PDA

View Full Version : Малко съвети,как да преодолеете проблемите с родителите

Страници : 1 [2]

Pomber
01-12-2011, 13:07
Мерси за савета ти,беше доста полезен.Но моите родители са доста шантави,и предпочитат 80-те пред днешното време.Според тях компютрите са днешната загуба.И за всеки мой провал, те ми се карат.Знам че е за мое добро,но то си има и граници...А за доверие наще никакво доверие ми нямат, просто защото не сам "ИДЕАЛЕН". Но аз не мога да бъда такъв какъвто не мога.И просто ви питам какво да направя, за да променя всичко това?

BlackEyedPeas
01-13-2011, 12:17
Мойте пък се държат сякаш съм 1 клас,а съм почти на 12!!! :o Егати,втръсна ми вече! :-x

Че ти си едва на 11, какво повече очакваш? Да ти дава пари да шмъркаш кока ли?

tamy
01-23-2011, 21:47
Полезно. :-P

jump897
01-31-2011, 09:06
оо.. хора.. с нашите.. колкото да ги имаш за нормално толкова повече се подиграват и гаврят с тебе..взеха ми едно колело на 2рия месец баща ми ми го строши и вика:ми прави си го сам .. отивам да се пързалям, влезам в колата и баща ми само : аве келеш кво ми влизаш с тоя сняг в колата (снега беше на прах едва ли е имало повече от 20 прашинки) и се почва: е ся неска си без комп . На другия ден : ай ставай от компютъра вече 2 часа си на него.. то не стига дето всички приятели играят до 12-1 през нощта мене ме врънкат да го изключвам в 21,30.. че и да излезна студено било ..Майка ми искала да споделям иначе тя като се прибере крещи грачи за глупости що имало лист на пода и ткива безсмислени неща..Сравняват ме с някой щото бил по ОК от мен.. после като кажа че другия седи до 1 часа презнощта и си играе отговора е : кво ме интересува.. Само 6ици им нося те .. седни решавай задачи.. И ако не разбера нещо зяпайте кво става : Аве глупак що не мислиш ве малоумник ако ся не ми кажеш как става задачата ш ти набия един тупаник.. Баща ми ме посритва тка спортно в кръста ако например се опитам д му обесня кво не е наред той ми казва - не ми отговаряй (аз му говоря повече от нормалното) и ме удря там квот ш прай.. Иначе нали съм бил на 13 тряало да си изкарвам нормално детството.. през лятото навънка топло къде излизаш.. зимата-мн студено.. Лятото светло аз 20 часа да съм пред блока.. не че това последното много го спазвам.. ама е нетърпимо.. постянно вкъщи хвърчатн обиди и наказания ии кви ли още изродски неща..трагедия.. колкото повече се опитвам да говоря с тях толкова повече ме наказват,нервят ми се и от зле на ептен зле..(

cAnDyYy
02-06-2011, 15:38
оо.. хора.. с нашите.. колкото да ги имаш за нормално толкова повече се подиграват и гаврят с тебе..взеха ми едно колело на 2рия месец баща ми ми го строши и вика:ми прави си го сам .. отивам да се пързалям, влезам в колата и баща ми само : аве келеш кво ми влизаш с тоя сняг в колата (снега беше на прах едва ли е имало повече от 20 прашинки) и се почва: е ся неска си без комп . На другия ден : ай ставай от компютъра вече 2 часа си на него.. то не стига дето всички приятели играят до 12-1 през нощта мене ме врънкат да го изключвам в 21,30.. че и да излезна студено било ..Майка ми искала да споделям иначе тя като се прибере крещи грачи за глупости що имало лист на пода и ткива безсмислени неща..Сравняват ме с някой щото бил по ОК от мен.. после като кажа че другия седи до 1 часа презнощта и си играе отговора е : кво ме интересува.. Само 6ици им нося те .. седни решавай задачи.. И ако не разбера нещо зяпайте кво става : Аве глупак що не мислиш ве малоумник ако ся не ми кажеш как става задачата ш ти набия един тупаник.. Баща ми ме посритва тка спортно в кръста ако например се опитам д му обесня кво не е наред той ми казва - не ми отговаряй (аз му говоря повече от нормалното) и ме удря там квот ш прай.. Иначе нали съм бил на 13 тряало да си изкарвам нормално детството.. през лятото навънка топло къде излизаш.. зимата-мн студено.. Лятото светло аз 20 часа да съм пред блока.. не че това последното много го спазвам.. ама е нетърпимо.. постянно вкъщи хвърчатн обиди и наказания ии кви ли още изродски неща..трагедия.. колкото повече се опитвам да говоря с тях толкова повече ме наказват,нервят ми се и от зле на ептен зле..(

Ицо, то и у нас не е много добре. Всяка втора дума на майка ми е 'прибери това, прибери онова', ма то и аз съм виновна,де 8-) Тя като влезе в моята стая и аз слагам слушалките и тя си вика там и даже не забелязва,че не я слушам :grin:

love123
02-18-2011, 04:46
Аз трябва да се разбирам само с майка мина баща ми не му пука. :P :P :P :P :P

Graffitti2
04-04-2011, 14:18
гледай да си спечелиш уважението им и ще се разбирате добре :grin:

Graffitti2
04-04-2011, 14:19
гледай да си спечелиш уважението им и ще се разбирате добре :grin:

dani24
04-06-2011, 12:14
уважението се заслужава то не се печели, тр да покажеш че можеш да се справиш с отговорностите

Daisy11
04-11-2011, 17:46
8.Покажи им,че ти избираш сам как да живееш,те могат единствено да ти помогат и да те напътстват към това да не излизаш от правия път.
Майка ми винаги казва
- докато живееш в моята къща, ще правиш кавото ти казвам... и за най-дребните неща като не ги направя на минутата почва да ми крещи...и за всичко трябва да искам разрешение от нея :-# напр. като исках да си обезкосмя ръцете и и казах ,че всички момичета на моята възраст го правят ми се развика,че нямам собствено мнение и че правя това което правят другите ... и не ми разреши ... за такива неща другите въобще не питат,просто мн я мразя.

