View Full Version : Moderated:Постинор Дуо най-доброто противозачатъчно ли е?
momenceto
06-12-2007, 16:40
duo nai dobroto protivo za4atu4no li e spored vas?kak mislite koi ste polzvali?spodelete
Moderated by koalka
т.7 от Правилника!
sun_flower
06-12-2007, 16:49
ve4e ne se predlaga v aptekite
кой пък ти е казал че постинора е противозачатъчно..
Той се пие само ако е станал гафа ....а не за да не забременееш+това вече не се предлага в аптеките .на негоово място има Ескапеле което струва 30-тина лева..
momenceto
06-12-2007, 16:58
a kakvo e nai dobroto?
най-доброто не се избира като бонбоните.. ягоди или банан ;)
Компетентен в тази облас (лекър- гинеколог) ще те прегледа и ще ти изпише най-подходящите за теб и твоя огранизъм.
Josefinne
06-12-2007, 17:06
Защо вече не предлагат Постинор? Аз последно като го пих супер здраво ми разбъзика хормоналния баланс, добре че се усетих бързо и издебах да отида на лекар. В резултат на разбъркания хормонален баланс бях получила киста на единия яйчник. За щастие се повлиях от медикаментното лечение и не се наложи да ме оперират.
Но определено Постинора, макар и ефикасно средство, като стане гафа, не е препоръчителен контрацептив. Това е само инцидентна предпазна мярка. За младите момичета най-добрият контрацептив си остават презервативите. За тези с постоянен партньор и препоръчително поне над 18 години - противозачатъчните. Аз лично започнах да взимам такива в края на 19тата си година и засега съм доволна, макар че и те не се идеални ( не от гледна точка на предпазването, колкото затова, че имат странични ефекти)
Леле.Абе пиклиииииииииииииииииииии ииииииии.На по 10-12 години ше ми праите секс!Ти знаеш ли какво е противозачатъчно и какво му е действието???!!!А знаеш ли,че Постинор Дуо не е противозачатъчно,а спешно хапче?!Е,явно не знаеш.
Значи мога да ти кажа,че противозачатъчни се пият само по лекарско предписание,защото за всеки организъм различни противозачатъчни са подходящи.Демек,преди да си се консултирала с лекар,недей да взимаш нищо!
Второто,което мога да ти кажа е,че спешното хапче(т.е. Постинор,за което питаш) не трябва да се пие ако няма наистина наложителна необходимост.То се използва при скасан презерватив,изнасилване или нещо такова.Но е изклиучително вредно и затова не се използва като противозачатъчно!!!!!
Айде кат пораснеш и научиш повече,тогава води полов живот!
malkoto_sladur4e
06-12-2007, 17:28
V4era hodih v aptekata za prezervativi i mom4eto pred mene iska6e Postinor Duo,a aptekarkata mu obesni,4e ve4e nik1de go nqma,dori nqma6e 1 broika za nego,toi poiska Eskapel,a i nego go nqma6e....kvo praim? :-s
Josefinne
06-12-2007, 17:30
Леле.Абе пиклиииииииииииииииииииии ииииииии.На по 10-12 години ше ми праите секс!Ти знаеш ли какво е противозачатъчно и какво му е действието???!!!А знаеш ли,че Постинор Дуо не е противозачатъчно,а спешно хапче?!Е,явно не знаеш.
Значи мога да ти кажа,че противозачатъчни се пият само по лекарско предписание,защото за всеки организъм различни противозачатъчни са подходящи.Демек,преди да си се консултирала с лекар,недей да взимаш нищо!
Второто,което мога да ти кажа е,че спешното хапче(т.е. Постинор,за което питаш) не трябва да се пие ако няма наистина наложителна необходимост.То се използва при скасан презерватив,изнасилване или нещо такова.Но е изклиучително вредно и затова не се използва като противозачатъчно!!!!!
Айде кат пораснеш и научиш повече,тогава води полов живот!
Хм да, днешните деца са опасни. Ако един ден имам дъщеря, ще започна да се опасявам за девствеността й от 10ия й рожден ден...
V4era hodih v aptekata za prezervativi i mom4eto pred mene iska6e Postinor Duo,a aptekarkata mu obesni,4e ve4e nik1de go nqma,dori nqma6e 1 broika za nego,toi poiska Eskapel,a i nego go nqma6e....kvo praim? :-s
xaxaaxxaax ama kak spomenava za kakvo tochno e xodila "hodih za prezervativi" xaxaxax leleeeeeeee :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
е може просто в тази аптека да няма ескапеле но иначе сега е то..вместо постинора които беше 10-12 лева ся който не му мисли ще си дава по 30 лева :-)
eskapele osven 4e e skap ami i ne e efektiven
krem4et0
06-26-2007, 15:07
Постинор Дуо не е противозачатъчно в истинския смисъл на тази дума. Освен това вече не се продава в България.