08-05-2007, 07:15
ТУК създавам наистина една много важна тема за диетите!
10ХРАНИ,КОИТО ПОМАГАТ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИТЕ!
грейпфрут :arrow: той понежава нивото на инсулация ,а това на свой ред намалява нуждата и желанието да се хапне нещо.Редовната консумация на половин грепфруд при всяко хранене или на 150мл.грепфрутов сок може да доведе до намаляване на теглото средно 2кг за 2 седмици.Сокът от грейпфрут може се смесва с портокалов или лимонов сок-това допълнително ще засили имунитета на организма.
АНАНАС :arrow: Ананасът е богат на витамин Cи органични киселини;намиращи се в плода ензими (бромелини др.)улесняват разграждането и така подобряват храносмилането.Освен това ананасът нормализира микрофлората в червата,помага при запек и подобрява функциите на щитовидната жлеза и черният дроб. Трябва да се консумира умерено,тъй като съдържа значителни количества захароза.
ЗЕЛЕ :arrow: в зелето се съдържа уникална комбинация от вещества,които са необходими за хората,склонни към напълняванте.Тези в-ва забавят превръщането на захарта и другите въглехидрати в мазнини и по този начин предотвратяват увеличаването на теглото.За предпочитане е зелето да се консумира сурово под формата на салата.
НИСКО МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ :arrow: ИЗВАРАТА ,прясното и киселото мляко с нисък процент масленост не само снабдяват организма с калций,но и увеличават произвотството на хормона калцитриол,който кара клетките да изгарят повече мазнини.
НЕТЛЪСТО МЕСО :arrow: за образуването на мускулна маса са необходими белтъчини,а колкото повече са мускулите,толкова повече мазнини изгаря организмът-дори по време на почивка.освен това за усвояването на белтъчините се изразходва повече енергия (калории) ,отколкото за усвояването на мазнините и въглехидратите.
НАЙ-добрите източници на белтъчини са нетлъстото месо пилешките гърди(без кожата) ,а също нетлъстата риба и яйченият белтък.
МОРСКИ ДEЛИКАТЕСИ :arrow: скаридите ,калмарите,мидите на само са нискокалорични ,но и съдържат голямо количество йод.Йодът е необходим за произвотството на хормони на щитовидната жлеза ,които регулират обмяната на в-вата и много други функциив организма.
ЛЮТИ ЧУШКИ :arrow: лютите чушки както и другите люти подправки (хрян,горчица)предизвикват потене ,повишават температурата ,засилват,сърцебиенето,а това на свой ред ускорява метаболизма.ТЕ обаче трябва да се консумират много умерено ,тъй като дразнят стомаха и червата,а освен това увеличават апетита.
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ :arrow: смята се,че ябълковият оцет стимулира обмяната на в-вата.Препоръчва се преди или по време на хранене да се изпива чаша вода с 1-2 чаени лъжички ябълков оцет ,а така също да се добавя по -често ябълков оцет към салатите и ястията.
ЗЕЛЕН ЧАЙ :arrow: зеленият чай възпрепиятства образуването на ракови клетки,спомага за предотвратяването на сърдечно-съдовите заболявания и действа благотворно в/у метаболизма.Изпиването на 5 чаши зелен чай дневно води до загуба на 70-80 калории.
за сега това по натам ще пиша и още...има и още мн но са нямам мн време защото излилам... по натам очаквайте продължението.. :) :-D :wink:
10ХРАНИ,КОИТО ПОМАГАТ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИТЕ!
грейпфрут :arrow: той понежава нивото на инсулация ,а това на свой ред намалява нуждата и желанието да се хапне нещо.Редовната консумация на половин грепфруд при всяко хранене или на 150мл.грепфрутов сок може да доведе до намаляване на теглото средно 2кг за 2 седмици.Сокът от грейпфрут може се смесва с портокалов или лимонов сок-това допълнително ще засили имунитета на организма.
АНАНАС :arrow: Ананасът е богат на витамин Cи органични киселини;намиращи се в плода ензими (бромелини др.)улесняват разграждането и така подобряват храносмилането.Освен това ананасът нормализира микрофлората в червата,помага при запек и подобрява функциите на щитовидната жлеза и черният дроб. Трябва да се консумира умерено,тъй като съдържа значителни количества захароза.
ЗЕЛЕ :arrow: в зелето се съдържа уникална комбинация от вещества,които са необходими за хората,склонни към напълняванте.Тези в-ва забавят превръщането на захарта и другите въглехидрати в мазнини и по този начин предотвратяват увеличаването на теглото.За предпочитане е зелето да се консумира сурово под формата на салата.
НИСКО МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ :arrow: ИЗВАРАТА ,прясното и киселото мляко с нисък процент масленост не само снабдяват организма с калций,но и увеличават произвотството на хормона калцитриол,който кара клетките да изгарят повече мазнини.
НЕТЛЪСТО МЕСО :arrow: за образуването на мускулна маса са необходими белтъчини,а колкото повече са мускулите,толкова повече мазнини изгаря организмът-дори по време на почивка.освен това за усвояването на белтъчините се изразходва повече енергия (калории) ,отколкото за усвояването на мазнините и въглехидратите.
НАЙ-добрите източници на белтъчини са нетлъстото месо пилешките гърди(без кожата) ,а също нетлъстата риба и яйченият белтък.
МОРСКИ ДEЛИКАТЕСИ :arrow: скаридите ,калмарите,мидите на само са нискокалорични ,но и съдържат голямо количество йод.Йодът е необходим за произвотството на хормони на щитовидната жлеза ,които регулират обмяната на в-вата и много други функциив организма.
ЛЮТИ ЧУШКИ :arrow: лютите чушки както и другите люти подправки (хрян,горчица)предизвикват потене ,повишават температурата ,засилват,сърцебиенето,а това на свой ред ускорява метаболизма.ТЕ обаче трябва да се консумират много умерено ,тъй като дразнят стомаха и червата,а освен това увеличават апетита.
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ :arrow: смята се,че ябълковият оцет стимулира обмяната на в-вата.Препоръчва се преди или по време на хранене да се изпива чаша вода с 1-2 чаени лъжички ябълков оцет ,а така също да се добавя по -често ябълков оцет към салатите и ястията.
ЗЕЛЕН ЧАЙ :arrow: зеленият чай възпрепиятства образуването на ракови клетки,спомага за предотвратяването на сърдечно-съдовите заболявания и действа благотворно в/у метаболизма.Изпиването на 5 чаши зелен чай дневно води до загуба на 70-80 калории.
за сега това по натам ще пиша и още...има и още мн но са нямам мн време защото излилам... по натам очаквайте продължението.. :) :-D :wink: