PDA

View Full Version : салицилов спирт и хлорнитромицин

08-10-2007, 11:08
Помагат ли срещу акне??Моля ви кажете какво знаете,има ли някой на който му е помогнало??Колко струва и как се използва??МОЛЯ ви кажете каквото знаете!!

siXt_senSe
08-10-2007, 11:21
Използвах тая рецепта преди около година и мога да кажа че съм изключително доволна.В началото се мажех всеки ден,но когато се скриха пъпките,го правех само когато се сетя,а сега само като се появи някоя пъпчица си я третирам.А иначе си купуваш салицилова киселина 2 или 3%,не знам по колко се водят,но по-високия процент изсушава много кожата,за това е най-добре 2%.Хлорнитромицина се продава като антибиотик - нали се сещаш с пластмасовите капсулки.Е,разтваряш 7-8 от тея капсулки в спирта и разклащаш(дори разклащаш всеки път преди да се намажеш,защото хлорнитромицина се утаява).Ти ще си прецениш кога ще се мажеш и по колко,ама да знаеш че ако прекалиш доста ще си изсушиш кожата,а ако имаш гадже по-добре се мажи вечери и на сутринта си измивай лицето,защото ще горчиш.Успех :smt006

sladku_bebzi
08-10-2007, 12:22
Силициловия спирт определено помага.Струва някви стотинки :wink: .Като си купиш си чистиш лицето, примерно с тоалетно мляко и след тва от силициловия спирт си сипваш малко на едно памуче и си мажеш отделни части от лицето, само там където имаш пъпки.

648541
08-10-2007, 15:44
az su6to sum polzvala samo 4e osven hlornitromicina slagah i 7 tabletki acetizal....i pomaga6e :wink:

sexa_na_kompleksa
08-10-2007, 16:13
И аз го ползвам.Спирта е 2 % ,а от антибиотика слагам 4 таблетки.Много съм доволна от спирта,лицето ми се е изчистило значително.

08-10-2007, 21:07
A колко струва хлорнитромицина???И още нещо-за колко време горе долу се изчиства лицето???И във ъвсяка аптека ли ще ги намеря??

christina_aguilera
08-10-2007, 22:33
Аз също го ползвам от около година и половина. Преди си слагах сутрин и вечер, но след като ми се махнаха пъпките почнах само вечер. Спирта + таблетките струват лев и нещо-супер евтино в сравнение с някаква скъпа козметика, от която няма полза :wink:

08-11-2007, 07:06
az se maja s silicilov spirt ot 5-6 meseca predi bqh pulna s pupki sega ili nqmam nikolko ili 1-2 max... taka4e si pravi smetka a za drugoto ne go znam kakvo e,spirta struva 60stotinki prodava se po aptekite i zemi ot po visokiq %...az se maja sutrin i ve4e i ne polzvam toaletno mlqko,opredeleno mi pomogna oba4e... :::

Presley
08-11-2007, 08:08
Эависи.Няма гаранция...при повечете хора силициловия спирт помага,но поэнавам и такива при които ефекта е бил нулев...даже са си навлекли ядове,като например суха кожа...и все пак-опитай и ще раэбереш :lol:

Sweet__baby
08-11-2007, 10:09
Ами и аз съм много доволна. Преди още си купих силицинов спирт и 1 блистер хлорнитромицин и разтворих 6 - 7 хапчета в спирта и всеки ден се мажа :wink: и наистина адски много ми помогна! O:) \:D/

`Death`Whore``
08-11-2007, 10:12
Спиртът просто изсушава пъпките. Салициловото е, защото е предназначен за кожата на лицето.

sladku_bebzi
08-14-2007, 16:27
Преди бях използвала само салицилов спирт.Сега си взех и хлорнитромицин.Преди да се мажа със спирта и разтворените в него капсулки, трябва ли да си чистя лицето с нещо друго?

raindrop
08-14-2007, 17:15
Спиртът просто изсушава пъпките. Салициловото е, защото е предназначен за кожата на лицето.

спиртът изсушава кожата заедно с пъпките и след това предизвиква засилена мастна секреция. Салициловата киселина има бактерицидно действие и може да се използва не само за лице.

Използва се 1% салицилов спирт, защото 2% действат кератолитично (разрушават повърхностния слой на кожата; 2-3% са салициловите кремчета за премахване на мазоли:)). От хлорнитромицина се слагат 6-7 капсули. Добре е отгоре да се намаже и някакъв крем точно за да не изсушава прекомерно кожата. Той антибиотика пак си действа и под крема.
Хубаво е да се правят почивки след всяко флаконче. Като цяло ефекта наистина е супер :):)

Jaffs
08-14-2007, 17:56
Преди бях използвала само салицилов спирт.Сега си взех и хлорнитромицин.Преди да се мажа със спирта и разтворените в него капсулки, трябва ли да си чистя лицето с нещо друго?

Хубаво е преди това да си почистила лицето с тоалетно мляко. Така ще си махнала грима и останалите неща и няма да се налага със спирта да чистиш и двете :-D

Аз съм ползвала и само спирт, и комбинацията. Определено като се комбинират. При мен имаше ефект. След спирта, обаче задължително се мажете с някакъв мазен крем (като Здраве например), за да може да не се изсушава кожата. :-D

sladku_bebzi
08-14-2007, 17:58
Мерси, много ми помогна :smt008

08-14-2007, 20:58
A kolko to4no struvat dvete ne6ta zaedno??

sladku_bebzi
08-15-2007, 07:30
3,90 :)

matematic
08-19-2007, 18:49
И да се мажете и да не се мажете срещу хормоните се върви само с хормони. Ако наистина положението е извън контрол при жените/момичетата проблема е що годе лесно разрешим. Съвременната фармацевтика е измислила хапчета против забременяване симулиращи естроген (женски полов хормон) и съдържащи дроспиринон. Резултата върху кожата, косата и ЦИЦИТЕ :))) ще бъде очевиден. Първо обаче задължително се консултирайте с гинеколог.

devil4e_kiss4e
08-20-2007, 09:19
az sa6to izpolzvam silicilov spirt 2% i sam mn dovolna.....takmo predi 2 dni si kupih pak i cenata mu e okolo lev4e[/b]

_PuNk`PrInCeSs_
08-20-2007, 10:38
помагат, ама изсушават кожата

sladku_bebzi
08-20-2007, 10:41
Моят силицилов спирт е 1%

08-20-2007, 10:59
Pomaga no vremenn sled tova gkojata se izshsava i moje da se stigne dori do inhekcia. Nai dobre si e Vichy

08-22-2007, 10:05
А след колко време се забелязва ефекта???

sladkata_presi
08-22-2007, 10:33
Сигурно помага.Ще пробвам само спирта,защото ми излязоха малко пъпчици :?

Dezire
09-10-2007, 20:30
На 31 години съм и получих някакъв обрив на челото, изчетох доста съвети в интернет и се заех да третирам пъпките, защото гледката не ми харесваше въобще.
Случайно изпробвах розовята пяна с помпа на Джонсън усетих лекота на лицето за разлика от всякакви други почистващи нещица и си купих, от тогава редовно си мия лицето с нея.
Салициловия спирт е за почистване и дезинфекция на лицето, но в комбинация с хлорнитомицин е лекарство срещу акне, което се маже с памук /не се пие/. За тези които казват че това лекарство изсушава кожата - да това е вярно, и аз имах същия проблем използвах какви ли не кремове, но те разваляха лечението или бяха твърде мазни и блестях. Пак случайно ми попадна тубичка крем ПИВИЗОН - лекарство което се използва за екземи и кожни обриви, ползват го за бебета, попива веднага, не е мазно /за да лъщиш/ в същото време успокоява кожата, овлажнява я за да не се изсуши и довършва лечебния процес. Упорито за около 2 седмици третиране обрива просто изчезна. Важното е и да не се концентрираш върху този си проблем. Лекувай го и мисли позитивно за нещо друго. Иначе нещата ще стават бавно и досадно.
Така че стъпките ги сведох до три:
1. РЕДОВНО измиване с пяна на Джонсън - около 5лв.
2.1. Едно шишенце само салицилов спирт за почистване лице, което няма акне. - около 1лв.
2.2. В случай на поява на пъпки второ шишенце салицилов спирт с хлорнитомицин. Съотношението е 1 шишенце салицилов спирт с 10 капсули хлорнитомицин. - спирт + хлорнитомицин - около 4лв.
3. За да не изсушава кожата и същевременно да я успокои и довърши лечебния процес кремче ПИВИЗОН. - това е скъпо 15мл. около 15 лв.
Но се използва по много малко на мазане. Така че стига за доста време.

На мен това ми помогна, надявам се и на вас да ви помогне. Заслужава си да видите истинското си лице в огледалото и да придобиете друго самочувствие.

Nicole_Richie
09-10-2007, 20:50
aa tva e ujasno...golqma tragediq beshe za moita chustvitelna koja...prekaleno se izsushi i mnogo boleshe...

monityY
09-12-2007, 06:40
аз се мажа със салицилов спирт,помага да :::

FlowerinesS
09-12-2007, 17:41
moqt e 2% ,moga li da go izpolzvam ili da si kupq 1 % ?

monityY
09-12-2007, 17:44
po hubav e po silniq,t.e 2%

_crazy_baby_
09-12-2007, 18:01
e posledno ko da si kupq 1% ili 2%.....??????

monityY
09-12-2007, 18:04
земи си 2,колкото е по силен толкова по помага за пъпките... (ли4ен опит) а и от аптеката препоръ4ват по силния

adizitk1
04-23-2008, 18:27
Начи ква е програмата-изчиства се лицето с някакъв гел или тоалетно мляко,маже се лицето със силицилов спирт и после се маже с някакъв крем ли?

Undying
04-23-2008, 18:51
И аз също ползвам силицилов спирт почти всяка вечер,има ефект определено.И ползвам 1%,аптекарката каза че той е за акне,другите са твърде силни и не са подходящи за кожата на лицето. :?

chance_baby
04-23-2008, 20:26
nedeite si jertva kojicite - kupete si Garnier 3 v 1 i edin sapun na Dove spored tipa na kojata si, pravete si maskat ai si miite liceto i 6te s emahnat pupkite i nqma i da s epoqvqvat zashtoto na men li4no ne mi podeistva dobr ena samata koja salicila :)

p.p. GArniera e okolo 10lv a sapuna e okolo 1.50 - 2 lv

adizitk1
04-24-2008, 18:39
nedeite si jertva kojicite - kupete si Garnier 3 v 1 i edin sapun na Dove spored tipa na kojata si, pravete si maskat ai si miite liceto i 6te s emahnat pupkite i nqma i da s epoqvqvat zashtoto na men li4no ne mi podeistva dobr ena samata koja salicila :)

Обесни по-подробно,плс. :oops: Тва гарнйер 3 в 1 квое всъщност,каде мога да ги намеря тия неща,ква е тая маска,под какъв ред ги използваш тея всичките неще,опиши по-подробно,заинтригува ме,плсссссссссссссссссссс сс!!!!!!!!!!! :oops:

KrisLovePuti
07-25-2008, 21:52
значи купих си спирта и тея капсулки но крема здраве който имаше в аптеката е едн с синя котиика аз имам такъв и знам че е много "твърд" а не мазен както сте го описали.. с какъв крем мога да го заменя и горе долу до колко време ще има резултат ако ми деиства

sladku_bebzi
07-25-2008, 22:00
Еми да то крема е твърд и мазен.
Действай си с него :wink:
А резултатите нз кога се появяват,
ама определено ги има :)

KrisLovePuti
07-25-2008, 22:26
попринцип аз го имам тоя крем но дори тая в аптеката ми каза че не трябва да го ползваз защото и той също ще изсуши кожата много. а попринцип преди като съм си слагал от него лицетоми побелява и започва да се бели

ELiTyYy
07-26-2008, 10:34
и аз си се мажа със спирт... и да ..вс пъпки изчезнаха...
Само при менструация ми се появяват 3-4 ... :)
сега тъкмо ми свърши...ще си купя и това където казахте да се смесва със спирта...да видя как ще е.. :) макар ,че и сега съм доволна.. :)
Спирта прави чудеса..и има ефект..не като някои скъпи продукти...дето нямат ефект..
:) :grin:

ffff12
07-26-2008, 10:51

3 месеца се мажа с тоя гарниер и няма ефект ... дори мисля че пъпките се увеличиха :?

gabi_94
07-26-2008, 12:35
ами аз първо си почиствам лицето с тоалетно мляко, после със салициловия спирт си мажа пъпките и после с крем нивея си мажа лицето. Ползвам спирта от една седмица и честно казано не виждам голям ефект, е аз го ползвам веднъж на ден, за да не си изсуша кожата, дали да го ползвам 2 пъти, и за колко време горе долу пъпките ще се махнат?

ffff12
07-27-2008, 19:34
тези капсулки цяли ли се слагат в спирта или се отварят ?? :grin:

KrisLovePuti
07-27-2008, 20:21
отварят се много ясно

p0ps
09-27-2008, 20:39
Разбрах, че салициловия спирт съчетан с някой крем премахва белези Вярно ли е?

Май малко късно се включих в темата :D

mimsiii
09-28-2008, 07:58

спиртът изсушава кожата заедно с пъпките и след това предизвиква засилена мастна секреция. Салициловата киселина има бактерицидно действие и може да се използва не само за лице.

