PDA

View Full Version : Акълът на гаджето..и вашият

09-04-2007, 00:22
Пуснах една друга тема и докато я писах, ми изникнаха въпроси, които заслужават отделна.

Как преценявате своя партньор - като по-умен от вас, умен колкото вас или по-малко умен от вас?
Мислите ли, че в една двойка двамата трябва да са на едно интелектуално ниво, за да връзката им да върви добре?
Ако гаджето ви е по-умно, усещате ли неудобство от факта, правите ли опити да изглеждате на негово ниво, чувствате ли напрежение?
Ако е по-глупаво, дразните ли се от това или добивате самочувствие?

Спи ми се и въобще не успях да формулирам въпросите, но горе-долу разбрахте какво ме интересува..

`Death`Whore``
09-04-2007, 00:27
Умното търси умно. Ходила съм с 4-ма мъже и са били интелигентни, макар и бившият ми да не е стока. Сегашният ми мъж е по-съобразителен от мен...иначе според мен сме на едно интелектуално ниво.
Само глупак би се гордял, че гаджето му е глупаво. Защото той прекарва голяма част от времето си с глупав човек...и от това следва, че самият той е глупав.

Не искам да обидя никого, реалността е такава.

wRinKleS
09-04-2007, 00:31
Умното търси умно. Ходила съм с 4-ма мъже и са били интелигентни, макар и бившият ми да не е стока. Сегашният ми мъж е по-съобразителен от мен...иначе според мен сме на едно интелектуално ниво.
Само глупак би се гордял, че гаджето му е глупаво. Защото той прекарва голяма част от времето си с глупав човек...и от това следва, че самият той е глупав.

Не искам да обидя никого, реалността е такава.
Може ли да попитам кого наричаш умен? :smt012 Признай с кой ми изневеряваш! :smt010

LizZz
09-04-2007, 00:35
В едни среди тя е по-умна от мен,но в други аз съм по-умен от нея :wink: Като цяло
трябва да сме на еднакво ниво,понеже имаме еднакъв общ успех :lol:
Преди време имах кратка връзка с едно момиче с по-ниско интелектуално ниво и много се дразних от този факт... :roll:

`Death`Whore``
09-04-2007, 00:38
В едни среди тя е по-умна от мен,но в други аз съм по-умен от нея :wink: Като цяло
Преди време имах кратка връзка с едно момиче с по-ниско интелектуално ниво и много се дразних от този факт... :roll:
1. Познавам хора, които са интелигентни и получаваха само 2-ки в училище. А една девойка, която ходи цяла година на курсове и която винаги има успех 6.00, изкара 3.00 на изпита. А моя милост точно в 12-ти клас проима гадже като по чудо и е написала общо 2 есета за цяла година...само ходеше на курсовете и нищо друго...и имам 3.80 :lol: А тя си учеше...
2. Да си умен е общо понятие. Това, което искаш да кажеш, е "в някои сфери аз съм по-запознат, в други - тя" ;)

Но за първото май се ебаваше :)

LizZz
09-04-2007, 01:01
1. Познавам хора, които са интелигентни и получаваха само 2-ки в училище. А една девойка, която ходи цяла година на курсове и която винаги има успех 6.00, изкара 3.00 на изпита. А моя милост точно в 12-ти клас проима гадже като по чудо и е написала общо 2 есета за цяла година...само ходеше на курсовете и нищо друго...и имам 3.80 :lol: А тя си учеше...
2. Да си умен е общо понятие. Това, което искаш да кажеш, е "в някои сфери аз съм по-запознат, в други - тя" ;)

Но за първото май се ебаваше :)
Точно това исках да кажа :| ...
В момента не съм в състояние да напиша нищо умно,тъй че утре ще се опитам да си пренапиша поста :? Айде лека нощ :wink:

Vikitooo
09-04-2007, 01:11
За първи път се замислям над този въпрос. Не, че това има някакво значение, но мисля, че аз съм тази, която има по-широки разбирания за света( ако мога така да се изразя).Знам някои неща по-добре от него, но това не променя чуствата ми към него или отношението ми. :wink:
Не мисля, че в една двойка двамата трябва да бъдат на еднакво интелектуално ниво. Мисля, че не може да се получи баланс между дватата в това отношение.
Не добивам самочуствие от това, че съм по-запозната с някой неща за разлика от него. Аз самочуствието си го имам и без това :wink:

