Влез

View Full Version : Нямам смелост да и призная

alkobalko
09-09-2007, 07:17
От доста време ме мъчи една дилема. Май решението съм го взела, но и някой друг съвет ще ми е от полза.
Така...темата е за приятелството т.е. за най-близката ми приятека. С нея се познаваме от деца и знаем всичко една за друга. Споделяме всичко и си имаме огромно доверие. И тук е проблема, наскоро разбрах нещо ужасно, баща и изневерява на майка и. Да, звучи като нещо, което се случва често, но в това семейство е шок. Той е прекрасен човек и баща, познавам го от малка. Човек, който се грижи за семейството си, мил и добър, отговорен и обичащ семейството си. Да, явно не чак толкова. Разбрах, че си има любовница от няколко години и сега трябва да реша дали да и призная. Тя вече подозира, но з ли трябва да съм човека, който да и каже истината. Наскоро бща и замина за седмица с любовницата си, на нея и беше яно, но сама не искаше да приеме истината.
Решила съм да и кажа. Ивсе пак вие как бихте постъпили на мое място?
Благодаря предварително.

ProstoAz
09-09-2007, 07:23
Аз съм на мнение, че приятелите не трябва да се бъркат в семейните проблеми. Това, което знаеш за баща й, е въпрос на време и тя сама да разбере (а може би и майка й). Тогава тя сама ще прецени какво да прави.
Аз ти препоръчвам да не се месиш, особено ако не си сигурна в това, защото може да попаднеш в неприятна ситуация (приятелката ти да те обвини, че лъжеш или... кой знае).
И също така смятам, че една изневяра в дълъг и стабилен брак, не е чак толкова голяма пречка и... когато си начеше крастата, той ще зареже любовницата си. Не виждам особено голям проблем и не разбирам защо трябва да се прави от мухата слон. И в най-перфектните семейства това се случва (както и сама виждаш)... Най-вероятно и жена му го подозира, но не иска да си признае пред друг, дори и пред самата себе си.
Нека разрешават проблемите си сами, без твоя помощ. :wink:

ArTanDra
09-09-2007, 07:24
Приятелка ти е , обаче понякога някои неща трябва да останат тайна. Важното е дали баща й се грижи за нея и т.н. това е неговият личен живот и никой няма право да се меси в него (дори и собствената му съпруга). Не е хубаво ти да си източника на проблемите на едно семейство. Представи си , че се стигне до развод .. някак си ти ще си виновна и после съвестта ти ще се обади , че не е трябвало да й казваш. Моят съвет е да си замълчиш.

alkobalko
09-09-2007, 07:31
Майка и знае от доста време. Когато разбрах и аз си мислех, че е нещо краткотрайно, после разбрах обаче, че тази връзка не е от седица-две, а от години. Той дори и е купил апартамент, издържа я, защото госпожицата не желае да работи.

Аз също си мислех да не и признавам, но се поставих на неяйно място. И знам, че ако се случи нещо такова, бих искала да знам.

Maimunche_f
09-09-2007, 08:18
Е щом и майка й знае защо първо не говориш с нея ( разбира се ако си напълно сигурна че има замесена друга жена и ако съпругата наистина знае). Кажи й че ако си в подобна ситуация би искала да знаеш и че ще е по добре за приятелката ти да разбере от теб и от майка си отколкото от някой "добронамерен човек".... :-k Успех! Дано нещата се развият по най-добрия и благопритен за приятелката ти вариант!

neverand
09-09-2007, 09:24
От доста време ме мъчи една дилема. Май решението съм го взела, но и някой друг съвет ще ми е от полза.
Така...темата е за приятелството т.е. за най-близката ми приятека. С нея се познаваме от деца и знаем всичко една за друга. Споделяме всичко и си имаме огромно доверие. И тук е проблема, наскоро разбрах нещо ужасно, баща и изневерява на майка и. Да, звучи като нещо, което се случва често, но в това семейство е шок. Той е прекрасен човек и баща, познавам го от малка. Човек, който се грижи за семейството си, мил и добър, отговорен и обичащ семейството си. Да, явно не чак толкова. Разбрах, че си има любовница от няколко години и сега трябва да реша дали да и призная. Тя вече подозира, но з ли трябва да съм човека, който да и каже истината. Наскоро бща и замина за седмица с любовницата си, на нея и беше яно, но сама не искаше да приеме истината.
Благодаря предварително.
тиии имаш ли си напрестава въобще какво мислиш???
Как ще й кажеш?Това,означава,че ще разрушиш едно,както ти каза Щастливо семейство!
Все пак бащата е Мъж,всеки мъж изневерява някой ден,колкото и гадно да звучи,казвам го като що годе голям човек,много от бащитете и мъжете,които познавам са изневерявали,такъв е човека,сигурен съм,че и твоя баща е изневерявал,или ще изневерява,просто все човек след години почва да иска да види нещо различно.Приеми го,и не й разваляй представите за добър баща и щастливото семейство.

