View Full Version : какво да избера
great_mari
08-14-2007, 09:06
значи въпроса ми е следният:
да си купя куче/за което наще са 2 % съгласни :mrgreen: / за 250 лв или да си запазя парите и да си купя нещо друго?И ако не е куче/което мн искам и е малко трудно да се откажа от желанието си/,то какво мога да си купя?Моля да ми дадете и положителни и отрицателни черти за това да си купя куче или да си купя нещо др.Моля ви да ми помогнете [-o< [-o< [-o< :( :( :-k :-k :-k
Амии.. ти какво куче искаш да си купиш? А ваште съгласни ли са?
Kisses_P
08-14-2007, 09:18
Аз бих си купила куче, но ако има вероятност ваще да го изхвърлят като го видат по-добре се откажи.И ако си взимаш куче гледай да е мъжко, че женските много ядове. погленди тук какви сладки кученца има http://www.bezdom.info/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=20&Itemid=55
Всъщност ако не държиш много на породата можеш да си вземеш от тези кученце, дето се подаряват O:) . Тъкмо ще имаш пари да си купиш и нещо друго :wink:
great_mari
08-14-2007, 09:25
ми значи ако си зема породисто куче/хъски-такова искам/ наще съм 99% сигурна че нема да го изхвърлят.Аз искам да си зема бебе хъски на 2 месеца макс.Да,разглеждах обявите в бездом.инфо,но понеже ако си зема такова вероятността родителите ми да го махнат от нас е мн по голяма поради простата причина че каквото и животно да е без родословие в нас не влиза :-k а и се пак мен мечтата ми е да имам хъски а не безпородно куче/кръстоска и т.н./ :-s затва нз
баща ми със сигурност нема да го махне в този случай майка ми също,но може да си изям наказанието :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: че не съм говорила с тях ами съм решила на своя глава да си зема куче,макар че после ше им мине и ще им се наложи да свикват :smt005 :smt005 :smt005
Хъскитата са много хубави кучета, един приятел има (женско), но жалко, че наште не ми дават сега животно, иначе досега да съм си взела едно от неговите малки :lol: . Щом си сигурна, че ще дадат - взимай! Виж и обявите в dog.bg :wink:
great_mari
08-14-2007, 09:39
Хъскитата са много хубави кучета, един приятел има (женско), но жалко, че наште не ми дават сега животно, иначе досега да съм си взела едно от неговите малки :lol: . Щом си сигурна, че ще дадат - взимай! Виж и обявите в dog.bg :wink:
ако ще си зимам хъски ше си зиам мъжко за да не се притеснявам кат са разгони и т.н.между другото и в www.dalavera.net има обяви за дом. любимци :-) начи вече съм 95% решена да си зимам хъски обаче се чуда дали ще мога да го гледам пълноценно в което съм сигурна 80% .ама пък що да не мога и през учебно време обаче мисла да си го купа др лятна ваканция щот сега ше съм 7 кл и нема да имам време за него щот живот и здраве мн искам да си зема кандидат студентските изпити с 5.5-6 8-[ 8-[ 8-[
ако живееш в апартамент, не си вземай куче, особено голямо като хъскито, ще бъде мъчение за животното да стои затворено в 4-5 стаи
Искаш да кажеш кандидат - гимназиските :lol: Аз бях 7ми клас тая година, сега ще съм 8ми.. нямам представа на вас какво ще ви се падне на изпитите :lol:(ако учиш упорито и не се разсейваш - ще ги вземеш) . Както и дае.. ти в апартамент ли живееш? Трябва да имаш място, за да гледаш голямо куче в апартамент.. а и трябват си грижи- разходки, храна, занимавки и такива работи :wink:
