View Full Version : Бъдеще след гимназията?
Ми аз съм 10клас (вече) в езикова гимназия (английски) ,но още не знам към какво да се ориентирам и какво ще уча след гимназията,а ми е време да си стягам успеха.Не съм от най-силните ученички (даже хич) по по-важните предмети се излагам имам 5ци по повечето.По английски не съм от най-силните въпреки ,че до сега смятах ,че съм.По втория език също(тука е повече от мързел),5 ще имам.По математика се сдирам и накрая изкаравам с 300 зора 4(толкова и за годината ще имам).По БЕЛ също 5.Химията и физиката 4-5 ама тях кой ги може?Се 1 мисълта ми е ,че по тия предмети които са най-важни съм "много добра", пък по другите -история,география,биология ,психология и логика и останалите 2ростепенни съм "отличничка".Към какво да се насоча?Мислех си биологията щото наистина съм супер ама за нея ми трябва и химия освен ако не искам да съм ветринар :lol: .Другото което е география и история(май съм силна тука) ::: или да си стегна езиците?Какво предлагате?В кое от тия има най-успешно бъдеще и кое според вас е най-добрата спецялност (по принцип) като се абстрахирате от мен и мойте оценки.Аз съм малко запозната и ще помоля някои студенти, които вече са минали през това, да споделят може би съм малка още.... ,но.... :oops: БЛАГОДАРНОСТИ!! :) :-)
krasivata_luvica
06-20-2007, 11:47
аз искам ПРАВО или НЕЩО с МУЗИКА можиби...(поп-фолк дива) :P :) :-D :wink:
за теб нещо ми се мотае в главата-медицина,фармацевтика..не знам...
аз първо да вляза в гимназия,пък после ще му мисля.
до красивата лъвица-ти си следвай право,а после се ориентирай към музиката,но може би се насочи към музикално училище,стига да имаш хубаво тяло и големи цици и минимум талант,ако искаш да последваш певицитеот планета
Е за медицина,фарамцефтика искат химия и тряя да си добър и по математика и биология.Аз от тия само по биология съм добра по химия както казах съм към 5 някъде по математика четворка.Не може така [-X :roll: ....или може?
find_m3 , zdrasti, az sam kato teb-10ti klas v ezikova gimnaziq,s angliiski! Ami da ti kaja i pri men polojenieto e su6toto,tui kato mn trudno se izkarvat ocenki,hi4 me nqma s tqh,no i az sum se pitala-ami kakvo 6te sledvam,vse pak trqbva da si izbera predmeti!? I da ti kaja 4estno sum se 4udila dali da nablegna na ezicite,s koito sum ili da zaloja na nqkoi dr predmet. Moe mnenie si ostava,4e trqbva da si mnogo dobra sus specialnostta,s koqto si-v slu4aq,kato men-s angliiskiq. Zasili se tam i si izberi o6te edin predmet-bilo to geografiq ili istoriq-kazva6,4e si po-silna v tqh. I vse pak zavisi kakvo haresva6 ti samata,kakvo iska6 za sebe si,no naistina nqma da e zle da se orientira6 ot sega. Tova e ot men,uspeh!
Да това е проблем щото както каза o.c. е добре медицина и другите от сорта ама какво да направя наистина много се старая даже сега уча по химия ама не мога да изкарам оценка. ](*,) май и аз така ще направя щв си гледам това което съм започнала (английски и испански) + история и география за право евентуално :roll: :-k
Да това е проблем щото както каза o.c. е добре медицина и другите от сорта ама какво да направя наистина много се старая даже сега уча по химия ама не мога да изкарам оценка. ](*,) май и аз така ще направя щв си гледам това което съм започнала (английски и испански) + история и география за право евентуално :roll: :-k
първо реши какво искаш да правиш със живота си. в коя сфера би искала да се реализираш, после отвори справочника за кандидат студенти и виж за тази специалност с какво се кандидатства.
