View Full Version : Може ли да хвана сифилис?
typak_sf
08-22-2007, 20:58
ei da vi pitam dnes bqh na basein i mi kazaha 4e imalo sifilis moje li za nqma i 20-tina min prestoi v vodata da hvana sifilis 6oto imah 1 rana i utre 6te hodq na testove ama da si pitam moje li se hvane za tolkoz malko vreme ?!
Moderated by Aleandra
т. 7 от Правилника!
swords1010
08-22-2007, 21:01
Каде, във водата ли е имало зараза?
Не сифилис. Спин си хванал. 10 мин. във водата и хващаш Сифилиса, а тъй като е ХИВ инфекция и преминава във Спин вируса. Много е лошо това!!! Бързо иди на лекар, ако можеш още тази вечер и всичко МОЖЕ да се оправи!!! Късмет! #-o
Mad&Bad
08-22-2007, 21:03
Не сифилис. Спин си хванал. 10 мин. във водата и хващаш Сифилиса, а тъй като е ХИВ инфекция и преминава във Спин вируса. Много е лошо това!!! Бързо иди на лекар, ако можеш още тази вечер и всичко МОЖЕ да се оправи!!! Късмет! #-o
:shock: :shock: :shock:
swords1010
08-22-2007, 21:05
КАКВО!?! :shock:
ChRiSTiaNo_07
08-22-2007, 21:07
Аре престанате бе :smt010 ше ме откажете от сички видове вода :smt010
Каде, във водата ли е имало зараза?
da
abvgdejzi
08-22-2007, 21:09
КАКВО!?! :shock:
i a zve4e nerazbiram koi koga govori seriozno vklu4vam v tva 4islo i avtorkata #-o #-o
ti dobre se ebava6 ma na men mi ne e mn do ebavki v momenta
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:11
Сифилисът по принцип е от болестите,предавани по полов път,но може и да се предава чрез слюнка. Не знам обаче дали е възможно бактериите да се пренасят чрез водата ... :smt102 Малко невероятно м исе струва,но знае ли човек ..
Mad&Bad
08-22-2007, 21:15
Много ясно, че няма да ти е. Това си е много сериозно. Иди на лекар колкото можеш по-бързо!!! НЕ Е ВИЗМОЖНО от Сифилис да премине в СПИН, ама то и сифилиса не е за пренебрегване, така че гледай при първа възможност да идеш при лекар. Дано да ти няма нищо. Успех! :shock: :? :|
swords1010
08-22-2007, 21:16
Сифилисът по принцип е от болестите,предавани по полов път,но може и да се предава чрез слюнка. Не знам обаче дали е възможно бактериите да се пренасят чрез водата ... :smt102 Малко невероятно м исе струва,но знае ли човек ..
Аз пък мисля, че е възможно, тъй като при сифилиса се появяват рани по тялото на заразения и така заразата може да премине във водата. :roll:
Много ясно, че няма да ти е. Това си е много сериозно. Иди на лекар колкото можеш по-бързо!!! НЕ Е ВИЗМОЖНО от Сифилис да премине в СПИН, ама то и сифилиса не е за пренебрегване, така че гледай при първа възможност да идеш при лекар. Дано да ти няма нищо. Успех! :shock: :? :|
10x bate :)
1 seriozen otgovor
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:17
Аз пък мисля, че е възможно, тъй като при сифилиса се появяват рани по тялото на заразения и така заразата може да премине във водата. :roll:
Ами тя може да премине във водата и чрез слюнката нали това казвам,но не знам дали продължава да си се развива и остава л ижива във водна среда ... :-k
swords1010
08-22-2007, 21:20
Ами тя може да премине във водата и чрез слюнката нали това казвам,но не знам дали продължава да си се развива и остава л ижива във водна среда ... :-k
Хм, това вече и аз незнам.
Mad&Bad
08-22-2007, 21:22
Абе то май сифилиса имаше някакъв инкубационен период, после се появяват ранички които сърбят и болят, така докато цялото тяло не се покрие и ако не се лекува се стига до СМЪРТ, но ако се лекува се оздравява на 100%.
swords1010
08-22-2007, 21:24
Абе то май сифилиса имаше някакъв инкубационен период, после се появяват ранички които сърбят и болят, така докато цялото тяло не се покрие и ако не се лекува се стига до СМЪРТ, но ако се лекува се оздравява на 100%.
Продължителността на инкубационния период е 3-4 седмици. Това е периодът, в който инфекцията се развива в организма без да настъпят външни прояви. Възможно е инкубационният период да бъде по-къс /10-12 дни/ или по-дълъг /до и над 3 месеца/. Противосифилистичното лечение, приложено в оптимална дозировка и продължителност през инкубационния период, може да предотврати развитието на болестта. Това е т.н. превантивно лечение на сифилиса.
DIVINE_TIME
Mad & Bad,прав си бе момче! Така е! Само че всяка болест,микроб.,бактерия се развива при определени условия и в точно определена среда,та не знам сифилисът може ли да се развива и да си "живее" във водата .. :smt017 :-k
ChRiSTiaNo_07
10x bate :)
1 seriozen otgovor
как че се ебавам бе вие луди ли сте?поече на басейн не отивам! НИКОГА ! :smt010 и не се ебавам :smt010
bloodranger
08-22-2007, 21:25
principno pove4eto bakterii i virusi sa ustoi4ivi vav vodna sreda ama za baseinite znam 4e sipvat hlor i tn
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:27
principno pove4eto bakterii i virusi sa ustoi4ivi vav vodna sreda ama za baseinite znam 4e sipvat hlor i tn
ДА,вярно че пък се слагат препарати в басейните ... Дано да действат и на сифилиса,ако изобщо може да съществува във водата!
Mad&Bad
08-22-2007, 21:28
Бе де да знаеш тая болест е коварна, може и да вирее във вода ама с точност и аз не знам.
Човече дори да отидеш на лекар в момента нищо няма да ти каже. Сифилиса има 3 фрази, като последната е фатална. Добрата новина, е че в наши дни последната фраза почти не се появява, а и сифилиса ако се хване се лекува. Както и да е. След 1 седмица ако си заразен би трябвало да ти се появи раничка някаде "доло" малка и няма да те боли и точно за това се забелязва трудно. Това е първата фраза, която ще трае няколко седмици. За това най-рано след седмица може да отидеш на лекар за ти да каже резултатите със сигорност.
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:32
Как се предава сифилис?
Основният начин за предаване на сифилис е чрез сексуален контакт. Човек може да предаде болестта на сексуалните си партньори, независимо дали в момента има прояви на болестта. Бледата трепонема може да проникне в тялото на заразения както през здрава лигавица (с каквато са покрити влагалището, уретрата, половия член, ануса и устата), така и през наранена кожа. Предаването на болестта става при вагинален, орален или анален сексуален акт. Значително по-голяма е възможността за предаване на инфекцията през периодите, когато болестта е в активен стадий.
Заболяването може да се предаде и по кръвен път. Тъй като донорската кръв се изследва за сифилис възможността е изключително малка. Възможно е заболяването да бъде предадено от майката на нейното дете по време на бременността, както и при раждането.
Как можем да се предпазим от сифилис?
Най-сигурния начин човек да се да се предпази от сифилис е въздържането от полови контакти. Малка е вероятността от заразяване и при моногамна дълготрайна връзка с партньор, който си е правил тест и знае, че не е заразен.
Тестуването и лечението в ранните срокове на бременността са най-добрия начин да се предотврати вроден сифилис и това трябва да е част от рутинните изследвания при наблюдение на бременните жени.
Използването на презерватив при всеки полов контакт намалява риска от заразяване със сифилис само когато той е поставен правилно и покрива цялата лигавица. /
Въпреки, че сифилсът съществува това не е причина за края на Вашия сексуален живот! Консултирайте се със специалист дермато-венеролог от Центъра за сексуално здраве, за да получите отговор на всички въпроси, които Ви вълнуват.
ПП: Колкото и да търсих не открих нищо за водата ... :smt012
Mad&Bad
08-22-2007, 21:36
И аз така. :-k
swords1010
08-22-2007, 21:37
И аз :smt012
i az se 4udeh dali bakteriqta jivee vyv voda
KiSs_mY_LiPs
08-22-2007, 21:47
Повече не отивам на басейн..!!!И аз тарсих ама не открих нищо за водата
Mad&Bad
08-22-2007, 21:48
Дано да не прозвучи извратено, но ако помислим логично, щом болеста се предава по време на полов акт, а влагалищвто е влажно то бактерията живее във влага. Друг е въпроса, че между влага и вода има разлика.
swords1010
i az se 4udeh dali bakteriqta jivee vyv voda
Възможно е, но си мисля, че препаратите, които слагат във басейните, биха я унищожили. :wink:
DIVINE_TIME
Ами остава ни само да чакаме някой по-информиран да се намеси ..
swords1010
08-22-2007, 21:51
Доколкото знам за да се унищожи бактерията, е достатъчно, просто да се измиеш с топла вода и сапун, а те в плувните басейни, третират водата с толкова препарати, че чак на очите пари. :)
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:54
Дано да не прозвучи извратено, но ако помислим логично, щом болеста се предава по време на полов акт, а влагалищвто е влажно то бактерията живее във влага. Друг е въпроса, че между влага и вода има разлика.
Има разлика огрмна между влагалищните секрети и водата... разликата се състои в субстанцията,която се съдържа в тях. :wink:
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:55
Доколкото знам за да се унищожи бактерията, е достатъчно, просто да се измиеш с топла вода и сапун, а те в плувните басейни, третират водата с толкова препарати, че чак на очите пари. :)
Ами,хайде дано да си прав,че .. Човек вече да се притеснява и на басейн да иде ...
Mad&Bad
08-22-2007, 21:56
Ами,хайде дано да си прав,че .. Човек вече да се притеснява и на басейн да иде ...
Че то си е за притеснение не знаеш тоя до тебе кво си носи. Не е ли така?
DIVINE_TIME
08-22-2007, 21:58
Така е,да... :? :cry: #-o
swords1010
08-22-2007, 21:59
Че то си е за притеснение не знаеш тоя до тебе кво си носи. Не е ли така?
Определено. :wink: