- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Какви грижи изисква една костенурка?
Здравейте!Имам куче,котка,риби и сега искам да си вземам костенурка (зоологическа градина вкъщи),но не знам какви грижи изисква тя,освен да я храниш и да и почистваш бронята.Който знае нещо по въпроса-да пише.
Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!
добре защо не уточни? предполагам имаш предвид водна..имам 2 от 5 години насам...
та какво ... храниш ги сменяш им водата тва е ... но имаи предвид че се хранят веднъж на седмица или на 20 дена ли нещо такова е .. аз им давах всеки ден преди да разбера това ии сега са 25 сантиметрови
![]()
![]()
+ това водата често трябва да се сменя защото почва да мирише.. ако искаш да се отървеш от това да не я сменяш на 2 дена (първоначално докато костенурчето е малко няма да е таи..) можеш да ги вадиш 2 3 пъти на ден в лиген и да им даваш там да ядат и да ги оставяш за 15тина минути да си свършат и другите нужди... аз и затова не ги харесвам.. водата им много мирише ии е супер досадно да я сменяш на 2 дена..
P.S. в никакъв случаи рибите и костенурката на 1 място.. костенурките ядат риби![]()
![]()
Ми освен да я храниш ,топлиш там с лампичка и чистиш водата,какво друго.Мойта умря обаче
Уж по цял ден подмятах ония мити лампички дразнещи,старателно подбирах храната,миех и бронята с четка за зъби,както и аквариума ,които сама даже не можех да вдигна....та то взе че умря.
Ама това е основното,мисля.Не е многоо сложно....уж
Just Married
'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
В самия край на лятото, тъй сладостно
беше открилото се време, неотменна светлината..'
Аз преди имах сухоземна, но за жалост майка ми е разсеяна и я остави да се скрие, докато я бяхме пуснали да се разхожда в градината.. и така и не я намерихме..![]()
Общо взето трябва да й мажеш бронята с някакво масло (и олио даже става), за да не се напуква през зимата, и да й пилиш редовно ноктите, като внимаваш да не засегнеш някой кръвоносен съд.
Хубаво е от време на време да я пускаш да плува в някакъв по-големичък съд с вода, поне моята обожаваше![]()
Освен това много обичат листа от глухарче и маруля![]()
Та това е за сухоземните костенурки.. ако ти върши работа![]()
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Само времето доказва силата на Любовта.
костенурките са едни от малкото животни, които търпят всичко - оставяне без храна, жега, студ и тн, въпросът е, когато си ги купуваш да са здрави, хубаво е водните костенурки да се изнасят на слънце, защото иначе се разболяват от рахит и умират, също е хубаво над аквуриума да има лампа, внимавай - дерят и хапят ужасно
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Абе това е страшно животно.Аз имам червенобуза костенурка..малии на 4 годинки е и е малка още , но яде като невидяла ядене никога
И се катери като алпинист по аквариума мани мани
![]()
Еми както всички други животни и тя иска да я храниш и да и сменяш водата.
Може и да и пуснеш няколко джаминки(за който не знае това са стъклени топчета) за да си ги търкаля.
Never let the fear of
striking out keep you
from the plating the game!
dobre de ako poqsni6 kakwa kostenurka iska6 nqma da e lo6o za6toto ima nqkolko wida koito mogat da se gledat w ku6ti i edwa li nqkoi 6te trugne da ti pi6e za wsi4ki widowe ta po dobre kaji kakwa 6te si vzema6
Аз имам две такива червенобузести. Абе верно ли в България не се внасят женски червенобузести костенурки? Наистина ли всичките са мъжки?Първоначално написано от Sweet__baby
RAWRR, я си е*и майката. Ходи се занимавай с нещо полезно, не с клевети. Де*ба и пиклата.
Първоначално написано от naMy4Ho_KoTe
и аз имам червенобуза костенурка и е мъжка но на братовчедка ми е женскка така че т'ва не вярно но последния път когато ходих до вет.магазин ми казаха че май щели да спират вноса им в Б-я защото много хора си го вземали и не се грижели за тях и ги пускали на свобода в природата и така разваляли екосистемата или поне тези коите оспеели да оцелеят
костенурчето ми преди 2-3 месеца направи 4 годинки и сега кара петата и ми е много интересно колко ще порасне защото сам чела на места че ставали околко 14см ана други-25-28см и незнам а сега надалжина моят е 14смоще малко да порасне и му стига толкова
много си го обичкам е понякога ме е страх да не ме гризне но се справям:
[b]И аз уредих покрай брат ми с водна костенурка ...
Преди имах сухоземна, но се разболя и умря![]()
Та за водната, грижите, които аз полагам са : сменям и водата на 3-4 дена(изнесла съм я на балкона, защото вечерно време тя не спи, а само шафа и не мога да спя от нея, понеже ми тропа), храня я всеки ден по 2 пъти и лампата и пускам по 1-2 пъти на ден...
Но това, което каза a[N]D[i]T[k]a ме учудва адски много ...
Съмнявам се да се хранят така рядко ...![]()
![]()
Но като цяло това животинче не ми е интересно ... много е злобно и .. де да знам, друго е като си гушна кучето или зайчето![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Здравейте, от 2-3 дена има костенурка и искам да ви попитам с какво да я храня ?За сега я храня с червей от ловнорибарсия...![]()
др храна ... ??
Разгледай зоомагазините,има много различни видове суха храна... Давай й сурово месо, но гледай да не е мазно. Пилешкото върши перфектна работа,телешкото също. Риба също става ,даже можеш да й даваш живи гупи да си ги лови. Малки охлювчета ,насекоми и така нататък също може.