PDA

View Full Version : Пробиване на ушенцето :Р

07-08-2007, 11:41
Значии навих наще да вървя утре или в други ден да си направя още 2 дупки та се чудя къде ще стоят най-добре - 1 на лявото и 1 на дясното (по 2 на ухо) или двете на лявото само *ш ми станат 3* или двете на дясното *пак ш ми станат 3* ии след колко време горе долу трябва да се махне медицинското сребро,с него ли се спинка,трябва ли с нещо да ги мажа та тва са ми въпросите ..малко глупави ама незнам :-D

Boot
07-08-2007, 11:48
"медицинско сребро "
:smt005 :smt005 :smt005

Спиш с обиците, мажеш с антибиотик (банеоцин, тетрациклин, гентамицин) една седмица, промиваш с физиологичен разтвор.
Сменяш обиците след поне седмица.

07-08-2007, 12:04
"медицинско сребро "
:smt005 :smt005 :smt005

Спиш с обиците, мажеш с антибиотик (банеоцин, тетрациклин, гентамицин) една седмица, промиваш с физиологичен разтвор.
Сменяш обиците след поне седмица.Ам тай де медицинско бяло злато ли е кфо е уж медицинска обеца ама я като сребърна :-D .Тоя физиологичния разтвор от къде да си го купя и колко струва и също кой антибиотик е най-евтиния :-D

mimi8
07-08-2007, 12:16
такаам значи,аз наскоро си направих пиарсинг :D и ми казаха че медицинското сребро се маха след 30 дни.И да трябва да го намазваш със спирт(поне аз така знам)за да не ти се получи инфекция.И...за др ти въпрос-каде на ухото да слагаш тва си е лично твое решение.Аз предпочитам ако е на ухото да е високо горе. :lol: Дано сам успяла да ти помогна с нещо :) УСПЕХ

Boot
07-08-2007, 12:28
Медицинска стомана се казва. Няма такава глупост като медицинско сребро.

Физиологичния разтвор - от всяка аптека. Една бутилка половин литър е към 1.50лв. За антибиотиците - не знам кой е най-евтиния - всички са към 2 и нещо.

tuka6na
07-08-2007, 12:52
а като отидеш да те дупчат ще ти кажат аааабсолютно всичко ; )))

N0_feAR
07-08-2007, 12:56
медицинска стомана е!!! Няма медицинско сребро или злато ! :shock: Носиш обицата поне 2 седмици, като от време на време я въртши за да се оформи добре дупката. По-добре недей да я вадиш преди да са минали поне 2 седмици, защото боли и можеш да я разраниш. През това време помеж да почистваш с кислородна вода, но лично аз нищо не правех на дупките на ушите си ( освен че си почиствах обичките)и сега са в перфектно състояние. До сега не съм имала проблеми с тях, не са забирали, разранявали и т.н. (да чукна на дърво) А за това как да си сложиш обиците...аз лично имам 3 на лявото и 1 на дясното. Струва ми се смешно да имаш например 2 на лявото и 2 на дясното... Сама си решаваш

Boot
07-08-2007, 14:23
Носиш обицата поне 2 седмици, като от време на време я въртши за да се оформи добре дупката.

Обицата не се върти, за да се оформи добре дупката, каква е тая глупост?! :shock:
Обицата се върти, за да може антибиотика който си слагаш да влезе и вътре в самата дупка.

Аман от разбирачи.