- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Чужбина - Имам избор
Няма да разтягам локуми и да изписвам 5 листа с проблемите ми. Ще бъда кратка и ясна. На 16 съм. Нашите са се развели когато съм била на 2. От 5 години майка ми е в чужбина. Баща ми живее в съседен град и има друга жена. Миналата година заминах с майка ми и прекарах в другата страна 1 година по мъките - който е бил в чужбина знае. Бях отделена от всичко което някога ме е правило щастливо и там сякаш бях мъртва, но направих грешката че не споделих това с майка ми и й казвах че ми е добре и че само малко ми липсва България а всъшност докато бяха на работа плачех. Бях затворена в себе си и не общувах с хората - състояние точно обратното на това което бях и съм сега в България. Преди няколко седмици си дойдох за лятната ваканция. Сега както и преди да заминах с майка ми живея с баба и дядо и съм щастлива. Проблема е че не мога да се върна там. Тази мисъл не ми дава мира и не ми позволява да си изживея ваканцията подобаващо. Постоянно мисля за това и се сдухвам. Снощи дори си поплаках. Не мога да си представя как ще се оставя да ме заведът там където единственото което да правя е да съществувам - без да изпитвам и грам щастие. Както сами се досещате не искам да се връщам там. Проблема е как да подходя... Знам че ако говоря с баба ми тя ще изпорти на мама... Дори да я помоля пак ще го направи. Ако говоря с баща ми той пък ще се притесни и знам ли го. Определено ще говоря с тях в един момент но искам и вие да ме посъветвате. Имам 3 пътя пред себе си и сега ще взема най-важното решение в живота си. Ще го направя сама, но искам малко съвети от странични наблюдатели. Мога или да отида при майка ми което е равносилно на самоубийство, или да остана тук при баба и да гледам как ме гледа обвинително за нещастието на майка ми или да отида при баща ми и да започна нов живот.... Очевидно е че не искам да избера първото но 2рите две ще са ми много трудни. Какво мислите?
Ami ne znam. Az bih ostanala, no ne znam s akvi otno6eniq si sas baba si i s dqdo si i v kakvi si s ba6ta si. Ako ti e po-hubavo pri baba ti i dqdo ti ostani, no ako te gledat nakrivo im obqsni 4e prosto ne ti e hubavo tam. Samo si sasipva6 jivota, pla4e6, strada6. A ako ti e po-hubavo pri ba6ta ti mu obqsni, 4e iska6 pri nego. Toi iska li te pri sebe si??? I ako da i tam 6te se 4istva6 po 6tastliva i spokoina idi tam... off dano ne sam te obarkala. Dano napravi6 pravilniq izbor. GOOD LUCK!!!
LiUboVTa e PeSeN No NqMa PeSeN BeZ KrAi ... ♥ ♪♫♪ ....
За искането няма проблем, всички ме искат, нали съм им дете. Кофти ми е за мама защото знам че много ще я нараня,но... трябва да мисля и за себе си! Аз за разлика от нея имам избор и защо да трябва и аз да си съсипвам живота!!! Мисля, че баба ми ще ме гледа накриво защото тя вярно че ме разбира но и на мама ще и е много тежко и баба ми сигурно ще ме обвинява и за това.... А баща ми той за какво да ме гледа на криво те отдавна с майка ми не са си никакви... Не знам. Много ми е трудно да реша, защото и в трите случая ще има наранени и сега смятам колкото и егоистично да е че трябва да реша къде на мен ще ми бъде най-добре и да спра да се съобразявам с този и онзи... Защото така разсъждавах миналата година - "Майка ми се е мъчила там 5 години за да може на мен да ми е добре, най-малкото което мога да направя е да съм до нея"... Но там е ужасно, а и аз не си падам мазохистка...
Emi da ti kaja nai-dobre govori s maika si. Ako otide6 pri ba6ta ti 6te narani6 i baba si i maika i ... tei 4e nai-dobre razgovarqi s maika si![]()
Какво да говоря с нея, тя е пристрастна... Много ясно че ще ме иска там...
Ami kaji i mamo, ne iskam da jiveq edi-kade si. V BG mi e po hubavo. Iskam si tuka. Tam sam depresirana ... abe nz. Po dobre i kaji vsi4ko koeto napisa tuk. 4e strada6 i pla4e6 i ti e trudnoUSPEH4E!!! Ako iska6 kato govori6 s neq pusni nova tema da vidim kfo e stanalo
![]()
![]()
Да отиде при баща си... А новата му жена как ще го приеме? За нея не мислите май.. за нея ще си като натрапница, въпреки че си негова дъщеря. Дали ще те приеме добре или ще е злобарка можеш само да гадаеш..
Избора е между бабето и майка ти... стоиш при бабата и дядото и си живее, или пътуваш при мамчето и страдаш.. Мисля, че се изясни..
Kill one person and you're a murderer, kill thousands and you're a conqueror, kill everybody and you've become a GOD!
Тъжно ми е за майка ми... За това как ще го приеме... Представяте ли да ме накара да отида там на силаА после... Дали ще ми се сърди
Сигурно ще си промени отношението към мен
Как мислите
Ostani pri baba si i dqdo si za6toto tam si sebe si..tam jivee6 a ne prosto sy6testvuva6 kakto ti sama kaza...taka 4e ne mu misli mn ako vinagi misli6 pyrvo za drygite cql jivot 6te si ne6tastna..ako ne e taina kyde jivee maika ti?
Къде точно е майка ти? Не че има значение, просто ми е любопитно кое пък ще е това чак толкова страшно място, че ходенето там да е равносилно на самоубийство...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Прецени къде ще ти е най-добре и като самочувствие, и като перспектива за развитие, образование и т.н. Защото предполагам, че не е толкова лесно след една година в чужбина да се върнеш да учиш в България. Примери много - братовчед ми и двама от приятелите ми са в чужбина - САЩ, Испания и Канада. И тримата искат да са тук. Но те са със семействата си и в Бг нямат алтернатива. Желая ти успех, помисли и за себе си. Жалко за майка ти, ако не се върнеш там, но все пак тя е заминала , мислейки за себе си, нали?Първоначално написано от Анонимко
Точно това искам да кажа. Защо трябва и аз да си провалям живота в чужбина? Аз искам да съм тук и имам възможност. Трябва ли и аз да се мъча заедно с майка ми? Егоист ли съм?
Ne si egoist. Tva si e tvoqt jivot, izjivei go po svoqt sobstven na4in!!!Първоначално написано от Анонимко
ami nz az 4estno da ti kaja sum v su6toto polojenie jiveq pri ba6ta si oba4e maika e v 4yjbina i bqh pri neq be6e mn hubavo.namerih si rabota priqteli vsi4ko.s ba6ta mi jivota e pulen ad i ne iskam da sum s nego ama ima nqkoi problemi deto me zadurjat v bg.spored men ti sama trqbva da si re6i6 kvo da pravi6 i da govori6 s va6ite.
Във всеки един от нас се крие някой друг,намери го и го опознай,спаси го и ще спасиш света!
Убеди майка си да останеш в България.
Виждаш,че не се чувстваш добре в чужбина,все пак друго си е българското,друго е да си си в България...![]()
![]()
![]()
Не се измъчвай,признай на майка си всичко-така ще се почувстваш по-добре,дано да се съгласи! [-o<
Razkazvai kfo stana be macka ...