View Full Version : ЧасоВЕ По СекСолОГиЯ в ДаСКалО
lilit_666
08-18-2007, 12:49
Какво мислите по темата да се въведът такива часове и КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ ДА ВКЛЮЧВА УЧЕБНИЯ ПЛАН?Трябва ли да има оценки?
Колко 4аса трябва да има на седмица,или да е 2,3 часа в год.?
Обосновете се!
(надявам се темата да Ви е интересна)
Impressive
08-18-2007, 12:56
НЕ!
Срамно е #-o
Пък и във всяко у-ще има видео-дни когато ни събират в залата и ни пускат някви черно-бели филмчета..ужасТ
SmurkamDoZori
и да пускаш анкети и да не пускаш , нема кой да се сети да напраиви такива часове ..
ми, хубаво ще е да се въведе около 8-9 клас... най-добре ще е млада секси жена да преподава.. за оценки - не.. това да е само информационен предмет :D
Impressive
и да пускаш анкети и да не пускаш , нема кой да се сети да напраиви такива часове ..
Дано не направят [-o<
DIVINE_TIME
08-18-2007, 12:57
Трябва,трябва! И тези часове трябва да започнат още в 4 клас! Така и така не можем да спрем глупавите хлапета на 12 13 да правят секс,дайте поне да ги ограмотим малко,нека имат представа и за отговорностите и рисковете,които крие той,пък може и да се стреснат! :wink:
Относно останалите ти въпроси... Няма значение дали ще преподава мъж или жена! Може би веднъж седмично би било добре да има такива часове,защото тази материя е необятна и има доста неща за учене!
SmurkamDoZori
08-18-2007, 12:58
що бе , ако ги сложат на мястото на математиката
Какво мислите по темата да се въведът такива 4асове и какво се надявате да се вклю4и в учебния план на 4аса?Мъж или жена предпочитате да преподава?Дали трябва да се поставят оценки?
Обосновете се!
...Oвеличим... :-s
Мисля,че трябват още часове по БГ-език :lol:
lubaka91
08-18-2007, 13:37
oo perfektno 6te e ako ima ama da ni prepodava nekoq mlada u4itelka okolu 20-25 po vazmojnost qka pi4ka cql 4as 6te sm vnimatelen :D \:D/
oo perfektno 6te e ako ima ama da ni prepodava nekoq mlada u4itelka okolu 20-25 po vazmojnost qka pi4ka cql 4as 6te sm vnimatelen :D \:D/
И аз така :smt016
~*SILVER*~
08-18-2007, 14:05
Мисля, че съм научил достатъчно за секса и всичко около него, но все пак ще е полезно, защото много хора го правят без да си имат представа от нещата и после пискат "Бременна ли съм"...
Да, би било полезно, стига да го води някой млад и приятен човек, а не някой чичко, който да маха пръст и да пили, че секса е лошо нещо :roll:
qjte dreben penis
08-18-2007, 14:21
навитак :D
остава и да направят сексологическо училище и си земам отпусното :D
swords1010
08-18-2007, 14:30
Смятам, че трябва, защото има много деца, които започват да водят полов живот със много бедна сексуална култура. :wink:
viva_la_vida
08-18-2007, 14:40
Повече от нужни са такива часове особено сред децата между 13-16 годишна възраст. Може да ги има един път в месеца, но подобре така, отколкото да останат без сексуална култура и да не знаят какво-как. Както е казал народът: "Ако се прави нещо да се прави като хората" :wink:
hubavo e ama ujkilem decata ni6to neznaqt sa sex a nakraq se ukazva 4e znaqt pove4e ot vuzrastnite na kude otiva sveta be (vpro4em az sum na 14 i sum go pravil 4 puti ama kakto i da e)
qjte dreben penis
08-18-2007, 19:06
pro4em az sum na 14 i sum go pravil 4 puti ama kakto i da e
те за това ги праят часовете, да научат децата че тия на 14 с по 4 jeбанjета се наричат к*рвари!!!
alkobalko
08-18-2007, 19:10
Задължително. И колкото по-скоро се въведат, толкова по-добре. И не в 8 клас, а както казаха в 4. Децата се развиват бързо, но нямат необходимата сексуална култура, за да правят секс. А в това да се говори за секса няма нищо срамно. Напротив, трябва да бъде обяснено какви са рисковете и задълженията.
swords1010
08-18-2007, 19:44
Задължително. И колкото по-скоро се въведат, толкова по-добре. И не в 8 клас, а както казаха в 4. Децата се развиват бързо, но нямат необходимата сексуална култура, за да правят секс. А в това да се говори за секса няма нищо срамно. Напротив, трябва да бъде обяснено какви са рисковете и задълженията.
+1 Браво, Браво! =D>
sinful`girl
08-18-2007, 19:55
Аз гласувах за,Да се въведат,но не мисля,че ще има някакъв ефект. Децата ще го приемат на ебавка. Даже мога да си представя при показването на голи гърди момчетата как ще се кефят и ще викат :"Цомбииии" в стил Ал Бънди. Би било хубаво,но няма да е от полза,според мене
П.С. Приятел,пише се Увеличавам,а не Овеличавам ;) :)
Wicked_Kid
08-18-2007, 20:22
ми, хубаво ще е да се въведе около 8-9 клас... най-добре ще е млада секси жена да преподава.. за оценки - не.. това да е само информационен предмет :D Оооо 8-9-ти клас е късно, те дечицата на 11 вече свирки праят..
swords1010
08-18-2007, 20:32
Аз гласувах за,Да се въведат,но не мисля,че ще има някакъв ефект. Децата ще го приемат на ебавка. Даже мога да си представя при показването на голи гърди момчетата как ще се кефят и ще викат :"Цомбииии" в стил Ал Бънди. Би било хубаво,но няма да е от полза,според мене...
