Влез

View Full Version : Бебе вкъщи

глор4ету
08-29-2007, 17:13
Майка ми ще ражда селед около месец и ще иамам сестра.Всички се радват и очакват с нетърпение бебето,вече даже се почва и подготовката за него купуват се дрешки,биберони и ей такива глупости :| Проблема е там че след като се роди това бебе аз ще съм на заден план.Имам чувството че още от сега обичат повече нея не мен,вместо да се радвам се чувствам гадно и като че ли не искам бебето да се ражда #-o .Вече нз какво да правя,искам да обръщат внимание и на мен :(

Polinkaaaaa
08-29-2007, 17:18
ти на колко години си ?Нормално е вниманието да е към бебето повече,все пак е бебе

BaByLisS
08-29-2007, 17:22
Разликата м/у мен и сестра ми е 9 години .. И аз мислех , че ще съм на заден план и изобщо не я исках .. Даже тръгнах да се изнасам , когато разбрах , че майка ми ще ражда :mrgreen: Но така е само в началото докато бебенцето е малко .. Нормално е .. :) После сте на едно ниво .. Поне при мен така беше , защото едни истински родители никога не правят ралзика м/у децата си ;)

lyly_lili
08-29-2007, 17:23
найстина трябва да се радваш,защото ще ти разрешават повече неща :-D :-D поне според мен е така....

mtg1992bg
08-29-2007, 17:58
Не се тревожи. В никакъв случай родителите ти няма да прехвърлят обичта, която дават на теб, към сестричката ти.
Едни родители не делят децата си.
Аз имам по-малък брат.Разликата ни е 8 години. От личен опит знам, че нито майка ти , нито баща ти, нито който и да било от цялата ти рода ще спре да те обгръща с внимание и любов, както са правили досега. Просто ще има едно малко същество, което ще се нуждае също от грижи. И ти ще видиш, че отношението ти към бебенцето ще се промени, когато то се роди. Ще изпитваш нужда да си до него, да го пазиш и да го обичаш.
Не се тревожи. Почти всички по-големи братя и сестри мислят като теб преди да се роди следващо бебе. Нормално е да минеш през това. Просто бъди до майка си, помагай й с приготовленията и не се тревожи. Твоите опасения , че ще си "втора цигулка" НЯМА да се сбъднат.
Това е :) . Късмет :wink: !

alkobalko
08-29-2007, 18:28
Не си мисли, че родителите ти ще забравят за твоето съществуване, ти също си им дете. Колкото и да не вярваш и ти ще му се радваш и ще го обичаш.

Seducti0n
08-29-2007, 18:54
Здравей.Не бъди такова егоистче и не си мисли ще родителите ти и близките ще те забравят.Нормално е в началото да има еуфория,около мъника,и повече внимание,но ти се постарай да не я преживееш толкова тежко. :wink: Бебето ще бъде нов член на семейството,малко ще изисква много грижи,време и внимание.Вместо да разсъждаваш толкова повърхностно,се замисли над това,какво неземно щастие ще сполети теб и семейство ти.Когато братчето ми се роди бях на почти 8 години,сега съм на 15.Мога да ти кажа от личен опит,че от тогава живота ми се промени напълно то в добра насока.Станах много по-отговорна и гледах на бебето като на свое. :D

bqsna_teenagerka
08-29-2007, 18:56
о боже да не си на 8,9,10години? #-o
та то е бебе! денонощно ще гледат него! :wink: ще свикнеш спокойно и ще я обикнеш все пак ти е сестра!