Plikchencce
04-15-2011, 20:36
+1

skykiss
05-06-2011, 01:05
дам .. наистина тази темичка е полезна ... има наистина полезни съвети .. но като цяло .. има много начини да се запазят едни взаимоотношения между родител и дете ... (пубер) ;ддддддд ... цялата работа тръгва от нас самите .. с тия наши хормонии ... от там се почва ... и след като успешно ядесаме родителите си .. се заформя скандалчее .. :)

mitkoyyy
05-07-2011, 23:22
8.Покажи им,че ти избираш сам как да живееш,те могат единствено да ти помогат и да те напътстват към това да не излизаш от правия път.
Майка ми винаги казва
- докато живееш в моята къща, ще правиш кавото ти казвам... и за най-дребните неща като не ги направя на минутата почва да ми крещи...и за всичко трябва да искам разрешение от нея :-# напр. като исках да си обезкосмя ръцете и и казах ,че всички момичета на моята възраст го правят ми се развика,че нямам собствено мнение и че правя това което правят другите ... и не ми разреши ... за такива неща другите въобще не питат,просто мн я мразя.
Ти и позволяваш да те контролира, аз ако бях на твое място щях да се обръсна и да видя какво ще ми каже... :D

Daisy11
05-10-2011, 16:53
Майка ми винаги казва
Ти и позволяваш да те контролира, аз ако бях на твое място щях да се обръсна и да видя какво ще ми каже... :D
ми така и направих после мми каза две обидни думи и че нямам собствено мнение и това беше...

Otero
07-07-2011, 11:42
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-)

:razz: Да те смазват от бой и ти да си кимаш спокойно?

+1

jakkiee
07-19-2011, 20:27
be spored men edinsteniqt na4in da se razbira6 s roditelite si e da kima6 pokorno!!! ;-)

и аз мисля така.. :D

skykiss
07-26-2011, 15:03
ае .. родителска му работа ;дд ти пък .. това с ръцете ме остави на място :razz: защо тряа да я питаш такова нещо ? ;дд няма да даваш кръв я ;дд ГОСПОДИ ! ;дд

NedYo
08-08-2011, 21:28
Ами сорри...амЪъЪ к'ви пък тоолкожа големи проблеми може да имаш с родителите ти...?? Освен ако не те пускат да излзиаш до по късно,..или пъък някви такива нещица...ами има си начини за да постгнеш вс. това.. :P просто бъди искрен с тях, споделяй, говори с тях, усмихвай се,..просто едно прилично държание прави ЧУДЕСААА ! :P :-P :smt006
Добре бе ... от 2 години съм така с тях и пак няма резултат ... имам приятели на по 13 - 14 излизат до колко им скимне аз съм на 15 и се прибирам по-рано от тях е не мога да ги разбера нашите какво искат ....

bobi9881
09-02-2011, 16:12
абе хора майка ми си я щи оби4ам пове4е от вси4ко но щом ми се разкрещи просто ми се и де да я гръмно карами се за щяло и нещяло например на теста "Само глупави грешки можеше да има най високата оценка :-x без компютър за 2 седмици" или пър "ЗАЩО НЕ СИ 4ЕЛ ДНЕС БЕЗ КОМПЮТЪР!!! :-x " кажете некъкъв на 4ин да я усмирящом ми се ядоса ина4е си е много добри4ка

я бащами само део не е пияница

powerman
09-05-2011, 09:37
Полезна тема според мен до голяма степен зависи от детето и в по-малка степен зависи от родителите моите родители са толерантни към мен имат ми доверие заслужил съм го и не мисля ,че ще го разваля.Всичко каквото съм поискал съм го заслужил единствения проблем ми е училището може би го оставям на заден план

BrainlessROCKBABY
09-07-2011, 08:06
зависи от родителите :D

AtinaPalada123
09-10-2011, 18:07
Най-добрия начин - да се изнесеш ;)

WildFlower
09-12-2011, 13:27
Здравейте! Искам да ви помоля за съвет,свързан с родителите ми.
Разбирам се перфектно с тях,не се караме. Обичам да прекарвам времето си с тях,но не съм свикнала да им споделям. Говорим си за почти всичко,но за мои лични неща - не. Проблемът ми е,че не знам как да им кажа,че пуша.Баща ми е пушач,майка ми не е. Искам да го знаят,защото ще ми е по-леко и няма да се крия от тях и да ги лъжа. Искам да мога спокойно да пуша пред тях и т.н. Баща ми преди мн време беше ми казал да не почвам да пуша и т.н. Наскоро се пошегува с мен и ме попита дали съм пушила,но аз казах не. Звучеше някак забавен,не сериозен и така.. Не знам дали знаят и се правят,че не знаят. Но ме е страх да им кажа,не знам как ще го приемат,защото баща ми на моменти е избухлив. Благодаря ви предварително :)

NeENormalen
09-19-2011, 18:27
Здравейте! Искам да ви помоля за съвет,свързан с родителите ми.
Разбирам се перфектно с тях,не се караме. Обичам да прекарвам времето си с тях,но не съм свикнала да им споделям. Говорим си за почти всичко,но за мои лични неща - не. Проблемът ми е,че не знам как да им кажа,че пуша.Баща ми е пушач,майка ми не е. Искам да го знаят,защото ще ми е по-леко и няма да се крия от тях и да ги лъжа. Искам да мога спокойно да пуша пред тях и т.н. Баща ми преди мн време беше ми казал да не почвам да пуша и т.н. Наскоро се пошегува с мен и ме попита дали съм пушила,но аз казах не. Звучеше някак забавен,не сериозен и така.. Не знам дали знаят и се правят,че не знаят. Но ме е страх да им кажа,не знам как ще го приемат,защото баща ми на моменти е избухлив. Благодаря ви предварително :)
Баща ти знае, просто те е пробвал, не се притеснявай от нищо, кажи им го директно "вижте, искам да ви го кажа, за да знаете, защото ми е гадно да го крия от вас - АЗ ПУША!" ... не е като да чуят "ало мамо, аз съм леко така в ареста, ела да ми донесеш малко ядене" ... Давай смело! Няма кво толкова да стане . ;)

fire_magic
10-13-2011, 18:05
По-скоро оправдаваш родителите, не видях съвети? :-D

meli2001
10-15-2011, 15:17
По-малка съм и имам двойно по-големи проблеми от вас! :D

Wwwooow
10-20-2011, 13:09
ахах 8-)