Аз пък мисля, че всички трезво мислещи, биха се отнесли сериозно към подобен час. :wink:
sinful`girl
08-18-2007, 20:37
Аз гласувах за,Да се въведат,но не мисля,че ще има някакъв ефект. Децата ще го приемат на ебавка. Даже мога да си представя при показването на голи гърди момчетата как ще се кефят и ще викат :"Цомбииии" в стил Ал Бънди. Би било хубаво,но няма да е от полза,според мене...
Аз пък мисля, че всички трезво мислещи, биха се отнесли сериозно към подобен час. :wink:
Трезво мислещи пубери в началото на пубертета........хмм,е няма такова животно ;) Тука някои казаха,че ще е добре тези часове да са за деца 4-5 клас. В четвърти клас момчетата обарват момичетата и им дигат полички,а ти ми разправяш за трезво мислещи ... :)
sladkish_14
08-18-2007, 20:38
Еееееее как бе момче :-D аз ги преподавам :roll: Когато имаме свободни :-D :-D :-D
свирки праят..
И аз така мисля... [-X
sinful`girl
08-18-2007, 20:44
Еееееее как бе момче :-D аз ги преподавам :roll: Когато имаме свободни :-D :-D :-D
Аммм,ти не каза ли,че си девствена в една друга тема :roll:
swords1010
08-18-2007, 20:47
Трезво мислещи пубери в началото на пубертета........хмм,е няма такова животно ;) Тука някои казаха,че ще е добре тези часове да са за деца 4-5 клас. В четвърти клас момчетата обарват момичетата и им дигат полички,а ти ми разправяш за трезво мислещи ... :)
sinful`girl, както и да го приемат в момента знанията, които биха получили в този час все някога ще са им от полза.
sinful`girl
08-18-2007, 20:49
Да и това го има като момент :-k Както и да е и аз съм на мнение,че ще е хубаво да има такива часове,макар и не до там ефективни :)
абе хубу ше е ако се въведат такива часове ама НАЙ важното е не да се обяснява само теория ми и часове по практика да има ^^
menta_loverka
08-18-2007, 22:36
Az mislq 4e tova e mn vajno za da nqma tolkova mn maloumni vupros4eta kato teq tuka vuv foruma a i za da ima 4asove prez koito malko da si po4inem ot naprejenieto :D
SeXy`Ky4Ka
08-18-2007, 22:38
nii si imame sip sexologiq i si hodim redovno ;]
Made_of_Pain
08-18-2007, 22:39
О, щом започнах да чета този форум ми се искаше доброволно да пусна молба да започне да се учи сексология в даскало.
swords1010
08-18-2007, 22:55
О, щом започнах да чета този форум ми се искаше доброволно да пусна молба да започне да се учи сексология в даскало.
Ооо и мен колко ме е карал този форум да се замислям. :wink:
music_pirate
08-19-2007, 09:54
mi da ... ama i praktika da ima :-D :smt005 :-D
SmurkamDoZori
08-19-2007, 10:14
в секса задължения незнам да има , но има отговорности :-s
навитак :D
остава и да направят сексологическо училище и си земам отпусното :D
Аз съм след теб :-D
swords1010
08-19-2007, 11:12
Задължително. И колкото по-скоро се въведат, толкова по-добре. И не в 8 клас, а както казаха в 4. Децата се развиват бързо, но нямат необходимата сексуална култура, за да правят секс. А в това да се говори за секса няма нищо срамно. Напротив, трябва да бъде обяснено какви са рисковете и задълженията. Ако си майка на дете в 4-ти клас няма да ти е много приятно детето ти да учи за секса толкова рано! И да почне с псувните и убидите на 10 годи6на възраст!
Ами то псувните и убидите, няма от тези часове да ги научи, детето. Зависи в каква компания стои. :wink:
Made_of_Pain
08-19-2007, 11:15
Да бе Оо
4-ти клас и на мен ми се вижда супер рано.
Не споря, че в днешно време почват да се чукат от 11 годишни, ама карай Оо
И все пак... Рано ми се вижда и на мен.
В тази възраст, хората трябва да започнат сами да обясняват на децата си, в случай, че сметнат за нужно.
Просто... За съжаление някои родители са на мнението, че децата им не са чували думата "секс" едва ли не до пълнолетие Оо
swords1010
08-19-2007, 11:22
Да бе Оо
4-ти клас и на мен ми се вижда супер рано.
Не споря, че в днешно време почват да се чукат от 11 годишни, ама карай Оо
И все пак... Рано ми се вижда и на мен.
В тази възраст, хората трябва да започнат сами да обясняват на децата си, в случай, че сметнат за нужно.
Просто... За съжаление някои родители са на мнението, че децата им не са чували думата "секс" едва ли не до пълнолетие Оо
И аз смятам, че в четвърти клас е раничко, все пак детето още е в начален етап, но от пети на горе спокойно могат да се въведат подобни часове. :wink: Аз ако бях родител, бих се радвал детето ми да получи тези знания :-D
Ами всъщност би било страхотно да има такива часове,но би било много срамно ако сложат гумено хуйче на бюрото и да кажат:
-Моля 7ми номер да заповяда и да постави презерватива на мястото му!
Аз много бих се притеснила,щях да стана червена или ЛИЛАВА :lol:
много е неудобно...виж...те да го слагат и да има само обучение,без
практика...няма да е толкова срамно,но пак е за изчервяване :lol:
Аз или ще се изчервя или ще избухна в смях,имам слабо сърце за такива работи :lol: :lol: :lol:
swords1010
08-19-2007, 11:25
Ами всъщност би било страхотно да има такива часове,но би било много срамно ако сложат гумено "мъжки полов орган"че на бюрото и да кажат:
Аз или ще се изчервя или ще избухна в смях,имам слабо сърце за такива работи :lol: :lol: :lol:
А не смяташ ли, че е по-срамно след като стане гаф, да се пускат теми от рода на "може ли да съм бременна?" или "може ли да съм се заразил?"?