XxX*MeTaJL^BiTcH*XxX
09-04-2007, 05:57
moq priqtel kato po4ne da misli i go zabolqva glavata :mrgreen:
ima dobri razsyjdeniq ..no kogato poiska... vs sme taka..kato sprem da se ligavim i da ne mislim za prostotii..mojem izglejdame umni :smt016
Ina4e v daskalo az sym po-dobrata 8)

`Death`Whore``
09-04-2007, 06:04
Вие не знаете какво е интелигентен човек. Той може да простее и пак да видите интелигентността. И знанията не са интелигентност!

За вас не е ли важно хората, с които общувате, да са на вашето ниво? Аз мога да кажа, че всички, с които общувам, са интелигентни. А вие ако не се замисляте дори за това...ще си замълча. Да не говорим за гаджето, с което се предполага, че прекарвате повече време, отколкото с всеки друг...и с което се предполага, че е възможно да бъдете и в бъдеще...разбира се, има и интелигентни хора, които са лайна като характер...трябва да бъде комбинация от двете - това го казвам, за да не ме нападнете.

hforce
09-04-2007, 06:12
v u4ili6te e s po-dobur uspeh ot mene 6tot vuob6te ne u4a, a tq u4i, no ina4e sme na edno nivo, samo 4e az mislq pove4e v/u nqkoi vupros kak trqbva da stane i obiknovenno az imam po-dobri idei, no kato cqlo i 2mata sme na 1 nivo :)

`Death`Whore``
09-04-2007, 06:15
Честно да ви кажа, за мен моят мъж е гений. 3 пъти е кандидатствал без курсове и без да реши нито 1 задача и все е изкарвал яки оценки... :smt009

koalka
09-04-2007, 07:06
Мога да кажа за бившия...Той е по мое мнение доста интелегиентен и определено за възрастта си.По-умен от мен не знам дали е, но това, както каза някой по-горе-доста разширено понятие.

09-04-2007, 07:11
Moq priqtel vupreki 4e e u4il samo do 10-ti klas si e mn umen
to moje da ima6 hilqda vis6i i pak da neznae6 kakvo da pravi6 v trudni situaciq. pod umen az razbiram ne da znae da mi re6ava nqkvi trudni matemati4eski zada4i, ami da znae kak da se spravq v jivota i zna4i moq priatel si e umen az su6to sum umna a koi e po umen ot dvamata? Estestveno 4e az xaxa :P

IKisseDAGirL
09-04-2007, 07:16
Да, мисля, че сме на приблизително еднакво интелектуално ниво, все пак трябва да намираме общ език, когато говорим :roll: Няма как единият да обяснява нещо, а другият да не го разбира или да го тълкува по свой си, различен начин, по-"опростен"...
Макар че както и някой друг каза, има сфери, в които той е по-наясно от мен, както и обратното.

rihannka
09-04-2007, 10:25
mi priqtelq mi e naistina po umen ot men...imame 5 godini razlika i se pak znae poveche neshta ot men..,ponqkoga naistina mni e bilo kofti..toi kato me pita neshto dali znam..i az mu kazvam mi ne ne sam 4uvala i toi pravi edna gadna fizionomiq..ama posle se opravqme...pak gadnoto che mnogo chesto se bazika s mene che ne sam mn umna i mi pokazva kolko mi bil mozaka i samo se hili...i az se mu se karam..i toi uj se posprq...takache toi e po umen ot men ,i ni e dobre zaedno kato izkluchim tapite mu shegi 8-[

naMy4Ho_KoTe
09-04-2007, 10:47
Пуснах една друга тема и докато я писах, ми изникнаха въпроси, които заслужават отделна.

Как преценявате своя партньор - като по-умен от вас, умен колкото вас или по-малко умен от вас?
Мислите ли, че в една двойка двамата трябва да са на едно интелектуално ниво, за да връзката им да върви добре?
Ако гаджето ви е по-умно, усещате ли неудобство от факта, правите ли опити да изглеждате на негово ниво, чувствате ли напрежение?

Спи ми се и въобще не успях да формулирам въпросите, но горе-долу разбрахте какво ме интересува..

Хм, бих казала - малко по-умен. Повече неща е преживял от мен, има по-обширна обща култура. Важно е за една връзка двамата да са на едно интелектуално ниво според мен. Не изпитвам неудобство от факта, че той често ме поправя и поучава, обожавам когато ми обяснява нещо, което не съм и подозирала преди. Просто го приемам за по-зрял, по-опитен и по-мъдър и с радост споделям поуките, които си е извадил от живота досега.

FiRe_LaDy
09-04-2007, 11:06
Не съм ходила с някой дето са под мойто ниво или поне не много под нивото ми .... но ако видя че са по - тъпички от колкото очаквам ... няма смисъл да съм с него.Няма какво да ми даде и какво да науча от него.А когато той е по умен от мен се старая да се уча от това,което виждам и той ми казва.Не винаги успявам,но поне се старая. :wink: Сега приятеля ми е малко(4 - 5г) по - голям от мен и мисля,че имам какво да науча от него .... :wink:

09-04-2007, 11:46
Не мога да се сетя за област освен "особености на дамските превръзки" или "как да се гримираме за вечерното парти", в която приятелките ми да са били по-добре от мен. И дори да съществува такава, мога без усилия да наваксам за минимално време.

Просто, колкото и да го отричат, жените изостават в интелектуално отношение (говорим като цяло, не изолирани случаи). Не го казвам като обида, вие ни превъзхождате на други нива, но точно сивото ни вещество си е с една идея по-напред. Мъжете са по-креативни, мислят по-бързо и умеят да разсъждават по-аналитично и логично в определена ситуация. В почти всеки творчески екип ядрото идейни творци (говорим за кино, музикалната, игралната индустрия) е съставено от мъже, а жените се насочват предимно към маркетинга, рекламата - места, където външния им вид и цапнатите им усти ще послужат по-добре.

monityY
09-04-2007, 12:19
ne go poznavam o6te mn dobre,ama mislq 4e e po umen,suotvetno e i po golqm,ima po visok uspeh v daskalo :---) i taka.. malko mi e neudobno da,ama se opitvam da buda sebe si,makar4e se izlagam ot vreme na vreme kato v4era naprimer neznaex kakva e razlikata mejdu ostrov i poluostrov i zapunah na tfa dali rim e grad ili drujava #-o ama kfo puk... 6e gi nau4a nekoi den tiq durjavi i gradove :mrgreen:

shivacheva
09-04-2007, 16:54
ne go poznavam o6te mn dobre,ama mislq 4e e po
umen,suotvetno e i po golqm,ima po visok uspeh v daskalo :---) i taka.. malko mi e neudobno da,ama se opitvam da buda sebe si,makar4e se izlagam ot vreme na vreme kato v4era naprimer neznaex kakva e razlikata mejdu ostrov i poluostrov i zapunah na tfa dali rim e grad ili drujava #-o ama kfo puk... 6e gi nau4a nekoi den tiq durjavi i gradove :mrgreen:

Има време викаш... :-D :lol: :-D :wink:

Не мога да се сетя за област освен "особености на дамските превръзки" или "как да се гримираме за вечерното парти", в която приятелките ми да са били по-добре от мен. И дори да съществува такава, мога без усилия да наваксам за минимално време.

Просто, колкото и да го отричат, жените изостават в интелектуално отношение (говорим като цяло, не изолирани случаи). Не го казвам като обида, вие ни превъзхождате на други нива, но точно сивото ни вещество си е с една идея по-напред. Мъжете са по-креативни, мислят по-бързо и умеят да разсъждават по-аналитично и логично в определена ситуация. В почти всеки творчески екип ядрото идейни творци (говорим за кино, музикалната, игралната индустрия) е съставено от мъже, а жените се насочват предимно към маркетинга, рекламата - места, където външния им вид и цапнатите им усти ще послужат по-добре.