FaTaL
11-02-2011, 15:42
амм ... аз много си обичам майката и бащата ... ама като тръгнат да ми се карат за глупсоти много се нервя!!! Или пък днеска .. имам аз 5 на контролното по мат. едниствена петица , най-високата оценка .. и ми се скараха, защото съм имала много глупави грешки и съм можела да имам 6 .... :cry: :cry:
Ами не е хубаво да ти се карат но напълно съм съгласен при мене е същото само че с четворка (бел) да не е хубава оценка ето за това има повод за каране :(

cloudd
11-23-2011, 16:25
аз попринцип се разбирам с наще много разбрани хора са се едно на моята вузраст ама понякога са хипер досадни като почнат сас дългите разговори за живота секса и т.н :D

ariimeri97
12-03-2011, 15:22
труднооо трудно.. абе просто понякога не се издържат, а понякога пък нормално си се държат... понякога се налага да правим компроси и от двете страни :)

zlatko98
12-11-2011, 16:10
Колкото и да не искате да повярвате, те повечето пъти са прави и няма да е зле да се заслушате някой път ;)

SmilezZz
12-28-2011, 11:43
Вярно е , че ни задушават разговорите с тях, когато решат да "почетат" конско и да ни сравняват "преди беше друго" - в 97% (да кажем :D ) са прави , затова въпреки всичко трябва да се вслушваме в съветите им. Да кимаш покорно , да си седиш мирно и да не им противоречиш на мненията им , са наистина добро решение , за да не избухне скандал между деца и родители.

dani24
01-19-2012, 11:51
може би след време ще разберем дали са били наистина прави

dani24
01-19-2012, 11:53
то проблемът е, че те са с много остарели виждания за живота

kalyty
01-25-2012, 00:06
Аз имам донякъде глупав проблем с нашите, вечно казват да им казваме всичко, а реално когато със сестра имаме проблеми и аз искам да кажа, защо тя се държи така, ми казват да мълча, ако не мълча ме наказват (без компютър, взимат ми бижутата, обикновено отнемат предмета на спора, ако не е жив).
Майка ми мрънка за всяка глупост, която не и е на кеф- не съм разгадала, че се очаква да изчистя без да ми е казано или нещо от сорта. В същото време неща, които съм казала, че ще направя по определен начин ми обяснява да ги направя точно така както съм казала преди 2 минути.
Сестра ми е тя е ясна: хоби- да ми съсипва живота и ако се докопа до това кой харесвам, или нещо подобно да се погрижи целият свят да научи.
В същото време не се чувствам добре да споделям живота си извън вкъщи с тях. До скоро не беше от значение, защото приятелите ми си бяха същите като предишните години. Обаче сега като вмених училището имам и нови приятели и нямам желанието, да говоря за тях или за каквото и да било различно от учебния материал и нещата вкъщи, с тях. Преди около 2 години неумишлено и несъзнателно предадоха доверието ми и от тогава, вече съвсем не споделям вкъщи.

Как да ги накарам да ме чуят? Как да направя сестра си по-поносима? Как да покажа на майка ми, че само ме изнервя и реално няма как да знам, че иска нещо без да го каже, когато те не ме слушат? Как да съм малко по-близка с тях (стига ми да си напиша списъка за рождения ден без да питат кои са половината от гостите)?

Ramona
02-29-2012, 14:58
Майка ми е много разбран човек.Въобще не ми крещи.
Когато й казах, че съм преписвала по история и са ме хванали ми каза само:
Що правиш такива глупости?
После почнахме да се смеем.
Мисля че имам късмет с нея.

forever young 99
03-21-2012, 19:11
Съветите са смислени, но каквото и да кажа баща ми все ми се развиква и си намира причина. Аз не си мълча, защото характера ми е такъв не мога да стоя и някой да ме тъпче. И все пак тяхното оправдание, е че "Ме тресе пубертета"

forever young 99
03-21-2012, 19:14
Абсолютно! Особено като почнат "Едно време са ми давали по 20 ст. на ден..." Да, но едно време едно кафе е било 5 ст. а сега е 65

forever young 99
03-21-2012, 19:15
Да и моята майка ми е кзала да и казвам всичко, но ак тръгна да правя секс да и кажа ли иска?! :Д

denkata_999
04-04-2012, 12:21
Като всички ви и аз имам проблеми. Напоследък нещо с нашите не се разбирам. За всяка дреболия ми се карат. За една 4-ка по физика, която получих майка ми започна да крещи, че не трябва да допускам такива неща, че сега след 7 клас ще остана при простаци, трябвало да си знам приоритетите и т.н. Искам да вляза в хубаво училище, но чак да ми викат, крещят и т.н. ми писна. Сутринта станах малко по-рано и си хапнах един шоколад. Преди малко Ме питат за шоколада и им казах, че съм го изял. Започнаха да ми се карат, че съм бил егоист, че вече ще крият шоколада и т.н. Просто вече не издържам. Сега по химия имам 3-ка на едно домашно и не знам как ще кажа на нашите. Това са малка част от нещата. Примерно уча по някой предмет и решавам да проверя в интернет. Малко след това нашите влизат и почват да ми се карат, че не уча и ми взимат лаптопа. Преди време не можах да реша няколко задачи и майка ми изпадна в истерия. Започна да ми вика, да ме удря, започна да ми се кара за неща, чиято вина не е моя. Че тате по цял ден нищ в къщи не правел, само тя изкарвала парите, как можело да не съм прихванал нищо от нея и т.н. В моето семейство и майка ми и баща ми са един вид истрици. А ако не дай си боже им се опълча става як скандал.... Просто ви моля за съвет. Не мога да издържам повече. Иде ми да се хвърля пред някоя кола.

Kim.momo
05-02-2012, 13:59
Добре...От както се помня у нас има проблеми.. случва се да се скараш с някой, но нашите не спират.. на 14 години съм и 99% от спомените ми са минали в скандали. Започнах да свиквам, когато кажа нещо - не е твоя работа.. писна ми от тях. Майка ми по едно време започна да ми казва, че се карат заради мен. Специално за днешната случка съм си виновна! Понеже трябваше да излизам с майка ми за някакви дрехи, викнахме баща ми да дойде с нас, но както винаги - не може, имам работа. Все тая. Дойде взе ни и по пътя към центъра ( това е друга тема.. имам един здравословен проблем, не точно.. но не знам как да го обясня.. преди време той започна да говори на масата пред всички за него.. сестра ми..майка ми.. баба ми.. и разбира се ми стана неудобно.. а той не се спря..) и казах, че, ако майка ми му каже всичко пак по този проблем ще им се разсърдя ( моля без хейтърски мнение.. тъпо..детинско.. бла.. ако кажеш на тати - няма да ти проговоря.. така звучи, но не баш... ) и естествено стана скандал ( той се пали много бързо.. ) казах му, че ме е изложил и така.. викове.. псуване.. естествената процедура... спряхме пред мола до банкомата и той пита мама колко пари да изтегли.. следователно, понеже тя не знае колко точно ще ни трябват, стана скандал.. още по-голям.. иии така писъци..викове..псувни.. вече знаете как е.. до вкъщи, слязохме от колата и по пътя към горе думите " - ти си виновна, лайно такова!!" ми се набиха в главата, чувствам ненормална вина.. отново заради мен стана скандала. Майка ми тръгва в други ден за Италия ..отново..да работи ( и това е друга тема..преди 4 години или по-малко..не си спомням вече, тръгна и стоя няколко години.. разбира се, бях по-малка и ..знаете..сълзи...РЕВ РЕВ РЕВ РЕВ... the same everyday.. свикнах с на баща ми курвите и така.. ) вече нямам търпение.. ще седя по цял ден сама, няма да се засичам и с него много много, само вечер... но и това ще отбягвам. Ще готвя през деня и сам ще си слага.. докато не ми мине.. после пък ще има пак рев за мама... и така. Съжалявам, ако има нещо нередно във всичко, което написах.. просто исках да си излея душата.Благодаря :)

georgi.anev3
05-07-2012, 11:46
kak da gi nakaram da mi vzemat ku4e ?????? #-o #-o #-o
mngo e tapo da si ima6 ku4e

georgi.anev3
05-07-2012, 11:53
namerete ob6t ezik

CrazyTo96
06-19-2012, 21:30
Уф.. Писнало ми е от майка ми.. Както всички и аз си имам проблеми, с които не мога да се справя.. Понеже живея само при майка ми и всичко пада на нея, гледа все да си го искара на някой, а този някой съм аз!.. Постоянно се драчим, обиждаме се, никога не ми позволява дори и най-елементарните неща... Аз съм на 16, и мисля, че вече мога да разсъждавам правилно, и да определям сам действията си.. Когато сестра ми беше на тази възраст, постоянно я пускаше, разрешаваше, а на мен не! Ето тази вечер например: Излизам с приятели, ще се събираме да гледаме филм.. Аз се намирам през 1 блок разтояние.. Става 21:30 и майка ми звъни да се прибирам веднага в нас, защото е станало прекалено късно, и съм нямало да мога да се прибера.. Това не ми се случва за 1-ви път.. По принцип, вечерният ми час е 23:00, но за майка ми е прекалено късно, и ме иска в 21:30 да съм в нас, а то е още светло навън?! Таа.. След като се прибрах се започнаха караниците, че постоянно седя пред компютъра, или че съм навън и изкарвам мн лоши оценки..! А извинявайте, ама да завърша 1-вият срок с точно 5,50 лошо ли е?! Да вземам стипендия лошо ли е?! Нямам ли право и аз да излезя?! Та аз дори не бях на улицата, а бях в един приятел..! Постоянно се гледаме на кръв с майка и винаги съм в готовност да ми се развика за щяло и нещяло.. Винаги когато я попитам за нещо, каквото и да е било ми вика - о не ме занимавай с глупусти!.. Когато спорим за нещо, и се окажа аз прав, ми вика: Прави каквото искаш, мен не ме интересува.. Когато отида на село или на екскурзия, винаги ме прави за смях пред другите - идва да ме изпраща, а др. деца идат сами.. През 45-50 мин. ми звъни.. Да де, но аз съм в края на 9-ти клас.. Не мога ли сам да се оправям?! И най-важното: НЯМАМ ЛИ ПРАВО НА ИЗБОР И СОБСТВЕН ЖИВОТ БЕ МАМКАМУ!

moni3485
06-29-2012, 19:09
Интересно!! :) :)

rosy_99
08-10-2012, 13:17
досега винаги обвинявах родителите ми за кавгите помежду ни, но очевидно проблемите идва от мен
иначе мн готина темичка, трябва една такава :)

Amore-Mio*
08-28-2012, 13:28
Уф.. Писнало ми е от майка ми.. Както всички и аз си имам проблеми, с които не мога да се справя.. Понеже живея само при майка ми и всичко пада на нея, гледа все да си го искара на някой, а този някой съм аз!.. Постоянно се драчим, обиждаме се, никога не ми позволява дори и най-елементарните неща... Аз съм на 16, и мисля, че вече мога да разсъждавам правилно, и да определям сам действията си.. Когато сестра ми беше на тази възраст, постоянно я пускаше, разрешаваше, а на мен не! Ето тази вечер например: Излизам с приятели, ще се събираме да гледаме филм.. Аз се намирам през 1 блок разтояние.. Става 21:30 и майка ми звъни да се прибирам веднага в нас, защото е станало прекалено късно, и съм нямало да мога да се прибера.. Това не ми се случва за 1-ви път.. По принцип, вечерният ми час е 23:00, но за майка ми е прекалено късно, и ме иска в 21:30 да съм в нас, а то е още светло навън?! Таа.. След като се прибрах се започнаха караниците, че постоянно седя пред компютъра, или че съм навън и изкарвам мн лоши оценки..! А извинявайте, ама да завърша 1-вият срок с точно 5,50 лошо ли е?! Да вземам стипендия лошо ли е?! Нямам ли право и аз да излезя?! Та аз дори не бях на улицата, а бях в един приятел..! Постоянно се гледаме на кръв с майка и винаги съм в готовност да ми се развика за щяло и нещяло.. Винаги когато я попитам за нещо, каквото и да е било ми вика - о не ме занимавай с глупусти!.. Когато спорим за нещо, и се окажа аз прав, ми вика: Прави каквото искаш, мен не ме интересува.. Когато отида на село или на екскурзия, винаги ме прави за смях пред другите - идва да ме изпраща, а др. деца идат сами.. През 45-50 мин. ми звъни.. Да де, но аз съм в края на 9-ти клас.. Не мога ли сам да се оправям?! И най-важното: НЯМАМ ЛИ ПРАВО НА ИЗБОР И СОБСТВЕН ЖИВОТ БЕ МАМКАМУ!

