PDA

View Full Version : Гaдната стачка

donatelo
10-02-2007, 10:08
ние ще го отнесем

donatelo
10-02-2007, 10:12
Сега заради стачката на учителите ние ще го отнесем.
Те ще си вземат заплатите а ние ще учим повече.
Ето затова ги мразя толкова много.
Вие някакви мнения??? :evil: :evil: :evil:

Maimunche_f
10-02-2007, 10:16
И с едно пръстче даже не ги подкрепям за тая стачка. Вярно, че има и свестни даскали, ама общо взето по-голямата част не струват; когато започнат да си вършат работата както трябва само тогава могат да има претенции за заплатите си :!: А и защо никой не се интересува от нашето мнение за стачката :?: :smt011

Fluffy^;pp
10-02-2007, 10:21
Можем само да чакаме и да слушаме нелепи изказвания и планове за в бъдеще..пффф..Аз искам на даскало вече..и писна ми всеки ден да ходя до училището ми ,за да слушам как директорката ме съветва да гледам телевизия,за да разбера това,което искам относно стачката и възстановяването на учебните занятия ..чудя се понякога за кво са я сложили там-на работа ...или като някво рекламно лице на НОВИНИТЕ ..

donatelo
10-02-2007, 10:29
мислят се це са най-важни.
ако го нямаше печатаря да ни напечата учебниците по кво ще учим.
ако го нямаше автобусният шофьор как ще стигнем до училище.
ако го нямаше хлебаря кво ще ядем.
пьк се мислят за най важните[/b]

no_more_pain
10-02-2007, 10:37
awe imam 4uvstvoto,4e si4ki tuk ste ebati nedoraslite!!!govorite dosta maloumno i nepodgotveno.ne vi li e qsno tva,4e ministara si gi drunka teq gluposti za vzimane ot vakanciqta ili za nuleva u4ebna godina samo za da nastroi ob6testvoto protiv taq sta4ka?!po zakon nqma takova ne6to.nqkoga da ste 4uvali za zakoni konstituciq i t.n?....a slu4aino da znaete kvo izob6to pi6e vutre???!!!!qvno ne.po-dobre si mul4ete kato ne znaete kvo da kajete 6ot taka samo se izlagate!!!!

Tangerine
10-02-2007, 10:52
А някой знае ли изобщо колко парички вземат онеправданите даскали за частни уроци?!
И че един урок по чужд език хвърчи от 15 лв нагоре? Да не говорим за другите предмети и за уроците за кандидатстване в гимназия и във ВУЗО-вете? ](*,)
Сега ще ми кажете: "Ама не всички дават допълнително частни уроци...", само по-голямата част от тях. А за ултиматумите, че ако не му отидеш на шибаните частни уроци и няма да завършиш?
А за тия ваканции от по три месеца??? Кво майната си искат всъщност? Като искат високи заплати да си вършат работата както трябва. Защото, ако си я вършеха децата нямаше да имат нужда от уроци за кандидатстване!
Ама на тях така им изнася. Да не правят нищо и накрая: "Айде на частни уроци, че паричките нещо не стигат." Ама сега, като от уроците вече взеха много да не им стигат парите и дай сега да искаме 1000 лв. заплата. ](*,) Не става така. Не ги подкрепям изобщо.

flora23
10-02-2007, 10:55
ooo ma vij ste mn zle.basi :smt011 kato sme na daskalo "aj da izlezem vakanciq" sega hodilo vi se na daskalo.hah mi kat vi se u4i tolko- imate si u4ebnici,znaete ko ste vzeli u4ete be.ko samo se oplakvate.a i tva deto go drunka ministura deto nie sme 6teli da si izpatim e samo zada nastroi u4enicite sre6tu u4itelite :!:
i mevdu drugoto tva da si u4itel e naj neblagodarnata rabota.te sa gadni zarad ej takiva pi6lemeta kato vas deto samo se oplakvat i ne im piuka za dr osven za zadnika im.kato po4nete i vie da izdurjate semejstvo s 300 lv zaplata 6te vidim dali nqma da iskate pove4e :smt012

preslav4etyyy
10-02-2007, 10:56
ми наще примерно са го измислили за да не ни зимат от ваканцията днеска стачкужат 5 даскала,утре други 4-5 и така имасх свободни тва онова и така :)