Използва се 1% салицилов спирт, защото 2% действат кератолитично (разрушават повърхностния слой на кожата; 2-3% са салициловите кремчета за премахване на мазоли:)). От хлорнитромицина се слагат 6-7 капсули. Добре е отгоре да се намаже и някакъв крем точно за да не изсушава прекомерно кожата. Той антибиотика пак си действа и под крема.
Хубаво е да се правят почивки след всяко флаконче. Като цяло ефекта наистина е супер :):)

Точно така ! И аз използвам 1% :grin: и имаа невероятен ефект ... преди не можех без да си сложа ФДТ а вече от месец не си слагам :grin: :-)

Syringe
11-18-2008, 14:15
Хлорнитромицина и Салициловия спирт бяха най-силното ми оръжие година и половина... !!! Освен че почиства, изсушава пъпчиците, заличаваше и петната !!!Година и половина съм имала най-много 4-5 пъпки !!! Дори миниатюрни нямах !!! Блестяща и здрава кожа!!! Да, обаче естествено прекомерното му ползване си казва думата.... пльок, и изведнъж пъпки, пъпки, пъпки... по челото... Спрях хлорнитромицина половин година...След това пак го започнах и действаше 1 седмица и пак пъпки :shock: Сега лицето ми е под всякаква критика ;( направо не знам какво да правя...

Ето каква кожа имах... (( Вляво))Имайте впредвид, че не съм ползвала грам фон-дьо-тен!!!! Момичето до мен също ползваше Хлорнитромицина и спирта. (http://img.photobucket.com/albums/v454/DEAD_SOUL_F/rulatory1-1.jpg)

minimouse
11-18-2008, 17:26
на мен ми помага...комбинирам:Салицил ов спирт 1%+хлорнитромицин 5гр.+сулфатазол 5гр.

adizitk1
11-18-2008, 17:55
Ем,купих си сал.спирт 2% и хлорнитромицин,смесих ги и всяка вечер си ги слагам на пъпките.Сложих целия блистер в спирта.Помага и за ранички,действа. :)

Syringe
11-18-2008, 18:01
Казвам ви ще съжалявате мн с тоя хлорнитромицин и спирт.....

adizitk1
11-18-2008, 18:03
Твойта кожа е мн чувствителна,мойта е мазна и ми подейства добре. :-|

minimouse
11-18-2008, 18:12
а не слагате ли сулфатазол? :)

Syringe
11-18-2008, 18:31
Твойта кожа е мн чувствителна,мойта е мазна и ми подейства добре. :-|

И на мен ми подейства добре !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да не кажа перфектно за година и половина, след това започна обратен ефект.... и кожата ти се преебава тотално, за това съм на това дередже!!!

lility
11-19-2008, 15:28
здравейте имам едно въпросче-този спирт дали помага и при черни точки?Защото ги имам в излишък а искам да се оттърва от тях :-o мерси предварително :-)

sisityy
11-21-2008, 17:27
Силициловия спирт определено помага.Струва някви стотинки :wink: .Като си купиш си чистиш лицето, примерно с тоалетно мляко и след тва от силициловия спирт си сипваш малко на едно памуче и си мажеш отделни части от лицето, само там където имаш пъпки. +1

__Nothing
01-07-2009, 13:28
И на мен ми подейства добре !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да не кажа перфектно за година и половина, след това започна обратен ефект.... и кожата ти се преебава тотално, за това съм на това дередже!!!
Аз също използвах спирта много дълго време, и ефекта в крайна сметка се получи същия. А това момиче, което е до теб на снимката, нали спомена че и тя го е използвала...какво се случи при нея?

Syringe
01-07-2009, 14:39
Аз също използвах спирта много дълго време, и ефекта в крайна сметка се получи същия. А това момиче, което е до теб на снимката, нали спомена че и тя го е използвала...какво се случи при нея?

I pri neq sushtoto, nqma kakvo da se ochudvame... :( Gadno e, che kojata svikva... inache leka e nomer 1 !

Ахахахаха, редактирах, бях написала, че аз съм момичето вдясно, а всъщност съм тази вляво :shock: :lol:

sarityy
01-10-2009, 15:42
omg vie ste ludi da si slojete tva na liceto!!! ne za drugo, a za6toto moq poznata izpolzva6e tva posle ne6to stana i polu4i natravqne na kruvta i po4naha ogromni problemi ... !!

mimsiii
01-10-2009, 19:25
omg vie ste ludi da si slojete tva na liceto!!! ne za drugo, a za6toto moq poznata izpolzva6e tva posle ne6to stana i polu4i natravqne na kruvta i po4naha ogromni problemi ... !!

натравяне на кръвта ?! :shock:

Syringe
01-10-2009, 22:29

Tva mi se vijda malko nerealno.Nqma kak da poluchi natravqne na kruvta ot takova neshto.Osven, ako ne go e pila.

sarityy
01-11-2009, 10:03

Tva mi se vijda malko nerealno.Nqma kak da poluchi natravqne na kruvta ot takova neshto.Osven, ako ne go e pila.nz kvo go e pravila be6e stanala kato izrod

Syringe
01-11-2009, 13:14
Е вероятността да е от спирта каква е? Може да е от всяко едно друго нещо.Е, знаеш де, неподходяща храна или козметични продукти.

nesuni
01-11-2009, 17:58
И аз го ползвам.Спирта е 2 % ,а от антибиотика слагам 4 таблетки.Много съм доволна от спирта,лицето ми се е изчистило значително. ei ei kade vari6 ti s 4 tabletki slagat se 5 hap4eta .................inache naistina pomaga.......v edna butilka salicilov spirt slaga6 5 hap4eta hlornitromicin i razkla6ta6...vsqka veher se maji i na sutrinta izmivai,no se konsultirai s lekar da ne si alergi4na kam antibiotika

Syringe
01-11-2009, 20:14
И аз го ползвам.Спирта е 2 % ,а от антибиотика слагам 4 таблетки.Много съм доволна от спирта,лицето ми се е изчистило значително. ei ei kade vari6 ti s 4 tabletki slagat se 5 hap4eta .................inache naistina pomaga.......v edna butilka salicilov spirt slaga6 5 hap4eta hlornitromicin i razkla6ta6...vsqka veher se maji i na sutrinta izmivai,no se konsultirai s lekar da ne si alergi4na kam antibiotika

Ти пък какво даваш "компетентни" съвети.Мислиш ли, че разликата между 1 таблетка по-малко се усеща?Просто е по-слаб лосиона по този начин. + това какво и даваш рецептата, след като момичето ти казва, че е доволно.

ira90
01-14-2009, 19:27
С години се боря с тезии пъпки ... каква ли козметика не съм взимала ...и ефекта беше нулевв .... само където си издадох парите за нищо !!! :(:( Но един ден отидох при кож.лекар и тя самата ми предиписа този спирт ... Незнам дали е трябва или не трябва да се ползва и колко е вредно ... но факт е че наистина помага :grin: :-) .... около година и нещо ползвам само спирта (и съм много доволна), но сега реших и аз да си взема въпросния антибиотик ... и вече на 5/6 ден ефекта се забелязва , но аз го съчетавам и с крем за лице Imex . :grin: :grin: :grin: т.е.
1) Минавам си лицето с тоалетно мляко на "Кря,Кря" (струва около 1/1,50лв.)Препоръчвам ви го много е добър !!!
2) След това с козметичен тампон минавам с Сл.спирт + антибиотика (излезна ми около 3.50/4.00 лв.)
3) И накрая нанасям крема Imex върху проблемните места (5,50 лв.)
..... и всичко това за около 10 лв. а резултата е на ниво :grin: :grin: Всичко това го правя през два/три дена според зависи как ми е лицето.

Syringe
01-15-2009, 19:15
С години се боря с тезии пъпки ... каква ли козметика не съм взимала ...и ефекта беше нулевв .... само където си издадох парите за нищо !!! :(:( Но един ден отидох при кож.лекар и тя самата ми предиписа този спирт ... Незнам дали е трябва или не трябва да се ползва и колко е вредно ... но факт е че наистина помага :grin: :-) .... около година и нещо ползвам само спирта (и съм много доволна), но сега реших и аз да си взема въпросния антибиотик ... и вече на 5/6 ден ефекта се забелязва , но аз го съчетавам и с крем за лице Imex . :grin: :grin: :grin: т.е.
1) Минавам си лицето с тоалетно мляко на "Кря,Кря" (струва около 1/1,50лв.)Препоръчвам ви го много е добър !!!
2) След това с козметичен тампон минавам с Сл.спирт + антибиотика (излезна ми около 3.50/4.00 лв.)
..... и всичко това за около 10 лв. а резултата е на ниво :grin: :grin: Всичко това го правя през два/три дена според зависи как ми е лицето.

А този Кря-Кря дали става за почистване на грим, знаеш ли ? :)

ira90
01-16-2009, 14:42
[quote=ira90]С години се боря с тезии пъпки ... каква ли козметика не съм взимала ...и ефекта беше нулевв .... само където си издадох парите за нищо !!! :(:( Но един ден отидох при кож.лекар и тя самата ми предиписа този спирт ... Незнам дали е трябва или не трябва да се ползва и колко е вредно ... но факт е че наистина помага :grin: :-) .... около година и нещо ползвам само спирта (и съм много доволна), но сега реших и аз да си взема въпросния антибиотик ... и вече на 5/6 ден ефекта се забелязва , но аз го съчетавам и с крем за лице Imex . :grin: :grin: :grin: т.е.

А този Кря-Кря дали става за почистване на грим, знаеш ли ? :)[/quo

ООо, да определено става за почистване на грим.На мен ми го беше препоръчала една аптекарка и аз първо подходих малко скептично към този продукт,защото някак си ми се виждаше невъзможно да е толкова хубав продукт и толкова ефтин ... :-D :-D Ама,защо да не пробвам и така взех,пробвах и наистина е много добър.Прави кожата много мекичка .... :-) :-) :-)

Syringe
01-16-2009, 17:40
Е така е.Благодаря.Значи ще го търся в аптечките. :-)

ira90
01-16-2009, 18:42
Е така е.Благодаря.Значи ще го търся в аптечките. :-)

Моля,моля ... може да го потърсиш и в "Сани" (виждала съм го и там) :-)

Converse333
03-31-2009, 22:46
Аз ви се чудя на акълите за тоя спирт. :shock:
След това не ви ли остават белези или незнам...Аз никога не бих си жертвала кожата... :?

koshtramba
03-31-2009, 23:07
Аз ви се чудя на акълите за тоя спирт. :shock:
След това не ви ли остават белези или незнам...Аз никога не бих си жертвала кожата... :?

Ami zavisi.Spirta i Chlornitromicyn-a zalichavat belezi.Naistina.

faith_
04-05-2009, 13:59
хм.. само да питам - хлорнитромицина като е антибиотик не се ли зима само с рецепта ?

PepElqShKaAa
04-06-2009, 13:55
хм.. само да питам - хлорнитромицина като е антибиотик не се ли зима само с рецепта ?

на мен ми го дадоха без :)

diana199406
04-07-2009, 16:22
Това хлорнитромицина не го намерих!Майка епитала в 3 аптеки по центъра и са й казали,че вече го няма.Аз питах в най-близката аптека и ми казаха,че е спрян от производство. :cry: Салициоловият спирт си го ползвам,но мисля,че с тоя антибиотик ще има по-голям ефект.Така не забелязвам кой знай какъв ефект.Някой ако знае нещо по въпроса за хлорнитромицина да се обади плс! :smt085

ballanar
05-20-2009, 15:47
По това което виждам от коментарите мисля, че аз съм най-стар потребител на тази комбинация спирт+хлорни....... Ползвам това "лосионче" вече 4 години и наистина съм страшно доволен. НО преди месец ми свърши последното шишенце и се оакза, че никаде няма хлорнитромицин. Затова сега ще продължа само със спирта ( зех си 2% защото имам мазна кожа) и се надявам да има ефект. А относно прилагането :
Аз се мажех всяка вечер в продалжение на 2.5 години. После преминах на 2 вечери мазане 1 вечер почивка.(ефекта е същия, но просто кожата си почива и се чувства по-добре) Също така когато и да се прибера в нас винаги си измивам лицето за да го почистя (момче съм и вода от мивката ми стига, a за момичетата нз вие си ползвате някви тоалетни води:D )
В заключение ще кажа, че лосиона помага и то без странични ефекти (мажете се само вечер за да не прекалявате). НО препоръчвам и редовен СЕКС за по-траен ефект. :D Защото хормоналния дисбаланс се оправя със секс, а лосиона само прикрива ефекта на този дисбаланс. или поне аз така си мисля :D

PepElqShKaAa
05-21-2009, 16:07
а аз искам да попитам дали някой е ползвал това и има ли начин да ми навреди на кожата?

1 Камфоров спирт
1 пакетче Солфатиазол (прах за рани)
2-3 Аспирина
Прахчето и Аспирина ги пускаш в спирта и "раздрусваш" хубаво...

