Влез

View Full Version : какво е да отидеш на психолог?

стреснат
08-10-2007, 10:46
интересно ми е много ли е гадно? трябва да говориш за разни неща :-k Ако някой е ходил може да сподели ако иска...А и знам че темата е тъпа ама ми е странно кво се прави там :roll:

KiFy
08-10-2007, 10:52
Не съм ходила, но не разбирам кое му е толкова странното? Ако наистина нещо притеснява даден човек той може да иде на психолог да сподели... все пак психолога му е непознат и няма как да го съди за дадено действие, а може само да му даде съвет и да му помогне по някакъв начин... Е, сега има и някои по- лудички, ако за тях питаш.. те вече са си луди :lol:

LedenaStrast
08-10-2007, 11:10
Аз мисля, че в този напрегнат и изпълнен със стрес и силни емоции живот, който водим е много хубаво от време на време да ходим на психолог! Да можеш да споделим какво ни тревожи и ако е нужно да ни дадат безпристрастно мнение! "сподели да ти олекне" нали?
Трябва да намерим начин да се преборим със стреса, защото в противен случай ще се поболеем напълно!

KiFy
08-10-2007, 11:11
отиваш,сядаш,може би те черпят кафенце,и си лафите час и половина-два. е тва е при психолога да отидеш...е накрая плащаш ама... ><

Добре го описа :smt005

mid_get
08-10-2007, 12:02
Че кое му е гадното?! Не, напротив, както казаха преди мен, просто лаф. Все едно разговаряш с някой приятел. Пък и все пак трябва да "говориш за разни неща", нали целта е психолога да разбере какво ти е в главата и да ти даде съвет, а не виждам как би станало това, ако спестяваш...нещо.

mir4ovski
08-10-2007, 15:26
az hodq pone vednaj v sedmicata po princip obsajdam problemite s gadgeto no e gotino da govori6 s 4ovek koito e bezpristrasten i naprotiv bih kazala 4e predi da po4na da hodq bqh mn zle psihi4eski sega sam po-spokoina i dovolnaot sebe si

naMy4Ho_KoTe
08-10-2007, 21:57
Нищо особено не е. Мен единствено ме издразни, че веднъж попаднах на една много лицемерна и лигава психоложка. Искрено ме издразни. Инак не е страшно - отиваш, сядаш, питат те въпроси, ти ги питаш също (поне аз така правя за да разчупя леда и да ми е по-комфортно да говоря. Пък и жал ми става за хората... По цял ден слушат какво им се случва на другите, а тях никoй не ги пита как са). Сега с училищната психоложка си правим много готини лафове, тя дори ми дава филми и книги :D

стеснат
08-11-2007, 17:42
Аха :roll: Щото май се налага да отида ама не знам дали ще мога да се отпусна да говоря...по принцип съм по-стеснителен и не знам малко се притеснявам :?

LedenaStrast
08-11-2007, 17:48
не се притеснявай! те си знаят работата... умеят да предразположат човек! :)

Margy
08-11-2007, 17:51
Аз съм ходила! Нищо страшно не е. Само ти задава въпроси и след това ти казва какво да правиш!

DevilWish
08-11-2007, 20:21
ХУуаххахауаху мии отиди и ще разбереш ;) :) Ае успех =D>
Пс-предполагам ,че не боли много :))) [-o<

ReBeL
08-12-2007, 14:28
mn e qko daje :-) mn dobre e da ima6 nqkoi na kogoto da spodeli6 nai tainite si raboti 8) mn mi se iska pak da hodq ama nqma ... :?

Bubu
08-12-2007, 17:04
Не намирам нищо странно или гадно. Просто отиваш, сядаш и говориш с един определен човек известно време за определени неща. Мисля, че в този живот, динамичен и изпълнен с емоции човек има нужда да отиде и да поговори с психолог, за да се разтовари и да сподели. :-)
А, ако толкова много се вълнуваш какво е да те преглежда психолог:просто иди и ще разбереш. :-)

theEXPLOITED
08-12-2007, 18:31
НЕ Е НИщО СТРАШНО АЗ СЪМ ХОДИЛА ПРЕДИ ВРЕМЕ ,РАЗГОВОР 1х И СИ ТРЪГВАШ

TIMEX
08-12-2007, 18:33
Говориш с някои пичага (поне аз познавам такав ) на 1 фр баща му ама е яко ако уцелиш правилния не че съм ходил ама ако са кат на моя фр баща му ще е мн яко решават проблеми...

Nicole_Richie
08-21-2007, 22:28
Chesno kazano ne vijdam kakvo strashno i gadno ima... i az misleh da ida...ei taka da pogovorq s nqkoi...no tai kato maika mi e lekar...shte me pita za kvo iskam da hodq na psiholog i shte me kara da si govorq s neq...a az neiskam! Taka che smelo napred!!!

bobo_kaulitz
12-18-2008, 14:48
не съм ходил ама един фр казваше че те прай още по зле :D

mitternacht
12-18-2008, 21:11
Ммм от де ги изкопахте тези психолози?
В смисъл, къде точно ходите?При училищната психоложка ли?

