View Full Version : Имам сериозна връзка с братовчедка ми
Такаа.. . Случи се най-накрая и на мен да ми трябва съвет.
Нека да обясня - аз съм на 18 и имам връзка с моята втора братов4едка.
Проблемът е там че се вземаме на сериозно. И се чудя къде ще му излезе края.
И така.. чакам мнения. Това много лошо ли е?
И какви могат да бъдат проблемите от родствената ни връзка.
Всяко мнение ще ми е от полза.
Мерси предварително.
8-[ ММмм нали няма да се жените .. надявам се нямате и планове за деца .. така че проблема най вероятно ще дойде от това ако вашите разберат ...
Може ли да попитам какъв точно е проблемът с децата?
Защото познавам две двойки втори братовчеди,които си имат напълно нормални деца?
Но аз самият осъзнавам че не съм много наясно по този въпрос!
Затова ако някой може да ми каже дали има наистина проблеми в това отношение са само предразсъдъцу!
CaRaMel_lipS
06-20-2007, 08:53
Защото познавам две двойки втори братовчеди,които си имат напълно нормални деца?
Затова ако някой може да ми каже дали има наистина проблеми в това отношение са само предразсъдъцу!
Ами свързано е с кръвта и кръвната група, но не винаги има лоши последици за децата.Понякой път се раждат нормални, но не винаги. :-k
Ох и аз имам едни познати, които са братовчеди и са женени #-o #-o Човек..спри се! Не те ли е гнус?! Това е моят съвет...........
^Desert^rose^
06-20-2007, 09:03
стават кръвосмешения това е главния проблем често децата се раждат с различни заболявания....
Ох, нали споменах че се вземаме на сериозно.
няколко от нашите приятели знаят за нас и тяхното мнение е 4е ние сме най-идеалната двойка.
Не знам какво да мисля.
Колкото до това дали ме е гнус - не ! Аз съм момче, тя момиче - итолкова!
как стоят нещата с твоите познати които също са братовчеди
Еми тя е на 28, той - на 33. И си се ужениха, ама нямат деца - защо, не знам.......
krem4et0
06-20-2007, 09:37
Ами свързано е с кръвта и кръвната група, но не винаги има лоши последици за децата.Понякой път се раждат нормални, но не винаги. :-k
Всъщност е свързано с мутациите, но за по-точно инфо питайте kalpazanka. тя е най-добре запозната с въпроса. На кратко-може да има наследствена мутация. Мутациите не се предават по доминантния алел, а по рецисивния. Идеята е следата: 1 ген да речем за цвета на очите има 2 алела-доминантен и рецисивен. доминатния белег се проявява в наследника при наличие на 2 доминатни или 1 доминантен и 1 рецисивен, предадени от родителя. Рецисивния се проявява при наличие на 2 рецисивни алела в гена. мутация може да се получи именно в такъв случай, но при роднини до 3-то коляно това е доста често срещано, защото и 2-мата могат да имат съответната наследствена мутация. не го обясних много добре и научно, ама в биологият за 9 или 10 клас е обяснено по-добре. Мутациите често са много сериозни-без съре, без мозък и други от този сорт. за това и не е желателно чифтосването с близки роднини. След 3-то коляно се счита, че вероятността е много малка.
kak мога да разбера доколко голяма е опасността нешто да не е наред с децата
krem4et0
06-20-2007, 10:15
Ами не зная как. Не зная по-скоро дали е възможно с изследвания някакви гинетични. Абе не се женете и не правет деца.
Ако някой знае още нещо по въпроса моля нека пише!
Аз доколкото знам, проблемът е единствено в това, ако решите да си имате деца. Жероятността да се родят с някакви увреждания е по-голяма, отколкото при другите двойки. И все пак не знам, тя ти е братовчедка...
какъв смисъл носи последното изре4ение?
Да не забравяме, че най-добрите състезателни коне се получават при деца между майка и син или баща и дъщеря ;) Както и най-големите изроди.
Само да ви кажа - вие не взимате решение за вас, а за вашите деца. И, колкото и да обичам една жена, никога няма да накажа децата си, които са с пъти по-важни от мен, с лоши гени.
Shizzle искам да ти кажа че си абсолютно прав за децата.
Аз по-скоро искам да разбера дали е възможно да се направят адекватни изследвания за това.
emilythestrange
06-20-2007, 11:49
има изследвания за съвместимост но не съм сигурна дали е за този случай.мисля че не е.трябва да ровиш на генетично ниво,иначе риска е голям.
emi i az sum vliubena v 3tiq si bratov4ed no tova e druga tema :roll: :roll: :roll:
SpOrTs_GiRl
06-20-2007, 12:05
Обикновено децата се раждат с болести или дефекти във външния вид. Но не винаги.. съветвам те все пак да не стигате до момента с децата.. :?
krem4et0
06-20-2007, 12:33
Ехо..............това го написах в горния си пост по темата. момчето вече има друг въпрос. не мисля, че някой тук може да те даде адекватен и компетентен отговор за изследванията.
