View Full Version : Софийски университет - специалности
otka4ena
08-21-2007, 20:23
Някой може ли да ми каже с какви специалности мога да вляза в Софийски университет,ако държа изпит само по биология.Ако може и малко инфо за специалностите.Благодаря предварително! ;)
ми отвори сайта на софийския, виж в кандидат-студентската кампания за тая година хората са си написали всичко.. амаа се съмнявам САМО с биология да има нещо..
MostHated
08-21-2007, 20:29
и аз имам молба да напишете всички специалности и с какво се кандидатства защото и аз искам да разбера! благодаря :)
sweet_f4e88
08-21-2007, 20:37
http://uni-sofia.bg/students+bg/admission+bg/baloobrazuwane/index.html
MostHated
08-21-2007, 20:40
сега ми е яснооо... мерси много ;)
otka4ena
08-21-2007, 20:46
Странно как не съм открила тази част от страницата.Благодаря много.А дали някой може да ми разясни за молекулярната биология и биотехнологиите.Какво се учи,на какво се набляга.Какво можеш да работиш след това и всъщност получава ли се висше или трябва да се продължи?
молекулярна биология и битехнологии са двете най-добри. аз ще уча първото, поради провал с медицин :?
kalpazanka
08-22-2007, 16:09
Конкретно за молекулярната биология погледнах учебния план. Значи учат се дисциплини като молекулярна генетика, молекулярна имунология, учи се и английски език от втория семестър, молекулярна еволюция и общо взето все интересни неща. :D След като станеш бакалавър, имаш доста възможности за магистратура, една от друга по-интересни. :D
Конкретно за молекулярната биология погледнах учебния план. Значи учат се дисциплини като молекулярна генетика, молекулярна имунология, учи се и английски език от втория семестър, молекулярна еволюция и общо взето все интересни неща. :D След като станеш бакалавър, имаш доста възможности за магистратура, една от друга по-интересни. :D
Да, права си, че са интересни. Самата специалност молекулярна биология е супер интересна също, ама няма особена реализация, поне в България. Иначе ако я учиш между другото е много увлекателна. :wink: