View Full Version : аборт...спешно
karamel4ef
10-10-2007, 16:50
izvinete za bezpokoistvoto, no me trevoji mislulta , 4e moje da sym bremenna...ta taka nqkoe momi4e pravilo li e abort i moje li da mi obesni pripada li se ako e s injekciq ... blagodarq vi predvaritelno :oops:
НЕ се научихте и тва си е! Ми ходи на лекар той знае най добре ! И кво са Ако някой ти каже че се припада ще раждаш!Извинявай за грубоста ама тук няма гинеколози които израждат бебета по интернет:) ! Успех дано не си бременна че не еоферта !!!
coolgirl6969
10-10-2007, 17:08
НЕ се научихте и тва си е! Ми ходи на лекар той знае най добре ! И кво са Ако някой ти каже че се припада ще раждаш!Извинявай за грубоста ама тук няма гинеколози които израждат бебета по интернет:) ! Успех дано не си бременна че не еоферта !!!
+1
Чак да се припада не съм чувала,аз до колкото знам е напълно безполезнено и цените варират около 80-150 лв,естествено говоря ти за тея лекари,които не ти искат разрешително от родител и разни такива..
Eee...как?! Разрешение трябва да има поне от единия родител.Нелегално е много опасно да се правят поне по мное мнение...
По темата: Иди на лекар вместо да гадаеш,не губи време,че току виж вече да не можеж да направиш аборт.. :roll:
Kras4eto_lp
10-10-2007, 17:29
Защо си мислиш,че си бременна и защо не си пила ескапел ако примерно сте го правили без презерватив :smt012 Отиди на лекар да ти обясни как стават нещата,но преди това по добре си направи тест за бременност :::
SexYLipS
10-10-2007, 18:00
Как така си мислиш че си бремнна ??? :smt017 Не проумявам.По-добре отскочи до аптеката и си купи едно тесче за 3 лева.После да не стане гафа отивам да си прая аборт пък не съм бременна ... [-( :smt011
Seniorita
10-10-2007, 18:30
+1
biskvitche
10-10-2007, 18:32
... i posle si kato nova..... 8)
Да, нали, до следващия път когато реши да го направи без предпазни средства и забременее :x Безотговорни деца.... ](*,)
По темата- направи си тест за бременност, ако е положителен отиди на лекар, на него може да си зададеш всичките въпроси...
swords1010
10-10-2007, 19:04
Говориш за медицински аборт! Ето информация:
Медицински е абортът, при който се използват единствено медикаменти за прекъсване на бременност. Медицинските изследвания сочат, че такъв аборт трябва да се прави само до 56-ия ден след първия ден от последния менструален цикъл.
Какво точно представлява?
Абортът се извършва в три стъпки. Първата се състои в инжекция, която спира бременността в матката чрез подтискане образуването на прогестерон. Без него матката е неспособна да задържи плода.
При втората стъпка се прилага лекарство, което кара матката да се съкращава, /причитняват се контракции/ и по този начин се изхвърля плода.
При третата стъпка лекарят ще провери чрез ултразвук дали бременността е премахната окончателно.
Колко време отнема?
Процесът на аборт започва веднага, след като ви е приложена инжекцията. Наблюдава се кървене, което понякога може да достигне 14 дни.
Ефикасен ли е този метод?
Процентът на успеваемост е около 92-96. Ако не се получи необходимият резултат се налага да се използва вакуум.Аспирацията с вакуум действа като се изсмуква съдържимото в матката.
Какво ще чувствам?
За повечето жени медицинския аборт е като ранно помятане. Възможно е:
- да ви се вие свят
- да усещате силни спазми
- да ви се гади и да повръщате
- да имате диария
- да имате постоянна болка в корема
- да имате лека треска
Лекарят ще ви предпише необходимите лекарства за облекчаване на симптомите.
Какви са рисковете?
