View Full Version : Родителите ми не ме пускат до късно навън....
оххх, какво да направя, за да започна да се прибирам по-късно!?върша почти цялата домакинска работа вкъщи, а наште са толкова досадни и консервативни, на 15 ме пускат до 22 часа навън!!!!!! ](*,) всичките ми приятели могат да останат навън до колкото си искат, а аз 10 без 15 трябва да си тръгвам откъдето сме се събрали, за да мога 10 да съм си в нас!!! :x отвратително е!!! вече ме хваща срам, на 15 години да се прибирам в 10!!!! и то когато съм по квартала, ако съм някъде на дискотека, също 10 трябва да съм си вкъщи, но тогава трябва да тръгвам 21.30 , за да стигна навреме!!!! ](*,) а се прибирам колкото са ми казали, каквото ми кажат правя, но родителите ми са толкова заухави, че сигурно когато стана на 18 ще мога да се прибирам половин час по-късно. помощ!!!!!!!какво да им кажа, за да стане вечерния ми час повече???!!!вече не знам какво да правя.... :cry: :x
a az sam na 14 i moq ve4eren 4as e 9 ujas ! nqkoi pat mi idva da ne sa prebera nikoga unas ama... se pak sa mi roditeli trevojat sa u6 :Paz ve4e sfiknah ama f na4aloto i az bqh tei kato teb :P
Говори с тях, обясни им, но с нормален тон. Междодругото гадно си е наистина, когато сте се събрали компания и да трябва да си тръгваш в най веселата част..
и аз имах същия проблем миналта година и аз тогава бях на 15 и бях до 10 и 30 и се чудех защо е така а то щото съм пушела и пиела и некфи такифа глупоти и аз казах на наще кво като се прибера толко рано тфа значи ли че няма да пуша бе и си говорихме е не спрях цигарите де хаха ам са ми имат поече доверие :P и са си се прибирам кога си искам ам не точно така щот аз сам от божурище и последния автобус ми е в 11 хаха ам пак си се прибирам кога си искам тряа ваще да ти вярват
em macko, otiva6 pri maika si i kazva6 "Mamo taka i taka ima edno mom4e koeto idva kam 22 nav1n i az mnogo go haresvam i i skam da se poebem malko taka 4e moje li da ostana malko do po k1sno"
A sega seriozno, emi edinstveniq na4in e da pogovori6 s va6te za tova, nqma dryg na4in
те ми вярват, но просто се тревожат твърде много да не ми се случи нещо навън. 1000000 пъти съм има казвала, че съм с компания, не се разхождам сама по нощите естествено, но в такъв случай ми казват, че после трябва да си ходя сама, защото се събираме малко далече от наща къща. но поне приятелите ми са готини и все още не ми се смеят, не дай Боже, и ме изпращат. и това съм им го казвала, но те наще не разбират просто!!!!!!!! :cry:
NightFairy
08-27-2007, 14:55
a az sam na 14 i moq ve4eren 4as e 9 ujas ! nqkoi pat mi idva da ne sa prebera nikoga unas ama... se pak sa mi roditeli trevojat sa u6 :Paz ve4e sfiknah ama f na4aloto i az bqh tei kato teb :P
Същото е и при мен.Понякога се чувствам тъпо, но няма какво да направя, все пак на тази възраст е нормално да се притесняват и да не ме пускат до късно, но както и да е...
Както казаха по горе поговори с тях, кажи им, че могат да ти имат доверие и т.н.
`Death`Whore``
08-27-2007, 14:57
10 часа е нормален час за ученици. Май-малкото защото ако часът ти е 12, няма да можеш да се прибереш.
Justified
08-27-2007, 15:26
оххх, какво да направя, за да започна да се прибирам по-късно!?върша почти цялата домакинска работа вкъщи, а наште са толкова досадни и консервативни, на 15 ме пускат до 22 часа навън!!!!!! ](*,) всичките ми приятели могат да останат навън до колкото си искат, а аз 10 без 15 трябва да си тръгвам откъдето сме се събрали, за да мога 10 да съм си в нас!!! :x отвратително е!!! вече ме хваща срам, на 15 години да се прибирам в 10!!!! и то когато съм по квартала, ако съм някъде на дискотека, също 10 трябва да съм си вкъщи, но тогава трябва да тръгвам 21.30 , за да стигна навреме!!!! ](*,) а се прибирам колкото са ми казали, каквото ми кажат правя, но родителите ми са толкова заухави, че сигурно когато стана на 18 ще мога да се прибирам половин час по-късно. помощ!!!!!!!какво да им кажа, за да стане вечерния ми час повече???!!!вече не знам какво да правя.... :cry: :x
Това е защото им пука за теб.
