PDA

View Full Version : Какво знаете за следващата седмица? Ще се учи ли?

mrysnika
10-03-2007, 16:36
Учителската стачка до какъв момент ще е 'ефективна'? Защото знам,че е 'безсрочна',но не знам дали това означава,че в даден момент ще се върне нормалното обучение и от кгоа ще е то в сила. Чудя се вие какво знаете за понеделник,8ми октомври и има ли шанс и тогава да продЪлжава или зависи строго от училището? Мерси и до скоро.

KaTinCeTy
10-03-2007, 16:41
Зависи от това, до къде ще стигнат преговорите. Утре има преговори и ако отново не се стигне до споразумение стачката продължава. А дали ще се учи и следващата седмица не се знае все още, защото още не е решено, но аз знам за училища, които излизат в стачка едва от идния петък.

Qnchety
10-03-2007, 16:43
Ми ние ся си учим, ама даскалите казаха, че ако не се стигне до споразумение от 9 октомври ще започне стачка, която ще продължи докато им увеличат заплатите!

BlueAvalanche
10-03-2007, 16:50
Казаха ни, че докато не чуем по телевизията, че са спрели да стачкуват сме ваканция 8)

KpuCuTo0o
10-03-2007, 16:51
Аз всяка вечер гледам новините... и почти всяка вечер учителите от моето даскало приказват как вече са в гладна стачка.. Но тъпото е, че не всичките ми даскали стачкуват... :smt012 Имаме само английски и география.. :smt013 и тъй като вече и дневници си имаме.. мноого сложно става да се измъкнем... Щото бележки, родители.. а-у.. дълги истории... #-o По новините казаха, че в петък учителите щели да се срещат с президента... и в парламента щели да могат да изслушат само Даниел Въ(е)лчев (не му знам името как беше) и учителите.. не не чух т'ва кога ще е.. или утре или в петък.. :smt016

mrysnika
10-03-2007, 17:16
Извинявай,ама НИКЪДЕ няма тема за тази,предстоящата седмица, има за предната,но за тази не. Иначе,явно ще се разбере по-кЪсно,но нека всеки,който знае нещо,да го пише в темата ми.

tItEufFf
10-03-2007, 17:28
Ами ние май започваме от другата седмица. Не съм сигурна де, но голямата смяна от утре започват нормални и редовни часове. Едно момиче говори с класната и тя е казала, че най-вероятно другата седмица сме на даскало.

Violenza
10-03-2007, 17:37
ние май ще си стачкуваме и другата седмица 8)
Дано.. за да усетим и ние малко тая стачка... :lol:
щот ние сега си учим, но днес ни казаха, че е удобрена и от другата седмица към вторник-сряда и ние стачкуваме... (ако още има стачка)

mrysnika
10-03-2007, 17:45
Интересно ми е ДАЛИ има такава зависимост,че тези,които са стачкували досега,от следващата седмица да НЕ стачкуват и обратно-тези,които не са го правили до сега,да започнат от понеделник или няма вЪобще никаква връзка,който знае,да пише.

nikoceto
10-03-2007, 18:23
учителите така са се надъхали ,че като гледам няма да се откажат лесно

Kisses_P
10-03-2007, 18:42
Интересно ми е ДАЛИ има такава зависимост,че тези,които са стачкували досега,от следващата седмица да НЕ стачкуват и обратно-тези,които не са го правили до сега,да започнат от понеделник или няма вЪобще никаква връзка,който знае,да пише.доколкото знам може

caRamelO_cHicA
10-03-2007, 19:58
Незнам за вас зависи от преговориете и от училището.Наште даскали почнаха да стачкуват чак в Понеделник и пак си учим нормално само днес имахме 1час само.Иначе за 8 незнам в Петък ще ни кажат.

freedom
10-04-2007, 08:00
Вчера с една приятелка на центъра видяхме нейната класна и тя ни каза,че от понеделник май сме на даскало...Ама не беше сигурна и каза да гледаме пак новините или да звъним на нашите даскали да ги питаме...

find_m3
10-04-2007, 08:06
Вчера с една приятелка на центъра видяхме нейната класна и тя ни каза,че от понеделник май сме на даскало...Ама не беше сигурна и каза да гледаме пак новините или да звъним на нашите даскали да ги питаме...

майка ми пък е видяла мойта класна и тя нищо не е казала :roll:

I'm crazy
10-04-2007, 08:21
Сега в 12.00 по новините ще съобщят дали ще продължи стачката...Гледайте...и аз ще гледам също ххии :-D

find_m3
10-04-2007, 09:44
Сега в 12.00 по новините ще съобщят дали ще продължи стачката...Гледайте...и аз ще гледам също ххии :-D

еее изпуснах я кажете кво са казали

glezan4e
10-04-2007, 09:54
всеки казва "зависи от това", "зависи от онова" .. вече нз дали ще учиме тая година .....

sasha_90
10-04-2007, 09:56
Да ти кажа и аз незнам какво ще става.Днес срещнах 1 съученик и той нищо незнае.Трябва да следиш за твоето си училище,защото не на всякъде е едно и също.

VaNicHkaa
10-04-2007, 12:46
Май в петък ще има преговори за стачката и е възможно другата седмица да си учим :?

Lorein
10-04-2007, 13:01
Хах, явно само мойто даскало е прецаканио... Досега не сме учили само 1 ден целия. Всеки друг ден имаме от 1 до 4 часа. А миналата седмица имахме само няколко свободни ( 4 за цялата седмица ). Иначе - да, този петък ще има преговори и каквото и да решат - ние продължаваме да учим, независимо колко. Според мен всяко училище ще реши какво да прави...

BlueAvalanche
10-04-2007, 13:02
И като има преговори какво ? Даскалите искат 100% увеличение, ако им го дадът значи трябва да вземат от лекарите ( лично според мен те заслужават 10 пъти по-високи заплати ), военните и другите хора и да им вдигнат заплатите. А пък ако вдигнат заплатите с 100% на всички, то тогава хляба ще стане 2 лева
Просто исканията на учителите не са реални, не казвам, че не заслужават тези пари ( не казвам и че ги заслужават ), но просто няма кой да им ги даде тези пари, така че ще си седим ваканция докато учителите не поискат по-малко пари