+10 Така е!!!
Малки лапенца на по 11,12 забременяват и 1во че незнаят за рисковете от секса и 2ро незнаят рисковете от ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО на такава възраст!
йоленцето
08-19-2007, 11:32
Ами всъщност би било страхотно да има такива часове,но би било много срамно ако сложат гумено "мъжки полов орган"че на бюрото и да кажат:
А не смяташ ли, че е по-срамно след като стане гаф, да се пускат теми от рода на "може ли да съм бременна?" или "може ли да съм се заразил?"?
Права си,не се бях замисляла!
Наистина ще бъде яко,някой учител/ка да ми приказва кое къде се пъха :lol: :lol: :lol:
И да ме вдигнат и да кажат-Йоана,заповядай да поставиш презерватива!
И аз ще експлодирам ю :lol: :lol: :lol:
Момчетата ще се пръснат от смях!
Ама там по-добре да не учат как се правят свирки щото ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАНЕ :lol: :lol: :lol:
swords1010
08-19-2007, 11:34
Наистина ще бъде яко,някой учител/ка да ми приказва кое къде се пъха :lol: :lol: :lol:
Ама там по-добре да не учат как се правят свирки щото ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАНЕ :lol: :lol: :lol:
Прав съм, момче съм! :-D
йоленцето
08-19-2007, 11:35
Представете си,имам съученичка,чиято майка я е родила на 10!
Как ви се струва това а?
Детето на колко мислите,е ще се на е*е?
На 52...винаги децата следват примера от родителите си!
А какъв пример може да вземе съученичката ми от подобна безотговорна майка!!!???!?!?!
Прав съм, момче съм! :-D
Опса,мой,сбърках те :smt005 :smt005 :smt005
Трябва да има малко смях все пак! :smt005 :smt005 :smt005
swords1010
08-19-2007, 11:38
А и никой, не казва, че ще учат на секс техники.(говориш за "свирки") Има си други учебни курсове за тези работи.
Made_of_Pain
08-19-2007, 12:03
А и никой, не казва, че ще учат на секс техники.(говориш за "свирки") Има си други учебни курсове за тези работи.
Съгласна.
Тва, какво Ви вълнува Вас тези сипове не ги вълнува.
Става дума за сексуална култура, не да ти се обясни, как да духаш.
sinful`girl
08-19-2007, 12:14
Понеже тука прочетох няколко много глупави постта искам да кажа,че тези часове няма да са практически и няма готина мацка и готин пич да се налагат пред учениците и да показват какво всъщност е секса,няма да ви викат по номера и да ви карат да слагате презеватив и после да ви пишат оценка спред това кой как се е справил,също така няма и да ви учат как се прави свирка,шпакла или на различните пози. В тези часове ще обясняват примерно какво е това матка,яйчник,тестиси,сперм и т.н. Ще обясняват какви болести има и как да се предпазим от тях. Ще обясняват кога има голям шанс да се забременее и най-важното,ще обяснят,че при поглъщането на сперма НЕ може да се забременее!!
swords1010
08-19-2007, 12:30
Понеже тука прочетох няколко много глупави постта искам да кажа,че тези часове няма да са практически и няма готина мацка и готин пич да се налагат пред учениците и да показват какво всъщност е секса,няма да ви викат по номера и да ви карат да слагате презеватив и после да ви пишат оценка спред това кой как се е справил,също така няма и да ви учат как се прави свирка,шпакла или на различните пози. В тези часове ще обясняват примерно какво е това матка,яйчник,тестиси,сперм и т.н. Ще обясняват какви болести има и как да се предпазим от тях. Ще обясняват кога има голям шанс да се забременее и най-важното,ще обяснят,че при поглъщането на сперма НЕ може да се забременее!!
Много точно казано, с няколко изречения. =D> Трябва да стане ясно, че евентуално ако се въедат подобни часове, там децата ще учат какви отговорности носи сека, а не как точно да го практикуват. :wink:
аз искам в унсс такава лекция със нагледен пример в който участват засукани колежки :lol:
Според мен трябва да има такива часове, добра идея би било да се въведат.И особено при учениците от 6-ти до 8-ми клас, които правят секс толкова рано, но и в горните класове, защото това, че са по-големи, пак нищо не означава.Не е зле да е веднъж седмично по един час, така може би повече хора ще посещават(ако са по-малко).
mir4ovski
08-19-2007, 13:47
mi bi bilo hubavo ama men li4no men ne me gree smisal ako nqkoi e dostata4no otgovoren predi da pravi sex sha s obrazova pone malko ina4e ne e dostata4no gotov za seks tva 4e nqkoi sha mi obqsnqva kak se slaga prezervativ ne promenq nishto
naMy4Ho_KoTe
08-19-2007, 14:07
Аз съм за часовете по сексология и то не само 2-3 в годината. Според мен трябва да включват не само начините за предпазване от болести и бременност, но и съвети за това как да доставим удоволствие на партньора, пък и на самите себе си. Както и много подробно обяснение на мъжката и женската анатомия.
krem4et0
08-19-2007, 14:23
Аз съм за часовете по сексология и то не само 2-3 в годината. Според мен трябва да включват не само начините за предпазване от болести и бременност, но и съвети за това как да доставим удоволствие на партньора, пък и на самите себе си. Както и много подробно обяснение на мъжката и женската анатомия.
Да, бе да! Да 10-12 годишни пикли да се обясняват такива неща. как пък не! По мое лично мнение сексуалното възпитание не е работа на училището. В училище не ви учат как да пишкате, акате, как да се храните, да се обличате, къпете. Има 1 институция, която се грижи за това-семейството! В семейството трябва да се проведе подобно възпитание, както са ни научили как да се храним без да се омажем целите. Нали сексът беше просто физическа нужда? Училището задоволява интелектуалните потребности, а семейството се справя с физическите.