Говори с нея, бе човек.
Не знам какво е станало, че се държи така, но определено това оправдание пада върху нея, не ми се струва правилни, а безсмислено. Възможно е да има проблеми, а ти вместо да дигаш скандали - седни и поговори с нея. Обясни й как се чувстваш. Накарай я да разбере.

venchetooyy
10-06-2012, 11:33
:)

GermanGirl
11-04-2012, 10:53
Абсолютно вярно! Казваш "Да, добре" и си правиш каквото искаш! Стига да е в рамките на разумното, разбира се. А после, че ще ти се карат..голяма работа! Кимаш и казваш "Да, добре" и всичко се върти в един омагьосан кръг.

nirvanalover
01-27-2013, 11:47
С настоящата тема,целя да бъда полезна за по-голямата част от тийнейджърите,които имат проблеми със семейството си,в частност с родителите.От лични наблюдения съм забелязала,че не е никак малък броя на тийнейджърите,които са се озлобили към родителите си,заради така наречената-,,Дупка между поколенията,,която пречи в общуването.Тийнейджърите,ч есто пъти се чувстват пренебрегнати и неразбрани от по-възрастните-не визирам единствено родителското тяло.Потиска ги факта,че по-големите не възприемат на сериозно тяхното лично мнение или пък се отнасят с тях,като с малки деца,неспособни да взимат самостоятелни решения.Склонни са да навлизат в излишни спорове,защото родителите не винаги ги разбират или просто не са в състояние да погледнат на обстоятелства през техните очи.Често пъти са пускани теми в,които открито се изразява недовлство от неразбирателстовото между родители-деца .Изчитала съм множество редове,пропити с очевидно озлобление,границещо с омраза,заради перманентната наличност на проблеми от семейно или битово естество.
Родителите от своя страна също не отстъпват,а отдават всичко на възрастта,бощуващите хормони и прекомерната емоционалност в децата си.Улисани в ежедневието си,те не успяват да отделят,необходимото време,а после недоволстват,че децата им допускат основни и възлови грешки.
В следващите редове,Ви представям,част от най-често срещаните пробеми и малко съвети как да ги преодолеете.
1.Вечер час-Ядосвате се понеже родителите не позволяват да стоите до късно навън,а това ви кара да се чувсвате малки...Спокойно,има време да осъмвате по купони,нощни дискотеки и т.нНормално е ваще да се притисняват,още повече,ако сте от голям град.
2.Не ме пускат по купони,дискотеки и други подобни мероприятия-Ако не познават нито един човек от компанията ви,са до някъде в правото си да не ви позволят или да го правят с предварителни уговорки и безкрайни молби.Погрижете се нещата да се променят,запознай ги с приятелското си обкръжение,така ще бъдат по-спокойни.
3.Домашните задължения-На родителите също не им е леко,достатъчно са напрегнати в службата.Нищо няма да ти стане,ако помогнеш малко вкъщи,да пуснеш прахосмукачка,да измиеш чиниите или пък да изгладиш прането са чудесни поводи да зарадваш ваще.
4.Не ми гласуват достатъчно доверие-Погрижи се да го спечелиш и да го доказваш,когато е необходимо.Винаги дръж мобилния си телефон включен и се постарай да е със заредена батерия.Ако предварително знаеш,че ще си на място,където няма да можеш да говориш,уведоми ги,така те ще са спокйни всичко ще е на ред.Също така,когато те помолят да направиш нещо го изпълни,а когато дадеш обещание,отстоявай до край думите си.
5.Противоречия заради музиката и стила на обличане-покажи на родителите си,че имаш своя индивидуален вкус.Дори той да не сходен с техния не е коректно да ти създават проблеми за това.Не говорим за твърде оскъдно или фрапиращо облекло в конкретни случай.За музикато важи обощо взето същото-важното е на теб да ти оставя удоволствие.Хубаво би било,ако родителите са широко скорени хора и разберат това.Ти от своя страна също бъди коректен,като не изразяваш твърде високи претенции към музикалните им предпочитания и стилистически усет.
6.Дребнава работа-Някои родители имат склоността да се захващат,на пръв поглед за съвсем дребни неща.Като това,че не си изхвълил боклука,не си изтупал покривката или не си измил добре чиниите.За да избегнеш подобни глупави поводи за кавги,се постарай да бъдеш изряден.Така те няма да имат основателен повод да ти правят заБележки.
7.Ученето-Вашите изискват от теб това да си отличник и да се ползваш сздобро име в училището.Е реално погледнато в това няма нищо лошо.Научи се се успешно да съчетавате обрзованието с удоволствията,ще бъде чудесно да си добър ученик и същевременно,душата на компанията.Отделяй време и за книгите.Сега може да не осъзнаваш тяхната полза,но с времето,ще разберетш колко добре ще повлияят на речника ти и колко врати ще ти отворят.
8.Консервативни родители-Е и това го има.Просто хората с а с по-остарели възгледи към живота и общо взето не пропускат взможност да не идзкажат негативно мнение към съвременната младеж.Покажи им,че ти избираш сам как да живееш,те могат единствено да ти помогат и да те напътстват към това да не излизаш от правия път.
9.Тривиалната фраза-,,Ех,едно време беше...,,-Да,но ти живееш тук и сега,а не в миналто,колкото и прекрасно да е било то,за твоите родители.Научи се да си гъвкав,лесно да се адаптираш към ситуацията и да си способен да взимаш своевременни иотговорни решения.Само так,с тези възможности,ще можеш да си осигуриш едно перспективно и обещаващо бъдеще.
Надявам се да съм помогнала поне малко да се подобрят отношенията между родители-тийнейджъри.Знам,че понякога е трудно да се сдържат натрупалите се емоции,но това може би единствения начин да се избегнат излишни скандали,които не водят до нищо добро.Научете се да се поставяте на мястото на родителите си и да погледнете на нещата от тяхната позиця.Раздавайте го по-спокойно и се радвайте на живота.Стремете се към това да сте в нормални отношения с родителите се,защото те винаги искат най-добро за вас.

