View Full Version : do majkata 4ast ot foruma
glasuvaite v anketata i ako otgovorite da,kajete i na kolko godini ste bili.
Първо верно че е отвратително и 2ро мн ме съмнява че и 3% от Българите специално са обрязани...
glasuvaite v anketata i ako otgovorite da,kajete i na kolko godini ste bili.
А на теб направили ли са ти "женско обрязване" на пyтката?!
malka_sladuranka
06-17-2007, 12:37
:-k Не мисля, че в България има повече от 3ма българина които са се обрязали по собствено желание. Повечето, които са обрязани май са по здравословни причини...
:-k Не мисля, че в България има повече от 3ма българина които са се обрязали по собствено желание. Повечето, които са обрязани май са по здравословни причини...
да и аз мисля така
не съм.... и не бих....поне не за сега
ilianaaaaaaaaaaaa
06-17-2007, 13:16
ama kvo e tva obrqvane.are kajete i molq ne mi se podigravaite! ](*,)
`Death`Whore``
06-17-2007, 13:16
Написах в другата тема!
Winterfresh
06-17-2007, 13:18
Аз не съм обрязан, но мисля че това е много гнусно и не се оставя избор на повечето хора който ще бъдат обрязвани ( тъй като повечето са на около 3 год ).
samo musulmanite se obrqzvat. a hristiqnite go pravqt po zdravoslovni pri4ini, kakto ve4e kazaha
ne smqtam che ima neshto losho v tova
<black soul>
06-17-2007, 15:07
отрязват ти няква част там, отдолу, за да може да нямаш деца... прави се на мъжете и обикновено те нямат изобр, защото ги обрязват на 3-4 годинки... аз така знам...
`Death`Whore``
06-17-2007, 15:09
отрязват ти няква част там, отдолу, за да може да нямаш деца... прави се на мъжете и обикновено те нямат изобр, защото ги обрязват на 3-4 годинки... аз така знам...
Това е кастриране.
Schnitzer
06-17-2007, 15:11
отрязват ти няква част там, отдолу, за да може да нямаш деца... прави се на мъжете и обикновено те нямат изобр, защото ги обрязват на 3-4 годинки... аз така знам... Слушаш ли се? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: То ако беше за да нямат деца нямаше да има мюсюлмани. :---)
special_girl_SS
06-17-2007, 15:58
отрязват ти няква част там, отдолу, за да може да нямаш деца
:smt005 :smt005 :smt005
Хах поне така щяхме да сме се отървали от турци, араби и т.н. ...
чаровниче
06-17-2007, 16:10
ми аз нз точно но 100% съм сигорен че не ги обрязват са да нямат деца
Nen0RmalniK
06-17-2007, 16:11
NE SAm obrqzan,na 16 godini sam :-)
Unnicked
06-17-2007, 16:48
Не съм обрязан,но са ми казвали че ако в пубертета се обрежеш пениса порасвал до 1-2см повече :wink: (нещо не ми се вярва),а от друга страна много по хигиенично е да си обрязан ;-) [-X :smt045
това с обрязването не се прави за дя намаш деца а заради хигиената и да не те хващат толкова много срамни болести....
Schnitzer
06-17-2007, 17:07
Ми да,като ги мързи да се къпят е много по-лесно да се обрежат. :lol:
hamilcar
06-17-2007, 17:32
Не съм.
Ne sum :shock: I 4estno da si kaja ne bih iskal !..... Da ne zabravqme 4e obrqzvaneto si e turski ritual, a AZ MRAZQ SI4KO TURSKO ! prosto ne e realno da se obreja w e?!?!?! :shock: #-o
Не.От само себе си се получи заголването. :P
az mislq 4e e mn gotino ne sym ama gadnoto e 4e kat ti omryzne ne moje6 pak da stane6 neobrqzan
tuka nqkoi vikat,4e se pravelo i ot zdravoslovni pri4ini.az mislq,4e go pravqt zaradi higienata.ne sam 4uval za bolest,pri koqto se nalaga da te obrejat.sa6tnost ima li takava?
Abandon Faith
06-19-2007, 20:25
tuka nqkoi vikat,4e se pravelo i ot zdravoslovni pri4ini.az mislq,4e go pravqt zaradi higienata.ne sam 4uval za bolest,pri koqto se nalaga da te obrejat.sa6tnost ima li takava?
Pfhahahaa awe pi4, to tfa 1 i su6to we...
Ne sum! Prosto misulta da mis e namali 4uvstvitelnostta(6toto to4no tva stava kat si mandaherca6 mnogo glavi4kata kogato e suha). 4esno, moje li nqkoi normalen BULGARIAN da se predstavi v situaciq, v koqto ne moje da si nabie 1...
korabokroshenec
06-19-2007, 21:03
отрязват ти няква част там, отдолу, за да може да нямаш деца... прави се на мъжете и обикновено те нямат изобр, защото ги обрязват на 3-4 годинки... аз така знам... АХАХХАХАХХАХАХАХХА :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
PLAMENKO
06-20-2007, 08:01
ДА НЕ СЪМ ШИБАН КЮРД :smt011 :smt011 :smt011
Така - няколко точки от всечовешкото незнание, които искам да вмъкна.
Първо, не вярвам и трима българи да има, обрязани по собствено желание, защото това се прави върху деца, които изобщо вятър ги вее на бял кон. Това е решение на родителите.
Второ - намаляването на чувствителността не е всеобщ симптом. Да, звучи логично, но доколкото съм чел не е точно така. Дори много твърдят, че става по-чувствителна. Как знаят, след като са обрязани като деца и хабер си нямат от другия лагер.. (това важи и в двете посоки)
Разлика между хигиена и здравословност има. Но между обрязаност и необрязаност по тези два показателя - май не.
Половината изследвания показват, че има съвсем малка разлика между обрязани и необрязани, заболели от дадени БППП. При някои от тях водят обрязаните, при други - необрязаните, но винаги със съвсем нищожна преднина в рамките на процент-два.
За хигиената - при условията на 21 век, където мъжете се къпят на ден-два, няма разлика дали си обрязан или не. За необрязаните си е едно дръпване на кожичката и подмиване на основата на главичката. Сега, ако си от тези, които не виждат душ половин месец, нищо не може да ти помогне, освен пълно скопяване ^^
Единствената голяма разлика е, че обрязаните деца са много по-податливи на инфекции първите години и това е вече установен факт. Естествено, при подходящи грижи няма проблем.
Моят личен опит? Аз не съм обрязан, но кумовете на родителите ми обрязаха двете си момчета малко след раждането (семейството е християнско, решението беше на родителите). Семействата ни бяха доста близки допреди няколко години и си спомням, че често едното момче имаше болки там долу, инфекция веднъж, а да не говорим като ходихме на плаж, че трябваше да се чистят не знам колко време като си сменяха банските (тук, ест, говоря за период 3-8 годишни деца).
Обрязването е религиозен ритуал на мюсюлмани и евреи, да, но голям процент от американците (и не само) обрязват децата си.. от мода! Нямам нищо против обрязаните, но да направя такова решение за детето си без да съм сигурен, че е правилно? По-скоро бих го оставил както природата или бог го е създал.