PDA

View Full Version : морско свинче

09-04-2007, 07:02
здравейте
имах хамстер но той умря :smt089 :smt022 и съм много тъжна но искам отново да имам дом.любимец и се чудя хамстер ли да си взема или морско свинче вие какво мислите и бихте ли ми дали малко инфо за морските свинчета искам да попитам също те през деня или ноща спят и дали се дразнят от шума

много благодаря

`Death`Whore``
09-04-2007, 07:07
Хамстерите са по-интелигентни, но са по-мънички. А морските свинчета са по-големи и пухести. Спят през деня, а през нощта се раздвижват...като повечето животни. Хубавото при тях е, че не разнасят болести. Но и акат и пишкат повече от хамстерите, така че стърготините трябва да се сменят честичко. И все пак...не надувай постоянно музика в стаята, в която живее животинчето...

09-04-2007, 07:28
аз имах морско свинче ,но преди около две седмици умря и сега ми е много МНОГО гадно :smt010 според мен е по добре от хамстер.а пак и 6том си имала хамстер сега опитай с морско свинче:)а мойто свинче през деня си бяга6е по леглата а вечр си спе6е :smt010 оф милото ми :cry:

Phil
09-04-2007, 07:48
От лични наблюдения знам, че морските свинчета са по "любвеовилни". Хамстерите, ако не са добре опитомени, хапят, тичат и не обичат да бъдат пипани. А, морските свинчета са по- кротки и милички. Плюс това, морските свинчета не въдят бълхи и подобни паразити.

09-04-2007, 07:56
благодаря ще чакам още мнения но както казах по горе много ме интересува дали спят през деня или ноща `Death`Whore``каза но все пак....

Phil това за паразитите доколкото прочетох преди малко в един сайт не е вярно там пишеше че може да имат :cry:

`Death`Whore``
09-04-2007, 08:19
Идиоти, морското свинче се гледа в клетка или голям аквариум и не се пуска навън точно за да не завъжда бълхи и тем подобни! Разбира се, че може да ги завъди, нали е животно!
Авторе, теб какво те интересува кога спи? Няма да го чакаш да се буди само, за да го гушкаш и да му се радваш...будиш го и толкова - няма да му стане нищо.

А хамстерите също са любвеобвилни. Просто са мънички и обичат да щъкат.

09-04-2007, 14:39
`Death`Whore``само не разбрах защо трябва да се обиждаме :?:
представи си че теб някой постоянно те буди няма да ти е приятно нали и питам това защото досега имахх хамстер и той спеше през деня и аз трябваше да му пазя възможно по-тихо а вечерта той ставаше и постоянно си играеше на въртележката и така ми пречеше да спя но няма значение

взех си морско свинче много е сладко но и много уплашено надявм се че ще свикне с мен и ще можем да си играем
искам да ви попитам освен талаш и вода в аквариума трябва ли да има нещо друго с което да си играе и какво е то питах в магазините но ми казаха че понеже живея в малък град тук няма да намеря но имало разни работи за тях бихте ли ми казали какви са те и дали мога да изработя нещо сама

благодаря

beb4o_bu
09-04-2007, 21:24
От доста време гледам морски свинчета. В момента имам едно обаче. Всичко, което те интересува мога да ти кажа, мога да ти дам и линк към сайт специално за свинчета, където ще ти бъде обяснено всичко, каквото ти трябва. Лично аз предпочитам свинчета пред хамстери. По-едрички са и можеш да общуваш по-лесно с тях. Определено е по-забавно. Искам да кажа също, че е задължително да го изкарваш от клетката, на малка разходка. Било то на тераса или на леглото, на масата... някъде. Може да му наредиш играчки или кутийки, топчета(по-големи), с които да играе, т.е. да ги бута(то друго няма как да прави). В клетката също може да сложиш нещо, зависи колко е голяма. Ролка от тоалетна хартия... нещо от сорта. Когато изкарвам моя свиньок на разходка на терасата, му давам да хрупа нещо, нареждам предмети, и съм му направила къща от кутия, където да се крие. Това е важно, особено ако свинчето е от скоро при теб и не е свикнало още с обстановката. Ако искаш още инфо или линк към сайта за свине ми пиши ЛС.
П.С. Свинчетата са дневни животни, не са като хамстерите.

sexy_for_you
09-05-2007, 10:51
Морските свинчета за мен са по-умни и разбират повече.Не тичат много и се възпитават по-лесно.Не спят през деня и не миришат.Предлагам ти да си вземеш морско свинче,но от пухкавите,а не от гладките.Ама както си решиш.

Presley
09-05-2007, 14:23
Откакто се помня,винаги съм имала морски свинчета.Едното ми даже живя 8 години.Имала съм само един хамстер.Той умря след три месеца.Пък и хамстерите попринцип са по-каприэни и по-чувствителни.Морските свинчета спат и преэ нощта и преэ деня.А и не се драэнят от шума.В началото може и да се стряска и да подскача,ама свиква :-D !Абе вэеми си морско свинче,определено е по-добрия иэбор.

kasiopea
09-05-2007, 15:49
Искренно съжалявам за хамстера ти, а преди години загубих едно морско свинче и наистина е кофти, ако си се привързал към него. Сега гледам друго морско свинче, което е и бременно. Не създава никакви проблеми, нито увеличава разходите за храна. Ето ти два сайта, от които можеш да разбереш повече за морските свинчета /вторият сайт има информация за избора на морско свинче-как трябва да изглежда здравото свинче, как да не си купим болно свинче и т.н/

http://morsko-svinche.hit.bg/
http://www.guinea-pigs.hit.bg/general3.html