View Full Version : Кой да плати...
На първа среща задължително ли е той да плати сметката?А после?
ReFlEcTiOn
10-27-2007, 12:33
според мен с този жест момчето показва че е кавалер.... 8) но аз лично не обичам да ми плаща сметката някой :mrgreen:
Ha ha i az taka.Podkrepqm te ReFlEcTiOn :D
sexa_na_kompleksa
10-27-2007, 12:38
Не е задължително той да плаща сметката.Аз предпочитам сама да си я плащам.Ако той плаща имам чувството,че един вид излизам с него само да ми купува разни неща. :?
мразя да ми плащат иначе,ако както казаха е кавалер или пък мнооо те харесва би трябвало той да я плати е нищо не пречи и ти :D
thefreak
10-27-2007, 12:44
Ако имаш пари за глупости, може.
hatercrew
10-27-2007, 12:45
4esno kazano mislq 4e tva e nqkvo adski ostarqlo otdavna e minalo vremeto kogato myja e bil kavaler i e pla6tal smetkite i nz si ko :mrgreen: :mrgreen: sega e syvsem dr vseki trqbva da si pla6ta za sebe si dori i na pyrva sre6ta :oops: :smt007 :smt008
Ами по принцип не давам да ми плащат сметката на първа среща, пък и иначе, ама напоследък нещо се осирам....горкия ми приятел :oops:
sapphirr
10-27-2007, 12:46
нищо никога не е задължително!щом отиваш на среща не зна4и,4е водиш банкомат със себе си,който да ти плаща.няма по-хубаво от тва да си бръкнеш в джоба и да си платиш сметката,на това хората викат Н-Е-З-А-В-И-С-И-М-О-С-Т и от нея нищо по-безценно няма!
Може например единия път той да плати сметката другия път ти :) така всички са доволни :grin:
ReFlEcTiOn
10-27-2007, 12:46
кое е глупост? че нещо не схванах :?
thefreak
10-27-2007, 12:53
кое е глупост? че нещо не схванах :?
Да плащаш сметката на някой.
според мен с този жест момчето показва че е кавалер.... 8) но аз лично не обичам да ми плаща сметката някой :mrgreen:
И аз съм така,просто предпочитам да съм независима. :)
На 1-ва среща съм длъжен да платя сметката. На следващите винаги предлагам да платя аз обаче приятелката ми не ми дава :wink:
Ice_Queen_
10-27-2007, 13:22
Принципно няма нищо лошо на 1ва среща момчето да плати.По-нататък -...не обаче.Чичко Паричко е в др приказка.
Аз не обичам да ми я плащат,въпреки че напоследък приятеля ми често го прави :mrgreen: Нооо както казва той : ние сме си на семейни начала,така че дори той да плати,аз или да делим -все едно :smt008 :smt008 :smt008
така е така е сам за себе си най-добре :twisted:
GregoryHouse
10-27-2007, 13:26
Оу Crap...пак ли тая тема...зависимост...по принципи етикета е момчето да плати...все пак той те кани...но пък да спомена че съм поадала на такива който категорично отказват да им платя сметката...индивдуално е...зависимост от човека...въпреки че има скръндзи дето никога няя ти я платят :lol:
Не е задължително.Ти си прати твоята част от сметката, в смисъл дай си парите, а той, ако настоява - нека той да плати.А след това всеки може да си плаща, както на първата среща или да се редувате...
sexy_momi4e
10-27-2007, 18:07
ами според мен момчето трябва да я плати(поне на първата среща),но няма чак толкова голямо значение 8) (вапреки,че аз всеки път си давам парите,но приятелят ми все настоява...пък аз съм инат и много пъти сме се карали за това...и реших,че поне в заведението може да не спорим...аа случвало се е да му пъхам тайно пари в джоба,щото искам да знам,че съм си платила)
eXtRaoRdinaRy
10-27-2007, 18:11
\:D/
Аз също.
Чувствам се неудобно, когато това стане системно.
desi_bonbona
10-27-2007, 18:20
dai si tvoqta 4ast ot smetkata, no ako mn nastoqva go ostavi da plati toi ;))
punkrock
10-27-2007, 18:20
Аз винаги си плащам, не искам да се чувствам после длъжница на някой.