Честно казано, и на мен ми се ще да отида при някоя.Ще е забавно.Интересно ми е, да ми каже, какво точно мисля хъхъ :))
Мм... ако в унито имаме, може някой път да се престраша.

st1ka
12-18-2008, 21:17
..

psychopath
12-18-2008, 22:10
гадно?

на мен ми беше смешно...
особено яко е като се гавриш с въпросния 'психолог'

тези, които са в училищата псевдо-психолози почти не разбират (повечето) и е голям ташак

Jumbie483
12-18-2008, 22:23
Ние в нащо даскало, защо си нямаме бе ? :lol:

По темата:
Много познати са ходили и са ми разказвали. Въобще не е страшно, дори е приятно..
Аз също съм се навила да ходя, че ми се иска да си поговоря с някой..просто ей така. А с приятели - ИЗКЛЮЧЕНО :?

psychopath
12-18-2008, 22:48

По темата:
Много познати са ходили и са ми разказвали. Въобще не е страшно, дори е приятно..
Аз също съм се навила да ходя, че ми се иска да си поговоря с някой..просто ей така. А с приятели - ИЗКЛЮЧЕНО :? ааа много гадно бе!
нема такъв ташак да удариш някоя стена 5-6 пъти и да ти запазят място за Карлуково 8-)

страшните тъпотии те разпитват...ама шанса да не се разсмееш е много малък 8-)

Jumbie483
12-19-2008, 10:10

По темата:
Аз също съм се навила да ходя, че ми се иска да си поговоря с някой..просто ей така. А с приятели - ИЗКЛЮЧЕНО :? ааа много гадно бе!
нема такъв ташак да удариш някоя стена 5-6 пъти и да ти запазят място за Карлуково 8-)

страшните тъпотии те разпитват...ама шанса да не се разсмееш е много малък 8-)

абе да ти кажа, мен не ме интересува много, много за какво ме разпитват..важното е да си мълчат и да ме слушат или поне да се правят, че ме слушат 8-) нали вече споменах..аз искам само да побърборя с някой :oops:

Belair
01-21-2009, 07:37
наште като ме пратиха на психолог ме беше много страх да не ме искарат някакъв психопат,щот винаги съм бил малко странен.Престраших се да влезна едва на третия път

alwaysnforever
01-21-2009, 18:12
Не съм ходила ама винаги ми е било любопитно да отида..и мисля някой път да го направя 8-) пък и няма нищо лошо..да споделиш тайните и проблемите си, които те тревожат на човек, който ще ти даде разумен съвет и ще те успокои. :)

Naughty_
01-21-2009, 18:39
TEzi , koito sa hodili neka kajat kolko struva,4e mi stana intertesno :P

Kostadin_682
01-21-2009, 22:23
Аз ако отида ще го побъркам :lol:

hottie
01-22-2009, 06:50
Тъй като така и никой не обясни как седят нещата ще се заема аз :

Първа стъпка : Намираш подходящ човек, според проблема/проблемите.
Тук цитирам от един сайт разликата между четирите вида специалиста :

Психиатър - това е лекaр, който работи с психично болни хора - по-точно с тези ,които имат нарушение на психиката .Функциите му са свързани с лечение,диагностика,профил актика и експертиза на психичните заболявания.. Основното лечение е в психиатричните болници чрез лекарствени препарати

Психолог – това е специалист без медицинско образование (той няма право да изписва лекарства и билки).. По принцип, психологията е наука изясняваща как функционира психиката на човека, неговите механизми и прояви.. Ето защо психолога изследва, анализира, класифицира психически здрави хора , корегира тяхното поведение, изследва начина ,по който си взаимодействат различните личности, но не лекува.

Психотерапевт - лекар, който осигурява медицинска помощ опиращ се основно на немедикаментозно лечение.. Но като правило, психотерапевтите работят с психично здрави хора (в изключителни случаи, т. нар. "гранични състояния" - неврози, депресии и т.н.) Психотерапия – това е „лекуване чрез думи” ,връшане назад в миналото, в съкровенните обятия на пациента .Психотерапевта има за цел да отвори очите на клиента към субективната картина на проблема, и да потърси в душата му средства,ресурси необходими за решаването на проблема

Психоаналитик - специалист, който владее терапевтичния метод психоанализа . Според "Речник на психоанализата" тя е метод на изследване, основащо се до голяма степен на откриването на безсъзнателните мисли, действия и продукти на въображението (мечти, фантазии, лъжи), на субекта

Психоаналитика, обаче изисква редовни посещения, т.е. около 4 пъти седмично и е много скъпо.

Втора стъпка : Отиваш при въпросния специалист и първите 1 до 3 срещи са под форма на консултация. Целта му е да рабере за какво си там, какъв ти е проблема и следователно да определи колко пъти седмично е нужно да ходиш.

Трета стъпка : Правите график - кога да отидеш. Обикновено е фиксиран, тъй като специалиста си има и други клиенти. Една сесия е един час по принцип.

Цените са различни - от 20лв до 40лв средно.
Обикновено специалиста те предразполага, пита и изслушва. Той не е там,за да те критикува.