Luciferian
06-20-2007, 12:36
Мерси предварително.
Ако темата не е ебавка, загазил си я.
1. Последици от юридическа гледна точка - нарушаваш закона, забраняващ близкородствени връзки и съответно си носиш наказателна отговорност. Което означава - пипнат ли те, дупе да ти е яко!
2. От биологична гледна точка - поколението на близки роднини най-често е изродено. Нали не искаш детето ти да е изродче?
Вземи се в ръце и не прави глупости! Има толкова много жени, точно братовчедка си ли трябваше да забиеш?
Luciferian.. не съм много сигурен, че такова нещо е забранено със закон. Дори, не, да редактирам изказването си - бая съм сигурен, че няма проблеми. Все пак, живеем в светска държава в 21 век. Като се искат, да се вземат. Не можеш да сключиш църковен брак, но не всеки прави това така или иначе.
А за изследвания - като се стигне до този момент, можеш да се консултираш с лекар. Щом толкова държиш на момичето, да не те е срам. Но сега-засега още ви е рано. Поне година-две, докато завършите средно образование, нали?
Luciferian
06-20-2007, 12:50
Светска държава не означава пълна анархия. Има си закони, които, независимо дали ни харесват, сме длъжни да спазваме. И да, има такъв закон, който забранява близкородствени връзки до ниво 2 братовчвед. Т.е. - трети вече не е проблем.
fire_magic
06-20-2007, 12:52
Ох, нали споменах че се вземаме на сериозно.
няколко от нашите приятели знаят за нас и тяхното мнение е 4е ние сме най-идеалната двойка.
Не знам какво да мисля.
Колкото до това дали ме е гнус - не ! Аз съм момче, тя момиче - итолкова!
как стоят нещата с твоите познати които също са братовчеди
ei nashiq,ne moi i pravi deca,ako se ojenite,samo tava moga da kaja...
fire_magic
06-20-2007, 12:54
Luciferian.. не съм много сигурен, че такова нещо е забранено със закон. Дори, не, да редактирам изказването си - бая съм сигурен, че няма проблеми. Все пак, живеем в светска държава в 21 век. Като се искат, да се вземат. Не можеш да сключиш църковен брак, но не всеки прави това така или иначе.
moite pozdravleniq shizzle,kato ti gledam mneniqta i v drugute temi,mnogo si razumen 4ovek....
А за изследвания - като се стигне до този момент, можеш да се консултираш с лекар. Щом толкова държиш на момичето, да не те е срам. Но сега-засега още ви е рано. Поне година-две, докато завършите средно образование, нали? =D> =D> =D> =D>
Така, за да не говоря повече глупости, направих своето проучване.
Семеен кодекс, чл. 13, ал.2, точка 2
(2) Не могат да сключват брак помежду си:
2. братя и сестри, техните деца и други роднини по съребрена линия до четвърта степен включително;
(източник - http://zakoni.start.bg/, търсете за "Семеен кодекс" на страницата)
Съребрена линия до четвърта степен включва първите братовчеди. Вторите братовчеди са от 6та степен.
Мисля, че няма какво да добавя тук.
edit: още един сайт - http://law.dir.bg/reference.php?f=semk-85
Мерси предварително.
Ако темата не е ебавка, загазил си я.
1. Последици от юридическа гледна точка - нарушаваш закона, забраняващ близкородствени връзки и съответно си носиш наказателна отговорност. Което означава - пипнат ли те, дупе да ти е яко!
2. От биологична гледна точка - поколението на близки роднини най-често е изродено. Нали не искаш детето ти да е изродче?
Вземи се в ръце и не прави глупости! Има толкова много жени, точно братовчедка си ли трябваше да забиеш?
Луцифер, НЕ си прав,
от ЮРИДИ4ЕСКА гледна то4ка не могат само да склю4ат БРАК ,
за връзки и сексуални контакти никой и "коп4е" не може да им каже.
От биологи4на гледна то4ка също не си съвсем прав, защото вторите братов4еди НЕ са "близки" роднини, като братята и сестрите или бащите и дъщерите например.
НО, драги Аноним, ИМА риск за евентуалните ви деца да се родят с някои гадни форми на анемия, таласемия , левкимия или други болести на кръвта.
Възможни са също така и физи4ески малформации и уродство,
НО това не ви пре4и да си направите деца от друг партньор или от банката за сперма например.
Само дето няма да можете да си осиновите дете, защото няма да може да се ожените..
изобщо комай се насъбраха някои ОБЕКТИВНИ доводи "против"
:idea:
п.с апропо, закона разрешава брак между ТРЕТИ братов4еди.
