PDA

View Full Version : Какви грижи изисква една костенурка?

gabrielka@a
08-25-2007, 19:48
Здравейте!Имам куче,котка,риби и сега искам да си вземам костенурка (зоологическа градина вкъщи :lol: ),но не знам какви грижи изисква тя,освен да я храниш и да и почистваш бронята.Който знае нещо по въпроса-да пише.

[B]a[N]D[i]T[k]a
08-25-2007, 20:56
добре защо не уточни? предполагам имаш предвид водна.. :lol: имам 2 от 5 години насам... :lol: та какво ... храниш ги сменяш им водата тва е ... но имаи предвид че се хранят веднъж на седмица или на 20 дена ли нещо такова е .. аз им давах всеки ден преди да разбера това ии сега са 25 сантиметрови :lol: :lol: :smt005 + това водата често трябва да се сменя защото почва да мирише.. ако искаш да се отървеш от това да не я сменяш на 2 дена (първоначално докато костенурчето е малко няма да е таи..) можеш да ги вадиш 2 3 пъти на ден в лиген и да им даваш там да ядат и да ги оставяш за 15тина минути да си свършат и другите нужди... аз и затова не ги харесвам.. водата им много мирише ии е супер досадно да я сменяш на 2 дена.. :)

P.S. в никакъв случаи рибите и костенурката на 1 място.. костенурките ядат риби ](*,) :smt005

tuka6na
08-25-2007, 21:49
:lol: Ми освен да я храниш ,топлиш там с лампичка и чистиш водата,какво друго.Мойта умря обаче :smt012 Уж по цял ден подмятах ония мити лампички дразнещи,старателно подбирах храната,миех и бронята с четка за зъби,както и аквариума ,които сама даже не можех да вдигна....та то взе че умря. :-s Ама това е основното,мисля.Не е многоо сложно....уж

IKisseDAGirL
08-26-2007, 07:01
Аз преди имах сухоземна, но за жалост майка ми е разсеяна и я остави да се скрие, докато я бяхме пуснали да се разхожда в градината.. и така и не я намерихме.. :?
Общо взето трябва да й мажеш бронята с някакво масло (и олио даже става), за да не се напуква през зимата, и да й пилиш редовно ноктите, като внимаваш да не засегнеш някой кръвоносен съд.
Хубаво е от време на време да я пускаш да плува в някакъв по-големичък съд с вода, поне моята обожаваше :)
Освен това много обичат листа от глухарче и маруля :)

Та това е за сухоземните костенурки.. ако ти върши работа :wink:

AliceSw
08-26-2007, 08:31
костенурките са едни от малкото животни, които търпят всичко - оставяне без храна, жега, студ и тн, въпросът е, когато си ги купуваш да са здрави, хубаво е водните костенурки да се изнасят на слънце, защото иначе се разболяват от рахит и умират, също е хубаво над аквуриума да има лампа, внимавай - дерят и хапят ужасно

Sweet__baby
08-26-2007, 14:40
Абе това е страшно животно. :lol: Аз имам червенобуза костенурка..малии на 4 годинки е и е малка още , но яде като невидяла ядене никога :smt005 И се катери като алпинист по аквариума мани мани :smt005

Justified
08-26-2007, 16:26
Еми както всички други животни и тя иска да я храниш и да и сменяш водата.
Може и да и пуснеш няколко джаминки(за който не знае това са стъклени топчета) за да си ги търкаля.

09-03-2007, 12:02
dobre de ako poqsni6 kakwa kostenurka iska6 nqma da e lo6o za6toto ima nqkolko wida koito mogat da se gledat w ku6ti i edwa li nqkoi 6te trugne da ti pi6e za wsi4ki widowe ta po dobre kaji kakwa 6te si vzema6

naMy4Ho_KoTe
09-03-2007, 20:12
Абе това е страшно животно. :lol: Аз имам червенобуза костенурка..малии на 4 годинки е и е малка още , но яде като невидяла ядене никога :smt005 И се катери като алпинист по аквариума мани мани :smt005

Аз имам две такива червенобузести. Абе верно ли в България не се внасят женски червенобузести костенурки? Наистина ли всичките са мъжки?

Katrina
09-04-2007, 07:52

Аз имам две такива червенобузести. Абе верно ли в България не се внасят женски червенобузести костенурки? Наистина ли всичките са мъжки?

и аз имам червенобуза костенурка и е мъжка но на братовчедка ми е женскка така че т'ва не вярно но последния път когато ходих до вет.магазин ми казаха че май щели да спират вноса им в Б-я защото много хора си го вземали и не се грижели за тях и ги пускали на свобода в природата и така разваляли екосистемата или поне тези коите оспеели да оцелеят
костенурчето ми преди 2-3 месеца направи 4 годинки и сега кара петата и ми е много интересно колко ще порасне защото сам чела на места че ставали околко 14см ана други-25-28см и незнам а сега надалжина моят е 14см :D още малко да порасне и му стига толкова
много си го обичкам е понякога ме е страх да не ме гризне но се справям :-D :

miloto_girl_4e
09-04-2007, 09:12
И аз уредих покрай брат ми с водна костенурка ...
Преди имах сухоземна, но се разболя и умря :(
Та за водната, грижите, които аз полагам са : сменям и водата на 3-4 дена(изнесла съм я на балкона, защото вечерно време тя не спи, а само шафа и не мога да спя от нея, понеже ми тропа), храня я всеки ден по 2 пъти и лампата и пускам по 1-2 пъти на ден...
Но това, което каза [B]a[N]D[i]T[k]a ме учудва адски много ...
Съмнявам се да се хранят така рядко ... :-k :-k
Но като цяло това животинче не ми е интересно ... много е злобно и .. де да знам, друго е като си гушна кучето или зайчето 8)

Scrappyz
07-10-2009, 08:07
Здравейте, от 2-3 дена има костенурка и искам да ви попитам с какво да я храня ?За сега я храня с червей от ловнорибарсия... 8-[

mimichi
07-10-2009, 08:22
Здравейте, от 2-3 дена има костенурка и искам да ви попитам с какво да я храня ?За сега я храня с червей от ловнорибарсия... 8-[\

Аз имах две и ги ги хранех с чернодробна храна и малки скаридки.

Scrappyz
07-10-2009, 09:38
др храна ... ??

Yancheto
07-10-2009, 10:29
Разгледай зоомагазините,има много различни видове суха храна... Давай й сурово месо, но гледай да не е мазно. Пилешкото върши перфектна работа,телешкото също. Риба също става ,даже можеш да й даваш живи гупи да си ги лови. Малки охлювчета ,насекоми и така нататък също може.