View Full Version : Moderated: На 16г. съм, а не ме пускат никъде...
SlipKnoT696
06-08-2007, 17:11
:smt011 Hora imam seriozen problem! Mrazq na6te draznqt me prosty! Kak moje, az sum na 16 godini ne me pyskat nikude. Na sedmica mi davat djobni 2 leva, ne mi davat da sedq na vun do kusno, ako znaete do kolko mi e ve4erniqt 4as 6te padnete sigyrno. MaX do 8:30. Ma to se stumvalo togava :smt013 Basi GLyPostiTE! Maika mi me pita za6to ot vreme na vreme otk4am i praa glyposti...e kak da i kaja: "6tot Ne vI poNaSqM!"
ne moga prosto nz za6to... :smt012
Moderated by ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
titin4eto
06-08-2007, 17:28
Еми то и при мен е така... аз излизам мноооого рядко и тогава МОЖЕ да ме пуснат по-до късно... ако изляза няколко пъти подред ставам "купонджийка"... и наще ми дават по толкова, ма аз не се оплаквамл Тъпо е, но не се оплаквам... можеше да е по-зле - въобще да не им пука за мен... по-добре говори с тях - кажи, че си голям и искаш да си по-самостоятелен... или че не ти стигат 2 лева - поговори с тях - друго не се сещам...
samo da dobavq 4e sum momi4e :lol:
Koi 6te lapa?
06-09-2007, 16:51
Да наистина кажи им че не ги понасяш тва е направо лудост 2 лева???? #-o
#-o of i az s ekaram s na6te ama tvoito e tragi4no :( govori s tqh,ebati horata.i az da beh i a znema6e da gi ponasqm :(
ami neznam kvi trqq da sa ti roditelite ama az s1m na 11 a p1k ma puskat do 12 4asa ...
RunawayLove_
06-13-2007, 21:10
ami neznam kvi trqq da sa ti roditelite ama az s1m na 11 a p1k ma puskat do 12 4asa ...
xa xa ti kvo drazni6 q 4e is po malka i si po do kusno li :smt005 :smt005 :smt005 ..... abee mila neznam za6to taka govori6 za roditelite si i az mnogo se draznq ot roditelite si i tn no naposleduk razbrah 4e v men e bil problema neznam pri teb kak e saa tva za 2 leva malko me sumnqva ti da si vinovna da se durjat taka :? neznam no trqbva da e ne6to dosta seriozno 4e 4ak takiva ne6ta da stavat
~TeEnAgE_GiRl~
06-16-2007, 09:33
може просто да имат финансови проблеми за да ти дават по 2 лв. седмично.. :-k
Ми и аз съм така с наще ...точно така....не ги понасям! За мен те са никои....наистина. Може да звучи грубо и неблагодарно, но аз наистина не искам да живея с тях. Просто ги лъжа, че отивам да спя в някой приятел или нещо такова и си ходя където искам.... Виж, след време ти ще се изнесеш и ще живееш собствен живот. До тогава просто трябва да стискаш зъби... :)
Ми и аз съм така с наще ...точно така....не ги понасям! За мен те са никои....наистина. Може да звучи грубо и неблагодарно, но аз наистина не искам да живея с тях. Просто ги лъжа, че отивам да спя в някой приятел или нещо такова и си ходя където искам.... Виж, след време ти ще се изнесеш и ще живееш собствен живот. До тогава просто трябва да стискаш зъби... :)
:!:
Тъпо е да не понасяш родителите си и тука сички сте бая егоистични. Най-простото "майко/Тате аз вече съм на 16 години и мога да поема отговорност за себе си и за другите и т.н." Пък ако са останали с впечатлението че си като дете още не е в тях проблема.
h1 az sam na 13 pyskat me do 9 4asa vinagi e bilo tei 9-20 nai kasny trea sam y nas moje li skype plz
moon_flower
07-13-2007, 19:03
Мен дори до седем не ме пускат навън,освен ако не съм с компания.На 14 съм и не искам да ме пускат по до късно.Достатъчно съм преживяла,за да разбера,че не е особено добре за мен да се мотая по улиците на тъмно.Просто имам личен опит и си патих от него,затова не искам разрешения от наще за вечерен час.Самата мен ме е страх.
