Влез

View Full Version : Спира ме..

Everlasting
10-18-2007, 08:45
Здравейте.Принципно съм отдавнашен потребител тук,само че има опасност приятеля ми да види темата..а аз засега не искам да го гризе написаното.
Ще го напиша малко със заобикалки,но се надявам да разберете и да ми помогнете..
Всеки човек има мечти нали така?И аз имам.Само че мойте мечти не се харесват на приятеля ми.Един вид той се страхува да не ме загуби заради тях / не не става дума за заминаване/. Обаче аз съм на 100% сигурна че няма да ме загуби.Не мога да го убедя.Вчера го питах -ако ти не си тоя който да ми помага и да ме подкряпя за мечтите ми-кой тогава?!Отговора беше - Да праваси,само че не искам /еди какво си/.
Днес трябва да ходя да се видя с един човек /пак свързано с мечтата ми/ и да говоря с него дали ставам за това което искам.Сега обаче той /приятелят ми казва така/: Да ама заради теб няма да можем да се видим като хората,не искаш ли да сме заедно,защото аз предпочитам да прекараме мн време заедно.То и аз искам..но :cry: .
Как да го убедя е идеята ,или поне да му обясня че спира мечтите ми без да се разсърди-мн е обидлив..Помощ!

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
1 точка от правилника!

Spork
10-18-2007, 08:50
Виж сега,първо мисля че темата не е много за тоя раздел и щом си отдавнъшен потребител треа да знаеш това,но както и дае...модовете си знаят работата...
Таа..по темата...нещо аз ли не бивам,или просто обяснението на цялата история е написано мааалко объркано... :?

OnFire
10-18-2007, 08:52
модел ли искаш да ставаш ?
а приятеля ти е много ревнив и сигурно ревнува от нещо... ти си човека, който трябва да му докаже, че няма смисъл да те ревнува и че го обичаш много..

Everlasting
10-18-2007, 08:55
Спорк,не я постнах в Любов понеже ..и аз не знам.Ако сметнат че е повече любовна ще я преместят.няма проблем.

exploitedteen, той принципно мисли за мен..но сега не знам.
Преди малко се чухме и той ми вдигна скандал като чу че искам да ходя на срещата :cry: - вика : ХУУ,не искаш да прекараме повече време заедно.
Казах - ми добре - днес сме заедно цял ден :cry: . Сърцето ми се къса..просто не е честно.Но не мога да се карам с него :cry: :cry: ..а той ме спира...
А спорк - представи си че искам да стана Манекенка.Така повече ли ме разбираш?

Everlasting
10-18-2007, 08:58
модел ли искаш да ставаш ?
а приятеля ти е много ревнив и сигурно ревнува от нещо... ти си човека, който трябва да му докаже, че няма смисъл да те ревнува и че го обичаш много..

не не модел,но го премете така.може да се каже че съм си виновна за загубата на доверието му..само че беше преди многоооо време/година/.

и бтв сега го питам : аз спирам ли те за мечтите ти?
той: аз нямам мечти ! / тук няма да издребнявам ,че преди ми е казвал че мечтае някога да се оженим/
и аз : и аз ли да нямам тогава?
той : хуу ще ходим,като не искаш мн време с мен..

:cry:

Sea Goddess
10-18-2007, 09:00
Според мен няма да е лошо да поговориш с него ... да му кажеш че това е наистина важно за теб и че цял живот си мечтала да ти се случи нещо подобно...и сега мечтата ти има шанс да се превърне в реалност, ако той наистина те обича и държи на теб ще те рабере ..и ще те подкрепи ...ако ли не .. предполагам че мисли само за себе си и за това той да е добре :) И тук идва един въпрос :Наистина ли искаш да си с човек който не те подкрепя .. и не се радва на всяка твоя сбъдната мечта ?

bqsna_teenagerka
10-18-2007, 09:01
Кажи му че всеки си има лично пространство,и то не трябва да бъде нарушавано!
Ти имаш мечта,кажи му че много държиш на нея и щом имаш възможноста защо да не я збъднеш? няма ли щом ти си щастлива и той да е щастлив? Щом толкова те обича не би ли трябвало да те подкрепя? ревнува те? ами каква е тая връзка без доверие?
:? Кажи му че на теб ти трява човек който да те подкрепя за всяко едно твое решение! Попитай го ще бъде ли той този човек или не?