great_mari
08-14-2007, 09:54
Искаш да кажеш кандидат - гимназиските :lol: Аз бях 7ми клас тая година, сега ще съм 8ми.. нямам представа на вас какво ще ви се падне на изпитите :lol:(ако учиш упорито и не се разсейваш - ще ги вземеш) . Както и дае.. ти в апартамент ли живееш? Трябва да имаш място, за да гледаш голямо куче в апартамент.. а и трябват си грижи- разходки, храна, занимавки и такива работи :wink:
ъъ дам обърках се за изпитите - както и да е :mrgreen:
ми начи живеем в апартамент имам и тераса имаме 5 стаи /май толкоз бяха :lol: / и нз ама що да не му е добре ако примерно излиза по 3-5 пъти на ден?а за занимавки,храна и т.н. ем мн ясно /мен тва ми е мечта от 6 годишно лапе :mrgreen: / и ако наистина си взема щте го обсипа със грижи а и също така аз не обичам а ОБОЖАВАм животните и още повече ако са пухени кат хъскитата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ами и моят фр го гледа в апартамент( голям, да подчертая ) и кучето вече си е свикнало.. естествено като ходи някъде на село си го взима да си потича на воля :lol:
кучето е голямо и с дълъг косъм, надали ще му се позволява да ходи навсякъде, пък е и много грижи като порасне, животът в апартамент е мъчение, то не може да тича свободно, а тази година ще учиш и няма да му обръщаш внимание, поне изчакай да мине тая година
great_mari
08-14-2007, 10:24
кучето е голямо и с дълъг косъм, надали ще му се позволява да ходи навсякъде, пък е и много грижи като порасне, животът в апартамент е мъчение, то не може да тича свободно, а тази година ще учиш и няма да му обръщаш внимание, поне изчакай да мине тая година
дам със сигурност ще изчакам а и между другото ние имаме вила с голям двор/600кв.м./ и ходим всяка седмица/събота и неделя когато съм на даскало а през ваканцията понякой път ходим и през седмицата/ така че и там ще може да тичка на воля :wink:
Аз лично не бих ги похарчила за куче.
Как да ти предложа нещо?Аз от къде да знам от к'во имаш нужда?
great_mari
08-14-2007, 10:39
Аз лично не бих ги похарчила за куче.
Как да ти предложа нещо?Аз от къде да знам от к'во имаш нужда?
ми имам напредвид некви просотийки и дрънкулки щот попринцип родителите ми осигуряват сичко ама ако събера пари веднага изхвърчат от ръцте ми кво да права кат имам повече пари и съм кат магнит нещата ми викат ела купи ме :smt005 :smt005 :smt005 леле аз съм за лудницата :mrgreen: :smt005 :smt005 :mrgreen:
sladku_bebzi
08-14-2007, 11:28
Кученцата са много сладки, особено дребните породи.Но колкото и да ти харесват според мен куче не ти трябва.Все пак трябва да го извеждаш по 3 пъти на ден.Ако направи някоя беля в къщи да чистиш по него.Ако козината му е много ще хвърчи на всякъде и постоянно ще трябва да переш кво ли не.Ама всъщност ако по цял ден няма с кво да се разправяш, си вземи кученце.
great_mari
08-14-2007, 11:33
Кученцата са много сладки, особено дребните породи.Но колкото и да ти харесват според мен куче не ти трябва.Все пак трябва да го извеждаш по 3 пъти на ден.Ако направи някоя беля в къщи да чистиш по него.Ако козината му е много ще хвърчи на всякъде и постоянно ще трябва да переш кво ли не.Ама всъщност ако по цял ден няма с кво да се разправяш, си вземи кученце.
