galina_7_2
06-14-2007, 12:37
спешно ми трябва есе на тема ,,Парите са всичко"
Nz dali tova stava ama vse pak go vij
За мое огромно съжаление трябва да призная,че парите наистина имат огромна власт над нас,хората.Реално погледнато това са само едни хартижки, без които нито един човек не може да живее. А защо е така? Защо всички си мислят, че всяко нещо си има цена? Кога, къде, защо и как е дошла властта на парите?
Всъщност само заблудените хора биха казали, че това е така, защото са заслепени и не виждат какво става с тях или около тях. Да не би щастието да се купува... не!За да бъдеш щастлив, трябва да бъдеш както обичан, така и да обичаш, защото това е най-важното нещо на света-любовта,а не парите.Да, наистина в днешно време е възможно да си купиш образованието, шофьорската книжка, колкото и грозно да звучи нечия "обич”, та дори най-скъпото ни-здравето. От всичко изброено мисля, че само последното си струва, защото медицината напредва все повече и повече, затова и почти всяка болест си има лек. Но като се замисля и за образованието си струва да имаш пари, защото след време благодарение на него ще имаш може би хубава работа. Съгласна съм само ако няма подкупни учители, незаслужени дипломи и прочие. Само си представете някое мързеливо дете решава да си купи диплома и да стане лекар. Има "всичко”, за да му повярват, но какво ще стане, ако сбърка на някой диагнозата?! Този някой ще е в цветущо здраве, но купувача на дипломи му каже, че не е така, че умира... тогава какво ще стане...
Властта на парите е толкова голяма, че може да промени коренно живота и държанието на един човек до такава степен, че самия, той да забрави кой е всъщност. Например, ако преди си бил беден и хоп изведнъж ставаш милионер, забравяш за старите дрипи, глада, студените нощи и започваш нов живот, но с господар-парите. Когато имаш толкова много пари, забравяш какво е истинското приятелство, спокойния сън, честността и други все важни и скъпи неща. А дали всички тези жертви си струват, та това са само едни хартийки?!
Не знам за другите, но аз се радвам, че не съм богата, защото съм човек, а не човече, защото умея да оценявам малките неща в живота. Радвам се, защото знам, че хората, които са с мен или около мен ме обичат и уважават заради това, което съм, а не заради това, което имам!!!