И НЕ ЗАБРАВЯИ-ТОВА КОЕТО УЧИШ В УЧИЛИЩЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЕМИТЕ ЗА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИТЕ ИЗПИТИ! ТЕМИТЕ ПРОСТО СЯДАШ И ГИ УЧИШ. В ДАСКАЛО СЕ УЧАТ АЛА-БАЛА.... :roll:
АЗ ТАЗИ ГОДИНА КАНДИДАТСТВАМ. ИЗПИТИТЕ МИ СА СЛЕД ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ И МОГА ДА ТИ КАЙА ЧЕ ОТ 10-ТИ КЛАС НАСАМ СИ ПРОМЕНИХ МНЕНИЕТО 300 000 ПЪТИ, ОСВЕН ТОВА УСПЕХЪТ МИ ОТ ДАСКАЛО Е ОКОЛО 4,50.
БЪДИ УПОРИТА И ВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ!
УСПЕХ
da,tva e interesnoto,4e u4im,u4im razni ne6ta,det posle vuob6te ne se se6tame za tqh i ne ni trqbvat,samo i samo da imame diploma-e tva ne e li tupo,kajete mi-da u4im tolkova zadulbo4eno vsi4ko,bez vsqkakva pri4ina! :smt012
Ами тъпичко да ама може ли да те попитам като успеха ти е 4,50 това не влияе ли по някакъв начин на изпитите по-късно?Смисъл бала ти е от училището и от изпитите се пак.Не мога в даскало да имам само четворки и да не ми повлияе при приемането.Там гледат успеха общо :wink: Ти иначе къде мислиш да кандидатстваш? :-k
UUUU 4alga sux :smt019 ! Metal rising :twisted:
Да,а не искаш ли да следваш за Мадона?
Ми аз съм 11 клас. миналата година си вика да следвам рекалама. Ама се отказах наблягам на литература и история . Мился да кандатсвам право/психология те със един и същ изпит се зимат.
Иначе МИО е оферта с география
Или международни отношения с език и още нещо.
Хубаво е да се ориентираш туй лято виж в сайтовете на унверситетите за да прецениш.......
sexa_na_kompleksa
06-20-2007, 17:07
w0sh , аз съм чувала за МИО във Върна,гледам,че ти си от там,тааа ще можеш ли да кажеш нещо повече :-)
Да право и психология също е оферта :-) ама трябва да пооправя малко литературата.Аз по БЕЛ не съм зле ама напоследък съм се отпуснала и почнах да разчитам много на готови теми ,които се оказва ,че са по-лоши от мойте....на класното знаех темата и само трябваше да си я напиша ама ме налегна мързела и реших да взема една от сайтовете пък се оказа ,че мойта оценка беше най-кофи ( и на още едно момиче)....не знам на мен ми харесваше ама явно нещо не съм разбрала как трябва да е :oops: кофти.От другата година си налягам парцалите колкото и клиширано да звучи :roll:
МИО в Варна май няма. Не съм и гледал далив ВИНС-а имат таква специалност просто този унверситет не ми допада
Туй му е сайта май http://www.ue-varna.bg/bg/index.php там си пише
А сега видях,че си има в ВИНС-а МИО.
От другата година си налягам парцалите колкото и клиширано да звучи
Ем незнам кокло е клиширано обаче хората които се срамуват да учат не са от най успелите :). Така че мятай се над тетрадките.
ami az sam za 9 ti klas ve4e i sam se oreantirala kam pravoto, o6te ot minalata godina. ot sega nablqgam na urocite po istoriq i t.n abe trea si stqgane i seriozno u4ene
Защо слагаш Историята и Географията към второстепенните? В много специалности се влиза с точно тези предмети.Един съвет, наблегни на литературата...Само ако искаш нещо информатика или инженерство, тогава наблегни на математиката...
А в университета не се взема целия бал, а само 1-2 оценки.Това вече е според специалността...