Reed
08-29-2007, 19:22
да бе-що за простотии... искаш само на теб да се обръща внимание..еми не става,миличка :-D

Ули4на_Превъзходна
08-29-2007, 19:24
Майка ми ще ражда селед около месец и ще иамам сестра.Всички се радват и очакват с нетърпение бебето,вече даже се почва и подготовката за него купуват се дрешки,биберони и ей такива глупости :| Проблема е там че след като се роди това бебе аз ще съм на заден план.Имам чувството че още от сега обичат повече нея не мен,вместо да се радвам се чувствам гадно и като че ли не искам бебето да се ражда #-o .Вече нз какво да правя,искам да обръщат внимание и на мен :(

О не си единствената с такъв "проблем". Майка ми също ще ражда скоро. Като разбрах бях адски бясна, все пак си имам 2ма братя не ми трябваха пове4е. Сега ве4е свикнах и даже се радвам(за жалост пак ще е мом4е). На мен ми беше по-скоро гадно не за6тото 6те му обръщат пове4е внимание, а защото може да не ми дават мн пари #-o (все пак едно бебе-мн разходи). Са ве4е не се притеснявам толкова.

глор4ету
08-29-2007, 19:31
еми аз съм на 9г,надявам се наитина това което казвате да е така.до сега не съм имала други братя или сестри.това ще ми е първата сестричка.аз обичам малки бебета,но като съм свикнала да съм сама имам чувството че като се роди това бебе ще ме засенчи.но след един месец ще видя как е,защото за мене е непознато такова нещо :|

FreeSpirit
08-29-2007, 19:36
Спокойно,истинските родители не разделят обичта си м/у децата,а ги обичат еднакво.Вярно сега ,докато е бебеще й обръщат повече внимание ,но пък ти ще си по свободна да лудееш без да ти висят на главата :Р

Винаги има и добри и лоши страни в живота :)

AFT
08-29-2007, 19:47
защото едни истински родители никога не правят ралзика м/у децата си ;)

Хах, вярваш ли си? Ако кажа на вашите - ще убия и двете ви дъщери, може да спасите само едната, а ако не се съгласите - умират и двете, няма ли да изберат едната? И няма ли да го направят по по-големи симпатии. Да, обичат децата си, но не по равно. Едното все ще води в нещо, макар да не го признават.

А, по темата - ще ти мине, когато се роди. ;-)

VaNicHkaa
08-29-2007, 20:38
Това е напълно нормално да си в нещо като малка депресия ..когато аз съм се родила брат ми е бил на 4 години и не е искал да вижда майка ни ,а също и едно съседче Криси на 3 годинки имаше наскоро братче и той по цял ден плачеше когато го види..но мисля че ти си малко по голяма за тези неща ..би трябвало да разбираш че само така ти се струва че ще обичат бебето повече ..все пак скоро ще се роди и е нормално да се отделят толкова грижи :wink:

*(~)sTop-f0lLowiNg-mE{~}*
08-29-2007, 22:26
Разликата м/у мен и сестра ми е 9 години .. И аз мислех , че ще съм на заден план и изобщо не я исках .. Даже тръгнах да се изнасам , когато разбрах , че майка ми ще ражда Но така е само в началото докато бебенцето е малко .. Нормално е .. После сте на едно ниво .. Поне при мен така беше , защото едни истински родители никога не правят ралзика м/у децата си

същата работа .. и мойта разлика е 9 години и същото съм си мислила абе еднакви сме душицо :smt005

namina
08-29-2007, 23:56
Не си мисли, че родителите ти ще забравят за твоето съществуване, ти също си им дете. Колкото и да не вярваш и ти ще му се радваш и ще го обичаш.

точно така мисля и аз. =D>

FelisDirus
08-30-2007, 01:04

хахаааа, поради тази причина многократно съм отправяла заплахи към майка ми, че брат ми ще бъде убит.. :twisted:

не ме псувайте де, била съм само на 6 :lol:

няма начин, мацо.. бебета... кво да ги правиш

[B]a[N]D[i]T[k]a
08-30-2007, 13:34
ох спокоино :) знам как е имам 2ма по малки братя от мен.. в началото вярно е че на тях им обръщаха повече внимание но след време или няма да ти прави впечатление или просто ще спрат да го правят :) така че спокси всичко със времето сии :::

Justified
08-30-2007, 16:06
Ти на колко си години,защото се държиш като 2 годишно хлапе.Еми все пак тя ще бъде малка и ще има нужда от повече грижи.
И мислете малко,все пак ти си тяхно дете пък и нормално да се радват от мисълта за това малко съдание.