Добра позиция...харесва ми начина ти на мислене по въпроса,особено някои неща от мнението ти...като например за това че мъжете са по-креативни и мислят по-бързо и по-логично.Също и това че по-голямата част от екипа идейни творци са мъже.Така че общо взето подкрепям мнението ти. :wink:

w0sh
09-04-2007, 17:01
Винаги си избирам по-глупави от мене. Ако е умна как ще става на моето?

lesstats
09-04-2007, 18:13
хахаха големи умници сте ве
а какво означава "умен" защо не се запитате малко ...
" в едни обасти аз съм по умен в други тя " :-D егати смешката
това да си умен не се измерва в това колко знаеш ве :smt011
това колко си умен оценява способността ти да мислиш !!!

kotetyyy
09-04-2007, 18:36
emi moje bi sme ednakvi ili toi e malko po umen ot men 6toto pove4e mu vyrvi v daskaloto ama ne mi puka! :-)

TIMEX
09-04-2007, 18:39

Не :smt005 :smt016

deathproof
09-04-2007, 19:11
Ami moq priqtel vse povtarq 4e az sum mozuka v na6ata vruzka a toi e dvigatelq, no ne bih kazala 4e e po glupav ot men. mn go uvajavam za6toto kato sporim za ne6to vinagi se polu4ava mn interesno :) samiq fakt 4e su6testvuva spor pokazva 4e horata sa na blizko intelektualno ravni6te za6toto ako ob6tuva6 s glupak nqma kak da ima spor, po skoro bezsmislen brutvej :)

Like the wind`
09-05-2007, 11:21
Хубава тема! =D>
Значи от чисто практична гледна точка той е много напред.Доста по-съобразителен е от мен.Освен това тук роля играе и разликата във възрастта,няма как да не е натрупал повече опит и умение да се справя.Аз съм повече по отвлечените неща,дървен философ. :smt016
Не мога да определя кой е по интелигентен,но мисля,че идеално се допълваме.Имам какво да науча от него,както и той от мен. :-)

krem4et0
09-05-2007, 14:10
В нашата връзка ми е позволено аз да съм по-красивата и по-умната, а той по-забавния. Определено аз се уча повече, но аз правя само това, а той и работи. Мисля, че е страшно умен, иначе не бих си го харесала, но много често простее и не обича сериозните теми. Но с него мога да проведе смислен разговор. Ако говоря обективно аз съм по-умната, но той ми отстъпва със малко. И все пак е на челните места по интелект сред момчетата, които познавам. Сега, познавм и гении, но не бих ходила с някой, който обича математиката и програмирането повече от мен. Обичам човекът до мен да ме разтоварва, а не да ме комплексира със знанията си.

^Sam90^
09-05-2007, 14:16
Не мога да ходя с по-глупав човек от мен :roll: Имах нещо като флирт с едно момиче преди време. Еееее... няма такава куха лейка! То нямаше за какво да си говорим - дай и да люпи семки и дам и разказва колко са грозни момичетата от нейния клас :roll:
Не мога да си представя да имам връзка с някого, с когото нямам общи теми за разговор. Плюс това, обичам да водя спорове на различни теми - интересни теми. Спорове, от които хем ще си доставя удоволствие, хем ще науча нещо. Е, ако срещу мен стои едно кухо същество, какво ще науча? :roll:

drfatt
09-05-2007, 14:26
Има видове интелект и е трудно да се прецени кой е по-умен от другия като цяло. В предишната ми връзка аз бях по-напред в някой отношения, тя - в други. Като цяло се допълвахме. Според мен е важно партньорите в една връзка да са на сходно интелектуално равнище. Тъпо е в почивките между тековете да се чудиш за какво да си говориш. Минуса на връзката с интелигентни патньори е, че умния човек е способен да вниква по-пълноценно в заобикалящите го хора и явления. Когато вникваш по-добре, бързо виждаш недостатъците на партньора си. Казват, че любовта е сляпа, но за съжаление не е глуха. 8)

hahavteen
09-05-2007, 14:34
В нашата връзка ми е позволено аз да съм по-красивата и по-умната, а той по-забавния. Определено аз се уча повече, но аз правя само това, а той и работи. Мисля, че е страшно умен, иначе не бих си го харесала, но много често простее и не обича сериозните теми. Но с него мога да проведе смислен разговор. Ако говоря обективно аз съм по-умната, но той ми отстъпва със малко. И все пак е на челните места по интелект сред момчетата, които познавам. Сега, познавм и гении, но не бих ходила с някой, който обича математиката и програмирането повече от мен. Обичам човекът до мен да ме разтоварва, а не да ме комплексира със знанията си.

Vse edno az sum go pisala. :wink: