Влез

View Full Version : деца vs. родители

sapphirr
10-13-2007, 13:13
според мен тва ще е най-разискваната тема вовеки.винаги едната страна ще е права,другата крива,бабите и дядовците ще 4акат деня ,в които малките вну4ета ще го върнат на родителите си и ще им покажат колко е тежко да си родител,след това пък децата на тези вну4ета ще им го върнат и на тях и така докато свят светува (или нау4но казано докато изгърмят слун4евите батерии).

аз съм на 18 ,а 4ак сега си давам сметка за много неща,които са казвани за мое добро.тогава всъщност в ми главата са ми се въртали израз4ета от сорта на "абе,вие мене ли ше ме у4ите"/"аз да не съм малко дете/бебе" / "оф,аман от тия дивотии".с всяка изминала година се убеждавам,4е по-големите са имали право и са ме съветвали ,и са ми говорили много,не за друго,а просто защото те ве4е са се връщали оттам ,на където аз съм тръгвала.
ясно е едно- мир не е имало, няма има.но пък ако не друго достигнах до прозрението,4е за да не изразходваме излишни нервни клетки (и ние ,и те) и да се разбираме поне малко ,трябва да има известна доза компромиси и от двата лагера.

има и един друг момент оба4е- тази вражда понякога бива подхранвана и от 3то (отстрани-седящо) лице.например по-малък брат или сестра,който ви изкарва извън кожата и ви пили нервите не4овешки.и естествено винаги го отнасяте вие ,защото " вие сте големите и тези с претенциите да разсъждавате разумно"-класика :smt011
най-голямата болка идва оба4е когато се приберете от някъде,влeзте в стаята си и установiте,4е дори и клавиатурата и мишката ви са били усквернени.да не говориме за последствията,ако слу4айно сте имали неблагоразумието да оставите някой гланц или спирала на видно място...по-добре ги отпишете.
а няма втори като тях щом трябва да се правят на жертви,в тва отношение са уникални.:smt012
сестра ми е 13 години по-малка от мен ,така 4е ви го говоря от ли4ен опит ... ](*,) , търпелив 4овек съм,но всяко нещо си има граници. утешава ме единствено мисълта,4е може би тя ще ми е единствената упора след 15 години (или по-скоро аз на нея,ама карай),за момента оба4е тя е проблема между мен и наште-кофти,но факт!

ако и вие имате същия проблем или подобен-пiшете,сега ви е паднало да се опла4ете :smt025 [/b]

piFka_LP
10-14-2007, 15:07
имам подобен проблем само че кака ми е на 18 аз съм на 15 караме се непрекъснато рядко се виждаме... но засечем ли се... лошо става.. :)

zagada4no_sladka
10-14-2007, 15:45
Moq problem e 4e maika mi postoqnno me sravnqva s drugite "6to ne pravi6 tva kato Raq,6to ne pravi6 tva kato Mariq" off ponqkoga napravo mi idva da q ubiq. #-o I tq nikoga ama nikoga ne priznava gre6kite si mn mrazi da gre6i oba4e posle az si patq ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

StAkE
10-14-2007, 23:35
da a az kakvo da kaja.... ne poslu6ah az na6te kato minalata godina... isa takava q nadrobih 4e sam ne znam kade 6te svyr6i taq....
ina4e prosyo me4taq za momenta s ob6tejitieto rabotata na stroeja ili nqkade s drugade na polovin den ako uspeq da vlqza v unss....

ina4e za brata v slu4aq...
az sam po-malak ot brat mi s 12 godini i moga da ti kaja 4e e to4no obratnoto...
brato mi me vode6e kadeto iskam a az kato bqh malak i nevinen se zamazvah sled nego... behme takyv ekip sre6to na6te 4e se 4udq kak ne se razbirate :D:D:D

sapphirr
10-15-2007, 09:37
da a az kakvo da kaja.... ne poslu6ah az na6te kato minalata godina... isa takava q nadrobih 4e sam ne znam kade 6te svyr6i taq....
ina4e prosyo me4taq za momenta s ob6tejitieto rabotata na stroeja ili nqkade s drugade na polovin den ako uspeq da vlqza v unss....

ina4e za brata v slu4aq...
az sam po-malak ot brat mi s 12 godini i moga da ti kaja 4e e to4no obratnoto...
brato mi me vode6e kadeto iskam a az kato bqh malak i nevinen se zamazvah sled nego... behme takyv ekip sre6to na6te 4e se 4udq kak ne se razbirate :D:D:D

