PDA

View Full Version : Как да се предпазя от болезнена раздяла?

mechtaq_za_teb
10-30-2007, 10:54
Преди време преживях една много тежка раздяла.Не можех да си намеря място.Обичах много момчето и много време след раздялата още мислих за него по цели дни,но ето,че срещнах друг,който го замени.
Забелязах,че този път бях по-предпазлива във всичко...не влагах толкова чувства към новото момче...но просто не мога.Виждам,че се привързвам страшно много към него и ме е страх какво ще стане на края. :( Не искам отново да преживея гадна раздяла.Знам,че не трябва да мисля за това,но не мога.Просто ме е страх от това,че във всеки един момент той може да каже Край...и тогава какво ми остава? :( Как да се предпазя от болезнена раздяла...едва ли има начин?Но все пак някакви съвети?

NightSky
10-30-2007, 10:57
Май няма начин.

thedutchess
10-30-2007, 10:58
Ами аз не знам рецепта за безболезнена раздяла, единствено ако не се привързваш към момчето. Както се пееше в една песен на Рияна ... "I'm not the type to get my heart broken, I'm not the type to get upset and cry, cause I'll never leave my heart open, never hurts me to say goodbye..." Мисля че тука има малко истина.

SINDEL
10-30-2007, 11:01
:?
Ами определено няма как. За да не преживееш болезнена раздяла, зна4и не трябва да имаш 4увства към мом4ето. А то каква връзка ще запо4вате изобщо, ако ти не можеш да се отдадеш на 4увствата си и непрекъснато се пазиш.
Раздялата е много гадно нещо. И все пак не може да живееш в някакъв постоянен страх да не би да стане нещо и да скъсате, да не би да те зареже. По-добре се остави на привли4ането си към мом4ето, не крий 4увствата си и не се опитвай да ги потискаш. И не мисли за края, мисли за вси4ко хубаво, което ви о4аква. Кой знае, може би в някакъв момент ти ще поискаш да се разделите, а не той. А може и да не се стига до раздяла, дано е така. Но няма смисъл да мислиш за всик4о гадно, което може да ти се слу4и, още преди дори връзката ви да е истински запо4нала.

sapphirr
10-30-2007, 11:25
психи4еската настройка е цаката.да се привъжеш е слабостта ти.преодолей я и така няма да могат пове4е да те нараняват

sasha_90
10-30-2007, 11:51
Не можеш да се предпазиш от такава.Единствено може да ти помогне това,да не се доверяваш напълно,но когато се влюбиш това е невъзможно.

GregoryHouse
10-30-2007, 12:07
Един съвет от недей да мислиш за край...знаеш ли може да не дойде :) Ако мислиш как ще свърши всичко ...то рано илои късно ще се случи...живей так все едно няма да се случи :)

BWald0rf
10-30-2007, 12:49
Еми безболезнена раздяла няма ( освен ако не си влагала никакви чувства в тази връзка .. но пък за какво ти е връзка без чувства .. ) .. и начин за предпазване от болката още не е измислен .. Просто се наслади на чувствата си и бъди щастлива с този човек .. А колкото до раздялата - ще я преживееш и нея .. но засега просто си я избий от главата ;)

_BoSSy_
10-30-2007, 13:10
Раздялата винаги боли,и след нея ставаш все по-предпазлива и по-предпазлива.От болката не можеш да избягаш,тя е състояние на мозъка.Когато свикнеш с компанията на един човек,харесваш как ти минава времето с него,влюбваш се,и доиде момента когато трябва да се разделите-само като си представиш,че няма да е същото ти става гадно...
И аз съм го преживяла това веднъж,сега съм с момче,към което се привързах,но не мисля за момента в които ще се разделиме,пък знае ли се може аз да сложа краи на тая връзка някои ден..
Човек трябва да очаква всичко 8)

Philosopher
10-30-2007, 13:39
Един съвет от недей да мислиш за край...знаеш ли може да не дойде :) Ако мислиш как ще свърши всичко ...то рано илои късно ще се случи...живей так все едно няма да се случи :)

Внушението е много голям минус на повечето хора, всъщност ти с това песимистично мислене просто предразполагаш макар и подсъзнателно към този възможен край. Живей спокойно, без да мислиш какво може и какво не да се случи утре!

FunkyFresh
10-30-2007, 13:54
Ако се опитваш да се предпазиш от болезнената раздяла и не се раздаваш достатъчно на любимия човек тогава той може да ти каже край защото не е обеден в чувствата ти.За тфа не мисли за раздялата щотото е още по болезнено да скъсате и ти да си задържала чувствата си за да не бъдеш наранена ;-)

yuyuto
10-30-2007, 14:23
Ами то всичко си има своя край... На тоя свят няма вечни неща... Ама ся трябва ли да си разваляме удоволствието и кефа, докато ядем шоколад, заради мисълта, че той рано или късно ще свърши? Не, нали? Еми то край винаги си има, ама въпроса е да не мислиш за него. Когато си му дойде времето, тогава му мисли... :P

koalka
10-30-2007, 18:49
Колко гадно ще ти е след раздяла зависи от това какви чувства имаш към даденото момче...Не винаги можеш да си избираш кога какви чувства да имаш и това е лошото, но в крайна сметка след раздялата ще дойде друго момче.От това да ти е гадно няма какво да направиш - освен в един момент да разбереш, че няма смисъл да се измъчваш, да вдигнеш глава и да продължиш напред.

kobrichka
10-30-2007, 19:03
Няма как да се предпазиш,дойде ли раздялата няма как да не е болезнена.При твоят случаи е доста глупаво да питаш за раздяла,вие дори не сте скарани в момента,а теб те е просто страх.Само едно ще ти кажа,човек които се страхува не живее пълноценно.Затова забрави страховете си,ами се насаждавай на всеки един миг с тове момче,а когато дойде времето да се разделите тогава му мисли.Аз съм на мнение,че трябва да се живее максимално и да се наслаждаваме на всеки един миг,че когато се обърнем назад да сме доволни от това,което сме правили.Ако се страхуваш ще пропуснеш истинското щастие.Просто се наслади на връзката си с това момче и не предизвикваи съдбата:-)

GregoryHouse
10-30-2007, 20:19
Не ви разбирам бе хораааа защо всички живеете с мисълта за раздяла...аз да ви кажа честно не си мисля че някога ще се разделя с някой или нещо(пари най вече :D ) пробвайте не е смъртоносно...

kael
10-30-2007, 21:31
гледай сапунки и си стой у вас 100% никой няма да иска да се раздели с тебе .... не че ще има кой

anelia_888
10-30-2007, 22:39
Всеки един човек знае,че нищо не е вечно и че всичко си има край..Има една мисъл,която много харесвам и често си повтарям.. "Всяка песен си има край,но това не е причина да не слушаме музика.."
Мисля,че е много правилно..По въпроса със страха..Нормално е - стига да не се превърна в фобия :!: