View Full Version : Чужбина - Имам избор
Няма да разтягам локуми и да изписвам 5 листа с проблемите ми. Ще бъда кратка и ясна. На 16 съм. Нашите са се развели когато съм била на 2. От 5 години майка ми е в чужбина. Баща ми живее в съседен град и има друга жена. Миналата година заминах с майка ми и прекарах в другата страна 1 година по мъките - който е бил в чужбина знае. Бях отделена от всичко което някога ме е правило щастливо и там сякаш бях мъртва, но направих грешката че не споделих това с майка ми и й казвах че ми е добре и че само малко ми липсва България а всъшност докато бяха на работа плачех. Бях затворена в себе си и не общувах с хората - състояние точно обратното на това което бях и съм сега в България. Преди няколко седмици си дойдох за лятната ваканция. Сега както и преди да заминах с майка ми живея с баба и дядо и съм щастлива. Проблема е че не мога да се върна там. Тази мисъл не ми дава мира и не ми позволява да си изживея ваканцията подобаващо. Постоянно мисля за това и се сдухвам. Снощи дори си поплаках. Не мога да си представя как ще се оставя да ме заведът там където единственото което да правя е да съществувам - без да изпитвам и грам щастие. Както сами се досещате не искам да се връщам там. Проблема е как да подходя... Знам че ако говоря с баба ми тя ще изпорти на мама... Дори да я помоля пак ще го направи. Ако говоря с баща ми той пък ще се притесни и знам ли го. Определено ще говоря с тях в един момент но искам и вие да ме посъветвате. Имам 3 пътя пред себе си и сега ще взема най-важното решение в живота си. Ще го направя сама, но искам малко съвети от странични наблюдатели. Мога или да отида при майка ми което е равносилно на самоубийство, или да остана тук при баба и да гледам как ме гледа обвинително за нещастието на майка ми или да отида при баща ми и да започна нов живот.... Очевидно е че не искам да избера първото но 2рите две ще са ми много трудни. Какво мислите?
Ami ne znam. Az bih ostanala, no ne znam s akvi otno6eniq si sas baba si i s dqdo si i v kakvi si s ba6ta si. Ako ti e po-hubavo pri baba ti i dqdo ti ostani, no ako te gledat nakrivo im obqsni 4e prosto ne ti e hubavo tam. Samo si sasipva6 jivota, pla4e6, strada6. A ako ti e po-hubavo pri ba6ta ti mu obqsni, 4e iska6 pri nego. Toi iska li te pri sebe si??? I ako da i tam 6te se 4istva6 po 6tastliva i spokoina idi tam... off dano ne sam te obarkala. Dano napravi6 pravilniq izbor. GOOD LUCK!!!
За искането няма проблем, всички ме искат, нали съм им дете. Кофти ми е за мама защото знам че много ще я нараня,но... трябва да мисля и за себе си! Аз за разлика от нея имам избор и защо да трябва и аз да си съсипвам живота!!! Мисля, че баба ми ще ме гледа накриво защото тя вярно че ме разбира но и на мама ще и е много тежко и баба ми сигурно ще ме обвинява и за това.... А баща ми той за какво да ме гледа на криво те отдавна с майка ми не са си никакви... Не знам. Много ми е трудно да реша, защото и в трите случая ще има наранени и сега смятам колкото и егоистично да е че трябва да реша къде на мен ще ми бъде най-добре и да спра да се съобразявам с този и онзи... Защото така разсъждавах миналата година - "Майка ми се е мъчила там 5 години за да може на мен да ми е добре, най-малкото което мога да направя е да съм до нея"... Но там е ужасно, а и аз не си падам мазохистка...
Emi da ti kaja nai-dobre govori s maika si. Ako otide6 pri ba6ta ti 6te narani6 i baba si i maika i ... tei 4e nai-dobre razgovarqi s maika si :|
Какво да говоря с нея, тя е пристрастна... Много ясно че ще ме иска там...
Ami kaji i mamo, ne iskam da jiveq edi-kade si. V BG mi e po hubavo. Iskam si tuka. Tam sam depresirana ... abe nz. Po dobre i kaji vsi4ko koeto napisa tuk. 4e strada6 i pla4e6 i ti e trudno :) USPEH4E!!! Ako iska6 kato govori6 s neq pusni nova tema da vidim kfo e stanalo :) :wink:
Kadero smqta6 4e 6te se 4uvstva6 nai 6tastliva :arrow: tam otidi...USPEHHHH :wink:
Ако бях на твое място,щях да почна нов живот.Тоест щях да отида при баща си.И все пак Успех ти пожелавам.Дано да се случи това,което най-много искаш.
Да отиде при баща си... А новата му жена как ще го приеме? За нея не мислите май.. за нея ще си като натрапница, въпреки че си негова дъщеря. Дали ще те приеме добре или ще е злобарка можеш само да гадаеш..
Избора е между бабето и майка ти... стоиш при бабата и дядото и си живее, или пътуваш при мамчето и страдаш.. Мисля, че се изясни..
Тъжно ми е за майка ми... За това как ще го приеме... Представяте ли да ме накара да отида там на сила :smt009 А после... Дали ще ми се сърди :-# Сигурно ще си промени отношението към мен :smt009 Как мислите
miss_survivor
07-02-2007, 13:12
Ostani pri baba si i dqdo si za6toto tam si sebe si..tam jivee6 a ne prosto sy6testvuva6 kakto ti sama kaza...taka 4e ne mu misli mn ako vinagi misli6 pyrvo za drygite cql jivot 6te si ne6tastna..ako ne e taina kyde jivee maika ti?
BrokenInnocence
07-02-2007, 13:15
Къде точно е майка ти? Не че има значение, просто ми е любопитно кое пък ще е това чак толкова страшно място, че ходенето там да е равносилно на самоубийство...
ааааааааа
07-02-2007, 13:28
Няма да разтягам локуми и да изписвам 5 листа с проблемите ми. Ще бъда кратка и ясна. На 16 съм. Нашите са се развели когато съм била на 2. От 5 години майка ми е в чужбина. Баща ми живее в съседен град и има друга жена. Миналата година заминах с майка ми и прекарах в другата страна 1 година по мъките - който е бил в чужбина знае. Бях отделена от всичко което някога ме е правило щастливо и там сякаш бях мъртва, но направих грешката че не споделих това с майка ми и й казвах че ми е добре и че само малко ми липсва България а всъшност докато бяха на работа плачех. Бях затворена в себе си и не общувах с хората - състояние точно обратното на това което бях и съм сега в България. Преди няколко седмици си дойдох за лятната ваканция. Сега както и преди да заминах с майка ми живея с баба и дядо и съм щастлива. Проблема е че не мога да се върна там. Тази мисъл не ми дава мира и не ми позволява да си изживея ваканцията подобаващо. Постоянно мисля за това и се сдухвам. Снощи дори си поплаках. Не мога да си представя как ще се оставя да ме заведът там където единственото което да правя е да съществувам - без да изпитвам и грам щастие. Както сами се досещате не искам да се връщам там. Проблема е как да подходя... Знам че ако говоря с баба ми тя ще изпорти на мама... Дори да я помоля пак ще го направи. Ако говоря с баща ми той пък ще се притесни и знам ли го. Определено ще говоря с тях в един момент но искам и вие да ме посъветвате. Имам 3 пътя пред себе си и сега ще взема най-важното решение в живота си. Ще го направя сама, но искам малко съвети от странични наблюдатели. Мога или да отида при майка ми което е равносилно на самоубийство, или да остана тук при баба и да гледам как ме гледа обвинително за нещастието на майка ми или да отида при баща ми и да започна нов живот.... Очевидно е че не искам да избера първото но 2рите две ще са ми много трудни. Какво мислите?
Прецени къде ще ти е най-добре и като самочувствие, и като перспектива за развитие, образование и т.н. Защото предполагам, че не е толкова лесно след една година в чужбина да се върнеш да учиш в България. Примери много - братовчед ми и двама от приятелите ми са в чужбина - САЩ, Испания и Канада. И тримата искат да са тук. Но те са със семействата си и в Бг нямат алтернатива. Желая ти успех, помисли и за себе си. Жалко за майка ти, ако не се върнеш там, но все пак тя е заминала , мислейки за себе си, нали?
Точно това искам да кажа. Защо трябва и аз да си провалям живота в чужбина? Аз искам да съм тук и имам възможност. Трябва ли и аз да се мъча заедно с майка ми? Егоист ли съм?
Точно това искам да кажа. Защо трябва и аз да си провалям живота в чужбина? Аз искам да съм тук и имам възможност. Трябва ли и аз да се мъча заедно с майка ми? Егоист ли съм?
Ne si egoist. Tva si e tvoqt jivot, izjivei go po svoqt sobstven na4in!!!
MaRiNkA_16
07-04-2007, 14:30
ami nz az 4estno da ti kaja sum v su6toto polojenie jiveq pri ba6ta si oba4e maika e v 4yjbina i bqh pri neq be6e mn hubavo.namerih si rabota priqteli vsi4ko.s ba6ta mi jivota e pulen ad i ne iskam da sum s nego ama ima nqkoi problemi deto me zadurjat v bg.spored men ti sama trqbva da si re6i6 kvo da pravi6 i da govori6 s va6ite.
sladkata_presi
07-20-2007, 03:55
Убеди майка си да останеш в България.
Виждаш,че не се чувстваш добре в чужбина,все пак друго си е българското,друго е да си си в България... :smt109 :smt101 :smt109
Не се измъчвай,признай на майка си всичко-така ще се почувстваш по-добре,дано да се съгласи! [-o<
Razkazvai kfo stana be macka ...