flora23
10-02-2007, 10:59
А някой знае ли изобщо колко парички вземат онеправданите даскали за частни уроци?!
И че един урок по чужд език хвърчи от 15 лв нагоре? Да не говорим за другите предмети и за уроците за кандидатстване в гимназия и във ВУЗО-вете? ](*,)
Сега ще ми кажете: "Ама не всички дават допълнително частни уроци...", само по-голямата част от тях. А за ултиматумите, че ако не му отидеш на шибаните частни уроци и няма да завършиш?
А за тия ваканции от по три месеца??? Кво майната си искат всъщност? Като искат високи заплати да си вършат работата както трябва. Защото, ако си я вършеха децата нямаше да имат нужда от уроци за кандидатстване!
Ама на тях така им изнася. Да не правят нищо и накрая: "Айде на частни уроци, че паричките нещо не стигат." Ама сега, като от уроците вече взеха много да не им стигат парите и дай сега да искаме 1000 лв. заплата. ](*,) Не става така. Не ги подкрепям изобщо.
oo da edna na4alna u4itelka dava 4asni uroci...i po kvo??? te tiq s urocite sa samo ot srednite u4ili6ta i sa naj mn 1/6 a i za kvo misli6 gi davat teq uroci,ej taka 6toto si nqmat kvo da pravqt li #-o
i plus tova zaplatite im nqma da stanat 1000 mi 600 ako izrodqsaliq ministur,kojto qvno e zael toq post samo da pravi gadno na vsi4ki,re6i 4e 6te mu se otkusnat ot surceto... ](*,)

comics
10-02-2007, 11:06
awe imam 4uvstvoto,4e si4ki tuk ste ebati nedoraslite!!!govorite dosta maloumno i nepodgotveno.ne vi li e qsno tva,4e ministara si gi drunka teq gluposti za vzimane ot vakanciqta ili za nuleva u4ebna godina samo za da nastroi ob6testvoto protiv taq sta4ka?!po zakon nqma takova ne6to.nqkoga da ste 4uvali za zakoni konstituciq i t.n?....a slu4aino da znaete kvo izob6to pi6e vutre???!!!!qvno ne.po-dobre si mul4ete kato ne znaete kvo da kajete 6ot taka samo se izlagate!!!!
1 умен човек да има тук!!! Вий сте пасмина малоумници, които гледат само как да си нахранят гъза и как да спят. Ак0 няк0й ден п0паднете в п0добна ситуация, ще ви видим, мамини синчета и на тати момиченцата !!!!
Жалки сте! но мор пейн, брао - ти поне чаткаш нещата O:)

N0_feAR
10-02-2007, 11:15
Аз съм хем "за" хем "против" стачката. Много ми е странно тва, че някои стачкуват, а други не. Постоянно имаме дупки в програмата. Стаите са разместени и се чудиш де да ходиш и къде не. Съгласна съм с това, че учителите по този начин вредят И на нас. Ами тези които ще кандидатстват след 7 клас, а тези които искат да влизат в университе...те ко ше праят, на никой не му пука. А това за ваканцията, дор да ни взимат дни от нея мислите ли, че някой ще ходи на даскало били то ученици или учители. Съгласна съм заплатата на даскалите да се увеличи, но баш със 100% на веднъж няма да стане... Обаче много се изнервям като видя нещо от сорта: Гледам аз "Това го знае всяко хлапе" и една учителка половин час се чуди как да сметне колко е 11 - 4 ...е тва какво е?? Или още една дет е преподавателка от 5 до 12 клас (пак в това предаване) и не знае ни най-малки подробности от историята на България и всякви подобни случеи. Има учители които не знаят колко са на брой буквите в азбуката :shock: и за това ше ми искат 600 лв че и повече. те даскалите живот си живуркат от 7,00 часа до 14,00 работен ден. Плюс платения отпуск през ваканциите плюс уроците, които дават , за които им се плаща бая особено по край изпити...Не знам вече к'во да кажа. Всички тея работи със стачката са неприятни. Единственото хубаво нещо е че си почиваме повечко, но после ще ни излезе не през гъза ами през.... не знам къде!

lLady_MooN_RaiN
10-02-2007, 11:46
Ще си пейстна мнението от другата тема и тук:

Абе хора. вие луди ли сте...
1. Държавата има пари. Просто вместо да ги дадат на учителите някой си е купил вила, кола, яхта или нещо друго...
2. Вдругите държави след 20- 23 дни са им повишавали заплатите(например в Румъния, дето винаги се е смятало, че са много по-зле от нас)
3. Не ви ли е срам...за някакъв си месец ми реват тука. Ще си наваксате, не се бойте. Срамота е горките учители да получават мизерни стотинки, за толкова труд и усилия, които влагат в това ние, да станем по-умни. Как може тези, коио са отговорни за духовото здраве на нацията( ако мога така да се изразя, кой разбрал - разбрал) да плучават такова заплащане.Подкрепям стачката. Тези хора просто имат смелостта да се изправят сред стадото овце, които смо се оплакват, че нямат пари, да вдигнат глави и гордо да отстояват правото си на достойно зплащане!