shaka_kan
08-27-2007, 15:48
S pravo se trevojat horata! Sveta stana tolkova opasen,4e da te e strah da se pokaje6 navanka:( Kato bqh na 16 imah sa6tia problem,mn se draznih na na6ti i vapreki ve4ernia si 4as se pribirah kogato si pojelaq, segarazbira se sajelqvam. Na 22 sum i me e strah da skitam kakto sum pravila edno vreme! Sega ne gi razbira6,4udi6 im se kak taka ne te puskat... no povqrvai mi po-d0bre e za teb i kato pootrasne6 malko 6te gi razbere6 i 6te im blagodari6!!!! Taka 4e ne se tra6kai mnogo, prosto si pogovori s tqh ot vreme na vreme da se pozabavq6 i dano te razberat! Kamet!
VerryBerry
08-27-2007, 16:37
pritesnqvat se za teb,pokaji im 4e opravdava6 tehnite o4akvaniq i moje da si smenqt re6enieto
normalno e da ne te puskat a i ti ne si 4ak tolkova golqma kato ima6 i ti deca su6to nqma da gi puskat da stoqt do 1 4asa
i az sam kato teb na 14 i moq vecheren chas e do :-({|= ](*,) ](*,) UJAS! kazax na nashte che mogat da mi imat doverie che sam s priateli no te neta ne! :smt013 :smt013 pisna mi da se darzat s men kato s dete. vsichkite mi priateli stoqt do kogato si iskat a az ne! priatelite mi ne mi se podigravat no az se sramuvam. znam che gi e griza za men no prekaleno me pazqt. kato provedoxme tozi razgovor az se opitax da im obqsnq spokoino che nqma strashno i da me puskat i do 9 10. no te ne moze shte te otvlekat i tem podobni. znam che gi e griza za men no ne osaznavat che taka me otchuzdavat i mi prechat da si gradq imig. vsichkite mi priateli mi kazvat che sam stranna no v dobra smisal no drugite mi poznati koito sa poveche momcheta mi kazvat che sam zadrastena i trq po da se otrakam. a nashte ne mi davat. ne mi davat da nosq kasi poli rokli a az imam xubavo tqlo i iskam da go pokazvam na xorata e ne da se razgolvam a s xubavi drexi. ne savsem oskadni no kakvo losho ima v edna pola ili roklq. molqq POMOGNETE!
Justified
08-28-2007, 06:41
Колкото и да ти имат доверие,не могат да имат доверие на пианиците по улиците,пък и не само на тях.Има хора които стоят специално за това.
Аз на 15 можех само да си мечтая в 22.00 да съм си в нас...Това беше само,когато съм на рожден ден или нещо такова...И аз винаги изтървах най-интересното,ама като се замисля не е било по-хубаво от сега,затова няма за какво да съжеляваш,имаш предостатъчно време да стоиш до късно :wink:
IKisseDAGirL
08-28-2007, 07:12
Хах, има и по-зле.. :)
bLiNdchY
08-28-2007, 09:25
аз съм на 14 и правя квото си искам прибирам се към 1,2 и неми пука като се пробват да ми подвикнат "подвиквам" и аз :D
VaNicHkaa
08-28-2007, 09:25
Няма за какво да съжеляваш ..казавам ти го защото след време когато ще си излизаш до колкото искаш няма да ти е интересно ..аз съм на 14 и ме пускат най-много до 11 но да ти кажа се прибирам и по-рано ..просто виждам че след време няма да ми е интересно когато излизам ако съм видяла всичко и се запозная с всички тъй като живея в малък град..но може да ги помолиш поне 30 мин повече да оставаш ..кажи им че всички остават до толкова и ще те разберат
bLiNdchY
08-28-2007, 09:30
В момента съм в лозен и е голямо селото и имам още мноо да се запознавам с хора !
