View Full Version : Родителите ми искат да ме заведат с тях в чужбина
FataMorgana
08-12-2007, 09:08
Искам да ви помоля за помощ.
Моите родители са твърдо решени да ме заедът с тях в чужбина за поредна година...ако българската ми граматика е зле това е защото не съм стъпвала ж българско училище от трети клас.
Нямах нищо напротив да живея в ОАЕ,но там почти нищо не ми е позволено...аз мразя онова място,тук в БГ имам приятели,много приятели,там също имам ,но аз просто не мога да живея там повече от още една година ,а просто си знам че няма шанс да се върнем скоро,моля кажете ми ,имали някакъв закон който забранява на росителите да водят децата си извън държавата или поне ми кажте как да ги обедя да остана,защото каквото и да съм опитвала не е ставало...те искат да съм с тях ,но за мен всеки изминал ден там е е ад,майка ми ми казва че не можем да се върнем защото ще живеем ужасно,но лукса не изкупува дори на половина прекарания ад и затвор на онова място където дори не ми е разрешено да излизам сама.
ПОМОЩ!
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника
Kisses_P
08-12-2007, 09:16
Виж защо не се постараеш да обикнеш онова място.Да- не е българия, не е родния дом, не са ти там приятелите.. родителите ти се опитват да направат най-доброто за теб.В българия просто няма перспективи и се насочват към чужбина.Не мисля,че трябва да ги спъваш.НАмери си и там приятели.Има ли желание има и начин.Относно закона не вярвам д аима такъв, тъй като са ти родители и ако нямаш 18 те решават какво да правиш.
FataMorgana
08-12-2007, 09:25
Ама аз имам приятели просто не е същото,те пак може да са си там, само да ме оставят тук при баба ми...мразя го онова място...не мога да го обикна ...
Kisses_P
08-12-2007, 09:40
да, но са ти родители и те обичат и искат да сте заедно.Как си представяш една година без тях?И все пак не отиваш за вечно
FataMorgana
08-12-2007, 09:52
Живяла съм една година без тях,беше ми много мъчно за тях ,но аз искам да остана тук и те да се върнат...само че те искат да си блъскат главите там...как може толкова хора тук в булгария да се издържат пркрасно на вси4ко отгоре без висше а те и двамат завършили и викаът че не можели да се върнат тука...те просто не ме разбират...не зная какво ми причиняват и ти не разбираш и няма как да разбереш преди да ти се случи нещо такова...
МООЛЯ те само ми кажи как да ги убедя...моля те.
Kisses_P
08-12-2007, 10:00
Да, може би не те разбирам.Аз на твое място веднага изчезвах от българия без да се замисля.ХУбаво с с висше. но не само до това опира.. хора с връзки се бутат на ебати работите, а може да са със средно.. просто живота е несправедлив и не опира само до това какво образувание имаш.Щом си решила че не искаш да ходиш с тях седни и поговори с тях и им обясни всичко, което си написала.Кажи каквото чувстваш.Друг начин няма.. според мен
FataMorgana
08-12-2007, 10:05
Благодаря за търпението,надявам се да помогне.
А пък ако не помогне ще ходя там.
Много благодаря наистина,само и родителите ми да бяха толкова разбрани колкото тебе. :-)
Justified
08-12-2007, 10:26
Еми и моя баща иска след около месец да заминаваме за САЩ и колкото и да не ми се иска го приемам като поредното предизвикателство което живота ми поднася и аз трябва да се справя с него.
Kisses_P
08-12-2007, 11:12
Благодаря за търпението,надявам се да помогне.
А пък ако не помогне ще ходя там.
Много благодаря наистина,само и родителите ми да бяха толкова разбрани колкото тебе. :-)
успех.. де и мойте родители да мислеха че съм разбрана :roll:
FataMorgana
08-13-2007, 19:30
Еми и моя баща иска след около месец да заминаваме за САЩ и колкото и да не ми се иска го приемам като поредното предизвикателство което живота ми поднася и аз трябва да се справя с него.
да ама твоя баща заминава за САЩ
А мойте росители отиват...в тая тъпа п******а пустиня!
ДЕто сички са долни мангали.
sladku_bebzi
08-13-2007, 19:43
Говори примерно с баба си, леля си или там, с който си по-лизка и питай дали можеш да живееш с тях.И като някоя роднина се съгласи заедно ще убеждавате родителите ти.
ta az ne razbrah v koq darjava ste ama nqma zn...az pak iskam da ida da jiveq izvan bg nz za6to imam si mn fr tuk no..ne mi se jivee ve4e tuk nqkak sku4no mi e ve4e :)
Направи най-доброто от ситуацията. Потърси преимуществата там, ако ли не виж тук какви ползи можеш да извлечеш ;-)
RoyTheReaper
08-14-2007, 09:42
ОАЕ?! Искрено ти съчувствам. :( На хората преди мен бих казал, че няма начин да търси преимущества в арабска държава със силен ислямски фундаментализъм, особено след като е момиче. Просто това не е място, в което някой от западната цивилизация трябва да живее.
Не се сещам как може да се измъкнеш, но ти пожелавам успех.
FataMorgana
08-20-2007, 13:52
еми да благодаря за съчуствието,жалко че не е достатъчно да убедя нашите...а пък баба ми няма нищо против да съм с нея ама наще няма да ми дадат по смъртно...офф защо живота трябва да е толкова несправедлив само си губя най-хубавите години от живота там.
Тук колкото и да завързвам приятелства и гаджета на края на лятото всичко трябва да оставя до другата година ,а там да живея под клуч,абе кво да ви разправям все едно съм ...в един супер луксозен затвор.
sladkish_14
08-20-2007, 15:35
Знаеш ли като те слушам искам да ти помогна,но просто няма как :smt009 я ми кажи на колко си???Може би не искат да те остават с баба ти,защото ти нямат доверие какви ще ги вървиш :roll: ,с нещо да си ги разочаровала?И мойте не биха ме оставили,те като идат на балкан за една вечер ме забират,пък теб да те оставят тук,може би са като моите родители :roll: .Колко време ти остава преди да заминете?Единственото което можеш да направиш е да говориш,и да говориш и пак да говориш!Обесни им всичко което и на нас..и накараи и баба ти да говори с тях,ако е на твоя страна може и да се получи!Успех :smt006
FataMorgana
08-20-2007, 18:40
Ми аз съм на 13.
Моите росители би трябвало да ми се доверяват.
Ако не ми се доверяваха щяха да ми кажат...понякога са болезнено искрени.
Не искам да ходя с тях също така защото са изклучително стриктни и все измислят по нещо за което да ми натякват...и за което да ме наказват, не мога да си позволя и една 4 по който и да е предмет защото в къщи следва бедствие...те ме обичат искат да бъда до тях..
ааа хора тука мога да ви говоря с часове като почна ...еми остават ми само приказките като опция,нямам смелост да им се опъна по друг начин,защото ще последват много наказания за мен...а по някога дори и приказкоите водят до ртова...просто в един момент не искат вече да им говоря за това и отсичат "Ще бъдеш с нас докато си на 18,после отиваш в университет и после преави каквото искаш"
Еми ,да ви кажа ако някой познава адокат моооля ви попитайте дали има начин да си остана тук сега,според закона.
Дали имам право да избера къде да живея .