don't stop the music
10-27-2007, 18:34
Ако той предложи, на първа среща нека я плати... Преди често ми се случваше да излизам с момче ей така за лафче, без да има нещо сериозно и те пак предлагаха да плащат... НО аз им отговарях, че само на първа среща момчето плаща и те кротваха :) Нз как все такива кавалери нацелвах :shock: Както и да е... Първа среща е, ще се почувства готино ако той плати, а ако му откажеш - кофти #-o
DivoTo_KoTe
10-27-2007, 19:03
Съгласна съм. =P~
GaBiIi__
10-27-2007, 19:08
ами според мен момчето трябва да я плати(поне на първата среща),но няма чак толкова голямо значение 8) (вапреки,че аз всеки път си давам парите,но приятелят ми все настоява...пък аз съм инат и много пъти сме се карали за това...и реших,че поне в заведението може да не спорим...аа случвало се е да му пъхам тайно пари в джоба,щото искам да знам,че съм си платила) +1 :) :) :) :) :)
абе хубаво е от време на време момчетата да се сещат да плащат сметката. Но аз лично необичам някой да ми я плаща :P
white_chik
10-27-2007, 20:23
+1
sladko_dete
10-27-2007, 20:42
Аз винаги си плащам, не искам да се чувствам после длъжница на някой.
точно
sLaDkA_GrEsHkA
10-27-2007, 21:23
mrazq da mi plashtat kakvoto i da bilo.... i kolkoto i pari da ima.. posle se chuvstvam dlujna na toq chovek i tva me pritesnqva
men puk vinagi mi q pla6tat.haha ne stiga 4e me kanqt mi i az da pla6tam.4e az 6te se razorq.kato idem s gadjeto dva tri pati na kafe i piq kokteil4eta.puk nali i dre6ki grim4eta trqbva da si kupq.kakvo nqkoi tuk se pravqt na skromni.az li4no ne moga da si pozvolq da si pla6tam az vseki pat?daje dosega mai smetka ne sum si pla6tala dori s priqteli samo.vse vikat luda li si,nqma d apla6ta6. :-|
hahavteen
10-27-2007, 22:17
Ako ne iskam da go vijdam pak 6te durja da si platia moita 4ast ot smetkata a ako mi e simpati4en 6te go ostavia da plati i 6te kaja 4e sledva6tia put az 6te 4erpia 8)
Momchence
10-28-2007, 01:25
Кат имам кинти плащам на всички..като няма броя стотинки :-P
sandra_21
10-28-2007, 01:58
аз мразя да ми плащат сметкката но е хубав жест :P
pepelq6kaaa
10-28-2007, 06:21
ako roi te e pokanil bi trqbvalo
Pri nas na purvata ni sreshta toi plati ,no ot vtorata na tatuk reshih 4e az shte si plashtam smetkata a toi negovota za da ne si pomili 4e samo zaradi tova sum s nego ,koeto ne e taka! :wink: :wink: Ponqkoga kogato iska da me zavede nqkade na pizza ili na kru4ma toi izqvqva jelanie da plati :mrgreen: Prosto sme se razbrali \:D/
ами според мен момчето трябва да я плати(поне на първата среща),но няма чак толкова голямо значение 8) (вапреки,че аз всеки път си давам парите,но приятелят ми все настоява...пък аз съм инат и много пъти сме се карали за това...и реших,че поне в заведението може да не спорим...аа случвало се е да му пъхам тайно пари в джоба,щото искам да знам,че съм си платила)
и аз съм прайла тоя номер :P
ReFlEcTiOn
10-28-2007, 09:12
аз пък тайно :grin: уж до тоалетна и отивам и си плащам моята сметка... :-P
Josefinne
10-28-2007, 09:49
Тук не става въпрос за незвисимост. Според мен, когато излизате на среща, независимо дали момичето или момчето е отправило поканата, ако на момчето му е било приятно и има възможност да плати, той изявява това желание. За момчето това е един жест, с който иска да покаже, че му е било много приятно да е в компанията на момичето и по този начин трябва да бъде оценявано. Момичето от своя страна не следва да се надява на това. Учтиво е и дори за мен е задължително , като поръчвам да си правя сметката да си платя с мои пари. Ако той прояви желание да ме почерпи, понякога ми става неудобно, първият път обикновено отказвам, но ако той настоява - приемам. Глупаво е да се препирате. За 2 лева няма да фалира, ще ми покаже, че му е било приятно с мен. Следващия път ще си платя аз.
Малко неудобно е ми обаче, ако с един младеж излизаме няколко пъти и аз го виждам, че има намерения по-сериозни към мен, но аз не мога да му отвърна. И като знам,ч е той се натяга заради това да плаща сметката... #-o
аз пък тайно :grin: уж до тоалетна и отивам и си плащам моята сметка... :-P
Ooo zna4i taka pravi6:)Ve4e nqma da te puskam do toaletnata :D
Не обичам да ми плащат сметката,но понякога се налага защото стигаме до спорове...ам като иска да плаща :wink: