Влез

View Full Version : HELP за една приятелка

summer_girl_lonely
09-27-2007, 20:24
искам да чуя вашето мнение по една тема, която ме вълнува много! Най-добрата ми приятелка, страшно много държа на нея, но според мен има проблем, Родителите и я натоварват със стршано много задължения в къщи. Всеки ден майка и я моли да изчисти да сготви да изпере изглади и т.н. абсолютно всеки ден! И ако това не стане и се карат доста сериозно! а Интересото е че тя го намира за напълно нормално! Нормално ли е на 15-16 години да се грижиш за цялото си семсйство?!? Аз ли не съм наред или нещо не трябва да е така? ](*,) не че имам нещо против да помагаш на родителите си , но все пак тя сега е тийнеиджър, сега трябва да живее не да готви и да чисти! ще дам само един пример: излизаме някъде компанията и тя в един момент казва: "аз трябва да се прибрам защото трябва да сготвя и да изчистя "или пък въобще не идва ](*,) :smt009 МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЕТО ДЪРЖА СУПЕР МНОГО НА НЕЯ, МОГА ДА РАЗЧИТАМ НА НЕЯ ВИНАГИ НО ТОВА МЕ ПОДЛУДЯВА ](*,) ](*,) ](*,) :smt013 :smt013 :smt009 :smt009

sweety_blondy
09-27-2007, 21:29
Spored men ne e normalnno tfa .. no zavisi mnogo i ot roditelite , zashtoto te sa xorataa koito trqbva da slusha,no ne vinagi .. ponqkoga greshat i ne sa pravi , 4ovek iska malko da e svoboden i da si napraq kefa a ne samo da se zanimava s k1shtnata rabota

i men maika me kara da prostiram drehite i da gotvq , no ako ne go napravq , samo mi se skarva malko :D no tfa staa sigurno 1 pat v sedmicata ako li ne i po rqdko :)

na tfa momi4e maikata ne podrejda li u tqh , ne trqbva li maika i da s zanimava s tfa da gotvi chisti podrejda prostira pere.. ? tfa da ne i sluga koqto sa v1rshi cqlata rabota !!! QQQ .. govori s priqtelkata ti i i kaji 4e tfa ne trqbva da e taka ... ( ako mislish kato men de ) pak moje i da se promeni , znaish li :)

summer_girl_lonely
09-27-2007, 21:49
ami govorila sum s neq hilqdi puti i tq kazva 4e to trqbvalo da pomaga a roditelite si ami maika i sytrin ostavq pulna ko4ina vs naopaki a tq trqbva da podrejda da 4isti da y4i abe vuo6te vs4ko i nz ve4e kakvo da i kaja prosto ne znam

Gab3t0o_
09-28-2007, 08:25
ne mislq che e normalno lichno az pomagam na nashte nOo ne da vlizam izcqlo v tqhnata rolq [-( to prosto ne e za nas moje da gresha :smt017 no spored men kushtnata rabota e izcqlo za maikata ....ostavqla vs naopaki emi da se razberat taka che koito si razhvurli toi da podrejda [-( moqta maika puk ne moje da ne podredi chak me nervi po nqkoe vreme :smt011 vurvi sled men i kot padne ot men go subira :smt011 ama vseki slychei e po dobre ot maikata na tvoqta fr na neq puk tolkova li ne i prechi kaji i da pogovori s maika si (ako ne se e opitvala de ) tova e ot men 8-[

IKisseDAGirL
09-28-2007, 08:32
По-лошо щеше да е, ако на нея това й пречеше. Щом тя се чувства длъжна да го прави - нека.
На нея ще й е много по-лесно в последствие, когато самата тя има семейство, да се справя с хилядите задължения, докато на повечето от нас тепърва ще ни се налага да свикваме, когато мама и татко вече не са наблизо :roll:

sasha_90
09-28-2007, 08:52
А защо тези занимания да са ненормални за възрастта й?Майка ми например на 15-16 години е правила същото дори и много повече.Аз също обичам тази работа(пране,готвене и т. н.).Няма нищо лошо в това,една майка да научи дъщеря си да бъде добра домакиня.

09-28-2007, 09:17
Мисля, че не е нормално. Тя на тази възраст трябва да излиза да се забавлява с приятели, а не да чисти и пере по цял ден.Мен най-много да ме помолят да свърша нещо дребно, но ако поискам да изляза или имам да уча, нашите се съобразяват с това.

summer_girl_lonely
09-28-2007, 10:10
А защо тези занимания да са ненормални за възрастта й?Майка ми например на 15-16 години е правила същото дори и много повече.Аз също обичам тази работа(пране,готвене и т. н.).Няма нищо лошо в това,една майка да научи дъщеря си да бъде добра домакиня.
не съм съгласна с теб, защото все пак не е ли сега времето ни да се забавляваме, а не когато имаме собствено семейство?!?! :smt011 :smt011 :smt011 :smt011

sasha_90
09-28-2007, 10:13
не съм съгласна с теб, защото все пак не е ли сега времето ни да се забавляваме, а не когато имаме собствено семейство?!?! :smt011 :smt011 :smt011 :smt011
Можеш да ги съчетаеш и двете.Иначе представиси,че не си се научила на нищо и 1 ден се омъжиш?Тогава изобщо няма да ти е забавно,а ще съжаляваш защо не си се научила докато си била малка.

zloto
09-28-2007, 10:26
Не е кой знае какво... много хора на тази възраст ги карат да перат, мият чиниите и т.н... а и това отнема някъде към 2-3 часа, не е кой знае колко...