RoyTheReaper
06-20-2007, 21:41
Е за медицина,фарамцефтика искат химия и тряя да си добър и по математика и биология.Аз от тия само по биология съм добра по химия както казах съм към 5 някъде по математика четворка.Не може така [-X :roll: ....или може?
Миналата година мои познати влизаха без проблем медицина или фармация в МУ-София с висока оценка на биологията и ниска на химията или обратното. Ако изкараш около 5.50 на биологията и 3-3.50 на химията ще можеш да влезеш, особено сега както върви да падат баловете поради по-високия прием (въпреки че медицинския няма да е много засегнат от това). Както и да е. След като си добре по-биология, наблегни на нея. По химия просто се стегни. Не е толкова трудна - всичко там е логично. Намери си някакъв даскал, който обяснява добре и ходи на уроци. Имаш достатъчно време за да се организираш.
Ако съм на твое място това бих избрал. И не те съветвам да се насочваш към икономически специалности с география, освен ако нямаш особен интерес към икономиката. Просто не е оферта.
А сега видях,че си има в ВИНС-а МИО.
От другата година си налягам парцалите колкото и клиширано да звучи
Ем незнам кокло е клиширано обаче хората които се срамуват да учат не са от най успелите :). Така че мятай се над тетрадките.
Ми за срам не ме е аз съм в "елитно училище" и околко мене всички момичета са ....айде не зувърки абе умни са така ,че няма от какво да ме срам след като всички са като мене и по-добре даже....
До Lake_bodom оценките ми са по-добри по химия и биология (по биология пълно 6,по химия между 4 и 5 надявам се ми пише 5)
А по-добра от мойта учителка по химия няма да мога да намеря ,щото тя не е прост даскал тя си е химичка(пише учебници алал бала с двете неща се занимава) Може би точно там е проблема ,че са й доста високи изискванята ,..... :cry: :smt015
Дам..аз също съм 10ти клас и за сега съм решил нещо от рода на Рекламно дело или PR, но ще видим ... има време :) За сега е това де :roll:
Защо слагаш Историята и Географията към второстепенните? В много специалности се влиза с точно тези предмети.Един съвет, наблегни на литературата...Само ако искаш нещо информатика или инженерство, тогава наблегни на математиката...
А в университета не се взема целия бал, а само 1-2 оценки.Това вече е според специалността...
А между другото имах предвид ,че ме бива в история,география и второстепенните т.е. изобразително,физическо,му зика и т.н. не слагам историята и географията в тях [-X
Дам..аз също съм 10ти клас и за сега съм решил нещо от рода на Рекламно дело или PR, но ще видим ... има време :) За сега е това де :roll:
V 10 klas si i si pederas :shock: Ooo Jesus !
V 10 klas si i si gey :shock: Ooo Jesus !
:smt023
da,tva e interesnoto,4e u4im,u4im razni ne6ta,det posle vuob6te ne se se6tame za tqh i ne ni trqbvat,samo i samo da imame diploma-e tva ne e li tupo,kajete mi-da u4im tolkova zadulbo4eno vsi4ko,bez vsqkakva pri4ina! :smt012
Нашта система :smt005 ...ду доле :smt011 Върви обяснявай на даскалите... :mrgreen:
V 10 klas si i si gey :shock: Ooo Jesus !
:smt023
:shock: :shock: :shock: why dude ?
and why not? :)
unnatural :( sry for telling this ma....pfff gadno mi e prosto kato si pomislq sex mejdu muje,ama li4no moe mnenie ;)
unnatural :( sry for telling this ma....pfff gadno mi e prosto kato si pomislq sex mejdu muje,ama li4no moe mnenie ;)
А секс между жени?Не е ли същото? :roll:
А секс между жени?Не е ли същото? :roll:
E to ne e sex :-D ..sry ama te nqma kakvo da si "butat" osven izkustveni predmeti a az tova ne nari4am sex ;)
Въпроса не е в това кой какво си бута... въпроса е до чувства и малко по-дълбоки неща от "бутане" :)
Но мисля, че темата е друга....