малееее,аз само като видя 4удната физономия на сестра ми,седяща на компютъра и ми иде да я одуша...

mon4eto
10-15-2007, 10:44
Az nqmam takiva problemi poradi fakta 4e sam samo dete i sam bezkraino 6tastliva ot tova :-) Nikoga ne sam iskala da imam brat ili sestra za6toto si padam malko egoist i samo kato si pomisq 4e primerno trqa da delq kompa ili 6okolada :-D pf ne iskam i da si pomislqm... 8)

kindergarden
10-15-2007, 11:20
Преди,когато сестра ми още беше в къщи имаше много големи побойща дране,скубане и т.н. :-D :-D :-D :-D Но заедно с това се разбирахме добре,помагахме си и т.н. :-D :-D :-D А сега,когато я няма много си липсваме :smt010 :smt010 :smt010 и когато се връща не се отделяме и за миг много си я обичам мойта сестра O:) O:) O:)

50cent
10-15-2007, 21:05
ами аз нямам такива проблеми обаче маика ме дразни много когато ми каже използваи презарватив бе направо потъвам оркъде знае тая жена и другото е че аз със нея рядко се виждам щото тя бачка много и аз всичко трябва сам да си правя и когато ми каже нещо се изнервям щото малко време е била с мен за да ме опознае и сега когато си хвана друга работа се чуди защо не си споделям с нея

bishop
10-22-2007, 17:48
az sam na 15 i imam malak brat. po4ti 9 godini razlika. malkoto debil4e otrasna pri babeto koqto mu pozvolqva6e vsi4ko. sega maminka mu pozvolqva vsi4ko. estestveno vinagi sam vinoven za vsi4ko, no tova dori ne e 4ak takav problem(svikva se), no kogato tragnahme da se mestim predi 2 godini i baba mi kaza '6to ne se obadihte i az da dam nqkakvi pari da vzemete po-golqmo jili6te i decata da sa v razli4ni stai' i ba6ta mi otgovori 'ako imahme o6te 1 staq tq 6te6e da e kabinet za6toto e normalno za ednopolovi deca da spqt v 1 staq' i mi ide6e da go udarq s ne6to tejko i tapo, koeto ne mi trqbva. sega si spq s 1 nevazmojno 7-godi6no izrod4e v 1 staq, koeto zna4i 4e lampata se gasdi v 10 4asa, nikakav skype po-kasno, nikakva muzika po-kasno i ob6to vzeto nikakva svoboda. i vsi4ko tova idva ot roditelskata maniq za kontrol. za6toto ako na6te OSAZNAVAHA 4e sme s 8.5 godini razlika 6te6e da se nameri apartament s 1 staq pove4e za men, vmesto da delq ibez tova malkiq garderob s 1 otvratitelno dete, no otdelna staq na parvo mqsto ozna4ava pove4e svoboda otkolkoto ba6ta mi e sklonen da mi otpusne. ina4e s maika mi se razbiram kogato ne pokrovitelstva vsqko kapriz4e na brat mi. taka ili ina4e oba4e kato navar6a 18 6te se iznesa taka 4e vsi4ko e prehodno... tova koeto me darji oba4e e fakta 4e po sveta ima milioni drugi golemi bratq...

aP0kAlIpSiS
10-22-2007, 23:21
Нямам братя или сестри,но имам братовчед.
Като малки с него,бяхме постоянно заедно. Боищата си бяха редовно разнообразяване на деня,но имаше доста опасност на него,защото аз съм доста злобна.
Въпреки това с него винаги сме били екип в белите. Аз мисля плана,той я върши,пък после кой ще го отнесе...зависи кого пипнат в крачка. :-D
Сега се виждаме по-рядко,но като се съберем,майка и леля винаги са нащрек,защото не се знае какво може да сполети къщата..

linka92
10-25-2007, 22:53
Оф,не ми говори!Това е напаст божия!И аз имам брат с 12 год. по-малък от мен.Сега е на 3 и е такъв артист просто,че няма на къде повече.Започва да реве за нещо и майка веднага "Ти нали си по-голямата престани да го дразниш!" през това време той вече е спрял да реве и всичко му е минало.Когато свърши "речта" на майка относно моите деяния с/у брат ми той продължава да реве и следва едно"Мами,кака ТИ ме дАзни".Направо полудявам с това малкото.И тя толкова го е разлигавила,момче е,а постоянно се лигави и мрънка като някоя жена.Сигурно го е наследил от баща си-втория съпруг на майка :lol: .

bobo_kaulitz
12-18-2008, 14:28
деца VS родители - вечната борба :D