За жалост семействата са основно 2 типа-консерви, които и дума не казват за секс, защото е нещо срамно и безотговорни, на които не им пука, че 12 годишната им щерка има гадже на 20 и се праскат редовно.
Аз не бих си позволила да пусна детенцето
ми в 4-ти клас на подобно нещо. В 4-ти клас да се учи там на роден край, пререзказ, съчинение, смятане да 1000. В 4-ти клас не искам да го учат какво е секс, какво е презерватив, какво е френска любов и как да си прави клизма. Сори, ама не ща! Аз не съм се учила в училище. За жалост не съм се учила и у дома, защото сексът е тема табу. Как съм се научила си е моя работа, но съм придобила значително висока сексуална култура.
В заключение ще кажа, че подобни часове не е лошо да има, но в гимназията и то да са само няколко пъти годишно.
Аз на моето дете до 8-ми клас няма да казвам как да задоволи партньорът си в леглото, а ще му кажа да не прави секс, докато не може да се оправя сам за последствиета. Защото мама е почнала на 20, ама е мислила с главата си и не е търсила чужда помощ. А това, че 12 годишните правят секс е проблем техн и на родителите им. Техен, защото бързат да вземат всичко от живота и на родителите им, защото не се интересуват от отрочеттата си грам!
naMy4Ho_KoTe
08-19-2007, 14:28
Да, бе да! Да 10-12 годишни пикли да се обясняват такива неща. как пък не! По мое лично мнение сексуалното възпитание не е работа на училището. В училище не ви учат как да пишкате, акате, как да се храните, да се обличате, къпете. Има 1 институция, която се грижи за това-семейството! В семейството трябва да се проведе подобно възпитание, както са ни научили как да се храним без да се омажем целите. Нали сексът беше просто физическа нужда? Училището задоволява интелектуалните потребности, а семейството се справя с физическите.
За жалост семействата са основно 2 типа-консерви, които и дума не казват за секс, защото е нещо срамно и безотговорни, на които не им пука, че 12 годишната им щерка има гадже на 20 и се праскат редовно.
Аз не бих си позволила да пусна детенцето
ми в 4-ти клас на подобно нещо. В 4-ти клас да се учи там на роден край, пререзказ, съчинение, смятане да 1000. В 4-ти клас не искам да го учат какво е секс, какво е презерватив, какво е френска любов и как да си прави клизма. Сори, ама не ща! Аз не съм се учила в училище. За жалост не съм се учила и у дома, защото сексът е тема табу. Как съм се научила си е моя работа, но съм придобила значително висока сексуална култура.
В заключение ще кажа, че подобни часове не е лошо да има, но в гимназията и то да са само няколко пъти годишно.
Аз на моето дете до 8-ми клас няма да казвам как да задоволи партньорът си в леглото, а ще му кажа да не прави секс, докато не може да се оправя сам за последствиета. Защото мама е почнала на 20, ама е мислила с главата си и не е търсила чужда помощ. А това, че 12 годишните правят секс е проблем техн и на родителите им. Техен, защото бързат да вземат всичко от живота и на родителите им, защото не се интересуват от отрочеттата си грам!
Специално за това, за което ме изкритикува, не го насочих към 12-13 годишна аудитория. Защото ми е тъпо когато 18 годишно момиче ме попита къде трябва да се пипа, че да й стане хубаво.
swords1010
08-19-2007, 14:31
krem4et0, за жалост, все още има много деца, чийто родители са възпитавани по много консервативен начин. В тези семейства сексът е тема табу. На тези деца им се налага да учат за секса от съучениците си по много отвратителен начин. Аз също съм против да има такива часове в начален етап от обучението, но смятам за добре, в по горните класове да се въведат. :wink:
naMy4Ho_KoTe
08-19-2007, 14:36
krem4et0, за жалост, все още има много деца, чийто родители са възпитавани по много консервативен начин. В тези семейства сексът е тема табу. На тези деца им се налага да учат за секса от съучениците си по много отвратителен начин. Аз също съм против да има такива часове в начален етап от обучението, но смятам за добре, в по горните класове да се въведат. :wink:
Съгласна съм. На мен лично ми беше много трудно да намеря нужната ми информация, тъй като баща ми си има много проблеми на главата и няма да седне да ми обяснява.. А пък нямам майка, която да ми обясни. Поне личната ми лекарка каза, че мога да разговарям с една гинеколожка, когато имам въпроси. Но иначе всичката информация, която разполагам в момента, трябваше да я пресявам от интернет, книги и приятелки.
krem4et0
08-19-2007, 14:41
А аз как съм се научила? Не е било от мама и тате, но не е било и в училище. Също не е било от съученици.......Интернет, книги, статии, за сексуалното ми здраве от гинеколозите...........
Чета бе хора!
Не казвам, че това се прави(за сексуалното възпитание у дома), но това е правилиният подход. За жалост ще минат доста години докато се случи в България, но все пак.........
И не мисля, че е нужно някой учител да ти обяснява как да задоволиш приятеля си. Първо учителят едва ли има нужния опит предвид, че е поне от моето поколение, а ние не се праскамме със всички по всички начини. Второ това си е строго индивидуално. 3-то си е жив инстинкт!
И не на последно място-учителската институция вече няма авторитет! Жалко искам да съм учителка по икономика в средно училище догодина, ама като гледам младежите след мен............нещо се разколебавам!
swords1010
08-19-2007, 14:52
А аз как съм се научила? Не е било от мама и тате, но не е било и в училище. Също не е било от съученици.......Интернет, книги, статии, за сексуалното ми здраве от гинеколозите...........
Чета бе хора!
