PDA

View Full Version : Бащата

black_idiot
06-01-2007, 20:47
От както се помня баща ми никога не се е отнасял с мен като с човек. От малка ме комплексирваше и натякваше колко съм била дебела и аз зех че му повярвах.Още не мога да се отърва от този комплекс (а аз не съм дебела). Но в последно вр. нещата стават все по-зле. Той вика, крещи, постоянно се заяжда и се държи нетърпимо. Отнася се към мен все едно съм най-голямата утрепка на света. Обръща повече внимание на кучето отколкото на мен и се държи по-мило с него от колкото с мен. Всяка вечер се караме и аз не мога да продължавам вече така, а същевременно нз. какво да правя. Постовнно се търси нещо да се заяжда и нарежда,а когато му отговоря - става още по-зле- караници, блъскане,спира компютъра от бушона и тн... Чушствам се толкоз подтисната,мразя да сидя в къщи,не мога психически да издържам. Нз какво да правя ........... :cry:

kell
06-01-2007, 21:04
mm mnogo lo6o se dyrji ba6ta ti s teb opitai se da pogovori6 s maika si ili se opla4i nqkyde tfa 6e pomogne..

black_idiot
06-01-2007, 21:10
ми аз с майка ми все говоря, но тя или е заета или не ми обръща внимание. А повечето пъти като става така е вечер, бащата изпива по чашка водка и не мога да разбера напива ли се от нея, защото голям мъж да се напие от 1 чашка,при положение че от мн. одавна пие така всяка вечер........и започва да се държи кошмарно.....

kell
06-01-2007, 21:28
тогава ти остава да се оплачеш на някой тфа не може да продължава така нали?

anet
06-01-2007, 21:56
Картинката ми е до болка позната,мога да ти кажа със сигурност,че баща ти се напива.Човек когато пие от години всяка вечер ,след още няколко години вече се напива от 1 чаша.За съжаление това е факт.Ти самата усещаш,че след изпитата водка е по злобен и се заяжда повече.Аз самата така и не добих смелост да кажа на моя баща,че не ми е приятно да се караме ,когато той е под въздействието на алкохола.Така че скандалите и дразгите не секваха,просто аз си намерих начин и избягвах присъствието му ,отивах си в моята стая и не разговарях особено с него.Това е една жалка картинка,която можеш да видиш във всяко второ българско семейство.Предполагам,че и с майка ти не се разбират добре.Не се отчайвай,избягвай да му се мяркаш пред очите и ако те пита нещо ,отговаряй по кратко,за да не се създават конфликти.Нямаш вина за това му поведение,след години ще разбереш ,че алкохолизма е болест и колкото и да си се старала да промениш нещата е почти невъзможно.Съветвам те и за някакъв разговор между вас тримата,но не намесвай алкохола,баща ти знае причината за поведението си и стига да има желание ще положи усилия да се поправи.УСПЕХ :)