Everlasting
10-18-2007, 09:08
bqsna_teenagerka, ако му го кажа /и ако е ядосан,а след това може да се ядоса../ ще каже - като не ме харесваш такъв какъвто съм -ходи при друг.Ще каже - аз те приемам такава нали?
А аз не мога да кажа че съм супер добре дете.
Явно просто няма кой да отиде и да му каже че така просто може да ме загуби и ме прави нещастна.
Сега ми се обади - вика : освободих се и утре сутрин за да сме повече време заедно..
Аз : к / а на мен м исе реве та не виждам../
Той : е не се ли радваш поне малко?
аз : радвам се..
Той: да бе виждам колко..

и т.н.

Sea Goddess
10-18-2007, 09:18
От колко време ходите ? Предполагам не от много защото аз не бих издържала на това задушаване ...По това което сподели за приятеля си няма да се изненадам ако след време те заключи в клетка за да не ходиш никаде и да бъдеш само негова :)

kobrichka
10-18-2007, 09:20
Гаджето ти е най-голямият егоист на света.Не може ли да говориш с него,но не да се караш а просто спокоино да му кажеш колко мн искаш тази мечта да се сбъдне,как си на крачка от това да постигнеш нещо което си искала цял живот.Задай му въпроса дали те обича и дали иска да си щастлива.Ако той беше на път да сбъдне мечтата си,дали щеше да се съобрази с теб?Само едно ще ти кажа сбъдването на мечта е най-хубавото нещо което може да ти се случи,затова бори се за мечтите си.

Everlasting
10-18-2007, 09:23
3 години..

Sea Goddess
10-18-2007, 09:58
Защо се страхуваш от това дали той ще се ядоса ? Страх те е че може да си тръгне ? Виж не става въпрос само заради тази твоя мечта .. дори да не идеш там при онзи човек .. да го наречем "откривател на таланти" заради приятеля си само ще повдигнеш неговата гордост и нещата ще станат по зле.Той ще си каже "О-о ми тя е готова на всичко заради мен,прави кавото и кажа" и след време ще ти забрани да излизаш с приятелки .. на кафета въобще личния ти живот ще иде по дяволите.Тогава ти няма да издържиш ...вероятно ще се разделите и ще съжеляваш за неосъществената ти мечта :) Но в никакав случай не си мисли че съветат ми е да го зарежеш [-X 3 години са много време, чуствата са на лице :) просто обработи необработения диамант :) кажи му какво искаш ...съвсем спокойно поговорете ..ако и тогава не се съгласи прав му път .. такъв човек не е за теб ! А и 100% съм сигурна че сам ще се върне да се извинява за всичко :) камо ли ако те види на корицата на някое списание или на модния подиум(туй или иначе не сподели мечтата си ) Целуфки !

MakeMeLaugh
10-18-2007, 09:59
Всеки се заглежда, опитва да зарибява и иска да чука манекенка, но никой не иска собствената му пиятелка на която държи да е такава...
А защо не иска... еми погледни пак първото изречение до думичката "НО" и се позамисли...
Пък и повечето манекенки знаем, през какви "преживявания" минават от страна на работодателеи, спонсори и т.н. - имам позната, кото се отказа заради точно това..
Айде сега спри вече да обвиняваш приятеля си, щото ако той беше манекен и е заобиколен от 'почитателки' как би се почувствала..
Според мен или оставаш с приятеля си и не ставаш пореднаото слабохарактерно момиче, или сбъдваш 'мечтата' си и гледаш как се ви се разпада връзката..
уелкъм то дъ джънгъл

Вие жените сте големи егоистки (90%) - като стане дума за някоя ваша мечта, веднага почвате да тропате с крк и да бвинявате мъжете, че били еди какви и ви спират. А примерно, ако става дума за някоя наша мечта - пак се тръшкате за глупости, че не се съобразяваме с вас и че мечтата ни е по-важна от самите вас... е угода няма (говоря принципно.. все повече се убеждавам в това за жалост..)

H8_mE
10-18-2007, 10:40
Kaji mu,4e 6te te moje da te zagubi,ako produljava da ne te podkrepq!