SuNsEt
10-02-2007, 11:52
е то е ясно,4е ние ще го отнесем! :lol: Ве4е съм се примирила с ФАКТА! :lol: Ама така е...поне 90% от у4ениците подкрепят ста4ката :wink: е,аз съм от останалите 10% :wink: :smt011 Но да ви кажа 4естно,най-много искам след 7 клас да си вляза там където искам :lol:

I'm crazy
10-02-2007, 11:56
Искам да попитам според вас дали ще се отмени изпита ми...След 1 седм имам приравнителен изпит по испански и англииски...Но не знам какво ще стане с изпита ми...дали ще се състои или не :roll: :wink:

lqlqlqlq
10-02-2007, 12:03
А и защо никой не се интересува от нашето мнение за стачката :?: :smt011

Хмм при нас имаше подписка да се попишат тези,които искат да подкрепят сташката.Аз неволно хванах химикала да си пиша името ама като се усетих ко правя се изнизах на бърза ръка :lol: Иначе тъпите даскали мн ме изнервят :smt013 .Почиват 4 месеца и пак реват за заплати.Поне да си вършеха качествено работата :smt011

flora23
10-02-2007, 12:47
"Поне да си вършеха качествено работата " ???ama ne vie seriozno ste mn zle :smt013 to kato ne u4i6,dori i s funiq da ti go nalivat pak nqma da zapomni6 ni6to. tova 4e nqkoi daskali se primirqvat s tva 4e sme tupi i bezotgovorni i ne ni natiskat tolko da u4im ne zna4i 4e ne q vur6at ka4estveno rabotata si.ako postoqnno ni gur4eha i pi6eha ocenkite,koito dejstvitelno zaslujavame, 6tqhte da se oplakvate 4e bili golemi gadove i ni tormozqt. :smt011

lqlqlqlq
10-02-2007, 15:27
"Поне да си вършеха качествено работата " ???ama ne vie seriozno ste mn zle :smt013 to kato ne u4i6,dori i s funiq da ti go nalivat pak nqma da zapomni6 ni6to. tova 4e nqkoi daskali se primirqvat s tva 4e sme tupi i bezotgovorni i ne ni natiskat tolko da u4im ne zna4i 4e ne q vur6at ka4estveno rabotata si.ako postoqnno ni gur4eha i pi6eha ocenkite,koito dejstvitelno zaslujavame, 6tqhte da se oplakvate 4e bili golemi gadove i ni tormozqt. :smt011

Като изключим френския тъй като ми е нов език с училището проблеми нямам(не че се хваля ама е така,досега съм бил пълен отличник,да се надяваме и за напред да е така).Просто под да си вършеха работата имах пред вид да се обръща внимание на това дали в час се преписва,а не като раздадат контролното да вирват крака на чина и да казват "работете".Аз после като кажа че еди си кой преписвал тя ми вика да гледам мене си.На кво прилича тва :shock: .И точно това им е проблема,че винаги правят компромиси.Аз съм "за" писането на реалните оценки,тъй като тогава всички щяха да си учат уроците. :-k

P.S.:Само тази професия е толко на кяр от страна почивки.Да не говорим че ваканцията им е платена.Голяма част от тях също дават частни уроци,от които ако зимат около 15-20 лева на час средната заплата не им е 300 лева а става около 800-900.За тва ме нерви че пискат колко са бедни #-o

find_m3
10-02-2007, 15:48
не ги подкрепям първо ,щото не заслужават и второ ,щото са йм безумни изканята

swords1010
10-02-2007, 15:54
мислят се це са най-важни.
ако го нямаше печатаря да ни напечата учебниците по кво ще учим.
ако го нямаше автобусният шофьор как ще стигнем до училище.
ако го нямаше хлебаря кво ще ядем.
пьк се мислят за най важните[/b]
Всички тези, както и всички останали професионалисти ги е учил УЧИТЕЛ!!! Да, наистина те са най-важни! Ако няма образование, няма и държава! Как не ви стана ясно? А и всичките медии, манипулират хорското мнение, по такъв грозен начин!

lqlqlqlq
10-02-2007, 15:55
НЯМА ДА СЕ ОТУЧВА! и ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ го каза !

Т'ва че няма да се отучва в почивни дни,не значи че няма да ни строполят сичкия матерял за 1 ден през редовно време :smt010

FelisDirus
10-02-2007, 16:42
вие сте много тъпи, бе... :lol:

sladku_bebzi
10-02-2007, 16:48
Хубаво, искат по-високи заплати, ама да бяха стачкували през лятото!