то е от един друг форум :)

sanna
05-24-2009, 12:57
:-D Помага,също помага и лавандуловия.
е,да ама всеки спирт бая осушава кожата,затова аз се мажа с бочко. :roll:

sanna
05-24-2009, 13:00
а-и по между другото бебешките кремове са най-,,чисти''.Аз казах на брат ми ,че е за бебешки г*З :D .
Бебешката нивеа пак е хубава.Дори и е по-добра.

kiselina777
06-02-2009, 17:37
ОТНОСНО ВСИЧКИТЕ СЪОБЩЕНИЯ НА ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ.....ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАКВО СТАНА СЛЕД СИЧКОТО ТОВА ВРЕМЕ..............
А НА ТЕЗИ КОИТО КАЗАХА, ЧЕ ХЛОРНИТРОМИЦИНА Е СПРЯН ВЕЧЕ Е ПУСНАТ ПАК ДНЕС СИ ГО КУПИХ ...... НО ДОСТА УГРИЖЕНА СЛЕД ПРОЧЕТЕНОТО И НАПИСАНОТО ОТ НЯКОИ ПОТРЕБИТЕЛИ!
МОЯТА ИСТОРИЯ Е НЕ ПО РАЗЛИЧНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ ОЩЕ ОТ УЧЕНИЧЕСКИТЕ ГОДИНИ НАМЕРИХ ЛЕК В ХЛОРНИТРОМИЦИНА И СПИРТА СЛЕД МНОГОБРОИНИ ПОГРЕШНИ ПРОДУКТИ НЕСПОЛУЧЛИВИ КОНСУЛТАЦИИ ОТ ЛЕКАРИ И ПРОЧИЕ!
НЕЗАВИСИМО КОЙСПИРТ ПРОСТО ДА Е ПОСИЛЕН % АЗ ЛИЧНО ПОЛЗВАМ ЕТИЛОВ СПИРТ 95%+ХЛОРНИТРОМИЦИН 10 ХАПЧЕТА ВЕЧЕ ОКОЛО 5 ГОДИНИ И НЕ СЪМ ИМАЛА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ, А ПО СКОРО МИ ПОМАГА ВЪПРОСА Е ЧЕ ЗА 2 ПЪТИ МИ СЕ СЛУЧВА ДА ГО СПРА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ И СТАВАМ ЛЕШТА :booooomb: ! ТА ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ИМА ЛИ НЯКОИ КОИТО ДА ГО Е ПОЛЗВАЛ ТОЛКОВА ДЪЛГО И МОЖЕ ЛИ ДА МИ НАВРЕДИ НЯКАК, ЗАЩОТО СЕГА МИ ПОМАГА И НЕЗНАМ ОБАЧЕ В БЪДЕЩЕ КАКВИ ПРОБЛЕМИ БИ МИ ДОНЕСЛО ПРЕКОНОМЕРНОТО ПОЛЗВАНЕ НА АНТИБИОТИКА!

ballanar
06-13-2009, 10:22
Като бивш user на хлорнитромици + спирт искам да привлека на вашето внимание Dalacin T 1% clindamycin. Ползвам го от както спряха хлорнитромицина ( около месец) и имам чувството, че е по-добър като ефект. Първо, всички знаете дълбоките пъпки, които излизат трудно, големи са, ярко червени и т.н., е та този Далацин Т при мен ги изсушава още преди да са се проявили. Другото което е, че с хлорнитромицин + спирт въпреки, че се мажех ми излизаха такива малки повърхностни папкчици ( чат пат) които имаха връхчета и се налагаше с игличка да ги пукна, а с Далацина дори такива не излизат. В аптеката ми казаха, че клиндамицина е по-нов антибиотик от хлорнитромицина и би било добра идея след дълго третиране на хлорни... да сменим на клиндамицин и мисля, че са прави. Третото което е Далацина си има собстжено дозаторче и не е нужно да се купува памук :D. Искам да добавя още, че далацина не оставя бляла следа по лицето. Като попие изобщо не личи, че си се намазал. Докато другото лосионче сутрин иска обилно миене особено ако имаш малко брада :) иначе и двете си миришат гадно :)

Цена : около 6лв. Още съм с първото си шишенце и не мога да кажа за колко месеца стига. Като ми свърши ще пиша :)

А сега относно тези които са се навили да си взема Далацин Т. Прилагането пише да е като тупкане по кожата за да се навлажнява тампончето. Аз обаче го правя ето така - Лицето ми гледа нагоре, притискам силно тампона за да се напои доста и после мажа се едно разнасям крем. Като усетя че се е поизсушава тампона пак притискам силно и пак разнасям. И така докато не се убедя, че цялото ми лице е навлажнено. Те казват да се нанесе тънък слой, но аз си минавам по 1-2 пати навсякаде и гледам в огледалото дали тампона оставя морка следа. Това е от мен дано ви помогне и на вас иначе супер че са пуснали пак хлорнитромицина :D :P

ballanar
06-13-2009, 11:16
ОТНОСНО ВСИЧКИТЕ СЪОБЩЕНИЯ НА ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ.....ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАКВО СТАНА СЛЕД СИЧКОТО ТОВА ВРЕМЕ..............
А НА ТЕЗИ КОИТО КАЗАХА, ЧЕ ХЛОРНИТРОМИЦИНА Е СПРЯН ВЕЧЕ Е ПУСНАТ ПАК ДНЕС СИ ГО КУПИХ ...... НО ДОСТА УГРИЖЕНА СЛЕД ПРОЧЕТЕНОТО И НАПИСАНОТО ОТ НЯКОИ ПОТРЕБИТЕЛИ!
МОЯТА ИСТОРИЯ Е НЕ ПО РАЗЛИЧНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ ОЩЕ ОТ УЧЕНИЧЕСКИТЕ ГОДИНИ НАМЕРИХ ЛЕК В ХЛОРНИТРОМИЦИНА И СПИРТА СЛЕД МНОГОБРОИНИ ПОГРЕШНИ ПРОДУКТИ НЕСПОЛУЧЛИВИ КОНСУЛТАЦИИ ОТ ЛЕКАРИ И ПРОЧИЕ!
НЕЗАВИСИМО КОЙСПИРТ ПРОСТО ДА Е ПОСИЛЕН % АЗ ЛИЧНО ПОЛЗВАМ ЕТИЛОВ СПИРТ 95%+ХЛОРНИТРОМИЦИН 10 ХАПЧЕТА ВЕЧЕ ОКОЛО 5 ГОДИНИ И НЕ СЪМ ИМАЛА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ, А ПО СКОРО МИ ПОМАГА ВЪПРОСА Е ЧЕ ЗА 2 ПЪТИ МИ СЕ СЛУЧВА ДА ГО СПРА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ И СТАВАМ ЛЕШТА :booooomb: ! ТА ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ИМА ЛИ НЯКОИ КОИТО ДА ГО Е ПОЛЗВАЛ ТОЛКОВА ДЪЛГО И МОЖЕ ЛИ ДА МИ НАВРЕДИ НЯКАК, ЗАЩОТО СЕГА МИ ПОМАГА И НЕЗНАМ ОБАЧЕ В БЪДЕЩЕ КАКВИ ПРОБЛЕМИ БИ МИ ДОНЕСЛО ПРЕКОНОМЕРНОТО ПОЛЗВАНЕ НА АНТИБИОТИКА!