Въпроса не е в това кой какво си бута... въпроса е до чувства и малко по-дълбоки неща от "бутане" :)
Но мисля, че темата е друга....
Zatova napisah 'butane" v kavi4ki ;)
Ок ок дайте верно по темата.... предложете нещо.А между другото по химия ме оформи имам 5 :P
Bravo find_m3! A dali 6te moje6 da mi pomogne6 za edno ne6to,tama po himiq? :roll:
Bravo find_m3! A dali 6te moje6 da mi pomogne6 za edno ne6to,tama po himiq? :roll:
Я кажи айде дано да мога ,ако не имам умни съученици :lol:
Emi stava vapros za IZOMERIQ na alkani,alkeni,alkini i tn , visi4kite,koito se izu4avat v 10 klas*ama u4im himiq za 9 klas organi4nata,ti znae6*..kak se sustavq i tn..? :-k
<black soul>
06-22-2007, 07:47
Да право и психология също е оферта :-) ама трябва да пооправя малко литературата.Аз по БЕЛ не съм зле ама напоследък съм се отпуснала и почнах да разчитам много на готови теми ,които се оказва ,че са по-лоши от мойте....на класното знаех темата и само трябваше да си я напиша ама ме налегна мързела и реших да взема една от сайтовете пък се оказа ,че мойта оценка беше най-кофи ( и на още едно момиче)....не знам на мен ми харесваше ама явно нещо не съм разбрала как трябва да е :oops: кофти.От другата година си налягам парцалите колкото и клиширано да звучи :roll:
имаш лоша оценка на класното, защото учителят е намерил откъде си преписала.. аз веднъж писах есе обаче ме мързеше да го измисля.. то беше в най-затънтения сайт.. даже забрави как се казваше.. обаче госпожата го намери и ми каза да пиша ново иначе (2)-ка. това е работата на учителите - да търсят и да се ровят, за да видят откъде са си подпомогнали учениците.
по темата : не казвай "аз не съм добра по еди кво си, ще го зарежа и ще се насоча към друго"... математиката примерно е важна почти навсякъде..да не кажа навсякъде... щом си добра по история..наистина ще ти предложа да се стегнеш по БЕЛ и да следваш право... ако учиш ще ти бъде лесно..пък и правото е хубава професия - адвокат, прокурор, съдия... парички... ако пък решиш да учиш по биология.. и да следваш медицина... пак ще трябва да се стегнеш по математика... и по химия задължително трябва да си добра.. и като решиш кво ще правиш след 12-13 кл е хубаво да ходиш на уроци... ем тва е.
shadow4e
06-22-2007, 13:41
Ако географията наистна ти е интересна и те влече, можеш да пробваш туризъм. Стягаш и 1-ия ЧЕ и си готова :)
хаааахаахаха,,,, химията и физиката кой ги можел? сега ще ти кажа:оня,който ИСКАААААА,,,,,който се БОРИИИИ,,,,земи се стегни и тва е :-({|=
Emi stava vapros za IZOMERIQ na alkani,alkeni,alkini i tn , visi4kite,koito se izu4avat v 10 klas*ama u4im himiq za 9 klas organi4nata,ti znae6*..kak se sustavq i tn..? :-k
Извинявай ама не мога да ти помогна може да пуснеш отделна тема.Не забравяй все пак ,че и аз съм в езикова и ние учим матеряла за 8клас :-) сори не се оточних до 8 годишна бях в САЩ и като се прибрахме не ми дадоха да почна от 2ри клас затова с 1 година по-назад от връстниците ми (повечето) :roll: :-)
Аз пък от малък искам да кандидатсвам във военно училище и се ориентирах към Военния университет във Велико Търново!Цар съм на историята и географията!И математиката,но по нея много се отпуснах 9-ти и 10-ти клас и имам 5!Има хляб във войнъклъка!