FelisDirus
10-02-2007, 16:53

тъпа си!
кой ще им обърне внимание, ако стачкуват през лятото? :-s

ба, хора, мислете малко преди да пишете!

no_more_pain
10-02-2007, 16:55
не ги подкрепям първо ,щото не заслужават и второ ,щото са йм безумни изканятаti purvo se nau4i kak se pi6e "iZkane" i sled tva obqsnqvai kvo zaslujavat i kvo ne!!! :shock:

lqlqlqlq
10-02-2007, 16:57
не ги подкрепям първо ,щото не заслужават и второ ,щото са йм безумни изканятаti purvo se nau4i kak se pi6e "iZkane" i sled tva obqsnqvai kvo zaslujavat i kvo ne!!! :shock:
Бързал е човека,но е прав :wink:

sexy_boys
10-02-2007, 16:59
Еми аз неги подкрепям :-)

FelisDirus
10-02-2007, 17:27
Бързал е човека,но е прав :wink:

абе, бързал... това са елементарни грешки
как да ги подкрепяте, като и вие не знаете защо ходите на училище?
когато трябва да сте там, си взимате бележки и айдеее, да ви няма

ама сега ви е се е доходило и учителите са ви виновни
вие можете ли да плащате вода, ТЕЦ, телефон, ток, да ядете, да се обличате и т.н. с 280лв? а, ако имате и 2 деца? тогава кво правим?
и при това сте с висше образование!

е, извинете, ама това е безобразие!
не може тъпите бакшиши, които и средно нямат да блокират софия и цааак - увеличение
ама срещу тях никой не зее! защо, бе? айде викнете, че държавата няма пари за тях! но не го правите...

всички до един сте повърхностни идиоти и въобще не смятам да се аргументирам относно това твърдение

VIP_SIMONA
10-02-2007, 17:52
vseki e prav za sebe si!niski sym im zaplatite,syglasna sym!Obrazovanieto ne e na nivo(nqkoga e bilo) !

*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
10-02-2007, 18:15
хОРаАа акО оЩе ЕднА сЕдмИЦа СТа4куВамЕ щЕ пофТаРяме ГОдинАтъЪъ :cry: :cry: :cry: :cry: Аз СЪм 7ми кЛАс И ТаКА сЕ полУ4АвъЪъ ЕБаСи ШибАНОто За Нас Кфо Са ИСКаТ Да пофТАрАМе ЛИ ебАти ?! [-X [-X [-X [-X

FelisDirus
10-02-2007, 19:14
хОРаАа акО оЩе ЕднА сЕдмИЦа СТа4куВамЕ щЕ пофТаРяме ГОдинАтъЪъ :cry: :cry: :cry: :cry: Аз СЪм 7ми кЛАс И ТаКА сЕ полУ4АвъЪъ ЕБаСи ШибАНОто За Нас Кфо Са ИСКаТ Да пофТАрАМе ЛИ ебАти ?! [-X [-X [-X [-X

като ти гледам правописа и липсата на всякаква пунктуация, стачката на учителите за теб е без значение - годината така или иначе няма да завършиш :lol:

FelisDirus
10-02-2007, 19:16
vseki e prav za sebe si!niski sym im zaplatite,syglasna sym!Obrazovanieto ne e na nivo(nqkoga e bilo) !

естествено, че ще е ниско нивото

че кой е мотивиран да работи при липса на адекватно заплащане? :-s

Борат
10-02-2007, 19:20
Давайте учители [-o<
Не се предавайте! =D>

10-02-2007, 19:31

като ти гледам правописа и липсата на всякаква пунктуация, стачката на учителите за теб е без значение - годината така или иначе няма да завършиш :lol:

ХиХИ Аз ТвА НЕ го ПРаВЯ ЩоТО пРИмеРНО не МОгА Д ПИШа а ТакА сИ Ме КЕфи НяКАкВО якО StyLE , не ИскАМ ОщЕ от РеГ-а ми ВЪв ФОруМ4Ето дА съЗдАвАМ кОНФлиКти ПРОсТО щЕ ти кАжа АКо ОБи4Аш Да НЕ си ВадИШ мНЕНИя За МЕНе и зА твА ДАли ЩЕ зАвЪрШа ПО пИСанИЯТа МИ въВ фоРУМ4Ето , ЗащОТО Аз нАро4но ПИша ТакА O:)

loshokote
10-02-2007, 19:32
Уф тази стачка ](*,) Аз съм ЗА вдигането на заплатите, но не и със 100%, та това е апсърд #-o Няма да получат това увеличение, по-добре да се задоволят с уфертата, която им предложиха! По- добре да ни вземат от ваканцията, от колкото да повтаряме годината! ](*,) :smt011