Не искам да те плаша, но една позната е на 34 години и единственото, което и помага е козметични процедури. Ходи редовно и често и ползва някакви маркови мазила. Но явно при нея е тежък случей на акне. Истината според мен е, че всеки сам си намира решение и си го ползва. На теб ти помага хлорнитромицина + спирт , на мен също и затова ги ползваме, на моята позната явно не и помагат и е минала на скъпи процедури и си ползва тях ;) Относно дали може да ти навреди прекомерната употреба, питаи специалист в областта :) и на мен ще ми е интересно да разбера бай дъ уей ползвам го от 4г. :)

estreq
06-13-2009, 19:02
Помагат ли срещу акне??Моля ви кажете какво знаете,има ли някой на който му е помогнало??Колко струва и как се използва??МОЛЯ ви кажете каквото знаете!!

Спирта комбинирам с крем съдържащ арника дава приказен ефект

qsmin
06-13-2009, 19:24
ползвах,помогна,спях го.за се га да чукам на дърво няма пъпки.но може да е и от други фактори които да са помогнали някак си но най вече е от тва.друга козметика за пъпки не ползвах по това време.ама те преди не бяха някви ужасни гнойни а бяха по челото като обрив.и гнойна понякога се изтипосва.

adizitk1
06-13-2009, 23:09
Помагат, спирта струва няколко стотинки-вземи си 2%, за хлорнитромицина вече ти трябва рецепта иначе не щат да ти го продадат :booooomb: и тва е. :)

ballanar
06-15-2009, 11:15
Помагат, спирта струва няколко стотинки-вземи си 2%, за хлорнитромицина вече ти трябва рецепта иначе не щат да ти го продадат :booooomb: и тва е. :)

Ако им кажеш, че ти е за пъпките ще ти го дадат и без рецепта. ;)

gia_sena_mono
06-15-2009, 11:30
На всеки различни неща му помагат. Проблемът е докато улучаш точно подходящото "чудо". :-D
И аз все още се боря с акнето. Резултатът е Акне:Аз - 1:0! :o
Всеки казва различни неща,които му помагат,но каквото и да опитам все не помага.
Успех на всички в търсене на ЧУДОТО! :-)

porno_balerina
07-27-2009, 17:20
от 2 месеца ползвам салицилов спирт 2% с 5 капсулки хлорнитромицин и съм адски доволна.Кожата ми вече не е мазна и с пъпки а направо превъзходна.Чисто и нежно лице като на бебче имам :grin:

sladi4ka_qni4ka
07-27-2009, 19:52
да помагат .. оба4е последния път ми казаха в аптеката 44 са спряли от производство хлорнитромицина .... и само силицилов спирт ..

а вие да знаете дали наиситна е спрян.. защото не мога да го намеря ... и само силицилов спирт дейстева ли ??? :) :) :-o

Vengeance
07-27-2009, 20:40
и аз ползвам само салицилов спирт 1% и съм доволна,помага :-)

NeDkY
08-04-2009, 10:49
И при мен помага.Преди 2 дни пак си взех силицилов 2% и Хлоронитромицин.

спирта:50ст.
хлоронитромицина 20 капсули: 3,50 лв

CrazySweety
08-04-2009, 22:02
Преди година изпробвах тази "рецепта".Наистина е супер,но честата употреба води до изсушаване на кожата.(1% е по-добре)Иначе няма грешка. :)

heiress
08-05-2009, 01:05
Не е много хубаво да нанасяш спирт върху лицето, но пък.. може и да помага.. Не знам... но ако го правиш задължитено след това използвай крем.

love1
08-12-2009, 12:18
Не е много хубаво да нанасяш спирт върху лицето, но пък.. може и да помага.. Не знам... но ако го правиш задължитено след това използвай крем.

И в някои продукти на GARNIER има салицилов спирт и то 2% , така че...!

Здравейте! Не знам точно има се появяват резултатите от спирта и хлор..... , но вчера си го купих и днес кожата ми беше значително по-хубава! А за обратния ефект по-късно, говорих с леля ми, която е фармацевт (тя ми го препоръча) и ми каза, че е добре, когато подейства и вече сте го ползвали 5-6 месеца да започнете да си миете лицето с лосион по ваш избор, но да не спирате лека, а просто постепенно да го намалите (да речем вместо всеки ден да го използвате понеделник-сряда-петък-неделя... , после: вторник-четвъртък-събота... , и накрая да сведете всичко до 1-2 пъти използване седмично)!!! :grin:

portokal4eto
08-19-2009, 18:50
аз също си взех спирт обаче 1% и му сложих 5 капсули хлорнитромицин..понеже спирта ми е 1% по 1 или по 2 пъти да се мажа за да има ефект.. :)

tonie__
08-19-2009, 18:54
темата е от 2007 :?

Bianca
08-19-2009, 19:08
темата е от 2007 :?
Оф, да те еба, иначе, ако беше пуснал/а нова тема, щеше да мрънкаш, че имало хиляда такива теми.
А и последният пост е от преди няколко седмици бе, мрънкало.

tonie__
08-19-2009, 19:14
няма да ти коментирам поста.. :?

portokal4eto
08-19-2009, 19:21
видях че последните отговори бяха преди няколко дена затова писах sorry не съм видяла че е от 2007 все пак ако някой пише няма да е зле ..Bianca thnks :mrgreen:

merie
09-05-2009, 08:11
ох да и аз отва се чудя. Има ли го по аптеките???

sladi4ka_qni4ka
09-05-2009, 08:21
как да не помага .. аз използвам само това .. даже може и само спирта ... действа ..изгаря пъпките иии ... абе много съм доволна :grin: :grin:

Supernova
09-05-2009, 12:09
ох да и аз отва се чудя. Има ли го по аптеките???

Има го, но искат рецепта :-o На мен ми го дадоха без, жената се сети, че ми трябва за козметимна цел...

merie
09-05-2009, 12:27
ooo супер :)
аз после ще отида да си взема :) Познавам аптекарката :-D
Отдавна не съм го ползвала и ще ми се отрази доста добре :grin: :grin:
Благодаря за инфото :---)

Djenka
09-05-2009, 13:18
Ползвах салицилов спирт и след кратка пауза пак го ползвам...Иии,ами май действа :grin: :grin: :grin:

Djenka
09-05-2009, 13:21
Аааа,да - в аптеките го има (спирта де ).Моя е от аптека. :wink:

l0richka
09-05-2009, 13:46
Ами... лично на мен ми помага и то доста :)
За цената - евтинко е ... хлорнитромицина не помня колко беше ( излиза по- евтино да си го вземеш на блистер), а спирта е някакви стотинки.... абе трябват ти 2 лв :D
Обаче за да има резултат го ползвай редовно, но не прекалено по много, че може и да ти изсуши прекалено кожата ... :) :)

merie
09-05-2009, 13:51
да, и не е лошо да слагаш крем след това, защото изсушава много кожата

buttertoast
09-06-2009, 09:38
Аз си взех вчера салицил 2 % и хлорнитромицин,излязоха ми към 2.50 и 2те неща и,може и да си внушавам,ама за 1 вечер сякаш ми се е поизгладило лицето :grin: Дано да има и по-нататъшен ефект,че ми писна да пръскам сумати пари за неща от които няям полза.