Важна!
.: machoka :.
Това е много полезно за тийнеджърите, но аз имам въпрос в последната година успехът ми се понижи, а съм 7-ми клас и всичко започна със това.Карам се с родителите ми постоянно, заради помощта вкъщи, която НЕправя, заради ниските ми оценки и т.н.
Съветвала съм се с баба ми най-добрата ми приятелка(8-ми клас) и т.н., и всички ми казваха :"просто трябва да се стегнеш','хвани се в ръце' и т.н., и аз го осъзнавам,Но просто не мога да преодолея ск***ния мързел! ПОМОГНЕТЕ мИ

marilyn
03-07-2013, 14:01
Това е много полезно за тийнеджърите, но аз имам въпрос в последната година успехът ми се понижи, а съм 7-ми клас и всичко започна със това.Карам се с родителите ми постоянно, заради помощта вкъщи, която НЕправя, заради ниските ми оценки и т.н.
Съветвала съм се с баба ми най-добрата ми приятелка(8-ми клас) и т.н., и всички ми казваха :"просто трябва да се стегнеш','хвани се в ръце' и т.н., и аз го осъзнавам,Но просто не мога да преодолея ск***ния мързел! ПОМОГНЕТЕ мИ

Как ние да ти помогнем да спре да те мързи??? 7ми клас не е толкова труден, то ясно, че не може винаги да си отличничка по всичко и да имаш само 6, ама предполагам ще кандидатстваш и трябва да имаш добри резултати на изпитите.
Ходи редовно на даскало, слушай внимателно в час и така няма да ти се налага да учиш вкъщи. Пиши си домашните.

mssweet
09-10-2013, 14:50

съгласна съм на пълно

NesiA.
09-18-2013, 20:09
Аз имам страшно големи ядове в нас. На 15 съм, момиче, 10 клас. Та така исках да кажа : година, ако не през ден, поне през 3-4 дни проблеми с нашите. Едва ли не постоянно. Миналата година ходих на театър, и заради късните репетиции трябваше да се прибирам в 22 - 22:30 максимум ( имало е изключения когато сме ходили на турне, по големи участия и т.н. но това позволяваха). И от тогава тати започна да ми следи телефона, защото си мислеше, че не ходя на репетиции и си имам гадже и прекарвам цялото си време с него. Той е страшно много против всички видове момчета в живота ми, било то близки приятели, познати, братовчеди и тем подобни. Каза също, че на бала ми ще бъда сама или с някоя приятелка и няма да имам кавалер и на всичкото от горе ще ми звъни през час за да види дали съм се напила. (И против пиенето е, надявам се само да ме плаши с тези неща за бала ) Лятото по-късно от 21:30 НЕ съм се прибирала .. Сега щом почнахме училище понеже съм 2-ра смяна иска да излизам в 13:00 от нас и като свърша в 19:10 в 19:30 максимум да съм си в нас.. Е то се търпи, търпи, обаче до едно време. Сопнах му се малко оня ден и той каза, че от другата седмица почва да ме следи било то с колата, по телефона, в училище или където и да било. И понеже му се сопнах съм наказана до края на учебната година без никакво излизане и един вид "без да имам рожден ден". За компютъра се договаряме. Миналата година свърших с 5.30 успех, но имах 390 извинени отсъствия заради турнета и участия и той нямаше нищо против тях. Но напуснах групата и на тати му стана нещо : не ми дава да се записвам в никакви клубове и проекти в училище, не иска да отсъствам от училище дори и да съм болна и иска от мен не по-малко от 5.80 успех за годината . Е вече не издържам. Ревях, виках, какво ли не правих и нищо. Само става по-зле. Мама пък не взима никакво отношение и седи като аутсайдер и не се меша. Като изключим това, че и тя си идва изнервена от работа и крещи за всичко и ме дразни адски много. А по принцип си върша всички видове задължения - пране, чистене, оправяне на стаята (понеже мама е на работа и няма кой друг) а тати готви. Забравих да спомена - той е безработен. Освен това разбивал ми е паролата във Фейсбук няколко пъти за да види какво и с кой си пиша. И не знам какво да правя вече.

Ако има някоя добра душица, която има някаква идея как да си оправя отношенията и по какъв начин да ги накарам да ми имат доверие ще съм много благодарна. ( Ще съм благодарна ако поне прочетете романа, който изписах и дадете някакво мнение :D )

Баща Ти
09-18-2013, 20:55
Намери му работа.

NesiA.
09-19-2013, 16:06
Не става .. Намира си и още на 1 ден се е отказал

ani4ka_0808
10-09-2013, 19:33
kak da obqsnq na na6ite 4e ne s1m perfekna i ne moga vinagi da izkarvam hubavi oceki i az s1m 4ove vse pak ama te ne me razbirat nikooga ne sa me razbiralii samo vrqkat i krqkat ... ;s;ss;;s;s;

an7raks
10-09-2013, 21:04
kak da obqsnq na na6ite 4e ne s1m perfekna i ne moga vinagi da izkarvam hubavi oceki i az s1m 4ove vse pak ama te ne me razbirat nikooga ne sa me razbiralii samo vrqkat i krqkat ... ;s;ss;;s;s;

С оръжие и добра дума се постига повече, отколкото само с добра дума. ;)

Ani4ka Sladkata-159000159
10-25-2013, 13:35
Аз и двамата си родители !!!!!.....................

neopower
11-20-2013, 12:59
Имах много големи проблеми с родителите си, докато живеех при тях. След години осъзнах, че всичко, което са правили е било, защото са се страхували за мен и моето бъдеще. След време всичко се оправи, сега се смеем над нещата, които са се случвали и т.н. и т.н.

Sexylexie
01-08-2014, 17:47
Ами и аз исках куче и накрая го получих.Аз постоянно им говорех затова ама аз направо не спирах да мърморя за кученце и на тях им писна и се съгласиха, но при ословие че се грижа за него.Напоследък ме е мързел и много много не му обръщам внимание което е лошо такаче помисли си добре дали ще се грижиш за него!

hristiqna.s.hristova
02-04-2014, 09:25
zdraveite iskam da popitam kak da zapochna nova tema :D

TeenBro
02-08-2014, 16:29
Преди да започнеш нова тема се научи как да пишеш на кирилица и грамотно. :)

BonyBunny^.^
03-06-2014, 17:27
zdraveite iskam da popitam kak da zapochna nova tema :D