Тъпо е да не понасяш родителите си и тука сички сте бая егоистични. Най-простото "майко/Тате аз вече съм на 16 години и мога да поема отговорност за себе си и за другите и т.н." Пък ако са останали с впечатлението че си като дете още не е в тях проблема
Съгласна съм.Ако толко искаш да си излизаш,кажи им го.Пък и за кво си мразите родителите?Тия хора са ви създали и отгледали...баси неблагодарството,добре че аз не съм така.
започни така, ще се прибера примерно 8
следващт ден 8 10
следващт ден 8 20
следващт ден 8 30
и тн
kofti_nick
07-17-2007, 17:45
Аз моа си хайманосвам до когат си искам ::: Ама щот съм в малък град ::: :smt006
Седни и говори с тях,кажи им,че това е непоносимо!
sladkata_presi
07-19-2007, 05:19
При мен е същото положение и е мн.гадно.
Седни и поговори с тях. :roll:
Отвратително е положението ти.Ти сякаш си в затвор,а сме 21 век.За щастие мама ми дава пълна свобода,защото аз по принцип се прибирам рано и много рядко ходя на дискотека.Пък и движа с приятели,на които може да им имаш доверие .
На седмица 2 лева :shock: поговори доста сериозно с тях :smt013 ! Но не им казвай че ги мразиш защото може да стане още по зле отколко е сега :idea:
:smt011 Hora imam seriozen problem! Mrazq na6te draznqt me prosty! Kak moje, az sum na 16 godini ne me pyskat nikude. Na sedmica mi davat djobni 2 leva, ne mi davat da sedq na vun do kusno, ako znaete do kolko mi e ve4erniqt 4as 6te padnete sigyrno. MaX do 8:30. Ma to se stumvalo togava :smt013 Basi GLyPostiTE! Maika mi me pita za6to ot vreme na vreme otk4am i praa glyposti...e kak da i kaja: "6tot Ne vI poNaSqM!"
7 точка от правилника!
щото си потна металка
naturespirit
07-21-2007, 13:41
И аз имам подобни проблеми с моите родители.На 17 съм,а не ме пускат по купони.В даскало съм отличничка,не пия,не пуша,не правя простотии,не им създавам проблеми,за квото и да било,не им искам пари постоянно,никога не закъснявам,а ако случайно закъснея се обаждам,винаги знаят къде съм и с кой,вс си им казвам,но те пак не ме пускат,особено майка ми.Сякаш ми няма доверие и не иска да ми каже защо.Ако реша да говоря с нея ми минава с номера да не я занимавам с глупости или ме игнорира :( и вече не знам кво да правя.Мн са несправедливи с мен и ме е яд за вс
`^FiRe^LaDy^
07-21-2007, 19:21
Оо..малко банално ама наистина поговори с тях кажи им,че вече не си онова малко дете,за което те те смятат,а че вече си пораснала и можеш да се грижеш за себе си!Като за начало ги помоли да бъдеш навън до 9 и 30 10!А после те ще свикнат и ще можеш до по къснО!аз лично съм до 10 10 и нещо!Говорих с майка ми ,че не ми стига!И се спорозомяхме,4е догодина до 11 и по нататък до по късно :)! Поговори с тях,но спокоино не ги обиждай!Те ще те разберат! :) Дано съм помогнала! :smt006
Ми почваш да се прибираш по късно и така ще ти се карат пък после ще всикнат и така. И при мене беше така ама вече се прибирам когато си искам.
ami nz za teb oba4e az tozi problem go nqmam az sum na 13 i mi e pozvoleno da sedq na vun do 23:30 a v subota i nedelq do 01:30.spored men trqbva da govori6 s roditelite si....
malka_sladka i brotalna f
07-29-2007, 12:28
OSTAVAI GI TE SE PRAVQT NA INTERESNI!!!!!!!!! i az bqh taka ama taq godina gi opraih.TE postoqnno kre6tqt nakazana si-i az izlizam te pak iaz si zn moita i netrqbva da otstuova6.BORI SE ZA SVOBODATA SI-AZ SI Q IZVOUVAH AMA BE6E GOLQM ZOR I MN VIKAHA AMA SI ZASLUJAVA6E \:D/
7 точка от правилника!