Медицинският аборт е безопасен. Но има известни рискове при процедурата:
- непълен аборт – в този случай се прибягва до нова доза лекарство или се използва вакуумна аспирация
- алергична реакция
- инфекция
- кръвоизлив
- неустановена извънматочна бременност
Трябва да се свържете незабавно с лекаря си, ако:
- имате твърде висока температура
- имате твърде обилно кървене
- имате съсиреци, по-големи от среден лимон
- имате твърде силни болки в корема, които не се повлияват от болкоуспокояващи лекарства
След аборта, вие ще започнете да се чувствате все по-добре с всеки изминал ден. Гаденето, повръщането и виенето на свят би трябвало да изчезнат до 24 часа след инжекцията.
Защо медицинският аборт е за предпочитане пред класическия?
- прави се без упойка
- може да се направи при ранна бременност, веднага след като е установена
- жените се чувстват по-добре, отколкото при стандартния аборт
- жените съобщават, че чувстват този аборт по-естествено, нещо като спонтанен аборт
- за медицинския аборт никой няма да разбере, не е като при постъпване в болница
punkrock
10-10-2007, 19:39
Как може да мислеш за аборт, като дори изобщо не си сигурна, че си бременна #-o
swords1010
10-10-2007, 19:44
Как може да мислеш за аборт, като дори изобщо не си сигурна, че си бременна #-o
Виж, не това и беше въпросът! Ако я интересуваше нещо друго, щеше да попита! Какво всички започнахте с тези тестове?
- имате съсиреци, по-големи от среден лимон
Майко мила! :shock:
sladko_momi4e
10-10-2007, 20:58
Не си сигурна ,че си бременна, но питаш за аборт... :smt012
:smt012 ....ama che ludishtina.parfu razberi i posle pitai!aku li ne kaji na maika ti!
sladkish_14
10-10-2007, 21:00
Хах :-D знаеш ли гледах днеска Хаус,(както всеки път :-D )та мисълта ми е,имаше болни там в самолета и едно момиче също се разболя и казваТя:-"и мен ме боли,повръща ми се,имам обриви и раката ме боли"(нещо такова оплакваше се :-D )и Хаус:да бременна си!Тя:Ама как не съм го правила..Той:девствена ли си?..Тя:Не!..Той:бременна си! :smt005 :smt005 Беше много яко,бъзикаше я :smt005
Та и ти така...Ми аз не знам :smt005 Питай друг,може накой да се извади гинеколог,който даже без преглед да знае кво ти е :smt012
oh gorkata ... test4e men ako pita6 , pak ako si bremenna 6te razpitam kak stoqt ne6tata .. imam edna poznata koqto e pravila 2 pati abort ... samo spokoino i vs 6te e ok
Не разбрах кое те наведе на мисълта, че си бременна. Във всеки случай първо се увери, и тогава мисли какво да правиш. Късмет!
Хах :-D знаеш ли гледах днеска Хаус,(както всеки път :-D )та мисълта ми е,имаше болни там в самолета и едно момиче също се разболя и казваТя:-"и мен ме боли,повръща ми се,имам обриви и раката ме боли"(нещо такова оплакваше се :-D )и Хаус:да бременна си!Тя:Ама как не съм го правила..Той:девствена ли си?..Тя:Не!..Той:бременна си! :smt005 :smt005 Беше много яко,бъзикаше я :smt005
Та и ти така...Ми аз не знам :smt005 Питай друг,може накой да се извади гинеколог,който даже без преглед да знае кво ти е :smt012
И аз го гледах, и аз! :lol:
А вчера гледа ли го тва с бременната жена? Много беше миличко когато така наречения фетус му стисна пръста с малката си ръчичка... Сладко беше!
sladkish_14
10-10-2007, 21:03
И аз го гледах, и аз! :lol:
Радвам се :smt005 Той всеки път пуска лафове :smt005
sladko_momi4e
10-10-2007, 21:06
ne smqtam che filma dr.xays e za komentirane tuk :smt011 [-(
ama kfu da fi prafqt #-o
inache po temata test mila test.nie ne mojem ti pomognem!za sajalqnie!