най-отгоре, над списъка с темите има един голям червен бутон, на който пише "публикуване на нова тема"... и така... :)

anonymous962872
06-22-2014, 20:50
Хора може ли малко помощ? Значи ситуацията е следната с майка ми се разбирам горе долу добре но с баща ми се разбирсм ужасно. Значи когатонсе прибере отработа почти винаги е ядосан и се опитвам да не го дразня, но той просто е ужасен. Хем иска да не се ядосва хем ме пита неща, че каквото и да му отговоря ще се развика и ще стане сксндал който не е нужен. Друг случай, когато играя на компютъра примерно 6-7 часа (аз почти всеки ден играя по толкова де) и той ми каже примерно до няколко минути хайде например до 10 мин, като днес, да съм излязъл от компютъра му казвам добре. След 40 секунди пак идва да ме провери и това почва фа ме нерви, след около минута пак идва да ме провери дали дъм излязъл по предлог че си търси нещо в шкафчето на бюрото до мен. Това което е на върха е че дойде на четвъртата минута и ми се разкрещя че още не съм излязъл (а помните че ми беше казал до 10 мин да съм излязъл, аз попринцип щях да изляза на седмата или осмата минута) стана скандал и ми слага паролата на компютъра и тва вече преля чашата. Аз си говорех и с един приятел по скайп и след ксто свърши сичко си излях гнева по скайпа. Най смотаното е че след като ме изкара от компютъра му казах че дори и пет минути не са минали а той ми вика че са минали 10. И после ми вика че 10 мин ми били много………! Проблемът е че много лесно се пали и винаги ме заплашва с паролстс на компютъра или с това че ще ми спре интернета на таблета и телефона (става дума за Wi-Fi-а). Не съм добър ученик но се пак съм момче и не съм от тези които "изяждат учебниците заедно с кориците" и просто той сигурно се дразни за това но не го разбирам, имам приятели чийто родители са хиляда пъти по добри смисъл не се карат с децата си нито нищо, а повечето от тях са почти със същия успех като моя. Сигурно наще не разбират но може би ако бяха като другите и аз можеше да съм по добър ученик от 9-10 годишен почти всичко се разправя с викове и спорове и просто е много гадно :( . Може ли моля ви някой дс ми помогне.

П.С.
Забравих да кажа че съм на 14 и съм за осми клас, но това не значи да ме стресират като за световно родителите ми :( ! Също понякога въобще не ме разбират и също така като стане дума за оценки, когато има хора с по добри оценки от мойте веднага ме сравняват с тях а когато пък аз се сравня с някой или пък тях ги сравня с някой, ми казват че другите не ги интересуват, а само аз :(. В същото време ми казват да не се сравнявам с другите. Адски тъпо!

killer6
07-30-2014, 11:37
abe na kolko si nikoi ne mu puka otivash kupuvash pistolet i ako vashte ti se karat zimash pistoleta i aide aplahvash gi te se plashat i spirat da govoriat i gotovo mogesh da pravish kakvoto!!!!!!!!!!!! iskash u vas u vas u vas !!!!!!!

Arincexmwah
08-17-2014, 17:13
Не се ядосвайте на родителите ви. Те ви желаят щастието!:)

Sun_Smile
10-02-2014, 14:34
Прекрасна тема! И аз имам малко проблеми с родителите ми благодаря за темата!

brosli_99 sa varna
10-29-2014, 07:35
OBII GI WE

skate
01-29-2015, 10:47
brosli q kaji pak kvi kosmi bqha

res5ect111
02-07-2015, 19:12
Чудесни съвети

Изкупуване на коли за скрап коли за скрап (http://benimet.net) за гр. София и региона

res5ect111
02-14-2015, 20:40
родители всякакви.... дано да не ставаме като тях :) и все като тях ставаме

изкупуване на коли за скрап Изкупуване на коли за скрап (http://tinstrade.com/) за софия. Изкупуване на коли за скрап

JustOneKid
06-01-2015, 07:10

Ти сериозно?

mlf
08-11-2015, 20:42
Не гледайте отговорите преди да сте отговорили на въпросите, иначе няма да ви е интересно. И така:
1.Напиши името на човек от срещуположния пол.
2.Кой е любимият ти цвят от тези -жълт, зелен, червен, син или черен.
3.Първият ти инициал -А-Р, Л-П, С-Я.
4.Месецът ти на раждане.
5.Кой цвят харесваш повече -черен или бял.
6.Напиши името на човек от същия пол като твоя.
7.Любимото ти число.
8.Калифорния или Флорида.
9.Кое харесваш повече -езерото или океанът.
10.Напиши желание.
Отговори:
1.Това е името на човека, в който си истински влюбен.
2. Ако си избрал: Червено -ти си жив и изпълнен с любов.
Зелено -твоята душа е щастлива и излъчва спокойствие.
Жълто -ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора.
Синьо -ти си човек със спонтанен характер.
Черен -ти си скромен и агресивен.
3.Ако инициалът ти е: А-Р-имаш много приятели и любов в живота.
Л-П-опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне.
С-Я-обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро.
4.Ако си роден през: Януари-март -годината ще е много добра и ще разбереш, че
си се влюбил в този, в който не си очаквал.
Април-юни -ще имаш силна връзка, но тя няма да трае дълго.
Юли-септември-ще имаш силна година с много промени.
Октомври-декември -годината няма да е от най-добрите, но ще откриеш сродна душа.
5.Ако избереш: Бяло-Ще намериш приятел, който ще ти се доверява и ще направи всичко
това, но може и да не го разбереш.
Черно -Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тях.
6.Това е най-добрият ти приятел.
7.Това е броят на близките ти приятели, които ще имаш в живота.
8.Ако избереш: Калифорния-Обичаш приключенията.
Флорида -Романтична душа си.
9.Ако избереш: Езеро-Верен си на приятелите и си малко резервиран.
Океан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора.

wolf19999
09-03-2015, 21:43
Така...не знам точно за какво куче говориш и не знам в какво живеете...къща/апартамент...Ние живеем в къща преди време се сдобих и с Чихуахуа :)) Не знам как ги навих, просто казвах, че всичко аз ще върша, но не заради това...Добре е ако има как батко или кака ако имаш, те да ги накарат...да кажат, да се радва детето, така стана с нас..Късмет, но те съветвам да не си взимаш ако не си поне на 16-17, защото те ще се грижат за него, ПОВЯРВАЙ МИ ;д УСПЕХ :))

DamtiHam
09-28-2015, 19:36
Изключително полезна тема, браво!

