PDA

View Full Version : Рецепти за задействане на метаболизма...

09-09-2007, 17:28
Много ви моля,пуснете тук кой,каквито знае!
Аз намерих тази.Някой ако я е изпробвал да каже има ли резултат и дайте мнение дали деиства според вас и дали може да се отслабне без лишаваня,само като се спазва.ПЛС!Мн съм отчаяна
Благодаря!

Exothermic
09-09-2007, 17:31
Аз не разбрах какво си намерила ти? :-k

09-09-2007, 17:40
Izvinqvam се много,забравих да я копна:Американската магия: грейпфрут + глухарче
Има начин да впрегнете метаболизма си и да отслабнете без глад – последвайте примера на манекенките в Ню Йорк

Ако се разходите из супермаркетите в Манхатън, Ню Йорк, ще видите, че всяка втора не, а всяка първа стройна красавица е минала през стелажите с грейпфрути. Освен ако ценните плодове не са свършили, което напоследък често се случва, разказва Ирена Милянкова, модел в Ню Йорк. 23-годишната манекенка отскоро живее в САЩ, но вече е заразена от американската мания по здравословен начин на живот и... от най-новата супер диета с розов грейпфрут и чай от глухарче. Тя е толкова нова, че все още никой не е успял да издаде книга за нея, твърди британското издание на ELLE.

Ние решихме да проверим дали наистина диетата е толкова ефикасна и толкова нашумяла, колкото твърдят колегите, и се свързахме с българската манекенка Ирена. Тя ни разказа малко повече за американската рецепта, която научила от свои колежки на подиума.

Диетата е проста: изяждате половин розов грейпфрут преди всяко хранене и изпивате чаша чай от глухарче (стрък или корен) за десерт. Резултатът – метаболизмът ви се ускорява като изстребител.
Глухарчето е супер диуретик – манекенките отдавна се възползват от него преди ревюта, за да не задържат и капчица вода в организма си и да не изглеждат подпухнали и подути. Растението стимулира дейността на червата и помага на черния дроб да преработва мазнините. У нас рядко се намира чай от глухарче по билковите аптеки, но лесно се приготвя в домашни условия от стръкове или изсушени корени на растението. Грейпфрутът също е високоценен плод от диетолозите. Слабокалоричен, неговият сок стимулира топенето на мазнини, а последните проучвания сочат, че редовната му консумация преди хранене предотвратява трупането на мазнини в черния дроб.

Комбинацията от грейпфрут с чай от глухарче има невероятен ефект, убеждава ни Ирена. Вярно, че чаят е малко горчив, но на фона на лишенията, на които самата тя се е подлагала, преди да научи за новата диета (без любимия шоколад с бадеми и вкусните курабийки в събота сутрин!), три чаши чай на ден са нищо. Не се гладува, но не е желателно и да се прекалява с висококалоричните храни. Спокойно можеш да изпиеш кафето си със захар (вместо с подсладител) и да се насладиш на любимата си бисквитена торта, без да броиш калориите.

Ефектът от диетата е сравнително бърз, твърдят специалисти. Ирена трудно се наема да съди по себе си, защото тя не е била с наднормено тегло, но използва диетата като лесен начин да поддържа манекенските си мерки без глад и лишения. Нейна приятелка – американка, обаче свалила 4 кг още през първата седмица. Лекарите й обяснили, че най-вероятно преди това е имала склонност да задържа повече вода и в първите дни организмът се е освободил от излишната течност. При подобна диета, посъветвали я специалистите, не бива да се спира приемането на течности – напротив, поне по 2 л вода дневно, за да не се обезводним. Освен това водата също топи мазнини

Дайте коментари и други методи :)

Exothermic
09-09-2007, 20:07
Емм,какво да коментирам,поредната диета или не точно.
Може и да има ефект,но все пак ,ако си седиш по цял ден пред компа
и ядеш като угояващо се прасенце колконо и грейпфурт и
чай от глухарче :mrgreen: да поемаш се е тая. :wink:
Просто се храни здравословно и няма да имаш проблеми.
И ми е много интересно какво повече може да сваля една манекенка
тежаща не повече от 45 кила,това си е просто мания!
Четири килограма може да свалиш и без подобни неща,но пък
е по-добре от повечето диети.Ако ти се занимава пробвай.

iveto89
09-09-2007, 20:09
mili4ka ot mn vreme se podlaga na dieti i osven da vidq dunoto na 4a6ata i sega da imam mn zdravoslovni problemi,dr ne napravih....ina4e za tova,koeto pi6e6..moje i da podeistva...dobre izglejda,no nz....ve4e sum se ot4aqla ot vsqkakvi babini divetini...ne sum go 4uvala tozi metod ...no dano ti pomognem

KaTinCeTy
09-09-2007, 20:22
Хм...звучи ми добре, може и да има ефект. Аз съм чувала, че ако се храниш често и помалко(някъде около 6 пъти на ден, но със здравословни храни) метаболизма се засилва. Също така, ако редуваш диети с преяждания метаболизма силно се забавя.

AliceSw
09-09-2007, 20:28
на мен пък ми прилича на онази глупост, че ананасът топял мазнини, обаче никъде не се споменава, че въпросното вещество се съдържа не в плода на дървото, а в стъблото му...

09-09-2007, 20:44
Тоя раздел що не го преименуцвате на "СМешки и анекдоти"???
Метаболизма си действа винаги. Метаболизъм - обмяна на веществата. ВИж, ако не дишаш и сърцето ти не бие - няма метаболизън. Малко undeath и измиаслени истории.

Метаболизма се засилва с редовно спортуване и по-често хранен на по-малко порции. Рецептата е безорказна и изпитана. Доказала се е с годините.

Liz
09-09-2007, 21:36
За грейпфрута си е вярно, тои най-добрия плодът, които най-топи мазнините и ускорява метаболизма и е много полозен, майка ми ми го е казвала и наскоро учитела ми по "Health and Nutriтion" също :lol: Но никога не съм чувала за този чай.. Но както и да е преди ядох грейпфрути като майка ми копуваше, пак трябва да почна и пробвай - то не си е диета нищо не губиш ако пробваш а и е полезно.

glupacheE
09-10-2007, 14:12
mislq 4e shte ima efekt

glupacheE
09-10-2007, 14:14
kajete kak to4no se pravi 4aiat i dali nqkoi zapo4na da go probva ako da da kazva ako ima rezultati

guesswho
04-03-2008, 06:58
от каде да взема тоя чаи или сама да си го направя плсс пишете...... :-o

guesswho
04-03-2008, 18:34
Are deee