FelisDirus
10-02-2007, 19:42

ХиХИ Аз ТвА НЕ го ПРаВЯ ЩоТО пРИмеРНО не МОгА Д ПИШа а ТакА сИ Ме КЕфи НяКАкВО якО StyLE , не ИскАМ ОщЕ от РеГ-а ми ВЪв ФОруМ4Ето дА съЗдАвАМ кОНФлиКти ПРОсТО щЕ ти кАжа АКо ОБи4Аш Да НЕ си ВадИШ мНЕНИя За МЕНе и зА твА ДАли ЩЕ зАвЪрШа ПО пИСанИЯТа МИ въВ фоРУМ4Ето , ЗащОТО Аз нАро4но ПИша ТакА O:)

не ти давам повече от 14
и късно е - направила съм си нужните изводи

sasha_90
10-02-2007, 19:57
Сефте....Какво да направим?!Трябва да траем.

hforce
10-02-2007, 21:42

Po якО StyLE ne beh vijdal 4esno...
pri takiva hora ve4e da te e sram da se nare4e6 teen mamka mu... a predi s gordost si noseh titlata, sa q o*raha otsekade... hubavoto e 4e skoro skoro 6e sum adult... awe verno, na kolko godini ve4e te vodat vuzrasten? ili moga da kazvam 4e sum teenager i dokato se pensioniram? (togava ve4e oficialno 6te me vodat pensioner i nema na4in)

se taq... ta za sta4kata - az taka ili ina4e si sta4kuvam po cela godina taka 4e mi e se taq... preebano 6te e samo ako mi precakat godinata 6tot si4kite mi planove zaminavat na kino, a i se kaneh da zavur6vam ve4e... ama nema da q precakat 6tot si4ki 6te revnat... puk i da ne revnat 6te organiziram malko horica i otivam v ministerstvoto, subli4am ministura gol i go ovesvam nadolu s glavata ot prozoreca na kabineta mu da mu se smeqt si4ki :)... dano da se nameri nekoi ot tulpata sus vuzdu6na pu6ka ta da go nadup4i deeba i k*peleto... awe mai malko se otnesoh ot temata... ni6to, se taq... taka ili ina4e nikoi nema da si napravi truda da mi pro4ete dulgiq post taka 4e e se taq

якО STyLE batkaaaaaaaaa Ъ! Ъ!
hehehe kade si we G... bahti smeha... ieeeei mnou stanahte фйешън si4kite we... nemam dumi... opasni ste we eeeeeiiii mojete da ubiete ot smqh nqkoi samo s 1 duma... ni6to... 6e porasnete vie, nema kade da hodite... samo mi e interesno kak bi izlejdal nqkoi smuknat dqdka s bustun i da mi govori na Ъ! mnou gotina gledka a?! ni6to, az 6e is4akam da vida kak 6e izglejdate togava :D

Predpolagam 4e sa kvartalnata "princesa" 6e po4ne da me hrani 4e sum pi6el na latinica :) pi6a na latinica 6tot na kirilica sum qko sakat, a na latinica vuo6te ne gledam i klaviaturata i ne se zamislqm koe kop4e da natisna :) na kirilica malko ili mnogo mi se nalaga da poglejdam skapanata klaviatura ot vreme na vreme

87w, 3 7v4 3 57yl3, n3 7v0170, 4 1 m0170 53 4373 p0-7rudn0 :) 54 53 5371h 43 1 74k4 m09363 d4 53 p163 :) 4m4 n3 p164 74k4 6707 3 5k4p4n0 1 126l39d4 6r02n0 :) 4m4 7v0170 puk 3 0673 p0 6r02n0 :) 43 5y5 2dr4v3

sladku_bebzi
10-03-2007, 06:45

тъпа си!

Само ква си...Веднага почваш с обидите [-X Имах предвид, че ако стачкуват през лятото тва на нас нямаше да ни се отрази, а не както е сега!

Егати злобните хора има в този форум :smt011

find_m3
10-03-2007, 06:53
Няма да го отнесеш бе стига рева за глупости радвай се на ваканцията

~BoRn^InLoVe~
10-03-2007, 07:07

тъпа си!

тъпа била #-o а начина по който говориш на момичето,показва ти колко по-умна си от нея

vra4ka
10-03-2007, 07:25
Да ви имам мисленето... е*ати неблагодарните пишлемета!

1. Един барман взема средно заплата 1000-1500 лева, като тя може да стигне повече от 3000, но не пада под 500 в никакъв случай.
Шофьорите вече получават по 900.
400 взема охрана за схема 2 почивни, 2 работни.
Аз лично не бих почнала работа за по-малко от 20 лв., а нямам висше!
За какво си говорим !? Учителите седят и се бъхтат, подготвят уроци, проверяват контролни, тровят си нервите, занимават се с ученицте и получават смешни пари....
Естествено е да им се даде МИНИМУМ 100 % увеличение!
Чиста подигравка с държавата.