merie
09-06-2009, 16:48
ами от първия път мисля че мягията не се получава, но до седмица трябва вече да усешаш някаква промяна :) надявам се че ще ти помогне и на теб :grin:

kifla345
09-08-2009, 09:16
Тъй като и аз като всички вас се запалих от всички положителни отзиви. Преди да си го купя искам да попитам има ли някой, на който тази комбинация му е била предписана от лекар или препоръчана от специялист или всички дочуват и подразбират от някъде за това?

kifla345
09-08-2009, 16:13
Реших да не си купувам и ще ви кажа защо. Не искам да натрапвам мнението си, но може да е от полза на някой. Обадих се на козметичката си да я питам за мнение относно тази комбинация и тя каза, че в никакъв случай не трябва да се ползва, защото изсушава повърхностно кожата,а тя от своя страна започва активно омазняване в дълбочина. Така, може да има временен ефект, но след това вреди и не е за всяка кожа. Също каза, че в 90% от козметичните продукти се съдържат, както сал. спирт, така и антибиотика в достатъчни количества. Всеки си решава аз просто исках да споделя.

ellikok
09-09-2009, 02:13
И аз като си го взех в началото и"оо пъпките ми изчезнахаа,радост",НО(голямото но).1Хлоронитромицина е антибиотик,който след продължително ползване се приспособява към кожата и спира да действа(също като зинерита,далацина и т.н) 2.Спита е изключително опасен за кожата,защото едно,че я изгаря и след това започва да се лющи,друго,че започва да се омазнява.

Ползвала съм и още едно подобно-сулфатиазол на прах,камфоров спирт и 2-3 аспирина(това го започнах след като спря да ми действа спирта с хлорото).И отначало пак изчезнаха пъпките бла-бла-бла...и след 2-3 месеца,кожата ми беше толкова преебана,започнаха да избиват пъпките,който уж се бяха махнали,а всъщност просто временно се скриват под кожата след третирането,започна да се лющи,станаха ми червени петна,когато направех и най-малката мимика цялата почервенявах,беше ужасс.Спрях да използвам тези боклуци и си взех крем Здраве.Той маалко помогна.

И сега преди 2-3 месеца една приятелка-дистрибутор на орифлейм ме заведе в офиса им в града,където всяка сряда провеждали и аз незнам курс ли се води,но отиваш там и ти определят типа на кожата,казват ти какви продукти да използваш,КАТО всеки продукт,който ти препоръчат ти го демонстрират на място.На мен ми определиха кожата като сужа,първо ми измиха лицето,след това ме гримираха.Съставиха ми програма,какво трябва да правя ежедневно и ежеседмично.И ВНИМАНИЕ-ВСИЧКО ТОВА БЕЗПЛАТНО.
И така първо бях малко скептична,но и бях супеер отчаяна и си поръчах продуктите(аз половината и повечето ги имах,но така си седяха по рафтовете,а вместо това съм ползвала боклуци).Започнах да следвам програмата и след 1 седмица положението видимо се подобри,след 1 месец почти нямаше и помен от предишния вид на кожата ми а сега,2-3 месеца по-късно съм сякаш с нова кожа и всички ме питат какво използвам.И за да не кажете,че е станало случайно-всичките ми приятелки отидоха да им направят този курс(имаше момичета с ужасно много акне)е сега сякаш са други.Мога само да благодаря на приятеката ми.
И още едно нещо,което реших да направя за кожата си-онзи ден бях на козметик,почисти ми лицето,даде ми супер много съвети.Ще ви кажа най-важните-на козметик се ходи след цикъл,защото тогава избиват пъпките,които са се криели под кожата и които уж си мислите,че минават,но когато ви дойде хоп,пак се появяват,когато имате избивка не се ходи на козметик,разпространява се бактерията и става лошо,хубаво е да се ходи всеки месец и така постепенно лицето ще ви се изчисти и ще имате перфектна кожа.За справка-козметичката ми също спазва програмата на орифлейм и си чисти лицето всеки месец-е кожата и сякаш е порцеланова,няма нито една поричка,колежките и същата работа.
Също е много важно и какво ядете-по-малко шоколад,лютиво,мазно,повеч плодове,белтъци и най-важното по 2 л вода на ден.Хубаво е и да пиете някакви витамини,аз пия дермабион и едни хапчета дето се разтварят във вода и става като безалкохолно.
Та стана огрооомен роман,но е хубаво да прочете поста ми.Не си мажете лицата с такива глупости,защото ще съжалявате след време.Съветвам ви ако в града ви има офис на орифлейм да разберете кога се провеждат курсовете(мисля че се казват четириетапна грижа) и да отидете.А хубаво е и да ходите на козметик както ви казах,ако имате възможност,разбира се :)
Е това е от мен.И както ви казах,поста ми е много дълъг,но е хубаво да го прочетете,защото аз така спасих кожата си и като стана на 40 няма да съжалявам.Това все пак е лицето ви,а ако не ми вярвате или т.н,само моля ви не ползвайте тези глупости,ще съжалявате,гарантирам ви :)

П.П Някой да не остане с впечатление че правя реклама на орифлейм,напротив,опитвам се да ви дам полезни съвети.Сега се сетих ако искате ще постна и снимки,само дано да имам снимки преди да започна да се грижа за кожата си.

И последно обичайте и се грижете за кожата си,тя ще ви се отблагодари :)

dimeto007
09-13-2009, 14:25
:D e аз неска си купих хлорнотромецинн и викам ся ш го слагам в спирта ама той нали е в едни такива .... пластмасови капсулки и щях да го пусна така цяло хапче ама са сетих да го разтворя и само прахчето изсипах :D :lol: нали така тряяя

buttertoast
09-13-2009, 16:02
има ефект,харесва ми :grin: за 1 седмица много ми се изчисти лицето,но мисля,че съм си напраила малко по-силничък разтвор,защото в момента кожата ми се лющи на парцали.. мисля да редувам,1 седмица да го използвам 1 не..или през ден,два :( някакви идеи? не искам да го прекъсвам.

ellikok
09-13-2009, 16:07
има ефект,харесва ми :grin: за 1 седмица много ми се изчисти лицето,но мисля,че съм си напраила малко по-силничък разтвор,защото в момента кожата ми се лющи на парцали.. мисля да редувам,1 седмица да го използвам 1 не..или през ден,два :( някакви идеи? не искам да го прекъсвам.започнал е првия стадии(лющенето),до втория(избиването на всички,което УЖ се е изчистило)остават броени месеци.

buttertoast
09-13-2009, 16:10
има ефект,харесва ми :grin: за 1 седмица много ми се изчисти лицето,но мисля,че съм си напраила малко по-силничък разтвор,защото в момента кожата ми се лющи на парцали.. мисля да редувам,1 седмица да го използвам 1 не..или през ден,два :( някакви идеи? не искам да го прекъсвам.започнал е првия стадии(лющенето),до втория(избиването на всички,което УЖ се е изчистило)остават броени месеци.

пф това не звучи никак добре.. няма ли начин този втори стадии да се избегне..?

sarityy
09-13-2009, 16:35
Мойта кожа е нормална и от време на време обаче ми избива по някоя пъпка на челото.Преди постоянно ги чеках,но после се спрях и си взех салицилов спирт 2% и до известна степен ми помогна - където имах пъпчица,тя се изсуши и се обели,някои спихнаха...Обаче кожата ми като че ли се пресуши и сега се лющи..спрях да го ползвам и през няколко дена си правя пилинг с кафе и после слагам овлажняващ крем,а спирта го спрях!А дано да се оправи...
Междудругото си взех на Clean & Clear едно кремче(води се емулсия),което е за пъпки (без да изсушава кожата и съм много доволна :)

radybt
10-19-2009, 08:20

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ellikok
10-19-2009, 15:20

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:никак не е смешно,хлоронитромицина е много опасен

ellikok
10-19-2009, 15:23

пф това не звучи никак добре.. няма ли начин този втори стадии да се избегне..?има,да спреш да ползваш този боклук,ако толкова искаш да се изсушават пъпките и да се скриват по-бързо(но не и да минава,изчезват)купи си 90% салицилов спирт,но мноооооооооооооого внимавай,МНОООООГО,послевя се САМО върху пъпката например с едно тампонче за уши и то само когато наитина има нужда,избягвай да го слагаш,но е по-добре от хлоронитромицина,не натравя кожата и организма

titinkaa
10-19-2009, 16:34
аз ползвам само спирта и помага

KameliqBabyy
11-14-2009, 11:43
определено има ефект :grin: преди 2 - 3 месеца си ги бях купила и много, много не исках да слагам хлорнитромицина :) ( дори и без него също има ефект ) , но ги спрях понеже ми се беше изчистило цялото лицето и ми беше свършил спирта .. след което минаха 2-3 седмици (може и повече да са били) и пак набъбнаха пъпчици и си взех един серум (не помня какъв беше , някакав Немски мисля че беше ) и вместо да ми се изчисти лицето , имах чувството че още повече ми излизаха .. от една седмица съм пак на спирта ии личицето ми си е пакк изчистенооо :) разбира се след като го намажа със спирта се мажа с кремче :) :grin: :grin: :-)

radybt
11-24-2009, 22:22

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:никак не е смешно,хлоронитромицина е много опасен
Абе момиче,стига си говорила глупости и си плашила народа бе!
Салициловият спирт + 5 капсули(А не таблетки,както пишете вс. :D ) хлорнитромицин си помагат и то много!! Не се съмнявайте а си го купете... и не слушайте потребителката Еликок,тя или е някакъв единичен случай на такъв филмиран ефект,или много са и повлияли тия при който е ходила и са и оправили проблема с акнето,че вече плюе по салицила и хлорнитромицина...но лично аз си мисля,че е втория вариянт.. eто преценете сами от глупостите който пише...

започнаха да избиват пъпките,който уж се бяха махнали,а всъщност просто временно се скриват под кожата :lol: :lol: :lol: :lol:

[купи си 90% салицилов спирт :lol: :lol: :lol: :lol:
Е да,права е за това че ако си купите 90% салицилов спирт ще ви изсуши пъпките,но 90% салицил ще разгради и шишенцето в което го съхранявате! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

koshtramba
11-25-2009, 08:07
Edinichen sluchai bilo, taka li? Samo deto pri mene i vsichki priqtelki, koito sa go polzvali ima sushtiq efekt. Ot antibiotika pupkite edin vid se "prispivat", no si gi ima v kojata, tova go kaza daje i kozmetichkata mi. Taka, che...... elikok si e suvsem prava!

radybt
11-28-2009, 12:04
Edinichen sluchai bilo, taka li? Samo deto pri mene i vsichki priqtelki, koito sa go polzvali ima sushtiq efekt. Ot antibiotika pupkite edin vid se "prispivat", no si gi ima v kojata, tova go kaza daje i kozmetichkata mi. Taka, che...... elikok si e suvsem prava!
При всеки човек тва деиства различно и не е за всякакъв вид кожа,има хора който го ползват с години пък нищо им няма

koshtramba
11-28-2009, 19:11
При всеки човек тва деиства различно и не е за всякакъв вид кожа,има хора който го ползват с години пък нищо им няма

Ti dobre li si, chuvash li se kvo govorish?? Ne znam dali si chuval, no KOJATA IMA PAMET!!! Taka, che maji se 2 godini i shte vidim dali ti deistva. Kojata svikva!!! Tova e, elementarno e da se setish.Sled tova spira da deista, a kato spre da deistva se poqvqvat i stranichnite efekti... Povqrvai, az i oshte dosta hora go polzvahme v produljenie na okolo 2 godini i pri vsichki beshe ednakuv rezultata, ne zatova, che imame ednakuv tip koja, a zashotot kojite ni sviknaha...

daru6a1
11-29-2009, 15:35
Ще ги пробвам тези таблетки [[ разтворени в спирт а пък ще видим ефекта :) ]]

vali00
02-24-2010, 13:53
Само да попитам...колко време след като се нанесе спирта се маже овлажняващия крем?

Marge
02-24-2010, 15:16
Аз не мога да живея без салициловия спирт. Преди слагах и хлорнитромицин ама спрях. За хлорнитромицина да ви предупредя че ставате горчиви от него и ако имате гадженце, кофти, а и за хората които носят лещи - след време може да раздразни очите и да се възпаляват и с лещите става още по зле. Само предупреждавам

anonimka15
06-16-2010, 14:49
И аз имам проблеми с кожата в сравнение със всички около мен, но не съм някакъв фрапиращ случай ... след като прочетох всички коментари останах с впечатлението, че хлорнитромицина ( не запомних как се казва ) не бива да се ползва ... в крайна сметка не случайно е антибиотик, явно е силно и не бива да се самопредписва ... колкото до спирта - най-слабия най-добре, все пак спирта си е спирт, не е много добре да се нанася на лице. И все още се чудя дали да си купя само най-слабия спирт и "Здраве" и да ги ползвам единствено по по-дразнещи пъпчици или да си взема крема и лосиона Acne Out, които междудругото действат страхотно, но разбира се по-бавно, и да ги ползвам ежедневно ... ?

krisito9212
06-16-2010, 21:36
Вие не сте добре да слагате тази отрова на кожата си,незнаете какво и причинявате,на нея и организма си.Сега има резултат,да,но след няколко години ще се прояви и другият-фаталният.

koshtramba
06-17-2010, 07:12
Вие не сте добре да слагате тази отрова на кожата си,незнаете какво и причинявате,на нея и организма си.Сега има резултат,да,но след няколко години ще се прояви и другият-фаталният.

Абсолютната истина. :?