Аз пък от малък искам да кандидатсвам във военно училище и се ориентирах към Военния университет във Велико Търново!Цар съм на историята и географията!И математиката,но по нея много се отпуснах 9-ти и 10-ти клас и имам 5!Има хляб във войнъклъка!
Пич много е трудно братовчед ми е точно там ма той е много силен в даскало нищо че не е зубър.Подлагат те на какви ли не изпити.Трябва да си в отлично здраве и те слагат на импровизиран самолет (нз как се казваше точно) и в тая кабинка те клатят сумати време.Ако ти се догади си аут :roll: много е сложно.Трябва и силна психика.После след това те следят непрекъснато кво правиш като в затвор си.През ноща идват да те проверяват.Пускат те в некви гори да стигаш до дадена точка за определено време и през тва време ти пречат да се добереш.Учения ,глупости.....аз не бих го наравила :wink: :P
Пич много е трудно братовчед ми е точно там ма той е много силен в даскало нищо че не е зубър.Подлагат те на какви ли не изпити.Трябва да си в отлично здраве и те слагат на импровизиран самолет (нз как се казваше точно) и в тая кабинка те клатят сумати време.Ако ти се догади си аут :roll: много е сложно.Трябва и силна психика.После след това те следят непрекъснато кво правиш като в затвор си.През ноща идват да те проверяват.Пускат те в некви гори да стигаш до дадена точка за определено време и през тва време ти пречат да се добереш.Учения ,глупости.....аз не бих го наравила :wink: :P
О да...С такива работи мога само да се амбицирам...все пак няма да ходя там на ваканция...
О да...С такива работи мога само да се амбицирам...все пак няма да ходя там на ваканция...
Ааа ясно значи искаш да си зает 24/7.Това е добре от една страна :-) евала :smt004 :)
Зашо всички искат да кандидатстват право? Следването е доста трудно, пък и си заслужава само в елитен университет като Софийския например,а не в някакви измислени и (често) незаконни! И ако си въобразявате, че 1 диплома ще ви осигури незабавна реализация и многото пари ще завалят от небето... [-X И на мен ми е интересно по филмите като дават съдебни дела и адвокати,прокурори ала бала, но нещата в България изобщо не стоят така #-o
Аз лично още и понятие нямам какво ще следвам,но май няма да е в България..Се пак не уча толкооова много немски и немска матура даже ще правя да си стоя тука :roll: Обаче още е твърде рано да си правя планове,ще видим има време.... ;-)
Айде и аз да пиша тук, че да не правя нова тема :D
Може ли някой, който е по - запознат със специалностите в университетите във Варна и София да ми предложи специалности, които имат (според него) добра реализация. Мисля да кандидатствам или само с БЕЛ (Журналистика) или с Литература и История. 11 клас съм. Иначе съм добре и с английския, такава паралелка съм. С Литература и История какво можете да предложите като специалност? Не ми се иска да е право, защото всеки това учи. Може би психология? :roll:
Добре и моя въпрос имаше такова отклонение.Кажете наистина спецялности в София.И с какво точно се занимава психологията.Смисъл какво можеш да правиш след като я завършиш :-k
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/admission+bg/admission+bg.html
http://priem.unwe.acad.bg/?m=2
http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=8001&id=3
в тези 3 университета ще кандидатствам тази година. в сайтовете има всичко. ще кажа как са минали изпитите и дали съм приета някъде след като излязат резултатите. ако някой се интерасува от нещо конкретно и го няма в саътовете-моля да пише лично! успех! :D
а относно оценката от дипломите..
4 пъти изпита +1 път предмет от дипломата(или цялата диплома)-почти нищо не променя... ;-)
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/admission+bg/admission+bg.html
http://priem.unwe.acad.bg/?m=2
http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=8001&id=3
в тези 3 университета ще кандидатствам тази година. в сайтовете има всичко. ще кажа как са минали изпитите и дали съм приета някъде след като излязат резултатите. ако някой се интерасува от нещо конкретно и го няма в саътовете-моля да пише лично! успех! :D
а относно оценката от дипломите..