2. По отношение на това кой колко си върши работата-
България се слави с много добро образование и силни ученици! Колко българи успяват да се реализират в чужбина, колко българи впечатляват с богата обща култура, колко награди по олимпиади обираме!
В чужбина ви гарантирам, че образованието е на много по ниско ниво. Учениците са по-неспособни, учителите не са квалифицирани!
Колко хора замиха в чужбина благодарение на доброто си обзование, което получиха тук.
Но учителите по света се ценят много повече, получават 10 пъти повече от колегите си в България!

Време е да почне да се влага в сферата, където сме НАЙ-ДОБРИ!!!!!

3.Годината НЯМА да се анулира! Никой няма да спечели от това. Та нали министерството, директорите на университетите и училищата се изхранват от рушветите, от курсовете, от изпитите покрай приема!

4. Стига сте си гледали в своята паничка!
Попринцип не ви се ходи на училище, ама са като не зависи от вас ви се доходи! Нищо няма да ви стане, спокойно, учителите ще се съобразят с всичко!
А 7ми и 12ти клас знаят върху какво да се подготвят! Другите не мисля че имат неотложни неща, които трябва да учат в училище!

Срамно е да се делим, и да се настройваме срещу учителите!

10-03-2007, 07:30
Аз попринцип съм ЗА ста4ката , стига това да не се отрази на нас де :roll: Ама все пак тука всеки има право да изразява мнение (ако не е така ме поправете) и не е нужно да се обиждаме .... :roll:

bqsna_teenagerka
10-03-2007, 08:25
знам!

no_more_pain
10-03-2007, 08:50
Аз попринцип съм ЗА ста4ката , стига това да не се отрази на нас де :roll: Ама все пак тука всеки има право да изразява мнение (ако не е така ме поправете) и не е нужно да се обиждаме .... :roll:ne e nujno da se stiga do obidi,no nqkoi tuk naistina ne 4atkat za kvo stava vupros(nqmam predvid nikoi konkretno),4e ponqkoga e nujno! prosto nepodgotvenata i neobmislena gledna to4ka na nqkoi e drazne6ta

swords1010
10-03-2007, 15:36
Уважаеми колеги,
Вече осем дни учителите стоят в празните класни стаи,а властимащите се правят,че не ги забелязват.
Само ние чуваме как тишината крещи!
Откакто стачкуваме тонове помия се изляха върху нас.Тон даде ресорният министър доцент Даниел Вълчев.В национален ефир той заяви,че може да се удовлетворят учителските искания,но трябва да се вземе половината от бюджета на военните,да не се купуват нови коли за полицията,да не се увеличават пенсиите,да няма пари за медицинските сестри,да не се строят пътища и магистрали...
ЩО ЗА БЕЗУМИЕ Е ТОВА?!
Толкова ли много искат учителите или толкова малко е отделено в бюджета за тези сектори?!
Естествено,хулите бяха подети в интернет форумите от гневни родители и граждани,които са далеч от образованието.
Една госпожа,нарекла себе си Дора,подслушала учителки в градския транспорт.Те се чудели как ще седят 8 часа в училище.И госпожа Дора отговаря, че те /разбирайте не учителките /всеки ден седят по 8 часа.Бедната госпожа Дора! Тя не разбира,че ключовата дума е СЕДЯТ! Учителят не е свикнал да седи,а да работи! Колкото и невероятно да звучи,на нас ни липсват работата и детските гласове. Това не означава,че ще продължим да работим за смешните левчета,отредени ни от МОН.Животът има финансови измерения,които се оказват непосилни за нас.
Министърът на образованието заяви още,че някои от нас били некадърни и прочие.Вярно е, господин министре-може да има и такива сред нас!Като виждаме реакциите ви-Вашите и на колегите Ви-си мисля,че точно такива са били вашите учители.Българският учител е обучил тези,които печелят международни състезания и олимпиади!Българският учител е обучил онези,които работят и печелят добре,за съжаление не в България!Кой,господа управляващи,не си е свършил работата?
Учителите или Вие,които не създавате условия на младите да пожелаят да живеят и работят в родината си?
Учителската колегия била застаряваща.Че кой млад човек ще работи за 300 лева?И ще търпи хули и упреци за всичко-че учениците бягат от училище,че не искат да учат,че пушат,че се дрогират,че висят по кафенета и дискотеки...Че учебниците били лоши и скъпи-учителят е виновен!Че на учениците не им било интересно в училище-учителят е виновен!Нищо,че не той пише учебния план и учебниците!Трябва да има виновен!И го сочат с пръст-УЧИТЕЛЯТ!
Уважаеми родители,подкрепете ни!Вие искате най-доброто за децата си.Ние също сме родители-не ни отказвайте правото да искаме най-доброто за своите деца!Другото е прилагане на двоен стандарт.
Специални благодарности на всички съпрузи на учителки и съпруги на учители!Без тях ние няма да успеем.Затова им казваме:Благодарим ви,че сте с нас и ни подкрепяте!
Колеги,докато сме единни,ще сме силни! Не се отказвайте –повече от всичко сега е нужно да удържим на натиска!
Ще успеем,защото правото е на наша страна!Убедени сме!
Колектив на ОУ”Отец Паисий” гр.Асеновград