Не казвам, че това се прави(за сексуалното възпитание у дома), но това е правилиният подход. За жалост ще минат доста години докато се случи в България, но все пак.........
И не мисля, че е нужно някой учител да ти обяснява как да задоволиш приятеля си. Първо учителят едва ли има нужния опит предвид, че е поне от моето поколение, а ние не се праскамме със всички по всички начини. Второ това си е строго индивидуално. 3-то си е жив инстинкт!
И не на последно място-учителската институция вече няма авторитет! Жалко искам да съм учителка по икономика в средно училище догодина, ама като гледам младежите след мен............нещо се разколебавам!
Аз също съм получил само една малка част от познанията които имам от родителите си, всичко останало което знам, съм го прочел някъде. Не казвам, че тряабва някои да учи децата как да задоволят партньорите си. Смятам, че един подобен час на месец е достатъчен, час в който да разберат, че сексът не е само удоволствие а и отговорност, да разберат какво могат да си причинят ако не внимават достатъчно и как да се предпазят от него. Час в който да получат елементарна сексуална култура, останалото със сигурност ще научат със времето. :wink: Но това си е мое мнение.
hahavteen
08-19-2007, 14:55
Ami az ot edna strana sum suglasna s krem4et0 za6toto moje mn da povliae na psihikata na edno malko dete da bude zapoznato ot tolkova malko sus sexa (vupreki 4e na men maika mi na 9-10 mi obiasni gore doly kak stoiat ne6tata i tova opredeleno ne me razvrati). Ot dryga strana oba4e sled kato taka i taka ima tolkova sly4ai na DECA koito vodiat redoven polov jivot bez da sa naiasno s nai-elementarnite ne6ta bi bilo dobre pone niakoi ne6ta da se kajat v y4ili6te.Az kato biah v Germania v 6ti klas imahme 4as v koito ni obiasniavaha sa SPIN-a,za tova kak se predava,kak se slagat prezervativite(dadoha ni po edno durveno podobie na mujki polov organ i prezervativi i se redyvahme da gi slagame),kakvi sa simptomite,kakvi drygi veneri4eski bolesti ima...Ne sa ni kazali kak da dostaviame ydovolstvie na niakoi ili ne6to takova ami prosto ni zapoznaha s riskovete.Spored men be6e razymno kato se ima predvid 4e tam e razre6eno da se pravi sex na 14.V Kipur imahme takuv 4as edva v 10ti klas za6toto horata tyk sa dosta konservativni no dale4e ne be6e tolkova poy4itelno i ne ni obiasniha vsi4ko podrobno.Ne sum zapoznata dali v Bulgaria ima izob6to takiva 4asove no spored men bi bilo dobre da se napraviat prosto za da znaiat decata kakvi riskove nosiat postupkite im.
Kolkoto do tova 4e tezi ne6ta triabva da se y4at v ku6ti sum suglasna no e fakt 4e ima stra6no mn roditeli koito se sramyvat da govoriat za tezi ne6ta s decata si ili puk smiatat 4e na 16-17 sa o6te malkil.Imah priatelka koiato na 12 za purvi put pravi sex s misulta 4e bebetata se kypyvat ot magazina za6toto taka i be6e kazala maika i !!!! Tova estestveno e moje bi naistina kraino no vse pak ne viarvam da e edinstvenata s tolkova niska seksyalna kyltyra.Spored men hora koito ne sa gotovi da govoriat za sex s decata si ne sa gotovi da imat takiva za6toto kato gi li6avat ot takiva razgovori zastra6avat zdraveto im.Tova estestveno e moe li4no mnenie i malko se otkloniavam ot temata za tova spiram.
krem4et0
08-19-2007, 14:56
Подобен час в гимназията. В 4-ти клас да ги учат, че има много важни неща в живота като цености и морал.........другото ще дойде от самсебе си. Опа, и това трябва да го направи семейството :D
Училището не е вездесъщо. То не замества родителя, а само го допълва!
sinful`girl
08-19-2007, 14:58
Чета бе хора!
Ти четеш,но не вси1ки са като тебе и четат. Преди известно време разбрах,че едно от съседчетата ми е бременно,а е на 14 години!!! И майката и бащата са изключително разбрани и добри хора,грижат си се за децата,но какво става....едното от тях е бременно на 14 години! И те сигурно са говорили с момичето за секса,ама колко ги е слушало то се вижда от резултатът. Малко са тези,които наистина се интересуват и четат.Повечето карат на това какво ми каза Гошко,Пешко и еди кой си друг от квартала. Ако си мислиш,че едно момче на 14-15 години го влече да чете за яйчници,матки и болести,предавани по полов път много се лъжеш. Айде при момичетата може и да има тук таме някое по-съвестно,но като ги гледам единственото нещо,което ги вълнува е с кое момче да се забие. Тези часове ще са от полза,защото малко или много тийнеджърите ще се вслушат в тоза какво се говори :)
swords1010
08-19-2007, 15:03
Чета бе хора!
Ти четеш,но не вси1ки са като тебе и четат. Преди известно време разбрах,че едно от съседчетата ми е бременно,а е на 14 години!!! И майката и бащата са изключително разбрани и добри хора,грижат си се за децата,но какво става....едното от тях е бременно на 14 години! И те сигурно са говорили с момичето за секса,ама колко ги е слушало то се вижда от резултатът. Малко са тези,които наистина се интересуват и четат.Повечето карат на това какво ми каза Гошко,Пешко и еди кой си друг от квартала. Ако си мислиш,че едно момче на 14-15 години го влече да чете за яйчници,матки и болести,предавани по полов път много се лъжеш. Айде при момичетата може и да има тук таме някое по-съвестно,но като ги гледам единственото нещо,което ги вълнува е с кое момче да се забие. Тези часове ще са от полза,защото малко или много тийнеджърите ще се вслушат в тоза какво се говори :)
+1. sinful`girl , а мен как ме интересува, че чета такива работи, всичко си е до човека. :wink:
Подобен час в гимназията. В 4-ти клас да ги учат, че има много важни неща в живота като цености и морал.........другото ще дойде от самсебе си. Опа, и това трябва да го направи семейството :D
Училището не е вездесъщо. То не замества родителя, а само го допълва!
Това го подкрепям напълно :wink:
Тhe Beast
08-19-2007, 15:03
Чета бе хора!
Верно си е.Кат нямаш акъл в главата колкото и да ти говорят няма ефект :smt019
By_MaSTeR_
08-19-2007, 15:47
mn qsno 4e trqbva da ima takiva 4asove v1v u4ili6te.mn qko 6te bade cql klas sa ebat kat ludi baxti kefa.
selassie
08-19-2007, 15:52
Няма нищо срамно в това да се говори за секс в училище , и това трябва да е в периода може би в 5-6-7 клас , докато все още децата не знаят кво е и са в равитието си.Съвсем нормално е .
raindrop
08-19-2007, 17:11
като гледам тоя форум (като цяло) такива часове са КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНИ!!!!!
То хуу часове ами на мойта приятелка като имат от време на време такива и тая дето им говори само простотии ръси знае по малко от ученичките.... кво правим тогава :mrgreen: :-({|=
#Gravity Of Love#
08-19-2007, 17:21
Ами.. да. Не че ще ни кажат нещо, което вече нз... :-D но ще е забавно.. пък и още един час за развлечения.. не е излишен :wink:
lunnoto_momi4e
08-19-2007, 17:44
Ами няма да ни е в минус на всички
Seducti0n
08-19-2007, 18:26
Аз съм за това да има часове по сексология в общообразователните училища. :wink: Сексът не е срамно нещо,а напротив напълно нормална част от живота на всеки един човек.Колкото повече знаем за него,толкова по-добре. :wink: В момента се въртим в един омагьосан кръг в който родители и учители си прехвърлят топката и на по-голямата част от тях не им стиска да напарвят нещо по въпроса с цел изграждане на по-добра и обширна сексуална култура сред младото поколение.Не всички родители са готови да говорят с децата си на тази тема,така,че училището остава може би по-добрия вариант. :roll:
Какво мислите по темата да се въведът такива часове и КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ ДА ВКЛЮЧВА УЧЕБНИЯ ПЛАН?Трябва ли да има оценки?
Обосновете се!
Ний имахме :-D и ТО ко бягахме или ако влизахме обесноявахме на тез които не разбират ... :-D яко е!!!
summer4e
08-20-2007, 08:33
:-D смятам ,че трябва да има по 2 часа седмично и да има и оценки - само за купона , щото представете си вдигат едно момче на дъската и го изпитват за вагиналния секс :-D смях или момиче за оралната любов
krem4et0
08-20-2007, 08:43
Аз не казвам, че идеята е лоша. Определено сексуалната култура на подрастващите е ужасна. Но казвам, че с 1 час седмично няма да се промени нищо. И това се дължи на неуважение към учителската институция и към училището като цяло. Това неуважение от своя страна се насажда в емейството с реплики от рода-я виж тоя се прави на голямата работа и на всезнаещ. Не го слушай-той не може да изкарва пари..........
За това казвам, че семейството е на първо място. То трябва да насади ценности, морал, принципи. То трябва да насади и уважение към учителя и училището. И не на последно място трябва да не се държи свободно и разпуснато с детето си. Родителите са отговорни за него до пълнолетие, за това трябва да се грижат за него до тогава. А не да го пускат навън без да се интересуват от средата му, не да му позволяват да пуши, пие и да ходи по дискотеки още на 12-13........
Семейството не е това, което беше. Аз оплювам моето заради прекаления консерватизъм, но от друга страна съм си изградила здрав морал, уважение и висока ценностна система.
помня една подобна "лекция", в 8-ми клас сигурно е била, в голямата зала в училище сме събрани 7 класа по на 14-15 години и пак го имаше големият смях от част от мъжката аудитория
и още нещо, което казаха - лекторите не се чувстваха свободни да говорят по темата
1. kakto kaza damata nad mene, daskalite nqma da se 4ustvat svobodni da govorat na temata
2. pove4eto si4ko si znaqt (govora za po-golemite) i v 4asa 6te e pulen smqh, a tezi koito ne znaqt taka ili ina4e ni6to nqma da nau4at zaradi znae6tite
3. kak 6e ispitvat s ocenki? kolko vreme durji mom4eto ili za kolko vreme momi4eto moje da nakara mom4eto da svur6i? a 4asovete po praktika?
4. vijda mi se bezmisleno, tezi koito gi vulnuva 6te si q namerat informaciqta, na ostanalite 6te im e bezinteresno
nqmam ni6to protiv da gi vuvedat prosto za6toto 6te q smqh prez tezi 4asove, no ne mislq 4e 1 50 godi6na daskalka ima na kakvo da me nau4i
hahavteen
08-20-2007, 11:23
За това казвам, че семейството е на първо място. То трябва да насади ценности, морал, принципи. То трябва да насади и уважение към учителя и училището. И не на последно място трябва да не се държи свободно и разпуснато с детето си.