4 пъти изпита +1 път предмет от дипломата(или цялата диплома)-почти нищо не променя... ;-)
1 път от дипломата??? :shock: :shock: :shock: ааааааааааааааааааааааааа ааааааааааааааааааааааааа ааааааааааааааааааа хора защо не казахте по-рано. ненене не може да е истина егати якото значи трябва само да се погрижда да си изкарам изпитите добре и отивам където си искам с моя успех 5 и нещо почти 5,50 :smt006 :smt026 :smt026 :smt041 :smt041 :smt031 :smt023 :smt051 :smt118 :smt026 ааа ще скоча до небето
A znaete li dali s diploma ob6to 4.50 nqkude ot vsi4ki godini v gimnaziqta,moje da se vleze v nqkakuv hubav universitet?
RoyTheReaper
06-25-2007, 18:01
На повечето места няма такова нещо като успех от диплома. Има балообразуващи предмети.
На повечето места няма такова нещо като успех от диплома. Има балообразуващи предмети.
Демек само оценките от предметите с които кандидатсваш?
RoyTheReaper
06-26-2007, 15:14
Не точно. Предметите, които се взимат от дипломата за съответната специалност. Примерно за "Компютърни науки" в СУ се взима 3 пъти оценката от изпита по математика и по един път оценките от дипломата по математика и физика.
Бал=3*Изпит+Математика_от _дипломата+физика_от_диплом ата.
Горе долу както кандидатстването след 7 клас.
Така е в големите държавни университети.
shadow4e
06-26-2007, 15:24
да, само за УНСС трябва общата диплома. Но с диплома 4,50 и по-нормални оценки влизаш, е не в най-желаните специалностти, но по-добре да се запишеш нещо, защото пропуснеш ли една година, почнеш ли да работиш без да се съобразяваш с ученето, после трудно ще се върнеш.
BrokenInnocence
06-26-2007, 15:41
Ти си кой клас каза? 9-ти? Какъв е смисъла да се правят планове от толкова рано? Аз последните 3-4 години изкарах, уверена във факта, че ще уча право и ще стана съдия... ама не се получава точно така в момента. Смятам да уча психиатрия и медицинска психология... малко е далечко от правото,а? Чакай, имаш още време, кой знае още колко идеи ще ти дойдат и още колко ще ти се променят оценките...
Ок значи моя успех за годината е 5,60.По езиците имам 5 и 6 съответно първи и втори език.По математика 4 и по БЕЛ-5.Как съм :roll: то си е пет ама како мислите на кое трябва да наблегна на математиката и българския + още по 1 предмет към тях (химия или история) или на езиците като се има предвид,че съм в езикова :roll:
Ти си кой клас каза? 9-ти? Какъв е смисъла да се правят планове от толкова рано? Аз последните 3-4 години изкарах, уверена във факта, че ще уча право и ще стана съдия... ама не се получава точно така в момента. Смятам да уча психиатрия и медицинска психология... малко е далечко от правото,а? Чакай, имаш още време, кой знае още колко идеи ще ти дойдат и още колко ще ти се променят оценките...
Ами рано ми е да казах вече ама по-добре да измисля още от сега и да се стегна (да си пазя успеха) щото от моя клас може да се каже ,че успеха ми е от най-лошите #-o :smt005 звучи смешно,ама ако тека навсякъде не само при нас направо изпадам в дъното на хранителната система ](*,) възнамерявам да реша от сега език ли да е какво да е и да си го оправям ,че.....
Ами рано ми е да казах вече ама по-добре да измисля още от сега и да се стегна (да си пазя успеха) щото от моя клас може да се каже ,че успеха ми е от най-лошите #-o :smt005 звучи смешно,ама ако тека навсякъде не само при нас направо изпадам в дъното на хранителната система ](*,) възнамерявам да реша от сега език ли да е какво да е и да си го оправям ,че.....