еми мисля че вечерният ти час ако има такъв трябва да е да 12 поне ами и аз нз поговори със тях ..............опитай се да ги обедиш кажи че си със приятели и нищо няма да ти се случи се пак има мн момчета в тайфата нали така..............мене никога не са ми правили проблем за часът...... :-k
ami pritesnqvat se za teb,vse pak kato e kasno i tamno vsi4ko moje da ti se slu4i,kazvam go za6toto naskoro edna moq fr q bqha iznasilili ta ve4e da vidi6 kolko rano se pribiram
Az sashto sam na 15.Ve4erniqt mi 4as e do 10 i 30 nai-kasno,ama nai-kasno.I to tova be6e sled kato edna fr pogovrila sa maikami da me pusne do kam 10 i 30 za denq prosto shtoto shtqhme da izlizame i taka 1 den 2 den i taka...a do togava maiko mila?Revane vikane trashkane "mnogo li si golqma 4e da stoish do 10 4asa na vun?".Ta az v na4aloto na lqtoto bqh do 9!!!I vupreki 4e ega sam do 10 i 30 pak mi e malko zashtoto to4no kato si tragvam i e zapo4va nai qkotono bashat mi se pravi na mn zagrijen(vij tema vtoriqt mi bashta mi provali jivota....az q pusnah),a ne mu puka.Trqbva da namerish nqkoi fr na vashte k oito da im kaje 4e taka si istarvash vs hubavo v god si!Zashtoto 4inkata na bashta mi taka beshe kazala i maika i povqrva za tova sigurno mi ydaljiha 4asa(tq maiak de),golqma vikanica be6e togava xaxxaxa.No i trqbva da zapoznaesh fr s tvoite roditeli da gi znat prosto ...Yspeh!
VaNicHkaa
08-28-2007, 12:23
Забрвих само да кажа че родителите ти с основание се притесняват..преди 2 дни когато си тръгвах от кафето с една приятелка , минахме по една уж позната улица .. и една кола спря точно до нас ..от там слязоха двама гърци мисля околко 30-35 годишни започнха да говорят нещо и да се приближават а бяхме само ние на улицата ..така се излашихме че започнахме да тичаме ..размина ни се но си предствям какво можеше да стане ако ни бяха настигнали ..просто си е и опасно от тогава сами само не излизаме вечер
Justified
08-28-2007, 12:37
аз съм на 14 и правя квото си искам прибирам се към 1,2 и неми пука като се пробват да ми подвикнат "подвиквам" и аз :D
И това повод за гордост ли е?
Slave4You
08-28-2007, 12:37
вече ме хваща срам, на 15 години да се прибирам в 10!!!!
Не се оплаквай толкова има мн мн по зле от теб!!! Пак си до 10 ... наще ме пускат докато не стане тъмно, което по това време на годината е 8.30-8.40!!! Преди 1-2 месеца ме пускаха до 10 ама викат че тогава 10 часа още било светло. В момента бих дала всичко да ме пускат есента и зимата до 10 както ваще те пускат. И моите фр нямат вечерен час ама не мога да се оправя с наще. Едва ли и те ще можеш. Като ти стане кофти се сравнявай с мен и се успокоявай :lol:
CoBRaSTyLе
08-28-2007, 19:22
ми аз нямам определен вечерен час. много често се прибирам към 11, за да не се притесняват, а по-късно си се изнизвам и си седя и пия до късно с приятели и гаджета. 8-[ :smt016
оххх, какво да направя, за да започна да се прибирам по-късно!?върша почти цялата домакинска работа вкъщи, а наште са толкова досадни и консервативни, на 15 ме пускат до 22 часа навън!!!!!! ](*,) всичките ми приятели могат да останат навън до колкото си искат, а аз 10 без 15 трябва да си тръгвам откъдето сме се събрали, за да мога 10 да съм си в нас!!! :x отвратително е!!! вече ме хваща срам, на 15 години да се прибирам в 10!!!! и то когато съм по квартала, ако съм някъде на дискотека, също 10 трябва да съм си вкъщи, но тогава трябва да тръгвам 21.30 , за да стигна навреме!!!! ](*,) а се прибирам колкото са ми казали, каквото ми кажат правя, но родителите ми са толкова заухави, че сигурно когато стана на 18 ще мога да се прибирам половин час по-късно. помощ!!!!!!!какво да им кажа, за да стане вечерния ми час повече???!!!вече не знам какво да правя.... :cry: :x и аз съм така даже по зле,ама не се оплаквам,разбери секи има разли4ни родители,твоите се притесняват пове4е за тебе и просто са си такива,като стане6 на 18,смятам 4е не6тата 6те стоят по разли4но.. но незнам,сега има мои връсници които ходят на но6тна дискотека,а мене едва на детска ме пускат ](*,)
Аз съм момиче на 15 и мойте родители ме пускат до 10 часа но аз си идвах по късно към 10 и 10 или към 11 без 20 и вчера ми казаха да си идвам вече в 8 и половина казах и, че ние се събираме от 8 часа на там те ми отговориха като е така няма да излизаш какво да пратя с тях те не разбират, че аз имам нужда да излизам да съм с приятели.
Аз съм момиче на 15 и мойте родители ме пускат до 10 часа но аз си идвах по късно към 10 и 10 или към 11 без 20 и вчера ми казаха да си идвам вече в 8 и половина казах и, че ние се събираме от 8 часа на там те ми отговориха като е така няма да излизаш какво да пратя с тях те не разбират, че аз имам нужда да излизам да съм с приятели.
Трябва да ти имат доверие и да си спазваш тва дето са ти казали. Те реагират като животно, на което не си дала храна, а си обещала. И следващия път като го помолиш да ти донесе вестника, ще ти донесе листо от него. :D
Обаждай им се по тела, пращай им локация къде си постоянно лайв с едно приложение Glympse се казва и като отворят линк, който им пратиш ще могат постоянно да те виждат къде си, къде отиваш, с каква скорост се движиш и т.н. Пък ти ще им даваш линка, т.е. като не им дадеш, те няма да могат да те видят къде си. ;)
Бтв за азкъсненията можеш да се оправдаеш с транспорта или с нещо друго, бъди изобретателна, така се прави с родителите. :D
Интересен факт, авторката на тази тема вече е на 26 години :)
Интересен факт, авторката на тази тема вече е на 26 години :)
Има ново мнение по въпроса бе мой :D В смисъл Пенка е писала че не може да излиза, днес в 5 и 16.
Има ново мнение по въпроса бе мой :D В смисъл Пенка е писала че не може да излиза, днес в 5 и 16.
Виждам, ама Пенка не ме бърка и не променя интересния факт :)
Виждам, ама Пенка не ме бърка и не променя интересния факт :)
Аааа ясно. :D :D :D
Бтв, ако наистина се казва Пенка, това обяснява мноооого неща. :D
HollyGolightly
07-28-2018, 22:05
От родители, които са си нарекли детето Пенка, очаквам всичко, включително и да не я пускат да излиза от тях
От родители, които са си нарекли детето Пенка, очаквам всичко, включително и да не я пускат да излиза от тях
Има и по-лоши варианти. Мара. Цола. Нена. Цонка. Цона. Рут. Моцарела :D :D :D :D :D
HollyGolightly
07-29-2018, 22:30
Рут е много хубаво име всъщност
Рут е много хубаво име всъщност
Е да, ако си на 95 е приятно. :D бзк.
Телефонка е най-хубавото име.
HollyGolightly
07-31-2018, 03:12
Е да, ако си на 95 е приятно. :D бзк.
Телефонка е най-хубавото име.
Зависи от фамилията, наистина с българска Рут не върви
Чайка Бележкова е яко
Зависи от фамилията, наистина с българска Рут не върви
Чайка Бележкова е яко
Попаднах във фб на още по-яко и звучно име. Коца. Чудно просто. Коцоооо, ела тука ма, де ми е ракията ма? :D
Коца и Коци чудно просто. Дано това Коца да е било съкратено от Константина, което е една идея по-прилична опция.
Като се зависля, Коца не става дори за домашен любимец. Евентуално става за крава или овца. Най-добре за коза. :D
HollyGolightly
08-01-2018, 23:45
Попаднах във фб на още по-яко и звучно име. Коца. Чудно просто. Коцоооо, ела тука ма, де ми е ракията ма? :D
Коца и Коци чудно просто. Дано това Коца да е било съкратено от Константина, което е една идея по-прилична опция.
Като се зависля, Коца не става дори за домашен любимец. Евентуално става за крава или овца. Най-добре за коза. :D
:lol:
Да, някои родители в старанието си да са оригинални се оливат
От една страна родителите ти се притесняват за теб и затова те ограничават толкова. Но също така според мен те са изгубили доверие в теб. Опитай се да им противоречиш по-малко и прави каквото поискат от теб, така ще покажеш че може да ти се вярво