Възможно е родителите ти да нямат възможност да ти дават повече. Ако могат да ти дават ще ти дадат повече пари. Ама не си мисли , че го правят нарочно. Всеки родител желае най-доброто за детето си , колкото и клиширана да е тази фраза. Ако имаха възможност щяха да ти купят чехли от 50 лв , а не от 10лв. Сега нз какви ви са доходите и какви разходи имате , но нз от къде си. В днешно време всичко става. Ти си на 16 години не на 20. Сега верно на тази възраст ти трябват пари. Обикаляш наляво надясно по кафетата , дискотеки , гаджета. На 16 г. като нищо могат да те отвлекат да те изнасилят и да те хвърлят някъде да лежиш. За това най-вече се притесняват. Пък и родителите много трудно осъзнават , че децата им са пораснали. Най-трудното е докато те осъзнаят , че ти си достатъчно голяма за да взимаш решения , но на 16 г. докато си с тях под един покрив трябва да ги слушаш и това е.
Друг съвет ще ти дам. Направи като мен. Хвани се някъде да работиш за да имаш пари. Аз съм общ работник на 17 години и си вадя хубави пари , като има изпредвид , че не аз плащам сметките. Ти си момиче , спокойно можеш да започнеш работа , като някаква сервитьорка например , пък и бакшишите ще ти дойдат добре.
Познато ми е.И мен ме пускаха само до 8:30 зимата тоест преди да направя 17, че даже и след като ги направих пак не ме пускаха до късно.И сега лятото казвам просто "Излизам" и те започват "В колко ще се прибереш" и аз отг ест "Не знам" и излизам.Започнах да излизам прибирах се към 9,после започнах в 10, после в 11, после най-късно беше 12, станеше ли 12 и нещо мама счупваше телефона да ми звъни.И така сега си стоя до колкото си искам, важното е да ти имат доверие и да не се дъниш пък и ако знаят с кой си още по-добре за тях.Просто им покажи че вече можеш и сама да се оправяш, пък и ще дойде време когато ще си вече самостоятелна и няма да можеш да се оправяш сама.Поговори си с тях! Успех! :wink:
sladku_bebzi
08-01-2007, 15:43
2лв :shock: Спомени по колко пари дават, на твоите приятелки, тва оправдание понякога минава :) Все пак тва са 40ст. на ден, с тях кво можеш да си купиш :?: А тва, че ти дават до 8 и 30 също е малко или много гадно, защото някои хора тогва излизат.Кажи на родителите си, че ако продължаваш така, ти ще си останеш гладна и затворена във вас :smt017
Ако толкова голям проблем са ти парите , направи като мен. Аз бачкам и си вадя заплата. А съм на твоята възраст. Вече не разчитам на парите на наще. Не , че толкова ми са работи , но парите са си пари. Така , че сервитьорка може да те вземат някъде и бакшишите добре ще ти дойдат.
Ако толкова голям проблем са ти парите , направи като мен. Аз бачкам и си вадя заплата. А съм на твоята възраст. Вече не разчитам на парите на наще. Не , че толкова ми са работи , но парите са си пари. Така , че сервитьорка може да те вземат някъде и бакшишите добре ще ти дойдат.
OSTAVAI GI TE SE PRAVQT NA INTERESNI!!!!!!!!! i az bqh taka ama taq godina gi opraih.TE postoqnno kre6tqt nakazana si-i az izlizam te pak iaz si zn moita i netrqbva da otstuova6.BORI SE ZA SVOBODATA SI-AZ SI Q IZVOUVAH AMA BE6E GOLQM ZOR I MN VIKAHA AMA SI ZASLUJAVA6E \:D/
Ми почваш да се прибираш по късно и така ще ти се карат пък после ще всикнат и така. И при мене беше така ама вече се прибирам когато си искам.
Ей тва е формулата,Всичко е във вашите ръце ако можете да си извоювате свободата и доверието на вашите,сичко ще е ок
Просто им дай шанс да попрочетат това-онова от този форум,ако не са съвсем празноглави ще се усетят колко не са в час!
никога не съм понасяла наще.Не говорим за пари.Просто бях на 16,как по дяволите няма да искам да ходя насам натам,та ако не тогава ,то кога.Разбира се и кинтите вървяха с ходенето,ама не бяха 4ак такъв проблем.Никога няма да забравя как лъжех по всевъзможни начини,за да мога в най-добрия случей веднъж в месеца да ида на купон,парти или дай боже някъде за целия уикенд.От как се помня се заричам ,че стана ли на 18 се махам по най-бързия начин.Просто не можех.Задушаваха ме.Нещата се развиха така ,че това се случи още като бях на 17.Та да видиш как се справя сам човек с учене и работа :-s Смрадливо беше,признавам,но нито за момент не съм съжелявала за това което направих.Та просто стискаш зъби и даваш така както е .Време има за всичко.И да не искат да се съобразяват с исканията и нуждите ти,в един момент няма какво да направят така или ина4е.тва е
desinkata
08-20-2007, 19:16
ami neznam kvi trqq da sa ti roditelite ama az s1m na 11 a p1k ma puskat do 12 4asa ............. samo da ti kaja 4e sled 4 godinki nqma da te puskat i men kato bqh na 11 12 me puskaha do 12 ama sa ne e taka ;)
naMy4Ho_KoTe
08-21-2007, 00:11
7 точка от правилника!