Hohoh,devoi4e,5.60 si e 5.60 i ne moje6 da kaje6,4e e lo6 uspeh. Vuv vseki slu4ai i ti spada6 kum grafa ''zubar4eta'',ne se pritesnEvai :smt005
Hohoh,devoi4e,5.60 si e 5.60 i ne moje6 da kaje6,4e e lo6 uspeh. Vuv vseki slu4ai i ti spada6 kum grafa ''zubar4eta'',ne se pritesnEvai :smt005
Абе човек ти знаеш ли кво в моя клас ?Аз спадам към графа "вятър ме вее на бял кон" не към графа зубърчета и не уча много трудно де пък и тука е борба за оцеляване.
Абе човек ти знаеш ли кво в моя клас ?Аз спадам към графа "вятър ме вее на бял кон" не към графа зубърчета и не уча много трудно де пък и тука е борба за оцеляване.
I kvo iska6 da mi kaje6,4e 5.60 ne te ustroiva li?! Phah ai stiga se vtelqva! I tova,4e drugite v klasa ti sa s 6.00 ne zna4i,4e i ti na vsqka cena trqbva da si taka! Za6to se sravnqva6,kato 5.60 si e strahoten uspeh,kakvo celi6?!
Абе това 5,60 ми е от тъпите предмети дет имам 6-ци,мен важните ме интересуват.Демек тия дето ми влизат в дипломата-математика,БЕЛ и езиците ,а по тях се излагам точно + това може да се каже ,че оценката по втория език ми е подарена.И на най-дебилните писа 6.00 ,а аз съм за 5 ](*,).По важните предмети падам ниско това ми е мисълта без поне 1 от тия предмети съм за никъде... :-&
question
06-26-2007, 18:37
mhm... q da pitam i az ne6to: sam90, kaza, 4e iska6 da sledva6 Рекламно дело или PR, ama tva ima6 li ideq kude moje da se sledva v BG 8-[
a i koito drug znae, da kaje :) i o6te ne6to da vi pitam -> web design kude moga da sledvam//nqkoi durjaven universitet//
Exothermic
06-26-2007, 19:03
Аз имам много време до тогава,когато ще трябва да се изправя пред проблеме какво да избера,но все пак това ще е психологията1 :-D
Fallen Leaf
06-26-2007, 19:25
Политология в СУ.
Кандидатствам другата година.
mhm... q da pitam i az ne6to: sam90, kaza, 4e iska6 da sledva6 Рекламно дело или PR, ama tva ima6 li ideq kude moje da se sledva v BG 8-[
a i koito drug znae, da kaje :) i o6te ne6to da vi pitam -> web design kude moga da sledvam//nqkoi durjaven universitet//
Ми не той каза ,че той мисли да следва това и нямам идиея иначе къде
RoyTheReaper
06-27-2007, 07:52
PR със сигурност има в СУ. Имам някакъв смътен спомен, че имаше и в НБУ, но не съм сигурен.
Уеб дизайн не съм чул да съществува като специалност, но се учи като част от компютърните специалности в СУ: Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи, Информатика и т.н. Както и в ТУ специалността КСТ, но там програмирането е по-слабо застъпено.
Значи компютърен дизайн и т.н. има в НБУ, в Техническия и май в СУ. А ПР и рекламно дело има в НБУ май ... не съм сигурен, но като се поразтърсиш и ще намериш ;)
question
06-27-2007, 19:55
thanks4e :)
в момента съм 9ти клас и мисля след гимназията или да следвам медицина или да се запиша в казармата и да отида за военно обучение и да кандидатствам после за държавен пост като военен,полицай,пожарникар или подобни занимания(това го мисля съвсем сериозно...)
в момента съм 9ти клас и мисля след гимназията или да следвам медицина или да се запиша в казармата и да отида за военно обучение и да кандидатствам после за държавен пост като военен,полицай,пожарникар или подобни занимания(това го мисля съвсем сериозно...)
Как свършваш?