Влез

View Full Version : Кандидатстване...

vality_g
08-19-2007, 10:39
Здравейте! Имам няколко въпроса към хора кандидатствали с математика. Сега ще бъда 11 клас.. Но тъй като сестра ми беше тая година кандидатстудентка (вече е студентка :P ) и започнах да се замислям за това аз с какво ще кандидатствам... От няколко месеца на сам си мисля да кандидатствам с математика. Искам да попитам тези от вас, които имат опит с това, дали ще е добре да почна уроци по математика от 11 клас... Някой казват че няма смисъл.. Но аз се чувствам малко несигурна за математиката.. Всмисъл математиката в училище ми върви супер.. Но ме притеснява това, че дори и да знам всичко пак може да попадна на задача, която да ме затрудни.. Затова може би ми е необходима по-голяма подготовка.. Всмисъл колкото повече задачи решавам, толкова по-добра ще ставам предполагам..
Така де.. който има опит с това.. моля да ми даде съвет, защото започнах да се сдухвам може би малко от рано :? Благодаря! :)

sh3_1s_7h3_0n3
08-19-2007, 12:00
хм за математика не знам, но не е лошо поне веднъж в седмицата... макар в на4алото още на 11ти клас ми се струва рано... можеш да по4неш примерно пролетта... + лятната ваканция (ако ти се занимава) и после целия 12ти клас... 8)

виж, за биолози и химици е задължително да по4нат 11ти клас, 4е тез 120 теми нямат нау4аване по 2та предмета, ама математика :-k можеш и по-късно 8) а и знае ли 4овек дали после няма да решиш с др предмет.

аз 1во исках с едно, после с друго и в последния момент реших трето, а да не говорим и 4е в наве4ерието на изпитите си измислих и нов предмет, с който да канд... луда работа :roll: 8)

vality_g
08-19-2007, 12:28
Благодаря ти за отговора :) Наистина ми звучи добре да почна към пролетта + лятото + 12 клас.. Ще се радвам и други да споделят мнението си :)

Kianna
08-19-2007, 12:51
Като за начало реши къде искаш да кандидатстваш и с какво искаш да те приемат.След това прецени какво ще подготвяш.Аз лично кандидатствах с тема география само в един ВУЗ-научих си конспекта от 20 въпроса,явих се на предварителен и това беше!А другите ходиха на по 5-6 изпита!Хубавото на темите по география/история/икономика е,че 100% ти се пада един от въпросите в конспекта,а по математика-само Бог знае какви задачи ще дадат!

RoyTheReaper
08-19-2007, 13:20
Няма особен смисъл да започваш сериозната подготовка в 11 клас. И без това няма да сте взели целия материал. Дори няма смисъл да се напрягаш преди втория семестър на 12 клас! Дотогава просто внимавай в училище и гледай да научаваш целия материал и да решаваш задачи върху него. Вече ако имаш пропуски, сега е времето да ги изгладиш. Просто на този етап усвоявай перфектно материала за училище.

Истинската подготовка ще започне, когато вземеш целия материал и започнеш да решаваш изпитни теми - непосредствено преди изпитите.

Аз започнах да се готвя 3 месеца преди изпитите, като взех това решение доста спонтанно, следователно много от материала го учех тепърва. Все пак не съм отделял повече от 2-3 часа дневно за това. На един от изпитите имам 5.90. На другия имам 4.70, но познавам хора, които се готвят от 11 клас и имат максимум 20 стотни повече от мен - изпита си беше шибан. Тук няма значение толкова отделеното време, колкото разбирането на материала. Ако просто полагаш повече старание по предмета Математика, на изпита ще се представиш блестящо.
:wink:

Само да отбележа, че ако искаш да влезеш някоя от компютърните специалности в СУ, ти трябва учител, защото на изпита дават неща, които се учат в университет, а ти трябва много висока оценка. Но това пак в 12 клас.

vality_g
08-20-2007, 11:28
Благодаря на всички.. :)