еми същност аз точно тва искам да имам за кой да се грижа и да си играя с него да го уча/пък може и да го прата на училище ако реша :mrgreen: да стане учено кучи :smt005 /
Kisses_P
08-14-2007, 11:35
еми същност аз точно тва искам да имам за кой да се грижа и да си играя с него да го уча/пък може и да го прата на училище ако реша :mrgreen: да стане учено кучи :smt005 /
хахах тогава си вземи плюшена играчка.Аз така едно мече си го гледкам- гушкам го, говора му,гледмае тв заедно, на училище го водих, да стане учено :mrgreen: за лудницата сме. 8-[
alkobalko
08-14-2007, 11:36
Не знам дали ще успееш да гледаш добре кучето, още повече в апартамент. Иначе можеш да си купиш нещо, което отдавна си искала-дрехи, бижута и т.н. А може и просто да си ги запазиш, да ги оставиш някъде, за да имаш пари, ако ти се наложи.
great_mari
08-14-2007, 11:36
/
хахах тогава си вземи плюшена играчка.Аз така едно мече си го гледкам- гушкам го, говора му,гледмае тв заедно, на училище го водих, да стане учено :mrgreen: за лудницата сме. 8-[
и аз така прайх с едно зайче във 2 клас ама кат станах 3 кл имах коте /което избяга :smt010 / и то го разпердушини :smt005
Nen0RmalniK
08-14-2007, 13:23
значи въпроса ми е следният:
да си купя куче/за което наще са 2 % съгласни :mrgreen: / за 250 лв или да си запазя парите и да си купя нещо друго?И ако не е куче/което мн искам и е малко трудно да се откажа от желанието си/,то какво мога да си купя?Моля да ми дадете и положителни и отрицателни черти за това да си купя куче или да си купя нещо др.Моля ви да ми помогнете [-o< [-o< [-o< :( :( :-k :-k :-k
ako si kupi6 ku4e 6te trqbva da mu kupuva6 hrana.. da otdelq6 golqma 4ast ot vremeto si za nego, da ne go ostavq6 samo (ako e v zatvoreno pome6tenie- apartament) i da 4isti6 kato napravi belqta na kilima :-D
абе я някой да ми подари хъски, пък аз ще си го гледам перфектно ...храната и разходките никак не са проблем. Това че ще направи беля в нас..и това не е проблем... Проблема е че 350 лева за кученце в момента нямам..а много искам да имам хъски :cry: ако ги имах бих ги дала ..за това разкошно куче
crazy_sexy_cool`f
08-23-2007, 11:53
ем ти ще го купиш туй куче...ваще ако няя ти помагат за храни,ваксини,разходки...го яма грижа...по добре си вземи от малките, че тез големите (аз много ги обичам) ... като че ли трябват повече грижи...пък и..нз вии дали сте в къща или апартамен, ама ако сте в апартамент...едва ли ще е мн приятно да чистиш след него и да мирише..
great_mari
08-23-2007, 13:14
абе я някой да ми подари хъски, пък аз ще си го гледам перфектно ...храната и разходките никак не са проблем. Това че ще направи беля в нас..и това не е проблем... Проблема е че 350 лева за кученце в момента нямам..а много искам да имам хъски :cry: ако ги имах бих ги дала ..за това разкошно куче
хъскитата не са 350 лв а мах. 300/което е мн рядко - обикновено са между 220 и 250 лв./
ами ако си зема хъски баща ми със сигурност ще ми помага и ще ми дават пари и т.н. - той е мн навит обаче мама.... :-s
сама трябва да си решиш дали искаш да си вземеш куче, но знай че с кучето идват и многото грижи. Да се разхожда по 2-3 пъти на ден, да се храни, да се къпе, на ветеринар да се води, да му чистиш подир гъза....но ако наистина го искаш ще се справиш с всичката тази работа и ще получиш един нов и верен приятел ;)
хъскитата не са 350 лв а мах. 300/което е мн рядко - обикновено са между 220 и 250 лв./
ами ако си зема хъски баща ми със сигурност ще ми помага и ще ми дават пари и т.н. - той е мн навит обаче мама.... :-s
-днес е обаждах на 1 пич който продава малки хъскита по на 45-50 дена ..искаше ми 350 лева ! След това гледах друга обява и пак званях ..некъф друг пич искаше 380 лева.Айде си говорим ? Аз мисля че е по скъпо да си позволиш това куче от колкото след това да го гледаш, водиш на ветеринар и т.н