Ami da ti kaja ybedila sum se 4e ne e i do semeistvoto :roll: Estestveno 4e e adski vajno no e vajno i 4ovek sam da moje da misli.Eto primerno men i sestra mi.Po edin i su6ti na4in sme otglejdani i vuzpitavani ot edni i su6ti hora i vupreki tova az sum otli4ni4ka na klasa i po4nah da pravia seks na 17 sled 10 meseca vruzka a sestra mi propy6i na 13 i pravi seks na 15 s mom4e koeto poznava6e edva sedmica i to na moreto kudeto be6e s ba6ta mi! To ako 4ovek sam ne si misli nikoi ne moje da my pomogne.Pak se otkloniavam ot temata sujaliavam. :oops:
sladkish_14
08-20-2007, 11:52
Аммм,ти не каза ли,че си девствена в една друга тема :roll:
Девствена съм!Казах го на майтап,защото понякога като имаме свободни си говорим всички и така O:)
krem4et0
08-20-2007, 12:35
За това казвам, че семейството е на първо място. То трябва да насади ценности, морал, принципи. То трябва да насади и уважение към учителя и училището. И не на последно място трябва да не се държи свободно и разпуснато с детето си.
Ami da ti kaja ybedila sum se 4e ne e i do semeistvoto :roll: Estestveno 4e e adski vajno no e vajno i 4ovek sam da moje da misli.Eto primerno men i sestra mi.Po edin i su6ti na4in sme otglejdani i vuzpitavani ot edni i su6ti hora i vupreki tova az sum otli4ni4ka na klasa i po4nah da pravia seks na 17 sled 10 meseca vruzka a sestra mi propy6i na 13 i pravi seks na 15 s mom4e koeto poznava6e edva sedmica i to na moreto kudeto be6e s ba6ta mi! To ako 4ovek sam ne si misli nikoi ne moje da my pomogne.Pak se otkloniavam ot temata sujaliavam. :oops:
Абе и моята кака е със значително повече опит от мене(все пак е и на 30), но ми е пример в живота за много неща. И двате сме учени, умни, амбициозни и силни, държим на любовта и сексът с чувства......Въпрос на възпитание си е и на наказание ако питаш мене!
great_mari
08-20-2007, 12:57
абе аз ше се изкефа ако напраат такива часове и особено ако има и практика :smt106 :smt082 :smt044 ще бъде яко смях :smt005
lilit_666
09-02-2007, 20:12
абе аз ше се изкефа ако напраат такива часове и особено ако има и практика :smt106 :smt082 :smt044 ще бъде яко смях :smt005
Да,много ще е интересно да те накарат да покажеш знанията си
върху най-грозната си съученичка!ХАХАХА :smt005 #-o :smt005
По темата:
Да трябва да има
1.Трабва да започне да се оформя сексуалната култура още от 5клас;
Учебния матариал да е за анатомията,бременността,бо лестире и всички рискове,които крие секса и как да се предпазим.
2.На хората от горен курс трябва да се преподават нови неща,за да се запази интересът към часа,понеже се предполага,4е гореспоменатото ве4е е научено.Трябва да става въпрос за това,как
да си доставяме ВЗАИМНО удоволствие,защото голяма част от разводите и разделите на двойки се дължат именно на проблеми от сексуално естество(незадоволяване на някой от партньорите)
Като се учат такива неща,едва ли някой ще смее да гъкне,защото после на него ще се смеят в леглото,а това ОПРЕДЕЛЕНО засяга всички!
3.Децата са се учили от улицата и от това,което им казват приятели.
Ето защо на по 13,14 години духат из кенефите!
Естественно,че някой по-голям батко ще ти каже,4е няма нищо лошо да те нае...е отзад, посли и отпред,или да му духаш и да гълташ,което и порно актрисите съм забелязвалада,4е НЕ правят!Днешните момичета не знаят,кое ги унижава(не говоря за свирките,а като цяло) и се държат като порно актриси,защото комшийчето му е казало,че е мн яко и напълно нормално.
4.Да ,нека има оценки,за да може безотговорните хора поне от срам пред съучениците си да научат това толкова "СРАМНО"и"НЕЗНАЧИТЕЛНО"за 21век НЕЩО,а не да застрашават здравето на себе си и на околните!
Учителката да не е някакво манастирско чадо,а да е към 30г и да не притеснителна-ДА ГИ ПОДБЕРАТ БЕ<МАМКА МУ!!!
bloodranger
09-02-2007, 20:15
Дано не направят [-o<
dano napraqt 6e nasar4avat sexa v u4ili6te \:D/
BlueAvalanche
09-02-2007, 20:16
На авторката и трябват часове по български език
lilit_666
09-02-2007, 20:26
Авторката завърши 8 клас с 6.00 и е печелила градски олимпиади по БЕЛ.Не че се хваля с това де!
Иначе отскоро съм с компютър и все още е възможно и напълно нормално да сбъркам нещо в бързината,защото не живея във форума,та да си нямам друга работа!
BlueAvalanche
09-04-2007, 09:48
Евала ти правя
emii az li4no smqtam daje 4e tezi 4asove po seksologiq trqbva da sa zadyljitelni za6toto momi4etata i mom4etata na moqta vyzrast ne sa zapoznati s vs a 6te e dosta neudobno da sednat i da razgovarqt s roditelite si pone az imam po golqma sestra i ako ima ne6to da pitam vinagi se obry6tam kem neq se pak sym na 14 ne moga s vs da byda naqsno ;)
"Увеличим!"
В 5-ти клас?Аз не одобрявам секса на 10!Биологията в 8-9 клас съдържа раздел анатомия, напълно достатъчен!
'бахти българския...
krem4et0
09-04-2007, 15:13
Да,много ще е интересно да те накарат да покажеш знанията си
върху най-грозната си съученичка!ХАХАХА :smt005 #-o :smt005
По темата:
Да трябва да има
1.Трабва да започне да се оформя сексуалната култура още от 5клас;
Учебния матариал да е за анатомията,бременността,бо лестире и всички рискове,които крие секса и как да се предпазим.
2.На хората от горен курс трябва да се преподават нови неща,за да се запази интересът към часа,понеже се предполага,4е гореспоменатото ве4е е научено.Трябва да става въпрос за това,как
да си доставяме ВЗАИМНО удоволствие,защото голяма част от разводите и разделите на двойки се дължат именно на проблеми от сексуално естество(незадоволяване на някой от партньорите)
Като се учат такива неща,едва ли някой ще смее да гъкне,защото после на него ще се смеят в леглото,а това ОПРЕДЕЛЕНО засяга всички!
