View Full Version : Как да напиша репортаж?
EmO_KiD_;(
10-29-2007, 12:55
Мля ви за помощ! 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ .Някой може ли да ми каже как да напиша репортаж?За утре е и е спешно.Плс HELP!! :-k :-k :-k :smt085
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!
EmO_KiD_;(
10-29-2007, 13:31
Моля ви пишеше!!Спешно ее!! :-# :-# ](*,) ](*,) :-k :-k ::: 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ #-o #-o #-o
NightSky
10-29-2007, 14:06
На каква тема?
EmO_KiD_;(
10-29-2007, 14:29
На каква тема?
На тема "Ден на град Радомир"
NightSky
10-29-2007, 14:44
Ми ето моята идея:
" На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св.в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци."
Дано съм помогнала. :)
EmO_KiD_;(
10-29-2007, 14:48
Ми ето моята идея:
" На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св.в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци."
Дано съм помогнала. :)
Наистина мн благодаря!!! :wink: :-) :-) :-) :-) :-) :-) \:D/ \:D/ \:D/
lLady_MooN_RaiN
10-29-2007, 16:20
Често ми се налага да пиша репортажи и зтова ще ти кажа как става. Репортажа е жанр, който предава случили се събития. Вложи малко лично мнение, но не прекалявай. Тъй като жанра е литературен можеш да използвш метафори, сравнения, епитети. Най-важното е достоверното и точно предаване на информация.
EmO_KiD_;(
10-30-2007, 06:49
Др предложения моля :? :? :? #-o
EmO_KiD_;(
10-30-2007, 07:52
Аз вече го написах:
На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св.в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци.
Всяка година настроението е купонджииско.Целият град излиза и се забавлява.Програмата започна в 11:00 часа.По покана на общината на гости беше известният сръбски певец Мирослав Илич.Той тя в продължение на час и половина.Явно общината се е погрижила да има купон и за младите хора!!Към 16:00 часа танцуваха момичета от балет Ice girls(аиц гърлс).Представянето има беше на ниво.На Войнишко възстание имаше много люлки и децата бяха много щастливи.Всякакъв вид музика разстърсваше града.Много усмихнати личица имаше.На три улици бяха разположени сергии и хората едва се разминаваха.Всички деца тичаха към люлките и се чудеха на коя да се качат най-напред.Лошото беше,че имаше лоши моменти като сбивания и др.Наложи се дори да звънят на бърза помощ.Вечерта имаше празнична заря,която озари целия град.На следващия ден беше почистено и нямаше боклуци.Всички бяха много доволни от празника!!!
е?Какво мислите?
NightSky
10-30-2007, 09:58
Според мен е добре :)
blahblahblah
10-30-2007, 15:46
На 26 октомври се проведе традиционния празник, отбелязващ деня на град Радомир. На същата дата се празнува и Димитровден.
Празникът започва с литургия в църквата „Св. в.м. Димитрий“, а след това се провеждат събори в Радомир и околните села Прибой, Байкалско, Борнарево и Негованци.
Всяка година настроението е купонджийско.Хора от целия град излизат да се забавляват.
Програмата започна в 11:00 часа. По покана на общината на гости беше известният сръбски певец Мирослав Илич. Изпълнението му продължи час и половина. Радващо е, че общината се е погрижила да има купон и за младите хора!! Около 16:00 часа ни забавляваха танците на момичета от балет Ice girls (айс гърлс). Представянето има беше на високо ниво. На Войнишко възстание (това площад ли е или какво, не се разбира) имаше много люлки и децата бяха безкрайно щастливи. Музика от всякакви жанрове разтърсваше градчето. Виждаха се много усмихнати личица. На три улици бяха разположени сергии и хората трудно се разминаваха. Тълпите деца тичаха към люлките и се чудеха на коя да се качат най-напред. Лошото беше, че имаше неприятни моменти като сбивания и др. Наложи се и намесата на Бърза помощ. Вечерта имаше празнична заря, която озари целия град. На следващия ден отпадъците бяха почистени. Всички бяха много доволни от празника!!!
Пиши репортажите си в по-официален стил и не вмъквай лични чувства. :-$