alkobalko
09-09-2007, 09:48
Може и да не съм съвсем наред, но има ли смисъл тя само да се измъчва с предположения? Или да слуша как майка и вика по него да заминава при неговата уличница. И тя да се съмнява дали това е истина, или майка и го казва в момент да ярост. Да, може и да обиа баща си, но в нея се прокрадва съмнението.

Знам, че повечето мъже са такива, но не ги оправдавам. За баща си съм сигурна, че не изневерява, но ако го правеше бих искала да знам.

Presley
09-09-2007, 10:36
Според мен е редно да и кажеш.Все пак ти е най-блиэката приятелка.Потвърди подоэренията и.В крайна сметка това се случва не с кого да е ,а с баща и...добре е да пооговорите и да и кажеш,че си научила.Не се колебай..!Пък и както ти каэа-ти самата ,ако се случи нещо подобно би искала да энаеш.

Madness
09-09-2007, 10:41
Сигурна ли си?Ако да,кажи и.Тя ще си реши оттам нататък какво да прави...после вече не се бъркай...ако не си сигурна...всъщност също можеш да и кажеш,че подозираш нещо
( :

sexa_na_kompleksa
09-09-2007, 13:14
Според мен е по-добре да й кажеш,тя има право да знаеш,както и майка й.

w0sh
09-09-2007, 13:17
Ае как ще и казваш.. пф тука хората никога не им се е случвало тфа. А Пък на мене да! Няма да се бъркаш в личния живот на семейстовот. Тожа ще доведе,че най-малкото приятелката ти ще се промени и е въпрос на време да не сте приятелки вече... така става кат има изневяра... така,че по-добре неказвай можеш да го отложиш...
Съжалявам ако съм праил грешки ама съм надрусан с латексова боя....

BunnYY_f
09-09-2007, 13:20
Честно казано не знам какво да те посъветвам.Ситуацията е доста сложна.Ти трябва да прецениш, ако познаваш добре мацката, както сама казваш би трябвало да предположиш как ще го приеме ако разбере от теб (няма да и е особено приятно от който и да го разбере). Щом си решила да и кажеш, кажи и!

sexa_na_kompleksa
09-09-2007, 13:23
Само да допълня,че според мен е по-добре да го разбере от най-добрата си приятелка,от колкото от някоя квартална клюкарка.

Fagile
09-09-2007, 14:05
Благодаря предварително.

Mila gadno ti e , no ako si i fr 6te i kage6 :(

Reed
09-09-2007, 14:22
по-добре й кажи,отколкото да живее в лъжа!:?[/b]

kindergarden
09-09-2007, 15:19
Еми кажи й не се притиснявай,че ще развалиш едно "щастливо" семейств.Все пак това щастие е фалшиво щом има съмнения и се е стигнало до изневеряване.По-добре да е на ясно отколкото да тъне в съмнения и лъжи.Така или иначе все някога истината ще излезе на яве не се превръщай в съучастница на баща й.Тя ти има довирие не го предавай

alkobalko
09-09-2007, 16:07
Говорих първо с баща и. Да, потвърди, че това е истина. Има си любовница на двайсет и няколко години, а може да му е дъщеря. За апартамента също потвърди, не и давал много пари, само колкото да се издържа и да не работи.

След това говорих и с приятелката ми. Попитах я дали има съмнения. Това и беше достатъчно да разбере истината, все пак се познаваме от 17 години. Прие го видимо спокойно. Все пак той си остава нейния баща, който би дал живота си за нея. Но остана и въпроса защо. Оставих ги да поговорят. После ми се обади и каза, че са се изяснили.

Fagile
09-09-2007, 16:10
по-добре й кажи,отколкото да живее в лъжа!:?[/b]
To4no

sexa_na_kompleksa
09-09-2007, 16:18
Правилно си постъпила !

alkobalko
09-09-2007, 16:30
За да не занимавам повече с проблемите си и тъй като темата се изчерпа я заключвам.

Още веднъж благодаря за помощта.