- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдеще след гимназията?
Ми аз съм 10клас (вече) в езикова гимназия (английски) ,но още не знам към какво да се ориентирам и какво ще уча след гимназията,а ми е време да си стягам успеха.Не съм от най-силните ученички (даже хич) по по-важните предмети се излагам имам 5ци по повечето.По английски не съм от най-силните въпреки ,че до сега смятах ,че съм.По втория език също(тука е повече от мързел),5 ще имам.По математика се сдирам и накрая изкаравам с 300 зора 4(толкова и за годината ще имам).По БЕЛ също 5.Химията и физиката 4-5 ама тях кой ги може?Се 1 мисълта ми е ,че по тия предмети които са най-важни съм "много добра", пък по другите -история,география,биология ,психология и логика и останалите 2ростепенни съм "отличничка".Към какво да се насоча?Мислех си биологията щото наистина съм супер ама за нея ми трябва и химия освен ако не искам да съм ветринар.Другото което е география и история(май съм силна тука)
или да си стегна езиците?Какво предлагате?В кое от тия има най-успешно бъдеще и кое според вас е най-добрата спецялност (по принцип) като се абстрахирате от мен и мойте оценки.Аз съм малко запозната и ще помоля някои студенти, които вече са минали през това, да споделят може би съм малка още.... ,но....
БЛАГОДАРНОСТИ!!
![]()
![]()
аз искам ПРАВО или НЕЩО с МУЗИКА можиби...(поп-фолк дива) :P![]()
![]()
![]()
за теб нещо ми се мотае в главата-медицина,фармацевтика..не знам...
аз първо да вляза в гимназия,пък после ще му мисля.
до красивата лъвица-ти си следвай право,а после се ориентирай към музиката,но може би се насочи към музикално училище,стига да имаш хубаво тяло и големи цици и минимум талант,ако искаш да последваш певицитеот планета
Е за медицина,фарамцефтика искат химия и тряя да си добър и по математика и биология.Аз от тия само по биология съм добра по химия както казах съм към 5 някъде по математика четворка.Не може така![]()
....или може?
find_m3 , zdrasti, az sam kato teb-10ti klas v ezikova gimnaziq,s angliiski! Ami da ti kaja i pri men polojenieto e su6toto,tui kato mn trudno se izkarvat ocenki,hi4 me nqma s tqh,no i az sum se pitala-ami kakvo 6te sledvam,vse pak trqbva da si izbera predmeti!? I da ti kaja 4estno sum se 4udila dali da nablegna na ezicite,s koito sum ili da zaloja na nqkoi dr predmet. Moe mnenie si ostava,4e trqbva da si mnogo dobra sus specialnostta,s koqto si-v slu4aq,kato men-s angliiskiq. Zasili se tam i si izberi o6te edin predmet-bilo to geografiq ili istoriq-kazva6,4e si po-silna v tqh. I vse pak zavisi kakvo haresva6 ti samata,kakvo iska6 za sebe si,no naistina nqma da e zle da se orientira6 ot sega. Tova e ot men,uspeh!
Да това е проблем щото както каза o.c. е добре медицина и другите от сорта ама какво да направя наистина много се старая даже сега уча по химия ама не мога да изкарам оценка.май и аз така ще направя щв си гледам това което съм започнала (английски и испански) + история и география за право евентуално
![]()
![]()
първо реши какво искаш да правиш със живота си. в коя сфера би искала да се реализираш, после отвори справочника за кандидат студенти и виж за тази специалност с какво се кандидатства.Първоначално написано от find_m3
И НЕ ЗАБРАВЯИ-ТОВА КОЕТО УЧИШ В УЧИЛИЩЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЕМИТЕ ЗА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИТЕ ИЗПИТИ! ТЕМИТЕ ПРОСТО СЯДАШ И ГИ УЧИШ. В ДАСКАЛО СЕ УЧАТ АЛА-БАЛА....![]()
АЗ ТАЗИ ГОДИНА КАНДИДАТСТВАМ. ИЗПИТИТЕ МИ СА СЛЕД ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ И МОГА ДА ТИ КАЙА ЧЕ ОТ 10-ТИ КЛАС НАСАМ СИ ПРОМЕНИХ МНЕНИЕТО 300 000 ПЪТИ, ОСВЕН ТОВА УСПЕХЪТ МИ ОТ ДАСКАЛО Е ОКОЛО 4,50.
БЪДИ УПОРИТА И ВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ!
УСПЕХ
Ако е в моите ръце, то е мое
Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
Ако строя нещо, то всички части са мои.
Ако изглежда като мое, значи е мое.
Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.
da,tva e interesnoto,4e u4im,u4im razni ne6ta,det posle vuob6te ne se se6tame za tqh i ne ni trqbvat,samo i samo da imame diploma-e tva ne e li tupo,kajete mi-da u4im tolkova zadulbo4eno vsi4ko,bez vsqkakva pri4ina!![]()
Ами тъпичко да ама може ли да те попитам като успеха ти е 4,50 това не влияе ли по някакъв начин на изпитите по-късно?Смисъл бала ти е от училището и от изпитите се пак.Не мога в даскало да имам само четворки и да не ми повлияе при приемането.Там гледат успеха общоТи иначе къде мислиш да кандидатстваш?
![]()
UUUU 4alga suxПървоначално написано от krasivata_luvica
! Metal rising
![]()
I never eat a pig cuz a pig is a cop
Да,а не искаш ли да следваш за Мадона?Първоначално написано от krasivata_luvica
Ми аз съм 11 клас. миналата година си вика да следвам рекалама. Ама се отказах наблягам на литература и история . Мился да кандатсвам право/психология те със един и същ изпит се зимат.
Иначе МИО е оферта с география
Или международни отношения с език и още нещо.
Хубаво е да се ориентираш туй лято виж в сайтовете на унверситетите за да прецениш.......
w0sh , аз съм чувала за МИО във Върна,гледам,че ти си от там,тааа ще можеш ли да кажеш нещо повече![]()
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Да право и психология също е офертаама трябва да пооправя малко литературата.Аз по БЕЛ не съм зле ама напоследък съм се отпуснала и почнах да разчитам много на готови теми ,които се оказва ,че са по-лоши от мойте....на класното знаех темата и само трябваше да си я напиша ама ме налегна мързела и реших да взема една от сайтовете пък се оказа ,че мойта оценка беше най-кофи ( и на още едно момиче)....не знам на мен ми харесваше ама явно нещо не съм разбрала как трябва да е
кофти.От другата година си налягам парцалите колкото и клиширано да звучи
![]()
МИО в Варна май няма. Не съм и гледал далив ВИНС-а имат таква специалност просто този унверситет не ми допада
Туй му е сайта май http://www.ue-varna.bg/bg/index.php там си пише
А сега видях,че си има в ВИНС-а МИО.
Ем незнам кокло е клиширано обаче хората които се срамуват да учат не са от най успелитеОт другата година си налягам парцалите колкото и клиширано да звучи. Така че мятай се над тетрадките.
ami az sam za 9 ti klas ve4e i sam se oreantirala kam pravoto, o6te ot minalata godina. ot sega nablqgam na urocite po istoriq i t.n abe trea si stqgane i seriozno u4ene
Първоначално написано от ™G-Baby™
Защо слагаш Историята и Географията към второстепенните? В много специалности се влиза с точно тези предмети.Един съвет, наблегни на литературата...Само ако искаш нещо информатика или инженерство, тогава наблегни на математиката...
А в университета не се взема целия бал, а само 1-2 оценки.Това вече е според специалността...
Миналата година мои познати влизаха без проблем медицина или фармация в МУ-София с висока оценка на биологията и ниска на химията или обратното. Ако изкараш около 5.50 на биологията и 3-3.50 на химията ще можеш да влезеш, особено сега както върви да падат баловете поради по-високия прием (въпреки че медицинския няма да е много засегнат от това). Както и да е. След като си добре по-биология, наблегни на нея. По химия просто се стегни. Не е толкова трудна - всичко там е логично. Намери си някакъв даскал, който обяснява добре и ходи на уроци. Имаш достатъчно време за да се организираш.Първоначално написано от find_m3
Ако съм на твое място това бих избрал. И не те съветвам да се насочваш към икономически специалности с география, освен ако нямаш особен интерес към икономиката. Просто не е оферта.
Ми за срам не ме е аз съм в "елитно училище" и околко мене всички момичета са ....айде не зувърки абе умни са така ,че няма от какво да ме срам след като всички са като мене и по-добре даже....Първоначално написано от w0sh
До Lake_bodom оценките ми са по-добри по химия и биология (по биология пълно 6,по химия между 4 и 5 надявам се ми пише 5)
А по-добра от мойта учителка по химия няма да мога да намеря ,щото тя не е прост даскал тя си е химичка(пише учебници алал бала с двете неща се занимава) Може би точно там е проблема ,че са й доста високи изискванята ,.....![]()
![]()
А между другото имах предвид ,че ме бива в история,география и второстепенните т.е. изобразително,физическо,му зика и т.н. не слагам историята и географията в тяхПървоначално написано от aLL|aLoNe
![]()
V 10 klas si i si pederasПървоначално написано от Sam90
Ooo Jesus !
I never eat a pig cuz a pig is a cop
Нашта системаПървоначално написано от outsf
...ду доле
Върви обяснявай на даскалите...
![]()