My_Dear
10-18-2007, 11:43
Значиии... тук някой каза, че той е егоист. Това няма да го коментирам.

Но ще ти кажа, че ти трябва да си егоист.

Каквото разбрах от прочита на историята ти ме кара да мисля, че този човек иска да те задържи само за себе си и да те спре. Докато ако истински обичаш някого, не би трябвало да си пречка по пътя на мечтите му.

Ако не си чела стихотворението на Ботев - "До моето първо либе", направи го.
Там бунтовника поставя любимата си пред избор - или да поеме по неговия път, пътя на борбата, или да го остави. Мисля, че и ти трябва да направиш същото.

Той трябва да те подкрепя за мечтите ти. А ти не можеш да си позволиш заради друг човек да се отказваш от себе си. Ето тук трябва да се проявиш като егоист.

А и не бива да се страхува, че ще те изгуби. Трябва да има доверие и вяра в теб.

Говорете и му обясни всичко. И нека му стане ясно, че ти няма да се откажеш нито от мечтата си, нито от него. И че ако той избере да се разделите, то решението ще е изцяло негово.

Iv4eTy
10-18-2007, 11:53
Нормално е да го е страх да не те загуби, но според мен прекалява. Говори с него и му обясни,че е прекалено егоистично това което прави.

BWald0rf
10-18-2007, 12:55
От това което прочетох си създадох впечатлението,че приятеля ти по-скоро изпитва чувство на притежание към теб отколкото любов.Ако те обичаше нямаше да постъпва така егоистично и да те спира по пътя към постигане на мечтата ти.Поговори съвсем открито с него и му заяви,че или ще те приеме такава(със всичките си мечти и стрмежи) или ще те загуби.Той да решава.А ти няма какво да губиш.Дори и да го обичаш не си заслужава да пропускаш шансове които може да се окажат много важни за теб заради човек,който не те разбира ;)

sindity
10-18-2007, 13:27
кажи му, че е егоист и е време да помисли и за твоите желания, нужди и мечти, а не да гледа само собственият си "задни части"... ;)
+1 :smt016

koalka
10-18-2007, 17:39
Наистина трябва да помисли малко и за теб, колкото и да не му е приятно, щом е важно за теб-да те подкрепи.

GregoryHouse
10-18-2007, 17:46
Само ще те посъветвам да следваш мечтите си пък ъой ако те обича никога ама никога не би те спрял...или пък би те оставил заради това...

sentient_
10-18-2007, 17:57
Момиче следвай мечтата си щот след години ше съжаляваш мн а приятеля ти няма право да те спира от това, ако бяхте женени тогаз вече е друг въпрос ама не сте така че не се отказваи

DivoTo_KoTe
10-18-2007, 21:09
Само ще те посъветвам да следваш мечтите си пък ъой ако те обича никога ама никога не би те спрял...или пък би те оставил заради това...

Всичко което исках да кажа.Следвай мечтите си,не се отказвай.

hforce
10-18-2007, 22:03

+1

kaji mu 4e da izbira m/u malko vreme s teb ili vuob6te bez tebe... a i drasni na li4no za kvo stava vupros... sa ako 6e hodi6 da raboti6 kato striptiziorka si e prav 4oveka ama ina4e ne e... a do kolkoto razbrah ne mu e problema rabotata ti (predpolagam 4e za ne6to takova stava vupros) a za tva 4e nqma da se vijdate mn 4esto...

Blab
10-18-2007, 22:17
На мнението на My_dear съм.
С малката добавка - някои хора показват привързаност и обич точно по този притискащ и задушаващ начин, не можеш да учиш някого как се обича...

viki_nt
10-19-2007, 07:30
KAJI MU 4E 6TE SE POSTARAE6 DA MU OTDELQ6 NUZNOTO VNIMANIE ,OBQSNI MU 4E MNOGO DURZI6 NA NEGO I AKO ISKA DA BUDE6 6TSTLIVA TOI TRQBVA DA TE PODKREPQ V NA4INANIQTA TI,A NE DA TE PODTISKA.ZA6TOTO PO SKORO REVNOSTTA MU 6TE RAZVALI OTNO6ENIQTA VI :smt008