PDA

View Full Version : Как се носи табла?

09-15-2007, 12:36
predstoi mi utre da po4na nova rabota servitiorka
kak se nosi tabla

Moderated by Aleandra
т. 7 от Правилника!

Sweet__baby
09-15-2007, 12:39
С мерак! :lol: :lol: :lol: Ама ти тъпа ли си , или така ми се струва...държи се внимателно, иначе ще убеднееш кат плащаш сметките на счупените неща.. :smt005

Moderated by Aleandra
т. 2 и 9 от Правилника!

sasha_90
09-15-2007, 13:04
Трябва да я носиш внимателно,за да не падне нещо.Освен това гледай да не се спънеш и да паднеш.

DEviL_BG
09-15-2007, 13:18
С ръчички \:D/ , ако не успееш с раце пробвай на главата си :) и внимавай да не се спъниш, не слагай мн неща на таблата защотото може да паднат !

KaTinCeTy
09-15-2007, 14:56
Здраво с двете ръце и внимателно за да не обърнеш съдържанието(макар, че ако си леворъка като мен и това няма да помогне :mrgreen: ).

tuka6na
09-16-2007, 08:10
:-s Че на мен на курса за бармани ми го показваха това,а сервитьорка ли няма да знае?!
:arrow: Упражнявай се във вас с една ръчичка; )))Въпреки ,че щом са те взели за сервитьорка без поне това да умееш,нямаш грижи много; )

BlueDevil
09-16-2007, 08:58
Хмм, така от форума трудно ще разбереш, но все пак... Който каза преди мен здраво с две ръце, мога да му кажа да си гледа работата. Това ти е позволено единствено, когато имаш 3 реда чаши късно вечерта като отсервираш и няма НИТО 1 клиент. Пред клиенти табла така не се носи, ужасно смешно е. По-нататък... хората табла носят на лявата ръка (тези, които по принцип си ползват дясната), за да може с дясната да сервират. Ама аз нали съм опак човек, може да ми е неудобно да сервирам с лявата ръка, но ми е още по-неудобно да нося с лявата - така че нося на дясната. Това си е твой избор, ще усетиш как ти е по-удобно. После... хващаш я като за начало с цялата си разпъната длан (по-късно може и на два пръста да я носиш, засега цялата длан). Ако е правоъгълна я обръщаш с широката страна към тялото ти. Ръката си слагаш не точно на центъра, а малко по-напред и в страни, като срещуположната страна подпираш някъде между китката и лакътя си. Ако е кръгла, пак дланта малко по-встрани, другата част - на ръката. Гледай да я държиш далеч от тялото, не залепена за него, защото е само лъжлива опора, обръщаш без да се усетиш. Също така - височината. Поне на нивото на бюста ти да е. Ако ти е трудно в началото може и по-ниско, но гледай да свикнеш.
Сега - как се реди. Ако са чаши - първо в центъра, после до тях, срещуположни. Отсервираш първо външните, после тези към тялото (ръката) ти, накрая центъра. Ако са повече от два реда ги редуваш - външни, вътрешни, външни, вътрешни... Ако има чунии, купи или нещо подобно - на един ред колкото се събират, после ще прецениш дали може на ръбовете им да редиш втори, трети, пети ред... Но сигурно ще ти тежи, така че - на ръка.
Ами май е това... ако не си разбрала нещо - питай. Само трябва да си спокойна, няма нищо страшно. Успех! ;)