[B]a[N]D[i]T[k]a
08-30-2007, 16:12
Пък и да искаха една 17-18 годишна разлика с тая евентуална сестричка би била...супер много...Чак някво глупаво много..мисля си.

.. на тях според мен би им било по лесно така че да могат да ти я оставят да я гледаш :lol: ... а бтв имам едни познати таа брат и сестра... имат разлика 24 години :smt005 като се запознах с тях първо си помислих че тои му е баща на детето :lol: а бтв за какво ти е сестра.. момичетата сме толкова лигави докато сме малки :smt011 :smt011

SunnyG
08-30-2007, 17:04
Една моя приятелка е на 17,а брат и е на 3:)В началото,когато се роди вниманието,разбира се,беше около него и тя се дразнеше,но сега обръща всичко на майтап,защото съзнава,че едно малко дете има нужда от повече внимание,отколкото тя.Сега дори му вика "царчето",защото получавал всичко,бил като писано яйце,но пък тя е свободна да прави каквото иска, не я спират от нищо,имат я за по-отговорна и като я оставят да гледа брат си.Трябва да обичаш сестричката си,един ден тя ще иска да бъде като теб,ти ще си нейният пример и най-добра приятелка,нали? :wink:

Sweet__baby
08-30-2007, 18:21
ТОЧНО ТАКА! :wink:

глор4ету
08-30-2007, 19:01
Отговорите ви ми помогнаха много да преусмисля нещата.Днес говорих с мама и тя ме помоли като се роди бебенцето да и помагам каза ми че ще съм нейната "малка помощничка".Поговорихме и тя каза че е забелязала че нещо се случва с мен тъй като бях много унила и нямах желание за нищо,тя е най-голямата имам още две лели.И каза че ме разбира,аз и обесних всичко,а тя ми каза "мъничкото ми глупаче аз те обичам много много,ще обичам и сестричката ти както теб,но никога няма да спра да те обичам".И аз изцяло промених държанието си,сега с нетърпение чакам да видя бебто дали ще иглежда като мен и искам да го гушна.Благодаря ви за отговорите много ми помогнахте.Пожелавам на всички които искат братче или сестричка да и м се роди :wink: :smt049

kotetyyy
08-30-2007, 19:06
dokato bebeto stane po golqmo vnimanieto im 6te e kum bebeto! No se radvai 4e 6te ima6 brat ili sestra! Mn iskam da imam malka sestra!

kasiopea
09-01-2007, 08:35

mgxpower
09-01-2007, 13:47
Няма да те засенчи бебчо не е виновен за нищо!Родителите ви няма да ви слагат на нива кой обичат повече ще ви обичат еднакво ... в момента е естествено да са захласнати повече от новината за бебето , но то е защото ще е прекалено мъничко и не може да се грижи само за себе си докато ти можеш....ако ги слушаш ще те дават за пример на малката ти сестричка тя ще живее и ще расте с мисълта ,че трябва да стане добра като кака си!Не се притеснявай знай ,че родителите ти не те обичат по-малко от малкото бебенце напротив обичат ви еднакво...и им помагай в отглеждането на бубчото!

mon4eto
09-01-2007, 13:52
Vav vsqko edno semeistvo e taka pri nov 4len na semeistvoto se radvat pove4e na nego. taka 4e spoh...

find_m3
09-01-2007, 13:59

Хах, вярваш ли си? Ако кажа на вашите - ще убия и двете ви дъщери, може да спасите само едната, а ако не се съгласите - умират и двете, няма ли да изберат едната? И няма ли да го направят по по-големи симпатии. Да, обичат децата си, но не по равно. Едното все ще води в нещо, макар да не го признават.