Fluffy^;pp
09-28-2007, 10:37
От една страна..това си е напълно нормално..това е възраст ,в която ние започваме да израстваме във всяко едно отношение..домакинската работа е нещо,което може да ни научи на малко повече отговорност..да знаем,че не всичко ВИНАги ще се върши от мама..една добра подготовка-определено след време ще помогне когато създадем семейства и се наложи да се грижим за тях..От друга страна обаче..всеки ден да я принуждава едва ли не да го прави-ами не мисля,че е честно..Трябва да помагаме на родителите ни,но не и да поемаме напълно техните задължения..поне не на този етап >_< нз ..може и да не съм права..И все пак..не се опитвай да съветваш приятелката си,защото може майката-цербер да й забрани да се виждате или нещо от сорта-хора всякакви 0_о

sexa_na_kompleksa
09-28-2007, 13:37
Според мен е нормално.Аз също върша голяма част от домакинската работа и ми се е случвало да казвам - "Ей, аз ще се прибирам - трябва да готвя." Не го намирам за странно нито за срамнно.

bqsna_teenagerka
09-28-2007, 13:39
според мен родителите й го правят за нейно добро,искат да я нау4ат на елементарни навици :roll:

bqsna_teenagerka
09-28-2007, 13:42
ако един дом е редовно поддържан колко мисли6 4е 6те ти отнема да ги по4исти6? 15мин. не пове4е! можеш да сложиш нещо във фурната докато си напишеш домашните и после излизаш и се забавляваш,и ще ти е кеф и спокойно 4е си свършила нещо полезно! не мисля 4е ти отнема кой знае колко много време да го правиш нали?
но ти явно ис разглезена,и си мислиш 4е живота е само удоволствия и забавления,не скъпа объркала си се мн жестоко1

find_m3
09-28-2007, 17:22
наистина много зависи от родителите и не е много нормално да го прави всичкото това поне за мен ,щото аз си падам мързел ,ноо си има и +совете ,щото човек свиква от малък и не се сблъсква с трудности по-късно

summer_girl_lonely
09-28-2007, 17:53
ако един дом е редовно поддържан колко мисли6 4е 6те ти отнема да ги по4исти6? 15мин. не пове4е! можеш да сложиш нещо във фурната докато си напишеш домашните и после излизаш и се забавляваш,и ще ти е кеф и спокойно 4е си свършила нещо полезно! не мисля 4е ти отнема кой знае колко много време да го правиш нали?
но ти явно ис разглезена,и си мислиш 4е живота е само удоволствия и забавления,не скъпа объркала си се мн жестоко1
Не не съм разглезена въобще даже! Но има разлика в тоеа да помагаш в къщи и в това да вършиш цялата работа! една добре подържана къща найситна няма нужда от много работа, но не и ако родителите и не обръщаха всяка сутрин всичко наопаки

Mariel
09-28-2007, 17:55
Е чак пък толкова...Разбирам да помогнена майка си , но и да върши всичката домакниска работа!

SlAdKy_KoTi
09-28-2007, 18:32
Според мен не е нормално :-k к де и мен майка ми ма кара да и помагам като измия чиниите ама тва момиче да го карат сичко да върши не е нормално... :smt011 :-k [-X #-o

VerryBerry
09-28-2007, 18:38
otno6eniqta m/y priqtelkata ti i semeistvoto i sa si tehni li4ni i 6te izglejda6 kato egoistka ako se mesi6,a po vaprosa dali e normalno-i en me karat da 4istq i da gotvq..i moite priqteli se oplakvat,no se staraq da namiram veme za tqh

Ihateallteen
09-28-2007, 18:45
ей , приятелката на заетото моми4е- ти знаеш ли нейното мнение по ?, за това й домакинстване?а и дали няма сделка или нещо такова с родителите си? а ако това е толкова голям проблем за теб и мислиш , 4е тази работа я съсипва, нали познаваш родителите й -попитай ги какво толкова.или ще получиш обяснения на ? си или на нея няма да й позволяват пове4е да се вижда с теб! а да ти кажа ако ти е толкова мъ4но и ти липсва в шматкането-вземи й помогни някой път! :-k

summer_girl_lonely
09-28-2007, 19:21
ей , приятелката на заетото моми4е- ти знаеш ли нейното мнение по ?, за това й домакинстване?а и дали няма сделка или нещо такова с родителите си? а ако това е толкова голям проблем за теб и мислиш , 4е тази работа я съсипва, нали познаваш родителите й -попитай ги какво толкова.или ще получиш обяснения на ? си или на нея няма да й позволяват пове4е да се вижда с теб! а да ти кажа ако ти е толкова мъ4но и ти липсва в шматкането-вземи й помогни някой път! :-k
не ми ликсва в "шматкането" защото таковая като шматкане за нас няма имаме си много неща за правене примерно балет ала бала! Проблема е че няма време да учи да танцува и т.н веме за мен пък да не говорим

desi_bonbona
09-28-2007, 19:29
spored men ne e normalno da var6i cqlata domakinska rabota, no poglednato ot druga strana maika i moje da e zaeta s rabota po cql den. ako na jenata ne i ostava minutka svobodno vreme e normalno da6terqta da pomaga s kakvoto moje.