това зна4и, 4е третите братов4еди със сигурност НЕ СА "близки роднини"
най-добре отидете на лекар и питайте. Това, което правите НЕ е незаконно, няма опасност да ви арестуват.
най-много да се намръщят, както някои тук.
Благодаря много за вси4ки коментаари и най-ве4е Shizzle, защото се е поровил за информация. :D
Пишете, ако знаете нешто по вапроса или знаете за подобни случаи.
Мерси
Polin4eto
06-20-2007, 15:08
Ама вие много се отнесохте! Човека изобщо казал ли е че иска да има деца от братовчедката си?! Вероятно пита дали би трябвало да се чувства виновен от връзката си. Моят съвет е: не правите нищо гнусно или нередно, просто се е случило така, че сте по-близки роднини отколкото би ви се искало. Важното е да се обичате и... все пак много внимавайте тя да не забременее... :-k
http://s1.bg.bitefight.org/c.php?uid=20472
PoLiToOo
06-20-2007, 15:32
8-[ ММмм нали няма да се жените .. надявам се нямате и планове за деца .. така че проблема най вероятно ще дойде от това ако вашите разберат ...
и аз така мисля :roll:
подхванал си нещо много сериозно...
представяш ли си, ако един ден решите да си имате детенце, каква мъка ще са и за двамата 9-те месеца, през които ще се тормозите дали пък то няма да се окаже недъгаво? а представяш ли си каква мъка ще е за трима ви, ако то се окаже такова?
така че още сега отиди при личния лекар, обясни му ситуацията и дано той ти даде адекватна информация. Ако няма изследвания, с които да се прецени риска, не прави дете, колкото и гадно да е.
ako ne e neudobno moje li da popitam KAK tochno stana rabotata 4e da se haresate da se zaribite 4e i da trygnete ... s rodnina ??
подхванал си нещо много сериозно...
представяш ли си, ако един ден решите да си имате детенце, каква мъка ще са и за двамата 9-те месеца, през които ще се тормозите дали пък то няма да се окаже недъгаво? а представяш ли си каква мъка ще е за трима ви, ако то се окаже такова?
според мен тези 9 месеца важат и за останалите двойки никога неможе да си 100% сигурен че отрочетото ти ще бъде здраво и читаво
Мерси предварително.
Kazva se kruvosme6enie i e 6IBANO !.....deteto vi 6te bude :smt006 ( :mrgreen: )
shivacheva
06-20-2007, 16:41
Ти ЛУД ЛИ СИ?!Вие сте с една кръв...как може изобщо да ходиш с нея?!!? 8-[ :shock: :?
Dilian4enceto
06-20-2007, 16:59
Тва е много тъпо!В мойто село има едни хора кадето са женени,а са първи братовчеди и да не ви казвам детето им какво е....горкото!!!Това е подигравка и гавра с природата!Толкоз ли няма момичета да си хванеш гадже?!
<black soul>
06-20-2007, 17:40
Законите и моралът са на последно място. Но да изложите бъдещите си деца на такъв риск ; да го направите въпреки вероятността те да бъдат изродчета и да живеят като някакви... ненормални... Трябва да сте напълно безмозъчни и безчовечни! Да, има риск за децата ви! Да, ненормално е! И освен това много хора ще ви гледат странно.. но ваш е избора.
BREAKYOURSELF
06-20-2007, 22:17
епа пробвай с леля ти може и да ти хареса :smt005 :smt005 :smt005
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ](*,) ](*,) bratov4edka ?!?!?!?!??!?!!??! :shock: :shock: :shock: ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ti kvo o4akva6 da mislime?mi mn qsno 4e ne e redno i ne mi izlizaite s nomera obi4am q 6toto seki moje da zabrai daden 4ovek stiga da iska i da si go naloji tui 4e priklu4vai s taq vruzka =;
Аз пък намирам втори братовчеди за много по-нормално от разлика 10 години. Но може би съм само аз?
Lady_Chocolight
06-21-2007, 13:35
Мутациите не се предават по доминантния алел, а по рецисивния
Само да уточня - невинаги става така. Някои мутации се предават чрез доминантен алел, не рецЕсивен (извинявай за малкото неудобство от корекцията).
Ъмм... какво щях да кажа друго... а, да - при хора от различен род шансът да се роди здраво дете е 96%, а между роднини - 90%. Основният проблем при децата на роднини е правен, не генетичен - защото бащата също се оказва чичо и пр.
krem4et0
06-21-2007, 15:02
с генетиката не съм много на ти и приемам поправката. Просто казвам това, което чух от моя приятелка.
Ами принципно не е много добре това,което правите,но пък нищо не може да ви спре.Но има голям риск да родите бебе с увреждания,защото сте от един род и 99 на 100 се получава така.Разбира се,ако смятате да се жените.
не е "99 на сто"
вероятността от мутации при втори братов4еди не е пове4е от 5 или 10 на сто.
такава вероятност има и при хора от разли4ни роди, но под 1%