3.Децата са се учили от улицата и от това,което им казват приятели.
Ето защо на по 13,14 години духат из кенефите!
Естественно,че някой по-голям батко ще ти каже,4е няма нищо лошо да те нае...е отзад, посли и отпред,или да му духаш и да гълташ,което и порно актрисите съм забелязвалада,4е НЕ правят!Днешните момичета не знаят,кое ги унижава(не говоря за свирките,а като цяло) и се държат като порно актриси,защото комшийчето му е казало,че е мн яко и напълно нормално.
4.Да ,нека има оценки,за да може безотговорните хора поне от срам пред съучениците си да научат това толкова "СРАМНО"и"НЕЗНАЧИТЕЛНО"за 21век НЕЩО,а не да застрашават здравето на себе си и на околните!
Учителката да не е някакво манастирско чадо,а да е към 30г и да не притеснителна-ДА ГИ ПОДБЕРАТ БЕ<МАМКА МУ!!!
Това е училище. От къде накъде ще се преподава как да се достави удоволствие на партньора. Вие училището за нищо го нямате вече. Училището дава базови знания за нещата. То не учи как да живеем и как да общуваме с приятели, партньори, близки. за това няма стереотип. Като ще ме учи как да правя свирка на гаджето си, да ме научи и как да бърша прах, готвя и пера. Някои неща не се научават в училището!
MajeStic
09-04-2007, 15:15
От тази анкета си личи, кои са тъпи и кои са още по-тъпи... :P
аз съм за такива чосове( по 1-2 на ден :-D )!!! ама да има и практика!!! ;) :smt005 :smt005 :smt005
NIkolay Dimitrov 24
09-08-2007, 11:55
Трябва,трябва! И тези часове трябва да започнат още в 4 клас! Така и така не можем да спрем глупавите хлапета на 12 13 да правят секс,дайте поне да ги ограмотим малко,нека имат представа и за отговорностите и рисковете,които крие той,пък може и да се стреснат! :wink:
Относно останалите ти въпроси... Няма значение дали ще преподава мъж или жена! Може би веднъж седмично би било добре да има такива часове,защото тази материя е необятна и има доста неща за учене! Da be brat mi sega e to4no 4 klas i tiq raboti ve4e gi znae!!!
NIkolay Dimitrov 24
09-08-2007, 12:03
Задължително. И колкото по-скоро се въведат, толкова по-добре. И не в 8 клас, а както казаха в 4. Децата се развиват бързо, но нямат необходимата сексуална култура, за да правят секс. А в това да се говори за секса няма нищо срамно. Напротив, трябва да бъде обяснено какви са рисковете и задълженията. Ако си майка на дете в 4-ти клас няма да ти е много приятно детето ти да учи за секса толкова рано! И да почне с псувните и убидите на 10 годи6на възраст!
Be ima neshto verno tuka!
MajeStic
09-08-2007, 12:06
От тази анкета си личи, кои са тъпи и кои са още по-тъпи... :P
ДА,мн.е важно да овели4им сексуалните си познания
80%
80% [ 98 ]
#-o (^_^ )
VerryBerry
09-08-2007, 12:34
trqbva,ama nadali :| ,ne sme ministri 4e da opredelqme
bqsna_teenagerka
09-08-2007, 12:38
Относно останалите ти въпроси... Няма значение дали ще преподава мъж или жена! Може би веднъж седмично би било добре да има такива часове,защото тази материя е необятна и има доста неща за учене! =D> =D> =D> и аз съм за!!!!
добре е вси4ки да се ограмотим! ](*,) а не да правим глупости още когато имаме мляко по устата!
stealthyGirl
09-08-2007, 13:28
Трябва.. има много деца на които вкъщи не им ги обясняват тия неща..та к'вото научат от другите деца, от интернет и др.От там идват ку**ите на 12/13 :lol:
П.П. пък и е много фън (това, че се смеем не значи, че не се вслушваме ;) ):-D
sladkish_14
09-08-2007, 13:37
Абе като чета какви тапотии пускат във форума....и се пълни,пълни с тъпи момичета и малоумни момчета...Май по-хубаво е да има повечко такива часове,отколкото 13-14-15 годишни родилки в болницата или аптеката!
Mimka_sweet
09-08-2007, 14:44
Ми ние имаме някфо здравно образование.А и по психология и логика май се учи малко за тфа.
и въпроса е там ,че целия клас почва да се хили и е тъпо.... :smt005
Violenza
09-08-2007, 16:45
Това е училище. От къде накъде ще се преподава как да се достави удоволствие на партньора. Вие училището за нищо го нямате вече. Училището дава базови знания за нещата. То не учи как да живеем и как да общуваме с приятели, партньори, близки. за това няма стереотип. Като ще ме учи как да правя свирка на гаджето си, да ме научи и как да бърша прах, готвя и пера. Някои неща не се научават в училището!
Никой не говори да те учат да правиш свирки! Не говорим за такива часове.
Аз съм за - след 7ми 8ми клас да се въведат такива часове, извън програмата, примерно 2-4 пъти на срок.
Поне за обща сексуална култура, защото повечето ги е срам да питат родителите си. За да няма после "бременна ли съм"...
krem4et0
09-09-2007, 09:22
Никой не говори да те учат да правиш свирки! Не говорим за такива часове.
Аз съм за - след 7ми 8ми клас да се въведат такива часове, извън програмата, примерно 2-4 пъти на срок.
Поне за обща сексуална култура, защото повечето ги е срам да питат родителите си. За да няма после "бременна ли съм"...
Ти не говориш за това. Но имаше и такива мнения.