Neshtaten_M
10-03-2007, 15:45
И с едно пръстче даже не ги подкрепям за тая стачка. Вярно, че има и свестни даскали, ама общо взето по-голямата част не струват; когато започнат да си вършат работата както трябва само тогава могат да има претенции за заплатите си :!: А и защо никой не се интересува от нашето мнение за стачката :?: :smt011
И аз съм на същотото мнение. Напълно те подкрепям

BlueAvalanche
10-03-2007, 16:38
Ти си гаден бе, да живее стачката :lol:

no_more_pain
10-03-2007, 17:13
И аз съм на същотото мнение. Напълно те подкрепямemi da te vidim ako polu4ava6 po-malko ot edna 4ista4ka dali nqma da sta4kuva6.za6toto u4itelite polu4avat po4ti kolkoto 4ista4kite.....primer za spre4kvane m/u intelektualen i fizi4eski trud...i koi e po-visoko platen???!!!vsi4ko v taq durjava e izmisleno tupo

FelisDirus
10-03-2007, 17:59

тъпа си!

тъпа била #-o а начина по който говориш на момичето,показва ти колко по-умна си от нея

Разбира се, че съм умна.
А тя наистина не мисли, като пише. За n-тен път ще попитам - кой ще им обърне внимание, ако стачкуват през лятото?

Все още никой не е отговорил...

rauchen
10-03-2007, 19:09
Подкрепям учителите,защото е гадно учителският труд да се оценява с Жълти стотинки!

hforce
10-03-2007, 19:20
Аз попринцип съм ЗА ста4ката , стига това да не се отрази на нас де :roll: Ама все пак тука всеки има право да изразява мнение (ако не е така ме поправете) и не е нужно да се обиждаме .... :roll:
breiii, ve4e ne pi6e6 v якО StyLE... kak taka? ne moje da bude :D

kakto i da e... a daskalite mogat da hodat da se grumnat... kato sa tolko sposobni i im e za parite da bqha stanali nekvi drugi, a ne u4iteli... servitiorka e dobra ideq... i te zimat nad 300lv... nad 300lv zimat mnogo ot horata v bulgariq, no ne i u4itelite :)

Water_lili
10-03-2007, 19:41
2. По отношение на това кой колко си върши работата-
България се слави с много добро образование и силни ученици! Колко българи успяват да се реализират в чужбина, колко българи впечатляват с богата обща култура, колко награди по олимпиади обираме!
В чужбина ви гарантирам, че образованието е на много по ниско ниво. Учениците са по-неспособни, учителите не са квалифицирани!
Колко хора замиха в чужбина благодарение на доброто си обзование, което получиха тук.
Но учителите по света се ценят много повече, получават 10 пъти повече от колегите си в България!

Време е да почне да се влага в сферата, където сме НАЙ-ДОБРИ!!!!!

Бих искала веднаж за винаги да се преборя с този мит за това колко добро било българското образувание и как в чужбина учениците си смучат палците докато завършат 12ти клас.
Първо- да факт е че има една шепа ученици,които са супер талантливи и печелят разни награди от време на време,но тях ги има и в другите държави
Второ искам да попитам каква ми е ползата от това да впечатлявам някой с богатата си обща култура ,когато знанията които съм получила в училище (заваршила съм езикова гимназия)не са ми достатачни за да имам равен старт с колегите си в университета (които са заваршили гимназии с "много по ниско ниво" на образование) и да мога да си зимам изпитите без да трябва да се ровя из учебниците за 10-11ти клас на немските гимназии.Не мога да гарантирам че на всякаде е така ,но поне при мен в Германия учениците си скъсват дупетата от учене за да си получат абитурите,при което учат материал,който в България се преподава 1-2 курс в унито,дреме му после на някои че не знаят формулата на сярната киселина :?
И моля ви не ме разбираите погрешно,просто ни е такава системата и не отричам че българите са талантливи в много различни сфери,но просто ми писна от това самочувствие и презрение към другите,което в повечето случаи за съжаление е без покритие [-X

А иначе аз подкрепям учителите ни защото тези хора заслужават едно поне прилично възнаграждение за това на което са подложени всекидневно,дори и да са некомпетентни.
П.С. преди някои да е почнал да се заяжда за евентуални правописни грешки,това се дължи на доброто образувание което сам получила :wink:

no_more_pain
10-04-2007, 11:28

тъпа си!