Аз имах същия проблем. Миналото лято бях на 16 и го прекарах с вечерен час - 8. После почнах да е държа добре към нашите, да се поставям на тяхно място и да е опитвам да ги разбера. С баща ми почнахме да провеждаме сериозни разговори като възрастни хора и малко по малко стигахме до консенсус. Та вечерния ми час е поизмести. Съветвам те да докажеш на родителите си, че си отговорен човек, който поне малко може да се грижи за себе си, а не да се тръшкаш и да им се дразниш (защото това са хлапешки истории).
Ти правиш глупости и за това не ти вярват!Дръж се добре,помагай на майка ти и баща ти с каквото можеш колкото и да не ти се иска!Не ги разочаровай иначе съвсем че загубиш доверието с тях.Кани често приятелите ти у вас-запознай ги с ваще така ще се уверят че хората с които дружиж не са лоши.Говори си с родителите и наблагай на този който е главнокомандващ у нас.Играйте на карти или нещо друго което и двамата обичате така ще се сближите!Първоначално се прибирай точно в 8 и 30!Като мине един месец да речем и си спазвал/а всичко написано по горе поискай да оставаш по-късно да речем до 9 и половина.Гарантирам ти че ще ти разрешат!дА много е трудно иска се свръх търпение но мисли за крайния рецултат!успех!
Относно парите ако не ти дават два лева ва сед само за да те накажат потърси си работа.Нооо това да стане след като направиш всичко по-горе.Ии много внимавай потърси нещо близо до вас и да е безопасно.
Това е огромна грешка на родителите ти(според мен).Опитвайки се да те държат изкъсо не си правят услуга, защото нещото което отчаяно искаш е да се откъснеш от тях и да правиш каквото ти харесва.
Имам една приятелка в подобно положение(не се прибира в 8 и 30, но не я пускат наляво-надясно), на която така здраво й се дивее, че направо откача, когато е далеч от родителите си...
Относно парите - колкото- толкова, това не е най-важното.
Jenata`Na`Dqvola
08-22-2007, 18:30
Аз бях така кат живеех с баща ми преди 2 години.Знаеш ли как оправих нещата:
1ви скандал - баща ми ме би
2ри скандал - баща ми беше рухнал от мен опита с добро а аз го хранех
3ти скандал тате каза:Дигам ръце от теб :) Е не дигна точно ръце от мен ,но си бях издействала време до 12 ии много повече джобни =D>
naMy4Ho_KoTe
08-22-2007, 21:04
Аз бях така кат живеех с баща ми преди 2 години.Знаеш ли как оправих нещата:
1ви скандал - баща ми ме би
2ри скандал - баща ми беше рухнал от мен опита с добро а аз го хранех
3ти скандал тате каза:Дигам ръце от теб :) Е не дигна точно ръце от мен ,но си бях издействала време до 12 ии много повече джобни =D>
О, и аз преди усърдно се стараех баща ми да дигне ръце от мен. Даже избягах от нас (и нашите подадоха жалба за издирване), някви глупости правих. Нямаше ефект :Р
пичага сигурен ли си че тея са ти родители ебати отношението... :smt103 :smt107 :smt115
Владимир Илич Ленин
08-22-2007, 23:49
Твойте родители са много задръстени, кажи им, че като пораснеш а те остареят ще ги пратиш в старчески дом.
~sweet_girl_th~
08-23-2007, 07:41
:smt005 :smt005 :smt005 :smt005 И аз така заплашвам наще-казвам им ако не ме уважават,като порасна ще ги пратя в старчески дом,абе с една дума ше ги изгоня! :smt005
esilchet0
11-26-2011, 07:27
не знам но нашите не осъзнават че съм пораснала. Аз съм на 17 не мога да седя до късно навън не мога да излизам на купони с приятелите си а бе много ми тъпо едвам чакам да съм 18 и да почвам да работя но да не съм при тях :)