Klaudia11
10-25-2015, 06:09
Глупости. Аз уж съм изрядна, а баща ми ВИНАГИ намира причина, с която да започне да ме тормози. Никога не бих могла да му спечеля доверието, дори и да съм най-добрата на света. Когато имам шестици, той пак е недоволен. И иска да чистя и готвя, докато той не си мръдва и пръстта! Аз съм единствената домакиня вкъщи, а той ходи след мен и ми прави забележки за всяка частица прах,, която не съм избърсала! Досаден е! А и не ми дава никакви пари. За купони-да не говорим. Веднъж посред бял ден ме беше заключил вкъщи,за да не излизам с едни приятели... Бахти и тепегьоза...

mincheto
02-08-2016, 09:39
Друг начин е да казва добре на всяка дума на вашите,a всъщтност да си правите каквото сте си науимили,така и двете страни ще бъдат доволни ;)

sоlo_
02-08-2016, 13:20
моите родители не се интересуват от мен аз съм боклук

mincheto
02-20-2016, 17:52
ЦвЕтИтО....или по точно seducti0n...стана модератор и заряза темата си :D

Monstunter
04-19-2016, 11:33
Не е задължително да се вслушваш във всичко но мисли кое и како ще е добре за теб без да навредиш на останали или на себе си .

-------------------------------------------------------------------------------
https://www.neobux.com/?rh=53746F696F6D6F746F3930 Едноминутна (безплатна) регистрация помагаща за дарение.Благодарим за отделеното време!

Staneff
07-30-2016, 14:51
Брато кво да кажа майка ми е ULTIMATE дребнава.....

Prostaka
01-16-2017, 21:29
Глупости. Аз уж съм изрядна, а баща ми ВИНАГИ намира причина, с която да започне да ме тормози. Никога не бих могла да му спечеля доверието, дори и да съм най-добрата на света. Когато имам шестици, той пак е недоволен. И иска да чистя и готвя, докато той не си мръдва и пръстта! Аз съм единствената домакиня вкъщи, а той ходи след мен и ми прави забележки за всяка частица прах,, която не съм избърсала! Досаден е! А и не ми дава никакви пари. За купони-да не говорим. Веднъж посред бял ден ме беше заключил вкъщи,за да не излизам с едни приятели... Бахти и тепегьоза...

Здравей на колко години си та ти прави такъв проблем понеже и аз имам подобен проблем за съжаление :(

DieselBlood
10-09-2017, 20:31
Абе нека си го кажем в прав текст - всички, които сме минали през пубертета, сме били големи лайна. Вярно е, че някои родители се престарават с възпитанието, ама и ние сме им дотегнали с нашите глупости в тази фаза. Нормално е да ви нямат доверие, след като не знаете как да си го спечелите. Нормално е да не ви пускат по купони, защото 90% от тийнейджърите са абсолютни друсалки и морални инвалиди. Като дойде време, ще можете да правите всичко, спокойно. Относно вечерният час..ах, колко обичам като чуя "Вече съм достатъчно голяма, на 15 съм и искам да ме пускат до по - късно". Хахаха, на 15 се мислиш за голям/голяма? Голям смях На 15 години трябва да се заемете с по - важните неща като например да си пишете домашните и да си учите уроците. Не съм казал, че трябва директно след училище да се прибирате вкъщи, но обяснете ми, моля ви, какво ще прави момче или момиче на 15 години в 2 полунощ навън? Вие по закон нямате право да сте навън по това време! Като навършите пълнолетие, ще можете да правите каквото си искате - пийте, пушете, ходете по дискотеки, по партите, разкарвайте се до 5 сутринта ако искате. Но на тези години, на които сте в момента (говоря общо, защото са малко потребителите, които са над 20 години тук) е абсурд да ме убедите, че сте толкова отговорни за колкото се изкарвате. Да, вие може да помагате вкъщи, може да сте отличници, но това не ви прави отговорни хора.
В края на краищата, родителите ви работят усърдно, за да сте облечени, обути, да не сте гладни и винаги да имате по някой друг лев в джоба. Не мисля, че като не ви пускат до късно, ги прави задръстени или старомодни. Повярвайте им, ще дойде време, когато наистина ще оцените това, което вашите родители са направили за вас и всички тези жертви, които са направили заради вас. :)

kompleksar
10-12-2017, 07:29
Абе нека си го кажем в прав текст - всички, които сме минали през пубертета, сме били големи лайна. Вярно е, че някои родители се престарават с възпитанието, ама и ние сме им дотегнали с нашите глупости в тази фаза. Нормално е да ви нямат доверие, след като не знаете как да си го спечелите. Нормално е да не ви пускат по купони, защото 90% от тийнейджърите са абсолютни друсалки и морални инвалиди. Като дойде време, ще можете да правите всичко, спокойно. Относно вечерният час..ах, колко обичам като чуя "Вече съм достатъчно голяма, на 15 съм и искам да ме пускат до по - късно". Хахаха, на 15 се мислиш за голям/голяма? Голям смях На 15 години трябва да се заемете с по - важните неща като например да си пишете домашните и да си учите уроците. Не съм казал, че трябва директно след училище да се прибирате вкъщи, но обяснете ми, моля ви, какво ще прави момче или момиче на 15 години в 2 полунощ навън? Вие по закон нямате право да сте навън по това време! Като навършите пълнолетие, ще можете да правите каквото си искате - пийте, пушете, ходете по дискотеки, по партите, разкарвайте се до 5 сутринта ако искате. Но на тези години, на които сте в момента (говоря общо, защото са малко потребителите, които са над 20 години тук) е абсурд да ме убедите, че сте толкова отговорни за колкото се изкарвате. Да, вие може да помагате вкъщи, може да сте отличници, но това не ви прави отговорни хора.
В края на краищата, родителите ви работят усърдно, за да сте облечени, обути, да не сте гладни и винаги да имате по някой друг лев в джоба. Не мисля, че като не ви пускат до късно, ги прави задръстени или старомодни. Повярвайте им, ще дойде време, когато наистина ще оцените това, което вашите родители са направили за вас и всички тези жертви, които са направили заради вас. :)

Само дето почти никой не го осъзнава, като им се каже или въобще..
На 15 съм (не се мисля за голям, преди всичко :D), имам едни авери/ки - седмокласници/чки, намерили си "гадже", казват го на всеки втори, но не и на родителите им, викат, че са били влюбени. :D Веднъж им викам "Това ващо не е любов, а хормони", и получих отговор "Точно любов е, ти нищо не разбираш от хормони" :D Също се нервят, защото имат вечерен час, не били разглезени, но с айфон седмици, дрехи, които струват повече от живота ми :D Родителите им били ужасни.. "Аз тия шитс ги осъзнавам откакто съм се родил, но предпочитам да се правя на свестен" -.-
По-интересното е, че и от моето даскало има такива осмокласници, и от съседните класове (деветокласници) :D