sladkish_14
10-10-2007, 21:07
oh gorkata ... test4e men ako pita6 , pak ako si bremenna 6te razpitam kak stoqt ne6tata .. imam edna poznata koqto e pravila 2 pati abort ... samo spokoino i vs 6te e ok
Само спокойно всичко ще е ОК :smt011 :smt011 Че кво му е Ок,че и тя може да убие,човешки живот или,че твойта френдка го е направила 2-пъти :smt011 Само като си представиш онова невинно същество,с малки рачички и крачета,трябва да си най-безчувственото животно за да го убиеш с една спринцовка :smt011
sladko_momi4e
10-10-2007, 21:10
Само спокойно всичко ще е ОК :smt011 :smt011 Че кво му е Ок,че и тя може да убие,човешки живот или,че твойта френдка го е направила 2-пъти :smt011 Само като си представиш онова невинно същество,с малки рачички и крачета,трябва да си най-безчувственото животно за да го убиеш с една спринцовка :smt011
e kfu iskash!!
da stane maika na 14 godini ta tq ne znae shtu e dete pak maika shtre stafa!po dobre da se uferi dali e bremenna i tukafa da misli za abort
a ti si zatfariaqi ustata sladkish_14 takaf!
e kfu iskash!!
da stane maika na 14 godini ta tq ne znae shtu e dete pak maika shtre stafa!po dobre da se uferi dali e bremenna i tukafa da misli za abort
Според мен беше редно преди да почнеш да критикуваш това, че ние си обсъждаме филма тук(при положение, че във форума се обсъждат какви ли не по-големи глупости) да си оправиш правописа, защото колкото и да е модерно да пишеш като цинге първолаче се замисляй за хората които четат писанията ти. Едва ти се разбира. Оправи правописа, понктуацията и словореда и ще се разберам :wink:
sladko_momi4e
10-10-2007, 21:20
e kfu iskash!!
Според мен беше редно преди да почнеш да критикуваш това, че ние си обсъждаме филма тук(при положение, че във форума се обсъждат какви ли не по-големи глупости) да си оправиш правописа, защото колкото и да е модерно да пишеш като цинге първолаче се замисляй за хората които четат писанията ти. Едва ти се разбира. Оправи правописа, понктуацията и словореда и ще се разберам :wink:
parfu mrazq da pisha na kirilica i ne ochakfai ot men d apisha.
fturu kfu mi e na pisanetu tfa che pisha taka ne znachi che ne kazfam neshtata prafilni.znam mujebi f-to i u-to i drazni nu pak muite frs ne gi zashtutui te gu pishat taka.kaktu i da e.
tuk sme ne za da se karame a za da reshim pr na mumichetu.
ta tq aku ne si naprafi test nie i da beshe bremenna nqma da mujem da i pumugnem!i tfa e kaktu nekui beshe kazal pu gure nie ne izrajdame deca pu neta.i puxtaram test i txa si e!
sladkish_14
10-10-2007, 21:22
Хубаво де,тест вече и е ясно,че трябва да го направи..Не и пожелавам да е бременна :!: просто изразих мнение,пък и всеки да си мисли...трябва да имаш едно на ум,че когато ти го вкарват можеш и да забременееш и детето няма да е виновно,че си мислил само как да се задоволиш има и последици понякога :!: И не си спомням да съм се заяждала с теб,че да ми приказваш,щи пиша за Хаус кадето си пойскам,аз решавам дали е за тук или там :!: само не ми говори така,ако обичаш :smt011 Мен кво ми пука че ще става майка на 14 бе :?: #-o Аз не се е*а и не мисля за това,който се..да му мисли :!: Иска се и малко акъл :!: И на теб ти трябва,научи се да пишеш и тогава ми казвай какво да правя :!: Това че ясно си по-голяма от мен не те прави по-умна..но ти говориш така,защото явно си правила аборт :?:
sladkish_14
10-10-2007, 21:27
Мраза да се карам с някой..ама мраза и да се заяждат без причина...всеки има различно мнение,научила съм се че тук хората са различни и трябва да приемам и тяхното мнение,научи се и ти...Извинявам се за по-горния пост...нека минем с добро :smt006
karamel4ef
10-11-2007, 10:03
Та и ти така...Ми аз не знам :smt005 Питай друг,може накой да се извади гинеколог,който даже без преглед да знае кво ти е :smt012mda i az gledah haus
sentient_
10-11-2007, 10:18
izvinete za bezpokoistvoto, no me trevoji mislulta , 4e moje da sym bremenna...ta taka nqkoe momi4e pravilo li e abort i moje li da mi obesni pripada li se ako e s injekciq ... blagodarq vi predvaritelno :oops:
Аз не съм правила аборт, но сестра ми е. Зависи в кой месец си ако си в 1-вия - Вкарват те едно маркуче от долу с няква течност и ти махат плода, излиза кръв или по точно някаква слуз, ако си в малко по напреднал месец излизат парченца такива кът дробчета(гадно)
Ама не припадаш :-k При сестра ми не беше с инжекция. После малко те боли ниско долу под корема, но преживява се, но първо увери се че си бременна а и е мн важно на колко си години ако си под 18 може да е по болезнено за теб
EmO_KiD_;(
10-11-2007, 11:13
:smt005 :smt005 :smt005 и аз тва го гледах,беше яко готино :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
hilaRy___
10-11-2007, 12:02
ne sym praila abort i ne si g0 p0jelavam...no maika mi naskoro napravi abort i se poluchiha oslojneniQ ...kyrveshe...nemojeshe da h0di i tka izvestno vreme...
[b]
sladkish_14 , хайде малко по-спокойно ... в някой случаи е по-добре аборт ... това че е shit е ясно , ти нито знаеш момичето на колко е , нито в какво полужение е , нито от кой е бебето тръгнала си да ми обясняваш че било недопустимо да го махне ... личи ти че си на 14 .. а и маи някаде спомена че не правиш секс.. къде си тръгнала тогава да даваш съвети като изобщо не знаеш за какво става въпрос..?!
swords1010
10-12-2007, 03:48
sladkish_14, на какъв език трябва да се обясни, че до преблизително 3-тия месец от бременността, оформящо се човешко тяло НЯМА ?!? До тогава това , което е в корема на жената се нарича ЗАРОДИШ, следователно с аборт не убиваш човешки живот!
biskvitche
10-12-2007, 09:41
... i posle si kato nova..... 8)
Да, нали, до следващия път когато реши да го направи без предпазни средства и забременее :x Безотговорни деца.... ](*,)
По темата- направи си тест за бременност, ако е положителен отиди на лекар, на него може да си зададеш всичките въпроси...
tova tq sama moje da si go preceni shtom e uzrqla za sex e uzrqla i za poslednicite ot nego ,taka che ...da se opravq :) a i e kato nova kakvo da q luja sled abort se chustvash dobre samo deto ti se vie malko svqt ama si Ok.
Аз не говорех за физическата страна на нещата. :wink: Но си права, всеки трябва да си поеме отговорността за действията.
Svetlana_Pei4eva
10-12-2007, 12:56
това не е шега работа,ти още не знаеш дали си бременна за аборт питаш ама щом държиш ще ти кажа.315лв ...2 4аса в болницата,болки 1-2 дни и след тва си добре.АМА ХОРА НЕ ПРАВЕТЕ АБОРТИ!!! ВЯРВАЙТЕ МИ,ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ФЙ ЛИ4ЕН ОПИТ ВИ ГО КАЗВАМ!!!!
а ти откога мислиш че си бременна...кога беше последния път когато го правихте
e kfu iskash!!
Syglsna sym 4e ne e gotova da stane maika ama kakto kaza ti tq e dete ... mislish li 4e i e bilo vremeto da pravi sex