Разбира се, че съм умна.
А тя наистина не мисли, като пише. За n-тен път ще попитам - кой ще им обърне внимание, ако стачкуват през лятото?

Все още никой не е отговорил...
az 6te otgovorq-NIKOI :)

PaSs1on
10-04-2007, 13:24
ooo ma vij ste mn zle.basi :smt011 kato sme na daskalo "aj da izlezem vakanciq" sega hodilo vi se na daskalo.hah mi kat vi se u4i tolko- imate si u4ebnici,znaete ko ste vzeli u4ete be.ko samo se oplakvate.a i tva deto go drunka ministura deto nie sme 6teli da si izpatim e samo zada nastroi u4enicite sre6tu u4itelite :!:
i mevdu drugoto tva da si u4itel e naj neblagodarnata rabota.te sa gadni zarad ej takiva pi6lemeta kato vas deto samo se oplakvat i ne im piuka za dr osven za zadnika im.kato po4nete i vie da izdurjate semejstvo s 300 lv zaplata 6te vidim dali nqma da iskate pove4e :smt012
napulno sum suglasna s tiq 300 leva koe po napred na deteto si drehi li da kupi6 smetkata za parnoto li ili toka a puk qdeneto nai nazad mn ste zle taq sta4ka trqbva6e da se sustoi rano ili kusnokfo tolkova puk i vie ste zarevali za u4ili6eto a i nuleva godina nqma prosto kakto kaza flora23 obru6tat u4enicite no ne samo tqh a i roditelite cqloto ob6testvo stava nespravedlivo s tqh i kfo kat decata ne u4at ako sa se zatujili u4ebnicite i taka a i na si4ko otgore kajete mi kolko u4ite za 2 sed pi6ete poi 2 stranici v sqka tetradka i si4ko e se su6toto dali 6e znae6 na angliiski kak se po6e portokal ili ne mn vajno 6toto v kraqna smetka si4ki si znaem 4e v purvite 2 sedmici ne u4im koi znae kolko a i kfo puk ne e li qko 4e u4itelite mahat vhodnite niva za da vzemat naburzo malkoto material no se pak toi e za celi 2 4asa no te re6avat bez vhodni ne e li qko vie pa kfo se oplakvate =;

no_more_pain
10-04-2007, 16:47
napulno sum suglasna s tiq 300 leva koe po napred na deteto si drehi li da kupi6 smetkata za parnoto li ili toka a puk qdeneto nai nazad mn ste zle taq sta4ka trqbva6e da se sustoi rano ili kusnokfo tolkova puk i vie ste zarevali za u4ili6eto a i nuleva godina nqma prosto kakto kaza flora23 obru6tat u4enicite no ne samo tqh a i roditelite cqloto ob6testvo stava nespravedlivo s tqh i kfo kat decata ne u4at ako sa se zatujili u4ebnicite i taka a i na si4ko otgore kajete mi kolko u4ite za 2 sed pi6ete poi 2 stranici v sqka tetradka i si4ko e se su6toto dali 6e znae6 na angliiski kak se po6e portokal ili ne mn vajno 6toto v kraqna smetka si4ki si znaem 4e v purvite 2 sedmici ne u4im koi znae kolko a i kfo puk ne e li qko 4e u4itelite mahat vhodnite niva za da vzemat naburzo malkoto material no se pak toi e za celi 2 4asa no te re6avat bez vhodni ne e li qko vie pa kfo se oplakvate =; =D> =D> =D> suglasna sum :!:

bengi
10-05-2007, 08:58
az gi podkrepqm napylno!tezi hora otdavat 20 i pove4e godini ot jivota si da ni nau4at na ne6to..da ni napravqt hora,gubqt (golqma 4ast ot tqh)psihi4eskoto si zdrave,6tot ne stiga 4e te samite sa si malko ludi,ami i nie u4enicite gi dopobyrkvame savsem...ne mi se struva 4esno da polu4avat tolkova malko zapla6tane! [-X

chirsten
10-08-2007, 21:51
в тази тема май пишат най-неграмотние шестокласници, които съм виждал...

ще отучвате бе дрисъци, ще отучвате и пушек ще се вдига, защото и без това сте твърде изостанали с образованието си...

Кефиш! :D