пхахах не не направо къртиш,ама поне няма шанс такива изводи да ги ринеш с лопата ....голяма радкост са.естествено ,че ще изберат бе ти нормална ли си.като ти казват ,че можеш да запазиш поне едното си дете как няма да избереш,но ако наистина си истинкси родител би избрал по случайност (ези-тура) абе какви ги дрънкам и аз :smt005 като тебе леко

са между другото гледам по бтв в "такъв е живота" как израждат едно
бебенце и искаш сестричка или брат4еее :smt010

krem4et0
09-01-2007, 14:48
Аз съм по-малката, но моята кака е била инициаторката за сестричка. не е искала брат и е заплашила да го метне през прозореца. Но е искала много сестричка. Представяла си е, че е нещо като кукличка. Тя е била на 8 когато съм се роздила и казва, че това е било най-щастливият ден в живота й. Нито дипломирането, нито сватбата й или пък връчването й на докторска степен са били по-радостни събития от това да си има сестричка. От първия дн ме е обожавала и се е грижила много за мен. Аз внаги съм свикнала да имам сестра и не ми пречи. Обичам кака си безкрайно, а тя мен обича повече от всички хора на света взети заедно(нейни думи). Не мога да си представя живота без моята кака, а тя без мен. По-силна връзка между 2 сестри няма. Може, би когато тя или аз имаме собствени деца, ще ги обичаме повече от сестра си, но за сега ние сме на първо място и нашата сестринска обич е огромна!

Selest
09-01-2007, 15:01

Аз съм най-голямото от четири деца. Да кажеш, че не искаш сестра ти да се роди. Не мога да разбера хора като теб. Ще видиш после колко ще си я обичкаш (докато не влезе в пубертета :lol: ). Аз се карам със сестра ми, но с нея мога да си споделям всичко. А и това, че обръщат повече внимание на бебето си има и добрите страни : не те следят толкова какво правиш. :wink: Да ти е честита сестричката!!!!!!!!

monityY
09-03-2007, 07:33

не може6 да направи6 ни6то,просто се примирява6... и при мен оби4ат брат ми пове4е от мене,ама аз даже се кефа... :roll: родителите оби4ат децата си,ако ти обръ6тат по малко внимание,то 6е е 6тото има ново бебенце и о6те е в на4алото радват му се,притесняват му се пове4е,след време 6те се изравните :wink:

Veno0m
09-03-2007, 08:41
Винаги съм искала да имаме бебе вкъщи,а не голяма сестра(както е сега).Нормално е когато се появява нов член на семейството,той да получава повечко внимание.Но мисля,че когато порасне мъничко,вниманието ще се изравни и няма да има проблем :)

love_only_one_boy
09-04-2007, 09:13
Погледни го от добрата страна на нещата! Няма да те търсят толкова често. Зн ли колко мн искам наще да си напраят едно бебе и да ме ост намира :-D така де

miloto_girl_4e
09-04-2007, 09:51
Нормално тийнейджърско поведение..
Чела съм някъде по списания, че когато разликата e по-голяма(първото дете вече е навлезло в пубертета)се усеща тази ревност ...
Иначе при по-малка разлика в годините, първородното дете се радва са бебето и обича да помага на майка си и да се грижи за него, а по-късно като пораснат да го защитава и закриля :wink:
Такаче е нормално да ревнуваш, но не е редно :!: [-X
Ваще те обичат и теб, разбира се, просто им се ражда бебе, нормално е да се вълнуват :!: :wink:

глор4ету
09-04-2007, 10:34
малии бебто ще се роди сед около 2 седмици ,наи-много 3 поне така казват лекарите че наближава раждането.тез 2 седмици ми се струват като 2 дена се едно казва.е скоро ще видя как е и ще ви кажа :|

AFT
09-04-2007, 14:17

пхахах не не направо къртиш,ама поне няма шанс такива изводи да ги ринеш с лопата ....голяма радкост са.естествено ,че ще изберат бе ти нормална ли си.като ти казват ,че можеш да запазиш поне едното си дете как няма да избереш,но ако наистина си истинкси родител би избрал по случайност (ези-тура) абе какви ги дрънкам и аз :smt005 като тебе леко

