View Full Version : За неангажиращото приятелство..
cherinka
08-12-2007, 13:44
Здравейте.
Та значи искам да ви попитам какво мислите за неангажиращото приятелство?
Смисъл, вие пак ще сте си приятели, ще можете да споделяте един с друг, дори да говорите за други момичета и момчета, ще си помагате и осфен, че ще преодолявате проблемите заедно, ще преодолявате и физиологичните си нужди.
Само, че има проблем, че рано или късно ще се появят чуивства от страна на единия, както и в обикновеното приятелство.
Обаче още един плюс на такова приятелство е, че си имате пълна свобода, че не зависите от другия, и според мен това е по-добър вариянт от една връзка, защото както всички знаем - всички връзки винаги завършват с лош край - я изневярва, я омръзване, я някой друг е причина да скъсате с половинката си и тем подобни. И се обвинявате взаимно за споходилото ви нещастие :mrgreen: .
Та, споделете и вашето мнение по този въпрос. :D
Макар, че мен ме е страх от едно такова приятелство, защото както споменах вече - не се знае кога ще пристигнат чувствата, макар, че ако сте достатъчно твърди - бих те могли да си го наложите да не се влюбвате в човека от среща.
...
biv6eto mi preldoji takava vruzka dokuto negovata e nz si kade da ne e samoten.. i pak da si iame otdelno gadjeta az da si iam i toi a s nego da se vijdame e taka za udovolstvie,otkazah mu za6toto neiskah 4uvstvata mi kum nego da se podnovqt ili po to4no usilqt 6oto do predi 1 sedmica sig o6te izpitvah 4uvstva kum nego ve4e ne izpitvam i spokoino moga da mu kaja DA no neiskam da se zanimavam glupavo e,a i kato znam 4e kato e s men 6e si predtsvq neq mi stava gadno... [-X
naMy4Ho_KoTe
08-12-2007, 13:53
Аз с един бивш се бяхме разбрали на такова приятелство (след 8 месеца връзка някъде), само че се и доуговорихме, че когато единия си намери половинка - оставаме само приятели. Аз си намерих половинка, останахме само приятели (без интимности), после и той си намери. Та всичко е тип-топ. :D
ami az po princip ne odobrqvam.ama ako i dvamata ste si suglasni i neobvurzani 6to ne. se pak seki si re6ava.samo, 4e ti sama si go kaza po nqkoe vreme naj-veroqtno 6te se poqvqt 4uvstva.makr 4e to 6tom ste si priqteli zna4i si gi ima ve4e, prosto 6te prerastnat v ne6to po-golqmo.problemut e da ne sa ot trsana samo na ediniq, 6toto togava 6te se polu4i mnoooooooooo kofti :?
sladko_dete
08-12-2007, 14:37
Аз мисля, че е много яко, харесват ми такива взаимоотношения, стига някои от двамата да си няма половинка и да стават проблеми
meli5354
08-12-2007, 15:17
Аз имам такава връзка .. от близо месец.Споделя ме си почти всичко,излизаме,правим секс.В началото нямах чувства ,той също.Но много скоро се влюбих.За неговите чуства не съм сигурна..
Mn mi dopada ;) ako nqkoe momi4e si tursi takuv fr da mi pi6e na skype:soforon4o
При единия определено ще се появят чувства, както ти каза, все пак това е секс, доста неща правите заедно.Това неангажиращо приятелство не е никакво приятелство, а направо неангажираща връзка. :wink:
аз гласувам с 2 ръце за \:D/ скупето ми го пише долу ако някая иска :lol:
Не мисля, че няма да имам чувства към човек, с когото мога да си говоря спокойно за всичко, да се забавлявам и да ме задоволява. То всъщност нали това се търси в една нормална връзка.
Затова аз си разграничавам нещата, приятелите ми са приятели, гаджетата - гаджета.
young_rich_famous
08-12-2007, 18:27
Само секс бе .. ник'фо приятелство .. писна ми от " приятели " вече .. =; :-$
kAdrOkoSkA
08-12-2007, 19:32
:!: :!: :!: Глупости :!: :!: :!: :!:
Абе, не знам. Аз в момента имам възможност да бъда в такива отношения с най-близкия си приятел, в когото съм влюбена от година вече. Имам доста силна воля принципно, но мисълта, че ще мога да съм толкова близко до него и без да нося някаква специална табелка "официално гадже", ме изкушава твърде настойчиво. Само че въобще не е толкова просто.
1. Ако говорим за неосъзнати пубертетски индивиди, за които "приятел" означава "чатим си от няколко месеца и се мотаем навън по кафенета", то това не е никакво неангажиращо приятелство, това си е секс за лична изгода и двамата много добре го знаят. Истината е, че мъжете са много по-хитри в това отношение и могат да симулират каква да е близост на духа, за да получат такава "неангажираност". Жените си имат други трески за дялане, де...
2. Ако говорим за малко по-зрели хора...когато такава връзка е налице, според мен не можем да говорим за чисто приятелство. Колкото и хормоните да блъскат у човека, в него има все пак някаква вътрешна граница. Когато си толкова силно привързан към присъствието на някого, към начина му на мислене, към начина, по който правите секс...и т.н., и т.н...в повечето случаи има нещо неизказано. Това, че това знание за нещата не е формулирано в думи, не значи, че то не съществува.
3. Зрели хора и прекалено много хормони. Може, може. Всеки си знае за себе си. Аз не мога да кажа, че това е лошо, извратено, неправилно и прочее субективни неща и не мога да съм сигурна, че няма да го направя и аз някой ден. Просто в сегашното си състояние...да си полудял по някого и да имаш такава връзка с него е равно на самоубийство. И то не за друго - ами защото виждаш, че за него ставаш за всичко това - разговорите, сексуалната близост, общите спомени - но не ти достига нещо, за да бъдеш единствено ти. Отворени опции, чисти сметки, добри приятели...Който го може това, или е абсолютен непукист, или има много здрави нерви, или е ужасен мазохист...
kameliqbaby
08-12-2007, 22:10
imah takava vrazka.Besha si super ama se poqviha chuvstva i prerasna v neshto poveche i se otegchih.I zatova mislq che kato e neangajirashto trypkata e po-golqma.
MajeStic
08-12-2007, 22:16
Много е приятно такова приятелство :) Аз мога да спазвам граници стига и момичето срещу мен да е мисли по същия начин.
AnGeLwItHdEvILsOuL
08-12-2007, 22:39
Имах такава връзка с най-добрият ми приятел (буквално най-добрият) около 4 месеца... след това тръгнахме официялно .. Е вече сме 2 години заедно:) Нямам оплаквания .. рецептата е добра
Да, това е пътя за най-яко приятелство, имах такава връзка, беше само за секс, разделихме се, от тогава, всяка една връзка която съм имал е такава - необвързваща, ако ще се случва нещо, то ще се случи, няма нужда от обещания и очаквания, въпроса е да си паснете, а колкото до сеха, дал господ свободни хора, стига да знае човек как да си поиска, якото е другото, да си имаш дружка за през останалото време, когато си свободен и ти се ще да го споделиш - кино, планина, пуканки в къщи...