 14 дена преди датата на следващата менструация или при нормален 28 дневен цикъл, това е и 14 ден след първия ден на последната менструация.
Не е препоръчително пък, защото точно тогава рискът от инфекции е по-голям, чувствителността е по-висока.Чувала съм, че при някой половата активност по време на цикъл е голяма, ноо трябва човек да се въздържа, после да не съжалява и да виси пред АГ кабинети.Не е подходящ този етап от месеца на една жена за полови сношения.Точка по въпроса.
Друг сега е въпросът и за нехигиеничността.