Ще хвърлят ези-тура, за да изберат кое дете да умре и кое да живее?! :smt095

Sigrina
09-04-2007, 17:19
След точно 10 дни ставам на 17 и имам братче на 3 месеца. Наще са разведени и той е син на баща ми и втората му жена. Много го обичам и не се чувствам на заден план. Давам по-голямата част от парите си за да му купувам разни неща и умирам от кеф да го гледам аз. Много е изморително, но пък си заслужава кефа!!! :)

beb4o_bu
09-04-2007, 20:19
След точно 10 дни ставам на 17 и имам братче на 3 месеца. Наще са разведени и той е син на баща ми и втората му жена. Много го обичам и не се чувствам на заден план. Давам по-голямата част от парите си за да му купувам разни неща и умирам от кеф да го гледам аз. Много е изморително, но пък си заслужава кефа!!! :)

Колко познато :). На 17 съм. Имам братче на 4 месеца. Родителите ми са разведени, а бебока е дете на майка ми и нейния приятел. Страхотно е! Аз никога не съм знаела, какво е това да имаш брат или сестра. Сега разбирам. Само дето не мога да съм с него постоянно, защото не живея с майка си. Не съм съгласна, че през пубертета е нормално да се държиш така, да ревнуваш от малкото бебе. Би трябвало да можеш да "мислиш" на тази възраст и да осъзнаваш, че това дете е по-важно от теб за момента, защото се изискват много грижи за едно бебе на няколко месеца или новородено. Никога не съм се чувствала отхвърлена или на заден план, защото майка ми не го е позволила. А аз я разбирам и не се тормозя с подобни мисли. Не е нужно. Просто й помагай и знай, че тя те обича и няма да спре да го прави, защото ще има второ дете. Все пак ти си и първородна дъщеря... но аз си го обяснявам с това, че си малка все още. Не се измъчвай, не се чувствай пренебрегната. Майка ти не би те заменила за нищо. :wink:

sladkish_14
09-05-2007, 16:13

Ми ти си разглезена пикла,затова е така!Как може да мислиш само за себе си,разбира се че вниманието ще е върху бебето..Е,й..трябва да се радваш!!!Мнооооого да се радваш

hahavteen
09-05-2007, 18:12
Az su6to imam malka sestri4ka.Biah na 13 kogato se rodi no dori za mig ne sum si pomisliala 4e niama da ia obi4am.Az ia obojavah o6te predi da se rodi i za tova mi e stranno 4e ti revnyva6. 6te vidi6 4e kato se rodi 6te i se radva6 bezkraino i daje 6te iska6 da se griji6 za neia.Na sestra mi purvata i dyma be6e "kaka" a sega poniakoga i vika "mamo".Niama po-hybavo ot tova da ima6 sesetri4ka i sum mnogo blagodarna 4e imam dve4ki O:)

?love_haTe!
09-11-2007, 14:29
Ооу,колко много искам да съм на твое място.Виж ся,тва е супер яко.Не е вярно,че ще те обичат по-малко от нея,просто тя ще е мъничка и ще се нуждае от повече грижи,от колкото се нуждаеш ти.Ще видиш,колко ще й се радваш,това сега е просто временно.Много ми се иска мама и тате да ми извадят едно бебе ся :twisted: ,ама няя се навие мама за трето дете.Аз често й мрънкам,а тя ми вика,че няяла да стаа зайка :lol:

CaSsIe
09-12-2007, 08:32
ами много ясно че ще му обръщат повече внимание все пак е бебе 8-[ пък когато порасне родителите ви ще се отнасят еднакфо :) сестра ми също се е дразнила когато съм се родила ама го е преживяла :::

09-12-2007, 13:28
Добре, че майка ми не може да ражда вече. Иначе ако сега ми натресат някакво бебе се изнасям направо!
Знам че е егоистично...

sasha_90
09-12-2007, 14:52
Май малко ревнуваш,а?Няма проблем,само в началото ще е така.След време като порасне ще ви обръщат еднакво внимание.

09-12-2007, 16:08
ee az pa kvo da kaja kato imam 4 sestri..edna na 22(az sym na 15)..drugite 2 sa na 9 i 11 i sega imamme po4ti bebe na 2 godini 8)